Şimdi Ara

Radyatörün Su Eksiltmesi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bu konu hakkında çok sayıda konu açılmış neredeyse hepsini okudum fakat tarihleri eski olması nedeniyle yeniden konu açmak istedim belki farklı bir çözüm bulan olmuş olabilir. Aracım 3-4 günde bir su eksiltiyor. Max seviyeye kadar yarı antifiriz yarı su dolduruyorum 4 gün sonra baktığımda min. seviyenin altına inmiş. Su belli bir noktaya kadar iniyor sonra 1 hafta su koymasan bile aynı ölçüde kalıyor yani tamamen bitmiyor. Aracı 1 ay önce aldım. aldığım arkadaşa sordum geçen sene yaşamış bu problemi radyatöre giden hortumda çatlak var demişler değiştirmek yerine onarmışlar 1 senedir problem yaşamıyordum ben diyor. bu su işi çok canımı sıkıyor. Conta yakma belirtileri aracımda yok herhangi bir duman atmıyor yağa su karışmamış araç hararet de yapmıyor bu arada zaten aracımda hararet göstergesi de yok (Citroen C3 1.4HDI X Furio 2006 model) ne yapacağımı bilmiyorum. Cumartesi günü sanayiye gitmeyi düşünüyorum fakat maddi durumum da yok sizce sorun ne olabilir yüksek maliyet çıkar mı dersiniz ? Kapakdan atıyor da olabilir diye düşünüyorum çünkü su tankında kapağın altı kireçlenmiş gibi sanki su atmış oralardan. kuru yere çektim aracı altına baktım yok damla su yok içinde her köşesine baktım göremiyorum aracın içerisinde de su akmıyor ama bu su nereye gidiyor.Motor çok ısınıyor su buhar mı oluyor acaba.. ayda 1 kere mazot alıyorum 10 kere su dolduruyorum komşulara rezil oldum. lütfen yardım edin :) İçimi rahatlatın.







  • Koyduğunuz antifrizi nereden kaçırıyorsa oralarda kalıntılar olur. El fenerini yada güçlü bir aydınlatma alıp su sistemini inceleyin hortumları elinizle büküp çatlak var mı bakın. Ek yerlerine bakın. Eğer yapamazsanız yada bulamazsanız radyatörcüye götürün radyatörü söküp bakarlar. Isıdan hemen buharlaşır birikme olmaz genelde. İstisna olarak kabin içi ısıtma radyatöründen kaçırsa genelde aracın iç ön kısmında ıslaklık ve camlarda buğu çok olur. Antifriz koyduğunuza göre sürekli zaten 5-10 TL gidiyor yeter ki radyatörde delik olmasın sanayide radyatörcüler olur onlar da kontrol için çok para almazlar merak etmeyin.
  • Hocam benimde başıma geldi geçenlerde araç peugeot 206, benimkinde su normal damlıyordu radyatör diye değiştirdik ama tüp beynine gider hortumdan kaynaklanıyormuş sorun usta radyatörü değiştirmeden önce bu araç conta da yakmış olabilir dedi ve gerçekten conta yakmış bence çok ihmal etme derim.
  • Sorun şu dersiniz ama çok daha farklı detay çıkabilir. İyice kontrol edilmesi lazım. Bir önce yorum yazan arkadaşın mevzusu gibi yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.