Şimdi Ara

KASKO firmasımı servis mi hangisi ile uğraşayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yakınıma hediye ettiğim 2006 model mitsubishi colt 1.5 dizel amt araç ile manevra yaparken park halindeki bmw 5.20 aracın sağ arka tamponuna sürtmüş
    araç sahibini bulmaya çalışmış ancak civarda sorduğu halde bulamamış
    hatta birkaç esnaf boşver birşey yok devam et demiş beni telefonla aradığında bir kağıda telefonunu yazıp bmw nin sileceğine sıkıştırmasını söyledim

mitsubishi ön sağ tampondan hafif hasarlı ve sürtme sonucu çizik ön sağ kapı üzerinde uzayıp gidiyordu
    pazartesi erkenden aracıyla kasko firmasının yönlendirdiği en yakın yetkili servise giderken motor arızası yüzünden (çarpmayla ilgili olduğunu düşünüyorum) yolda kalınca kaskodan çekici çağırmış
    çekici ile servise aracı bırakmış
    kasko firmasının talimatı doğrultusunda beyan üzerine işlemleri başlatacakken bmw nin sahibi arayıp tutanak tutalım demiş
    bunu servis yetkilisi de öğrenince o halde git tutanağı getir bana öyle işlem yapalım demiş

hamile kadını bir de tutanağı alması için geri gönderiyorlar ve hiçbir işlem başlatmıyorlar
    bunun üzerine sigorta firmasını aradım onlar da beyan üzerine işlem başlatılabileceğini tutanağın şart olmadığını söylediler

buna rağmen hamile kadın güç bela yaya olarak bmw nin sahibini buluyor ve tutanağı hazırlayıp imzalıyorlar
    bu defa başka bir sorun ortaya çıkıyor
    servis öyle ters bir yerdeki toplu taşıma ile ancak 2 vesait değiştirerek gidebilir özel durumu nedeniyle çok zahmet çekeceği için benden yardım rica ediyor
    ben de bu durum ve servis anlayışsızlığı yüzünden tek bir belge teslim etmek için iş yerinden izin alıp bir sürü yol gideceğim

kasko firması servise servis ise kasko firmasına suçu atıp duruyor
    ben de o yakınımı ha bire azarlayıp duruyorum ve sık sık ağlıyor
    heralde bundan sonra araba sürmeye tövbe eder

• Açıkcası bize ne sorduğunuzu anlamadım ama bence hemen o yakınınızı arayıp özür dileyin , gönlünü alın. Hamile kadını ordan oraya sürüklediler diye kızıyorsunuz sonra kadını azarladığınızı söylüyorsunuz. Yapmayın... Kadına iyi davranmak gerekir , Hele ki hamile kadına 2 kat daha iyi davranmak gerekir...

(olayı yanlış anlamış olabilirim. Umarım yanlış anlamışımdır...)
  • anormal bir durum yok aslında; sizin tanıdığınız bir kaza yapmış ve suçlu... tutanak/polis raporu olmadan beyan ile "rücu" işlemi olamayacağı için tutanak tutulmak zorunda. Diğer türlü bmw'nin sahibi de kaskosundan beyanlı şekilde hasarını giderir ama hasarsızlık indirimi de düşecektir doğal olarak. Bmw sahibinin suçu da yok; park halindeki aracına tanıdığınız zarar vermiş.

Bir dahaki sefere daha dikkatli olmalı tanıdığınız.
  • madem tutanak şart neden kasko firması gidip servise yazılı beyan versin işlem başlatılır diyor
    madem öyle servis neden tam işlemlere başlaycakken bmw sahibinin konuşmasına tanık olunca vazgeçiyor

bayan şoför klasiği ileri vitese taktığını zannedip gaza basıyor ve araba geri gidip vuruyor
    benim volvo gibi ekranda hangi viteste olduğunu göremese anlarım ama ekrana bile bakmamış
  • BatuKır B kullanıcısına yanıt
    eğer bmw sürücüsü hasarsızlık indirimi düşmesin istiyorsa "tutanak şart"... diğer türlü beyan ile "park halindeki aracıma kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çarpmak sureti ile zarar vermiştir." şeklinde bir beyan ile kaskodan hasarını hasarsızlık indirimi düşecek şekilde karşılar...

servisin derdi, olur da günün birinde bmw'nin sahibi "madem rücu hakkım vardı, madem hasarsızlık indirimim etkilenmeden hallolurdu neden beni yönlendirmedin" diye servisi karşısına almasın diye vazgeçiyor başka sebebi yok. İki türlü de alacak parasını servis :)
  • Benim kasko firmam bunu yapamaz. Ben ne dersem ilk onu dikkate alır. Bu iletişim ile alakalı bir mevzudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerkesMemnun

Benim kasko firmam bunu yapamaz. Ben ne dersem ilk onu dikkate alır. Bu iletişim ile alakalı bir mevzudur.

