Şimdi Ara

Apple Store ile İlginç Maceralarım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Apple Store'dan 3 defa telefon değişimi yapmış biri olarak, Öncelikle Zorlu Apple Store çalışanlarını bir kez daha buradan kutlayıp teşekkür etmek istiyorum gerçekten çok ilgililer.. Başımdan geçenleri okuduktan sonra gerçekten bana hak vereceksiniz

    Rusya'da yaşıyorum.. iPhone 5 ilk çıktığı zamanlar Aralık 2012'de Türkiye'ye göre gayet uygun bir fiyata iPhone5 32GB almıştım.. Telefonu malesef ki Kılıfı çıkardığım ilk gün düşürdüm.. Ve sol üst kısmından içine doğru yamuldu.. Halbuki telefonu alalı 1 ay olmuştu.. O zamanlar içim cız etmedi değil Telefonu düşürdüğümden dolayı kaynaklandığını düşünmüyorum fakat düşürdükten bi kaç hafta sonra klasik kamerada siyah nokta çıktı.. Fotoğraflarda gittikçe belirgin oluyordu ve sinirimi bozmaya başlamıştı. Hemen Rusya'daki yetkili Apple Servisine telefonu teslim ettim.(Rusya'da resmi olarak Apple Store yok) Telefonunun düştüğünü gösterip cihazın garanti dışı olduğınu belirttiler.. Darbe almış, kamerasında siyah nokta olan iPhone5 :)) içim bir cız daha orada etti..

    Mayıs ayının başında telefon ilginç bir biçimde şarj olmamaya başladı.. ilk başta sorunun kablodan olduğunu düşündüm fakat.. Başka telefonla deneyince.. Sorunun benim cihazın şarj soketinde olduğunun farkına vardım.. Gün geçtikçe daha da kötü şarj olmamaya başlamıştı.. Artık Telefonu Duvara monte edip veya kabloyu masaya sıkıştırıp öylece bırakıp şarj ediyordum.. Telefona dokunduğum an şarj olmuyordu... O sıralarda iPhone 5'lerde üst tuş değişim programı başlamıştı... Seri numarasını kontrol ettim uyuyordu.. Artık tek çare Türkiye'ye dönüp Apple Store'a gidip telefonu değiştirmeyi düşünüyordum... Bir Umut.. Ama bir bakıma elimdeki telefona bakıyordum.. 2 defa düşürülmüş, kenarları yamulmuş, üst tuşu bozuk, kamerasında siyah nokta, şarj soketi neredeyse tamamen bozulmuş şarj olmuyor.. Böyle bir cihazı kim değiştirebilirdi ki? Neyse içimde son umut Rusya'dayken 1 hafta önceden zar zor Apple Store'dan randevumu aldım.. Türkiye'ye döndüm Apple Store gittim ortalık ana baba günü.. İçimden geçiriyorum olm adamlar telefonu nasıl alır gibisinden.. Yetkili arkadaş geldi.. Derdimizi anlattık.. Abartmıyorum sadece 2 dakikada elime sıfır iPhone5 telefonu verdi.. Notlar kısmına da sıyrıklar yazdı.. Ama yeni verilen üst tuş sanki içine hafif göçük gibiydi.. Sıkıntı olmaz değil mi dedim.. Olmaz dediler...

    Ben Rusya'ya geri döndüm.. Aradan bir ay geçmedi ki üst tuşu kullanmamama rağmen yine bozuldu.. Çalışmıyordu... Seri numarasını kontrol ettim yine uyuyor.. Ocak ayında Türkiye'ye döndüm.. O güne kadar hiç aklımda yoktu.. Şans eseri Gece sisteme girdim randevu denk geldi aldım.. Randevu günü Pazar Akşamı 19.00 benim ertesi gün sabah 10.00'da Rusya'ya dönüş uçağım var.. çok iyi denk geldi yani.. Bir şans gittim.. Derdimizi anlattık.. İnanır mısınız 5-6 genius bar görevlisi başımda toplandı.. Hiç kimse anlattıklarına göre böyle bir şeyle karşılaşmamış.. Nasıl olur böyle bir şey değişim yapılan cihaz.. Nasıl olur da aynı şekilde bozulabilir dedii. Cihazı incelemeye göndereceğini söyledi..Benimle ilgilenen arkadaş yeni bir iPhone 5 daha bana verdi.. 3 yılda 3 yeni iPhone.. Gerçekten çok ilginçti.. Artık Şaşırsam mı gülsem mi ağlasam mı bilemiyordum.. Yanımdaki Arkadaşıma Jelatinini bile çıkarmadan iPhone5'i verdim Türkiye'de satmasını istedim..

