Şimdi Ara

Asus x550jk sorun cevapliyim 1ay oldu alalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada dedigim gibi 1.5 ay oldu şimdiye kadar çok oyun denedim örnler:
    Bu oyunlarin hepsi 1366×768 çöz.
    Bf4 ultra:45-50
    Farcry 3:50-55
    Crysis 3 very high(ultra):17-24 high:23-34
    Bioshock infinity ultra :80+
    Bf3 ultra:75+
    A.creed 3 high(en fazla bu var):39-45
    Sleeping dogs extreme:44-60
    Bende 4 gbligi var x550jk ile g451 arasinda kalmistim seçim sizin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi akşamlar dostum
    Bende bu modele olmak istiyorum 3 5 güne kadar aklımda sorular var yardımcı olursan müteşekkir olurum
    1. Makine isiniyor mu
    2. Kasa kalitesi standarttır dimi o kadar kotu olacağını zannetmiyorum
    3. İşletim sistemi olarak ne kurmamizi onerirsiniz. Win8 de HDD %100 kullanma sorunumu oluyor
    4. Ekran görüntüsü nasıl
    5. K serisi mi bu mu sizce
    6. Refurbished yeniden onarılmış bilgisaayr alma ihtimalimiz yuksek mi
    7. Onerilwrinizi bekliyoruZ

• her şeyden önce belirtmek isterim ki, ürünle ilgili bi sorum yok, sorunum da yok. sadece konu sahibine ve gelecek meraklı insanlara ek bilgi ve ayrıca bazı hataları düzeltmek amacı ile yazıyorum. öncelikle 1366x768 çözünürlük olunca ultra olmuyor, ayarları seçenekler arasından ultraya çekersin eyvallah ama gerçekten ultra sayılması için en az 1920x1080 çözünürlükte olmalı. şöyleki :http://www.notebookcheck-tr.com/NVIDIA-GeForce-GTX-850M.119893.0.html en aşşağı inersen fps değerleri var (daha sonra daha detaylı anlatacağım)

1366x768 ile 1920x1080 arasında pek bişey yok sanmayın. neredeyse iki kat piksel farkı vardır. bu da iki kat yük demektir ekran kartına

1366x768 high sayılır direkt, yoksa bilmem kaç yıllık ve yılının en alt seviyeli nvidia ekran kartlı laptop'ında crysis 2 yi 1024x768 de (ya da daha düşük bi çözünürlük, emin değilim) oynayıp "ayarlar medium da oynadım, benim makine de ne kaliteliymiş haa; crysis2 bile açtı oluuum, hemde medium daaa" diyen arkadaşım da var. ama o öyle olmuyor işte, "keşke bilgisayarın desteklese de bi de 1920x1080 de medium da açmayı denesen o oyunu" denir o arkadaşa. (kimseye sataşmak niyetinde değilim, o arkadaşa öyle diyesim geldiydi de kırmayım hevesini dediydim. içimde kalmasın diye de buraya şeyettim )

linke gelirsek; epey aşağı inerseniz oyunlarda çeşitli ayarlarda alınan fps değerlerini görürsünüz. bi oyun için, tek bir kalite ayarında birden fazla fps varsa bileşenler(işlemci ram vs) değişik demektir. fps değerine tıklayarak gtx850m'in gddr5 versiyonu mu, gddr3 versiyonu mu kullanılmış; hangi işlemci ve ne kadar ram'le kullanılmış görebilirsiniz. bu arada sizin üründe gddr3 gtx850m var yanılmıyorsam.

burda bf4 1366x768 olunca 45-50 fps görünüyor doğrudur ama high ayar diye geçer. sen ayarları ultra yapsan bile çözünürlük oranı aşırı etkiler performansı. full hd yapabiliyor olsan yani gerçek ultra da oynasan alacağın performansta orada yazmakta

yine aynı linkten görebilirsin bioshock infinite 1366x768 de 80 +fps mümkündür ama full hd oldu mu işler değişir.