iletişim demişken pazartesi akşamı kasko firması ile yaptığım görüşme tam bir iletişim örneğiydi

ben servisin onarıma başlamadığını öğrenince sinirli bir şekilde kasko firmasını aradım
    telefona çıkan bayana durumu anlattım bana servise gidip yazılı beyan versin dedi
    bende hamile bir bayandan bahsettiğimi bu halde bir dünya yolu tekrar gidip yazılı beyan vermesinin çok zor olduğunu söyledim

bayan bana defalarca yazılı beyan dedikçe bende bu kadın hamile gidemez diye ısrar ettim
    baktı başedemiyor ben sizi yetkili birine bağlayayım dedi
    birkaç saniye sonra aktarılan numarada karşıma çıkan adamada durumu anlattım

adam bana ağabey seni yanlış yönlendirmişler bura yol yardım dur seni doğru kişiye aktaram
    dedi ve tekrar telefon aktarması yaptı kucaktan kucağa oynar gibi

bir süre sonra bu defa başka bir bayan telefoa çıktı bende hemen derdimi anlatmaya başladım
    bayan lafımı kesti ve bana hayretler içinde bir ses tonuyla beyefendi siz nereyi aradınızki dedi

bende kasko firması değilmi diye sorunca bu defa bayan bana hayır beyefendin burası bayan kuaförü deyip telefonu kapattı
    ben elimde telefonla öylece kalakaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatuKır -- 25 Şubat 2015; 12:09:18 >

• İlaveten; dilekçe şart. Telefondaki kadın haklı ve işini yapıyor. Tanıdık servis olur oradaki eleman ile konuşulur yazılır. Yazı gerekli yani.
    Kasko dediğimiz büyük bir organizasyon... Sizinle uğraşamazlar. Hanım hamile evet ama yapacak bir şey yok. Araç kullanıyor sonuçta servise de gidebilir değil mi?
    burada asıl kusurlu servis aslında; hasarlı araç geldiği zaman evraklar tamam olmadan başlamazlar çünkü eksik evrak=ödeme çıkmaması... İstenilen evraklar da zor elde edilecek evraklar değil zaten;
    * Kaza tek taraflı ise araç servise teslim edilirken yazılı beyan
    * Tutanaklı veya polis raporlu kaza ise tutanak/polis raporu aslı
    * Ehliyet, ruhsat, poliçe fotokopisi
    * Özel indirim var ise (kasko firmaları çeşitli meslek gruplarına ek indirim uygulayabiliyor) o indirim için istenilen ek evraklar
    * Tutanaklı ve tek taraflı kazalarda var ise olay yeri fotoğrafarı
    * Servis kasko anlaşmalı değil ise hasar ücretinin ödeneceği banka hesap bilgisi.

Bu evraklar içinde zor elde edilebilecek evrak yok; ehliyet-ruhsat-poliçe'nin fotokopisini zaten servis araç teslimi esnasında alır çeker... fotoğraflar da mail vb. yolllar ile gönderilebilir. banka hesap bilgisi de sonradan iletilebilir.

bazı servisler sadece poliçe fotokopisi ile hasar dosyası açarken bazılar da yukarıda saydığım evrakları tamamlamadan dosya açmayabiliyor.

• Kadini niye azarliyorsunuz onun ne sucu var kaza disinda ? Gidin gonlunu alin kadini ordan oraya surukleyenlere bagirn cagirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • servis aradı
    arabanın motor arızası yokmuş aküsü bitmiş yeni akü için 200 lira isteyince ben dışarıdan alırım dedim
    anlamadığım şu
    normal şekilde motoru sorunsuz çalıştıran akü yolda giderken bir anda motorun stop etmesine nasıl sebep olabiliyor
    hani motor ilk marşı hiç yapması anlarım ama bana mantıklı gelmedi
  • Akünün zayıfladığını ölçmüşlerdir servisin değişim yapması için illa parçanın bitmesine gerek yok, aslında doğru olanı da bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

Akünün zayıfladığını ölçmüşlerdir servisin değişim yapması için illa parçanın bitmesine gerek yok, aslında doğru olanı da bu

akü değişince sorunsuz olacağına garanti veriyormusun diye sorduğumda
    öyle bir garanti veremem çünkü akü hiç elektrik vermiyor yeni akü takıp sistemde başka bir problem varmı ona bakacağız dedi
  • Sorun şu kadının sizin gibi bir akrabası var.Üstelik konu da CSB çarptığı araç BMW 5 serisi imiş felan.Şahin olsa ne olacak?

Yine de kendi elektrikçine gösterirsin , bana da 2 ay ömrü kalmış akünün dediler değiştirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Sorun şu kadının sizin gibi bir akrabası var.Üstelik konu da CSB çarptığı araç BMW 5 serisi imiş felan.Şahin olsa ne olacak?

pardon mesaj sayısınıza bakınca muhatabım sandım
    Ben sizin muhatabınız olsam siz benim muhatabım olamazsınız.Hamile kadına boş yere bağiran adam benim muhatabım olamaz.Pardon adam dedim ...

•  KASKO firmasımı servis mi hangisi ile uğraşayım
    bu resim daha sonra dikkatimi çekti
    sorun sanırım biten mazot
    ama servis hazır gelmişken biraz öpelim deyip 200 liraya akü sattı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatuKır -- 28 Şubat 2015; 21:15:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

KASKO firmasımı servis mi hangisi ile uğraşayım
    bu resim daha sonra dikkatimi çekti
    sorun sanırım biten mazot
    ama servis hazır gelmişken biraz öpelim deyip 200 liraya akü sattı

Bozuk akü yolda motor arıza ışığı yakıp, aracı çekişden düşürüyor ve kullanılmaz duruma düşürüyor, benim başımada geldi.

• servis akü şarj tutmuyor ömrü bitmiş diyor sürekli
    üstelik eski aküyü yasal prosedür gereği veremiyorlarmış
    başka ne masraf çıkar diye sordum genleşme kabı çatlamış onu da değiştireceklermiş fiyatı sonradan söyleyecekler
    benim anladığım toplam 300 lira daha öpülmeden o aracı servis geri vermeyecek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.