    Rusya'ya dönüp iPhone6+ almayı o an kafama koydum.. O zaman Apple Store TR'de 6+ 64 GB fiyatını 3.200 TL olarak görmüştüm.. Rusya'ya döndüm döndükten 3-4 gün sonra Türkiye'ye göre çok uygun fiyata.. 2.000 TL'ye 6+ 64 GB aldım..

    İlginç bir bilgi vereyim.. Dünya'da en ucuz iPhone satılan ülke RUSYA'dır.. İşin ilginç yani ABD'den de ucuzdur.. ABD'de Apple Store'da 6+ 64GB Sim free 849$ iken.. Rusya'da bu fiyat 820$'dır.. Kendim aldığım, araştırdığım için biliyorum.. Bunun nedeni şuan malumunuz Avrupa'nın Rusya'ya uygulamış olduğu Ambargo ve Rusya'da Ekonominin alt üst olması.. Petrolün düşmesiyle doların fırlaması...

    Neyse.. Şanssızlık serim burada bitmedi.. 6+ aldım bir kaç gün sonra Wi-Fi sıkıntısı telefonda başladı.. kendi kendine kopuyordu.. ilk iOS'tan sandım.. İnternette inceledim normal sandım.. Fakat delirecek noktaya getirdi.. Artık dakikada bir kopuyor tekrar hücresel veriye düştükten sonra geri dönüyordu Wi-Fi internetteki bütün yöntemleri denedim.. Telefonu resetledim olmadı.. Evdeki modemi resetleyip yeniden kurdum olmadı.. Başka yerlerdeki Wi-Fi ile denediğimde bir kaç saat sıkıntı çıkartmıyordu sonradan tekrardan kopmaya başlıyordu.. Ve telefonu aldıktan tam 13 gün sonra yani bugün.. Apple'ın Rusya'da yetkilendirdiği servise telefonu teslim ettim.. Cihazı 1 hafta inceleyeceklerini sonunda %90 ihtimal yeni cihaz vereceklerini söylediler..

    Sıfır aldığım telefonun Refurbished'a düştüğüne mi yanayım? Apple'dan yana bu kadar şanssız olmama mı?? Bu değiştirilen cihazlar hakkında arkadaşlarımızın bilgisi var mıdır? 1 hafta sonra gelişmelerden sizleri haberdar ederim.. Biraz uzun oldu kusura bakmayın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JanJan93 -- 27 Şubat 2015; 2:00:53 >







  • JanJan93 J kullanıcısına yanıt
    Hocam bir gusül şart size



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudf2 -- 27 Şubat 2015; 2:07:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmudf2 M kullanıcısına yanıt
    Valla hocam o konuya dikkat ediyorum ama :) her seferinde nasip diyoruz da bu kadar da olmaz arkadaş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JanJan93 -- 27 Şubat 2015; 2:13:04 >
  • hocam öncelikle geçmiş olsun. Baya çekmişsiniz apple dan ama vazgeçilmiyor işte alışınca.

    Bir arkadaş HTC One M7 cihazını satıyordu geçen.. Alet güzel,sorun yok iyi hoş al 500 liraya senin olsun dedi (piyasa degeri 700-800) ama android :))

    Menüye giriyorum mal gibi kalıyorum kullanamıyorum.

    Her neyse..

