Şimdi Ara

Huawei Hg253'e uygun dect telefon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Huawei hg 253 modeme kablosuz olarak eşleştirilen bazı dect telefonlarda cevapsız çağrılar gözükürken bazılarında görülemiyor. Sanırım bu telefonun bir standardı desteklemesi ile ilgili. Örneğin benim senelerdir kullandığım Siemens s440'da göremiyorum ama anneme 1 sene kadar önce aldığım yine Siemens marka modelini şu an bilmediğim dect telefonda veya Turkecell'in verdiği sagem d160'da görülebiliyor. Ben modeme kablosuz eşleştirilmişken cevapsız çağrıları gösterebilen bir dect telefon satın almak istersem alacağım telefonda hangi standardın desteklendiğine bakmam gerekiyor? Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. Bu arada haliyle öncelikle Superonline'ın teknik servisine bu konuyu 2 kere sordum. İlkinde kablosuz bağlantıda cevapsız aramaların görülemediğini söylediler ki bunun doğru olmadığını deneyerek anladım ve en son da dün aradığımda benimle konuşan şahıs dect'in telefonun markası mı olduğunu sordu.

    Selamlar







  • durul D kullanıcısına yanıt
    Uygun dect ile arayan numaraların göründüğünü bilmiyordum ,bu bilgilendirme iyi oldu.
    Fakat soru şu ki hangi modeller destekler?
  • durul D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aynı dertten muzdaribim. Bir sonuca ulaşabildiniz mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GAP uyumu olan DECT telefonları baz istasyonu olarak HG253 ile eşleşebiliyor.

    Ben Philips'in D1201B modelini aldım geçen sene 30 liraya. Canavar gibi çalışıyor. Kablo derdi vs yok ve evin her yerinde full çekiyor.


    GAP: (Generic Access Profile - Genel Erişim Profili)
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.
    Bunu öğrendiğim iyi oldu ,evde Siemensin eski bir dect modelini kullanıyorum.Belirttiğiniz gibi evin her köşesinde kablo derdi olmadan decti konumlandırmak harika ama cevaplanmayan çağrıların listede görünmemesi tek eksiği.
    En kısa zamanda bu modelden almayı düşünüyorum
    Dikkatimi çeken bir başka husus ;
    Kullandığım 7 senelik dect telefonda kablosuz bağlanabilme özelliği mevcutken ,bir tanıdığımın evinde kullandığı ve süperonline kurumunun verdiği yeni model dect telefonun modem ile kablosuz bağlantı sağlayamaması.
  • GILMOUR kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Ben ucuz yollu bir şey olsun diye o modeli aldım ama Siemens bu konuda bence daha iyi. Hem markaya alışmışsınızdır da. Bence Siemens'lere de bir bakın

    Belki arkadaşınız menüde uygun yeri bulamamıştır. Olabilir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Menüyü ben kurcaladım ,baz ekleme menüsünü bulamadım ,mecburen kablolu kullanıyor.
    Modem nereye dect oraya.
    Ayrıca bir daha emin olmak adına sormak isterim.
    Bu aldığınız dect telefon ile kablosuz modem bağlantısı kuruyorsunuz ve dışardan gelen cevapsız aramalar daha sonra sizi arayanlar listesinde görünüyor değil mi?
    Benim telefondaki tek eksik bu sadece ,yoksa kablosuz bağlantı sağlayabiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GILMOUR -- 7 Nisan 2015; 12:19:33 >
  • Tekrar Merhaba,

    Ben şahsen uymazsa iade etmek şartıyla yeni modellerden bir Siemens aldım. Kablosuz bağladığımda cevapsız aramaları gösterdi ama menülerin sadece yarıcı aktif haldeydi. Yani ayrıntılı arama menüsü vb yoktu. Ürünü geri verdim. Anladım ki alınacak olan bir dect telefonun % 100 uyumlu olması herhalde imkanlı değil. Bu yüzden nihayetinde telefona kablo çektim öyle kullanıyorum. Kablolu olarak ses kalitesi de bir hayli arttı. Yani imkanınız varsa kablo çekin yoksa telefonunuzu eksik özelliklerle kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

    Selamlar
  • durul D kullanıcısına yanıt
    Bu yoruma %100 katılıyorum.
    Telefonu kablosuz kullanırken,dışardan çağrı geldiğinde telefon yarım çalıyor.
    Evde telefonun çaldığını anlayıp telefona bakana kadar çağrı sonlanabiliyor.
  • GILMOUR kullanıcısına yanıt
    Gec yaziyorum kusura bakmayin.

