*93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Markalar >> Honda

uguRnB -> *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (9 Kasım 2006; 13:44:30)

1.6 Lt, 130 PS Üstten Çift Ekzantrikli (DOHC), PGM-FI yakıt besleme sistemli, 16 Subap. Hidrolik direksiyon, elektrikli 4 cam , gövde rengi elektrik kumandalı aynalar, Çift salıncaklı ön ve arka süspansiyon Standart. 4 Teker disk fren. Radyo-Teyp standart. Sunroof ve klima opsiyonel.

Bu makinayla ilgili bilgileri olanlar ... yorumlar ... her türlü modifiye hakkındaki görüşleri ... bu aracı kullanan tecrübeli insanlar varsa öneri ve düşünceleriii ... kısacası 93-94 model civic si hakkındaki herşeyi bu başlık altında paylaşalım ve öğrenelim arkadaşlar...

Almayı düşünüyorum ve özellikle tecrübeli olanlardan bilgi alabilirsem çok kıyak olacak...bu arada sedan modelini düşünüyorum şimdilik ilerde hb olabilir ama şu anki düşüncem sedan...

[image]http://img120.imageshack.us/img120/6839/civicqx4.jpg[/image]
93 CİVİC Sİ SEDAN

[image]http://img120.imageshack.us/img120/2144/psh51wd9.jpg[/image]
94 CİVİC Sİ SEDAN

Launcher -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (9 Kasım 2006; 13:50:06)

niyetin performanslı kullanımsa, basınca araba gitsin diyorsan yani, iyi bir yol tutuş, makul tüketim değerleri diyorsan bu fiyata alabileceğin en uygun araçlardan birisi. Motor sorun çıkartmaz ondan yana hiç merak etme. 350-400 bin km de hala tam gaz uzayan nice SI lar gördüm. 500.000 e kadar yolu var çok rahat. Aldığın aracın şasiye girmiş kazası olmamasına dikkat et yeterki...

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (9 Kasım 2006; 13:56:20)

quote:

Orjinalden alıntı: Launcher

niyetin performanslı kullanımsa, basınca araba gitsin diyorsan yani, iyi bir yol tutuş, makul tüketim değerleri diyorsan bu fiyata alabileceğin en uygun araçlardan birisi. Motor sorun çıkartmaz ondan yana hiç merak etme. 350-400 bin km de hala tam gaz uzayan nice SI lar gördüm. 500.000 e kadar yolu var çok rahat. Aldığın aracın şasiye girmiş kazası olmamasına dikkat et yeterki...

düşüncelerine katılıyorum...o fiyata alabileceğim en iyi makina...performanslı kullanıcam...ayrıca ilerde imkanım el verirse v-tec motoru taktırmayı düşünüyorum tabi bunları söylemek için daha erken...ayrıca temizini bulmak imkansız kadar zor ama dediğin gibi motordan hiç şüphem yok zaten...999 bin km bile yapar nede olsa japon bu...kazasız ve temiz bulmak biraz zor olacak ama sabah akşam arama yapacaz artık[:'(] kağıt parçalarını daha denkleştiremedim fazla acele etmiyorum zaten biraz bilgi ve yorumları net ve açıklayıcı bi şekilde alabilirsem die açtım bu konuyu...saolasın msj için...

anshered -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (9 Kasım 2006; 17:20:27)

iyi bir fikir krdeşim şimdki aklım olsa imzamdaki aracı alıcağıma böyle 95-96-97 model senin gibi civic SI yada vti alırdım ha aracımı sevmediimden değil çok seviyorum fakat 0 araç oldugundan fazla bıseyını deıstıremıorum orjınallıgıyle oynayamıyorum hor kullanamıyorum fazla..Bıyerıne ufacık bı zarar geldımı acayip koyyor bu yuzden genç bi insanın boyle eskı bı kasa alıp ıstedıı gıbı hevesını o aractan cıkarması daha guzel bence .. hele bide boyle 130 beygırlık yada vtec 160 beygırlık cıvıc olunca bambaşka.. güzel araç kardeşim [:'(]

Aracımdan bir kaç resimler vereyim normal bi civice göre değişiktir farkedeceksiniz film,arka stopların tamamen kırmızı olması, jantlar,honda logosu,yed performance egzos..

ve 1 ay sonrada baya bi değişiklik olacak araçta ozamanda resimlerini ve dyno sonuçlarını göstereceğim.. kat iptali , devir kesici iptali,header(yazılışını bılmıyorum yanlıssa duzeltın),hava filtresi kit, ve chip.. kaba taslak bişey düşündüğümüzde daha 1-2 şeyde var aklımda olan aracın 130 beygır gibi bişey cıkmasını beklıyoruz tork bandıda baya bi yükselcek gibi..

