Şimdi Ara

Okul Muduru Rusvet Istiyor!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakin bir arkadaşım bu sabah tuvalette sigara içerken yakalandı müdür yardımcısı öğrenciyi odasına aldı ve müdür ile beraber 100 tl okul hesabına verilmesi aksi takdirde babasına bildireceğini söyledi arkadaşım bu durumda cagresiz annesi sigara kullandığını biliyor babası çok kızar birde makbuz tarzı bir kağıt verdi hesap numarası yazılı tavsiyelerinizi bekliyoruz öğretmenin yaptigi yasal midir teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • sigara içmenin cezası var fakat fiyatı bilmiyorum para alması normal, benim arkadaşın başına da gelmişti
  • Evet bende oyle düşündüm fakat veliye bildirilmemesi için isteniyor bir tür şantaj değilmidir bu rüşvet istiyor neticede meb e bildirsek görevinden olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murtaza-musti

    Evet bende oyle düşündüm fakat veliye bildirilmemesi için isteniyor bir tür şantaj değilmidir bu rüşvet istiyor neticede meb e bildirsek görevinden olur mu

    tabikide rüşvet istiyor diğer arkadaşın dediği para cezasıyla alakası yok
  • Vermeyin.Ne hakkı var para almaya.
  • Benim öğrenciliğimde de vardı bu tarz müdürler. Lise hayatım bunlarla uğraşmakla geçti. 15-16 yaşındaki gençlerle birşeyler yarıştırmayı, onlara güç gösterisi yapmayı veya sömürmeyi yüz kızartıcı bulmuyorlar mı anlamıyorum ki.
  • telefon ile video kaydı yapsın işte hocam 50 tl ye halledemez miyiz vs. desin sonra direkt polise versin bugün ona yarın başkasına yapılır ama oda okuldan uzaklaştırılır bir süre ki bence iyi olur çünkü haketmiş. Terbiyesizliğe bak okulda sigara içiyor herif
  • Dumansız hava sahasını ihlal ettiyse sadece onun cezasını devlete öder, okula değil. Müdür de sadece disiplin işlemi yapabilir.
  • arkadaşlar eleman okul müdürü diyor belliki liseli mevzuatta açıktır önce disipline sevk edilir sonra okuldan uzaklaştırma alır ki olması gereken bu. Sonuçta kamuya açık alanda sigara içen bir yetişkin değil... Dediğim gibi okul müdürünüğ kaydetsin ve milli eğitim müdürlüğünde şikayet oluştursun veya kıssadan hisse BİMER'e şikayet etsin yalnız yine video kaydını alsın :)
  • Video kaydı ALIN pazarlık yaparken sonra hocaya siz şantaj yapın hem bişi olmaz hemde üstüne 150 200tl alırsınız

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murtaza-musti

    Yakin bir arkadaşım bu sabah tuvalette sigara içerken yakalandı müdür yardımcısı öğrenciyi odasına aldı ve müdür ile beraber 100 tl okul hesabına verilmesi aksi takdirde babasına bildireceğini söyledi arkadaşım bu durumda cagresiz annesi sigara kullandığını biliyor babası çok kızar birde makbuz tarzı bir kağıt verdi hesap numarası yazılı tavsiyelerinizi bekliyoruz öğretmenin yaptigi yasal midir teşekkürler

    ehehe benim başıma da lisedeyken böyle bir olay gelmişti ah ne güzel günlerdi

    lise son ygs ye az zaman kalmış okulda hala edebiyat almanca gibi saçma salak dersler işleniyor tabi herkes devamsızlık yapıp evde test çözmek istiyor. tabi 45 gün devamsızlıklar dolmuş nerdeyse herkesin. bunun farkına olan müdür şerefsizi durur mu
    hemen bi kampanya başladı okula 10 kitap bağışlayanın 5 gün devamsızlığı silinecek diye. bende kütüphaneden çalıp okula bağışlamıştım :)




  • Bir avukat olarak şunu söyleyeyim,
    Dumansız hava sahalarında sigara içmenin cezası ₺82'dir ama bu okul müdüriyet hesabına değil vergi dairesi vezneleri veya online bankacılık hizmetlerinden okul idaresi tarafından oluşturulan ceza kağıdındaki özel kodları girerek ödenebilir.

    Gerçekte yeni bir karar çıkmıştı disipline veriliyordu sanırım sigara içenler yiğen söylemişti.
  • Kardeşim kapalı alanda sigara içme cezası var.
    O parayı ya verirsiniz yada o parayı babanızdan alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanunen öyle bir hakkı yok. resmen şantaj yapmış. sigara cezası için vergi dairesine gidersin, 82 tl bayılır makbuzunu alırsın. bu öyle değil.

    vermeyin rüşveti. bu yaptığının kanunen yasak olduğunu belirtin. bize şantaj yaparsanız bizde sizi bütün okulca meb'e şikayet ederiz deyin.

    bunun dışında, yine milli eğitim bakanlığına "kız öğrencilere sözlü tacizde bulunuyor, cep telefonlarına mesajlar yolluyor" diye şikayet et. sonra alsın başına belayı meb denetçileri gelir okula.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WapTRyphoon -- 28 Şubat 2015; 19:45:57 >
  • Yeterli kanıtı toplayıp meb'e başvurun örneğin telefondan ses kaydını açıp müdürün yanına gidip hocam ben yatırmayı bilmiyorumda nasıl yatırcaz kaç yatırcaz 90 yatırsak olur mu gibi şeyler söyleyip kayıt altına alın ve okul çıkışı doğru meb'e gidin yasal işlem başlatın. cezasını bulsun orrr.
  • Yasaya göre kapalı mekanlarda, kamuya açık devlet binalarında vs. sigara içme cezası 100.2 tl, buralarda sigara içilmesine müsaade etme cezası ise maksimum 6800 tl. (2015 yılı için) Okul müdürü çok yerinde bir uygulama yapmış. Bu cezayı uygulamasa idi kendisi diğer cezaya maruz kalabilirdi. Müdürünüz sizden makbuz karşılığı aldığı ceza tutarını maliyeye yine makbuz karşılığında yatırmış ve oradan aldığı makbuzu da Okul Aile Birliği hesabına gider yapmıştır. İlla aklınızda bir şüphe varsa müdürden maliye makbuzunu bir dilekçe ile isteyebilirsiniz. Bu arada arkadaşınızın babasına söylememek müdürünüzün yaptığı bir hatadır bu hata da mevzuat gereği ceza gerektirmez. Aşağıdaki linkte işleyişe dair evrak ve açıklamalar var. Evrakları indirip inceleyebilir, mevzuata aykırı bir durum varsa şikayet edebilirsiniz.

    http://masamot.com/okullarda-sigara-para-cezasiyla-ilgili-evraklar.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgumusoluk -- 1 Mart 2015; 11:26:00 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.