    Cevapsizlari gosteriyor evet. Hem yazili olarak hem de yukarda isareti cikiyor. Hatta cevapsiz numarayi acmadiginiz surece o uyari devam ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Anladım cevap için teşekkürler.
  • merhaba,

    ben de pirelli drg a226g modemi var.

    dect telefonum ise siemens c590. bu gap özelliği tam olarak nasıl kullanılıyor ve bu modemde yapabiliyor muyum bunu?
  • Merhaba, bu konuyu görmem iyi oldu. 5 yıldan beri Superonline abonesiyim ve bu süredir ses hizmetini de kullanıyorum. Aramalarımda numaram karşı tarafa gizli numara olarak görünüyordu ve Superonline bu problemi çözemiyordu. En son müşteri hizmetleri ile görüşmemde sadece dect telefonlar ile numaranın gözükeceğini söylediler. Önerebileceğiniz bir dect telefon var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forgottenh -- 9 Nisan 2015; 19:34:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Kablolu olarak kullanacağınızdan dolayı şu anda piyasada satılan düzgün markalardan herhangi bir dect telefon işinizi görecektir sanırım. Bütçenize göre seçim yapmanız lazım. Ayrıca büyük elektronik marketlerden alırsanız herhangi bir aksilikte geri iade etme şansınız da olur.

    Selamlar
  • Öneriniz için teşekkürler fakat şu an kullandığım telefon telsiz Panasonic, numara gözükmesi için illa ki kablolu telefon mu kullanmam gerekir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forgottenh -- 10 Nisan 2015; 12:05:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla kablolu olcak diye bir şey yok. Philips kablosuz kullanıyorum ve numara gözüküyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz 5 senedir kullanıyorum dediğiniz için kablolu kullandığınız farzetmiştim. Kablolu kullanırsanız telefonun bütün özelliklerinden yararlanırsınız yani yeni telefonlarda olan eco mod, düşük radyasyonlu mod vb gibi değişik özellikler olabiliyor telefonlarda. Herhangi bir Dect telefonda büyük ihtimalle arayan numarayı görebilirsiniz ama ayrıntılı menülerin devre dışı olması ihtimali yüksek. Yani bütün arayan, arananların detayları ve aramalar ile ilgili diğer ayarlar vb gibi. Örneğin menü ekranındaki 6 adet ayardan sadece 3 tanesi kullanılabiliyordu siemens c530'da. Ama sadece arayan numaraları göstersin ve benim numaran karşıdan görülsün, diğer özelliklere ihtiyacım yok diyorsanız herhangi bir dect telefon işinizi görür. Gap özelliği olan herhangi bir dect telefon modem ile eşleşecektir. Modemin pair tuşuna uzun süre bastıktan sonra telefonun menülerinden kayıt-el cihazı kayıt bölümüne gidip baz istasyonu seçip eşleştirme yapabilirsiniz. Bazen pin kodu soruyor, siemens telefonlarda 0000 girmeniz lazım. Diğer markalardaki pin kodunu bilmiyorum ama kullanım kılavuzunda yazacaktır.




  • Yeni bir SOL abonesi olarak elimde olan Philips D1501 DECT telefonu modeme tanıttılar. Telefon zaten basit bir model olduğundan benim için önemli olan arayan numaraları göstermesi idi ki gösteriyor. Ayrıca ses kalitesinden de memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shat

    merhaba,

    ben de pirelli drg a226g modemi var.

    dect telefonum ise siemens c590. bu gap özelliği tam olarak nasıl kullanılıyor ve bu modemde yapabiliyor muyum bunu?



    şimdi baz istasyonu olarak kullanılabilen bir modem olsa benim için çok iyi olacak ama bu modemi bir türlü değiştirttiremedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.