şuanda araçtan elde ettiğim değerler profosyonel bı sekılde defalarca denenen değerler..

0-100 hızlanması:9.6 saniye
0-130 hızlanma:16.3 saniye
Son hız:210 km/s Düz yolda , 218 km/s (hafif eğim) fakat araç 218 km/s de devir kesiciye giriyor ve hala gitmeye meğilli bir araç kadrandaki 240 km/s nin hakkını verecek gibi..

[image]http://img377.imageshack.us/img377/1584/31102006001gv9.jpg[/image]
[image]http://img286.imageshack.us/img286/6108/31102006002of2.jpg[/image]
[image]http://img120.imageshack.us/img120/1913/resim01mh9.jpg[/image]

saygılarımla..

edit:ekleme

son_samuray -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (9 Kasım 2006; 17:36:15)

sı sedanın sürüş karekteristliği nasıldır bilmiyorum fakat hollanda kuzenimde 94 sı hb vardı yaklasık 3-4 ay kullandım araba 380.000 km de idi motorunda yüriyeninde daha hiç bişey yoktu yakıt tüketimi çok basmadığınız sürece makul ölçülerdeydi o zamanın teknolojisine göre yol tutuşu gayet iyiydi aracı hem hollanda da hem türkiyede kullandım türkiyedeki arabam mazda 323 dü açıkçası türkiye ye dönüpte kendi arabama binince epey bi yadırgadım 130 hp den inip 90 hp lik arabaya binince

daha sonra kuzenim yaz tatili için tr ye geldiğinde yine uzun bi zaman kullandık tr virajlarında araba gayet stabil bir yol tutuşa sahip yanlız sınırları biraz zorladığımızda kafadan kayma yapıyordu bu sorunuda kule gergsisi ve alçaltma kitiyle çözmüştük arabayı hala hollanda caddelerinde kullanıyor ve hala çok memnun

temizini bulabilmen durumunda yıllar boyu bakım dışında sanyi bölgesine uğramayacağın cinsten bir araba

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (9 Kasım 2006; 18:56:56)

anshered Allah kaza bela vermesin güzel makina...yorumun içinde saolasın...

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (9 Kasım 2006; 19:05:35)

quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

sı sedanın sürüş karekteristliği nasıldır bilmiyorum fakat hollanda kuzenimde 94 sı hb vardı yaklasık 3-4 ay kullandım araba 380.000 km de idi motorunda yüriyeninde daha hiç bişey yoktu yakıt tüketimi çok basmadığınız sürece makul ölçülerdeydi o zamanın teknolojisine göre yol tutuşu gayet iyiydi aracı hem hollanda da hem türkiyede kullandım türkiyedeki arabam mazda 323 dü açıkçası türkiye ye dönüpte kendi arabama binince epey bi yadırgadım 130 hp den inip 90 hp lik arabaya binince

daha sonra kuzenim yaz tatili için tr ye geldiğinde yine uzun bi zaman kullandık tr virajlarında araba gayet stabil bir yol tutuşa sahip yanlız sınırları biraz zorladığımızda kafadan kayma yapıyordu bu sorunuda kule gergsisi ve alçaltma kitiyle çözmüştük arabayı hala hollanda caddelerinde kullanıyor ve hala çok memnun

temizini bulabilmen durumunda yıllar boyu bakım dışında sanyi bölgesine uğramayacağın cinsten bir araba

aynen ... ama işte temizini bulmak biraz sabır istiyo artık yapacaz bişeyler...hatta bir video koyacağım 95 civic hemde 1.5 hb... miss gibi arabaya resmen tecavüz ediyolar arabaya motor yağı yerine su koyuyolar arabadan dumanlar çıkıyo ama araba hala gidiyo ve akla gelmeyecek ne varsa yapıyolar cihaza ama japon hala ayakda...bu motor bunlardan sonra patlamıyosa hala çalışmaya dewam ediyosa fazla söze gerek yok...japonumun hondamın karşısına çıkan her baba yiğit artık boyun eğer...[:(]ama yaptıkları şeyi kınıyorum resmen tecavüz ediyolar arabaya..[>:]

İzleyin ve Japon ne yapar anlayın...BİR GÜN HERKES HONDACI OLACAK...[:'(]

Video : http://www.youtube.com/watch?v=ALZIS-5V_mY

anshered -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (10 Kasım 2006; 15:04:39)

quote:

Orjinalden alıntı: *METT*

anshered Allah kaza bela vermesin güzel makina...yorumun içinde saolasın...

saol kardeşim amin .. allah kimsenin başına vermesin..

