Şimdi Ara

Eski OLPC ekibinden eğitime yönelik XO-Infinity modüler dizüstü bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Eski OLPC ekibinden eğitime yönelik XO-Infinity modüler dizüstü bilgisayar





    Yıllardır gelişmekte olan ülkelere maliyeti çok düşük ve alternatif enerji kaynakları ile çalışan dizüstü ve tablet modelleri geliştiren One Laptop Per Child (OLPC) girişiminin eski ekibi şimdi de modüler bir dizüstü projesi ile karşımızda.

     

    Beklendiği kadar büyük yatırımlar alamayan ve bu nedenle projeleri sınırlı kalan OLPC girişiminin büyük kısmı dağılmış ve girişim de artık Android tabletler üretmeye başlamıştı. OLPC'nin eski ortaklarından One Education, girişimin fikirlerini devam ettirme adına XO-Infinity adlı modüler dizüstü bilgisayarı geliştiriyor.

     

    XO-Infinity projesi ile ekip çeşitlilik sunmayı ve tek bir cihaza bağımlı kalmamayı amaçlıyor. Böylece maliyetler de esnek olacak. XO-Infinity adlı modüler dizüstü bilgisayar küçük, maliyeti düşük, modifiye edilebilen ve düşük güç tüketen bir yapıda olacak. Bu bakımdan eğitim kurumları tarafından benimsenmesi daha kolay bir hale gelecek.

     

    Ekip her çocuğun bir bilgisayarı olmasını ve bilgisayarının da kendisi ile birlikte büyümesini amaçlıyor. Modüler kapasitesi ile XO-Infinity 10 yıl boyunca bir çocuğa eşlik edebilecek. Projenin 2016 yılında hayata geçirilmesi planlanıyor.







     








  • Ara'nın çocuklara olanı ve laptop olarak kullanılanı gibi bi şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.