kısacası ekran çözünürlüğünün performansa etkisine değinmek istedim, tabii bu yüksek ekran çözünürlüğü kötü demek değil. baktınız fps düşük, ayarlardan azaltırsınız çözünürlüğü. ama 1366x768 çözünürlükte fps çok yüksekse size daha kaliteli görüntü seçeneği doğar daha yüksek çözünürlüğe geçmekle. yani siz full hd tercih edin de, oyun zorlarsa hd ye dönersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 3 Mart 2015; 3:47:29 >
    AMD Ryzen 5 5600 || Scythe Fuma 2 || Crucial Ballistix 3x8 GB 3600 Mhz CL16 || MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi || Asus ROG Strix 3060 Ti || WD SN850X 1TB NVMe SSD || WD SN750 500GB NVMe SSD || Team Group CX1 960GB SATA SSD || MSI MPG A850GF 850w 80+ Gold || Cooler Master TD500 Mesh Black

• Far cry 4'de durum nedir?
    Anakart : Msi B150M Bazooka // İşlemci : İntel i5 6500 // Ram : Corsair 16 GB DDR4 2133 mhz // Ekran Kartı : Asus R9 380 4 GB // Depolama : Seagate 1TB 7200rpm // Kasa : Corsair Carbide Series (SPEC-03) // Monitör : Asus VS248 // Mause : Razer Deathadder 3.5G // Mausepad : Razer Goliathus XXL (Control) // Klavye : Logitech G103 // Kulaklık : Plantronics GameCom 780 // Telefon : Apple iPhone 5s 16 GB // Notebook : Apple Macbook Air 2015 13" 128gb ssdd // 2. Notebook Lenovo B560 (İ3 M380 - HD M380 - 3GB RAM) // Tablet : Samsung Galaxy Tab 4 7"
  • Snelius kullanıcısına yanıt
    Ben zaten oyunlari oooo ultrada mukemmel demedim ben basina dikkat ettiysen 1366*768yazdim oyle kusura bakmada bize bilmiyomus muamelesi yapma burda arkadasimda asus n550jk var ram 12 gt 750m ddr5 var yemisim full hdyi adam sadece masaustunde kullanabiliyo ayarlari cocuk 1366*768 de oynamak zorunda kaliyo bu arada sunuda diyim 1920*1080p low al 1366*768 high al bak ultra bile demiyom iki laptobu yan yana koy hangisi grafik olarak daha kaliteli incele sen galiba bizim cahil hicbisey arastirmadigimizi zannediyosun hadi eyvallah galiba sende x550jk cekemeyenlerdensin

Orijinalden alıntı: bznesm

İyi akşamlar dostum
    Bende bu modele olmak istiyorum 3 5 güne kadar aklımda sorular var yardımcı olursan müteşekkir olurum
    1. Makine isiniyor mu
    2. Kasa kalitesi standarttır dimi o kadar kotu olacağını zannetmiyorum
    3. İşletim sistemi olarak ne kurmamizi onerirsiniz. Win8 de HDD %100 kullanma sorunumu oluyor
    4. Ekran görüntüsü nasıl
    5. K serisi mi bu mu sizce
    6. Refurbished yeniden onarılmış bilgisaayr alma ihtimalimiz yuksek mi
    7. Onerilwrinizi bekliyoruZ