    Sizin hikayenizde anlamadığım durum 1 hafta neyini inceliceklermiş ? 1 gün hadi 2 gün eyvallahta 1 hafta çok değilmi..
  • Versace precious kullanıcısına yanıt
    Bana öyle geliyor ki Android ile imkanı yok yapamam :)) 6+'dan sonra evde bi iPhone 4 vardı ondan yazıyorum bu mesajı. Karınca gibi. Okunmuyor :)) 1 hafta olayı şöyle 5 iş günü söylediler. Haftasonu araya denk geliyor. Bi de eldelerinde olmayabilir telefon. Öyle de bir durum var. Üzerine yabancı ülkedesin. Yabancısın. Böyle meselelerde hıı tamam oldu o zaman deyip geçiyorsun. Beklemek zorundayız :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JanJan93

    Bana öyle geliyor ki Android ile imkanı yok yapamam :)) 6+'dan sonra evde bi iPhone 4 vardı ondan yazıyorum bu mesajı. Karınca gibi. Okunmuyor :)) 1 hafta olayı şöyle 5 iş günü söylediler. Haftasonu araya denk geliyor. Bi de eldelerinde olmayabilir telefon. Öyle de bir durum var. Üzerine yabancı ülkedesin. Yabancısın. Böyle meselelerde hıı tamam oldu o zaman deyip geçiyorsun. Beklemek zorundayız :)

    şuan yanlış duymadıysam apple store rusyada cihaz satışını durdurmuş zaten o dolar kuru yüzünden.

    tabi bu fısıltı gazetesi resmi olarak bilemem.

    o yüzden ellerinde kalmamış olabilir evet :)
  • Versace precious kullanıcısına yanıt
    O konuya net bir cevap vereyim bir ay önce dolar kuru gün içînde biranda fırladı. Online satış durdulurdu. İnternet üzerinden. Ama Apple'ın yetkilendirği büyük alışveriş merkezlerinde olan yerler var oralar gerçekten pahalı. Ama Türkiye'ye göre yine oralar bile ucuz. Ruslar genelde Yandex Marketten dükkanlardan satın alıyorlar telefonları. O marketler fırıl fırıl işliyor..
  • Geçmiş olsun hocam 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir firma nasıl olmalının açıklaması adeta

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmudf2

    Hocam bir gusül şart size

  • Wifi kopması modemden kaynaklanıyorsa , resetlemen sorunu çözmez.
    Modemın arayuzune girerek şifrelemeyi wep128 bit yapmanız lazım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Hocam Başka modemlerdede aynı şekilde kopuyor ama? bunun nedeni nedir?
  • Eyvallah sağolasın bekliyoruz artık :D iPhone6+'dan sonra iPhone4 ile gerçekten kötü bir dönüşüm oldu :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JanJan93

    Hocam Başka modemlerdede aynı şekilde kopuyor ama? bunun nedeni nedir?

    O zaman cihazda sorun vardır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocamöncelikle geçmiş olsun çok samimi bir dille yazmışsınız gerçekten ama apple alırken ipad iphone mac önemli değil ama bilhassa iphone alırken ilk çıktığı gibi almak her zaman baş ağrıtır bu hep böyle olmuştur yani ilk çıktığı gibi alındığında bu cihazlar hep bir kusur çıkıyor maalesef
  • Rusya da yasamanin zararlari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rusyaa gidip dönüp uçak parası verceginize gidin yeni tel alsaydınız o da neymiş öle tek yön moskova 500 tl filan yani hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu okuyacagınıza gidin roman falan okuyunda bi faydası olsun. Adam gelmiş 300 sayfalık hikaye kitabı yzmış buraya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Değişim yapılacak büyük ihtimal.. @flowerhorn

    İlk çıktığı gibi almadık ki hocam neredeyse 5 ay oluyor cihazlar çıkalı :) @ilko


    Avantajları da var yararları da hocam :) @spymole

    Hocam yok telefon için Rusya'ya gittiğim falan yok :) Rusya'da yaşıyorum zaten.. Ayrıca uçak biletleri bu aralar ucuz :) @Issız adanalı01
  • turkeyis T kullanıcısına yanıt
    Kimse sana başına silah dayayıp oku demiyor. İstemiyorsan okuma geç kardeşim. Ne boş boş konuşuyorsun? Sen bu boş kafayla roman falanda okuma bi faydası olmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.