Dostum sorularini cevaplicam suan acelem varda

Orijinalden alıntı: Dr.StArLoRd

Ben zaten oyunlari oooo ultrada mukemmel demedim ben basina dikkat ettiysen 1366*768yazdim oyle kusura bakmada bize bilmiyomus muamelesi yapma burda arkadasimda asus n550jk var ram 12 gt 750m ddr5 var yemisim full hdyi adam sadece masaustunde kullanabiliyo ayarlari cocuk 1366*768 de oynamak zorunda kaliyo bu arada sunuda diyim 1920*1080p low al 1366*768 high al bak ultra bile demiyom iki laptobu yan yana koy hangisi grafik olarak daha kaliteli incele sen galiba bizim cahil hicbisey arastirmadigimizi zannediyosun hadi eyvallah galiba sende x550jk cekemeyenlerdensin

insanlar çok ilginç, nerden ne anlam çıkarıyorlar.
    her neyse; ben buraya seviyesizce tartışmaya, kavga etmeye gelmedim. sandığın ve iddia ettiğin şeylerin hiçbirini de yapmadım ve/veya düşünmedim. yaptığın ufak bi hatayı düzelttim. evet en başa 1366x768 yazmışsın, (hoş, yazmasan da cihaz daha fazlasını desteklemiyor zaten) ama sonra dönüp oyunun ayarlarına ultra yazmışsın. insanlar bunu görünce yanılabilir. ayrıca en başta karşılaştırdığın laptop g451 olduğu için onun üzerinden full hd tercih edin dedim. daha sonradan ekran kartı bile aynı (seviyede) olmayan başka bi laptop'ı örnek sunarak neyi ispatlayacaksın? ayrıca burada full hd nin low'u ile hd'nin high ayarlarını kıyaslamıyoruz, iki çözünürlükte de olabildiğince yüksek ayarlar elde etmek değil mi amaç? adam full seçsin, özellikleri çok kısmak zorunda kalırsa, beğenmezse grafiği, isterse hd ye kısar ayarlardan, genel ayarları da high yapar dedim, bunun nesini anlamadın? ekran full hd diye full hd de tutmak zorunda değil ya, elinde seçenek olur dedim. yani basitçe bir fikir sundum ve bunu da bir temele dayandırdım, bu neden dokundu ki sana?

iyi forumlar kardeş, güle güle, doya doya kullan cihazını.
    AMD Ryzen 5 5600 || Scythe Fuma 2 || Crucial Ballistix 3x8 GB 3600 Mhz CL16 || MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi || Asus ROG Strix 3060 Ti || WD SN850X 1TB NVMe SSD || WD SN750 500GB NVMe SSD || Team Group CX1 960GB SATA SSD || MSI MPG A850GF 850w 80+ Gold || Cooler Master TD500 Mesh Black

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell G515 SE [Ana Konu]
    5 yıl önce açıldı
    Ekran Sorunum Var Lenovo
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Snelius kullanıcısına yanıt
    Bak kardesim kirdiysam yada ser koustuysam kusura bakma ben g451 e full hd ilerde yol islemciyi degistir yok bilmem ne gibi paralar veremem victoru butda elestirmek deil amacim ama zaten 2 bilgisayarin performansi ortada ikimizde oyunlarda ayni performans alacaz ayni ayarlarda oynicaz her halde arkadasin akli varsa full hdye getirip 10 fps almak istemezse fark yok aramizda ha su avantaj var ewt mesela vir film izlerken tartismasiz daha guzel olur ama sirf full hd diyede victora verecek para bende yok kusura bakma tekrar diyorum sanirim biraz sert konustum amacim karsimdakini incitmek deil

Bence makinenin sogutma sis cok iyi kasa kalitesi ne cok iyi metal degil nede victor monstergibi kotu deil oyle 2-3 ay sonra rengi atmiyo win 8.1 kullaniyorum disk biraz sıkintili kabul ediyorum soyle diyim 2 isi birden yaparken 3. Zorluyo mesela chromeden nettesin ayrica torrent indiriyon tuttun dedinki bide oyun acayim o zaman disk %100oluyo bence ekran goruntusu guzel iyi yani knin kalitesi metal galiba ama sistemi 5 para etmez bunun yaninda bende victora verecek para yok o yuzden bunu aldim sirf oyunlarda kullanamayacagim bur full hd icin ne oldugu belirsiz bir markaya 2000 tl veremem

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.