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (11 Kasım 2006; 14:23:15)

yokmu yaw ilgisi ve bilgisi olan bu konu hakkında [sm=s19.gif] BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞALIM YAW...

murat_gezer -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (11 Kasım 2006; 15:04:35)

ya bişi sorcam vtec nedir imzamdaki arabada war mı 2000 model 1.6 ies civic de bide nasıl başlar nasıl açılır yeni bir honda kullanıcısıyım

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (11 Kasım 2006; 17:20:57)

quote:

Orjinalden alıntı: murat_gezer

ya bişi sorcam vtec nedir imzamdaki arabada war mı 2000 model 1.6 ies civic de bide nasıl başlar nasıl açılır yeni bir honda kullanıcısıyım

öncelikle hayırlı olsun yeniysen...Hondacı olmak bi ayrıcalıktır BİR GÜN HERKES HONDACI OLACAK...[:'(] aşağıdaki linke tıklarsan i-vtec hakkında merak ettiğin soru ve sorularını bulabilirsin...[:'(]

http://tr.wikipedia.org/wiki/VTEC#i-VTEC

biddy_074 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (13 Kasım 2006; 12:53:48)

anshered byhonda sen bu arabayla en fazla 220 mi yaptın yani resimde oyle gozukuyo . bu araba için yavas bi hız degilmi yoksa lpg demi yaptın yoksa yani benim bidigim bu araba daha hızlı gidiyodu. ha bu arada civic si de cok hızlı bi araba tavsiye etmemem mumkun degil

biddy_074 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (13 Kasım 2006; 12:57:38)

pardon yazdıklarını tam okuyamadım ondan bunu yazmıstım yazmamın nedeni bende bi resim var tam 230 la gidiyo civic yani ondan yazdım

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (13 Kasım 2006; 15:01:39)

si da ben ibreyi taşırdım [;)][;)] hala gidiyodu...göstergeyimi az yapmışlar ne!!..[:D] off off si a bi vtec motoru takdınmı varyaa dadından yenmez...[:'(] o değilde...si hakkında hiç görüşleri düşünceleri bilmemneleri olanlar yokmu yaw bu hondacılar arasında...çok az kişi yorum yapmış ve tam olarak bişey söylememiş...hadi pamuk düşüncelere foruma..(pamuk eller cebe) [;)]

[sm=s20.gif][sm=s20.gif]

biddy_074 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (13 Kasım 2006; 18:08:48)

şimdi gercekleri solemek gerekirse araba cok hızlı ve 136 bg yağ gibi gidiyo ibresi bencede banada az geldi 220 yazıyo ama en za 220-225 yapar cunku tam bir performance arabası ve kullanabildigin kadar kullan motoru dayanıklıdır

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (13 Kasım 2006; 18:55:19)

quote:

Orjinalden alıntı: biddy_074

şimdi gercekleri solemek gerekirse araba cok hızlı ve 136 bg yağ gibi gidiyo ibresi bencede banada az geldi 220 yazıyo ama en za 220-225 yapar cunku tam bir performance arabası ve kullanabildigin kadar kullan motoru dayanıklıdır

saolasın yorum için [:'(] ama motor fabrika çıkışı 130 ps'dir ama genelde bakıyorum haklısın ruhsatların çoğunda 136 yazıyo ama fabrika verileri en doğru olanıdır...standartda son hız 205 km'dir...220 ibre vardır...ibre aslında bazen kayabiliyor gerçek verileri ordan alamayız...kalkışlarda affetmiyo çok deli bi canavar...aslında ben aldığımda arkaya si yerine ex amblemi yapıştırmayı düşünüyorum[;)][;)] milletle biraz dalga geçmek için [;)] bu arada exlerde 1.5 olanıdır bu cihazın ve karbüratörlüdür [:'(] biraz oyun oynamak pekde kötü bi fikir değil aslında [:D] neyse evet bilgileri bekliyoruz...[:@]

biddy_074 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (14 Kasım 2006; 12:37:09)

pardon ben 136 bg olarak biliyorum

murat_gezer -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (14 Kasım 2006; 15:30:20)

ya bu subap olayı nedir şimdi imzamdaki hondada kaç subap var 8 mi 16 mı

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (14 Kasım 2006; 15:48:53)

quote:

ya bu subap olayı nedir şimdi imzamdaki hondada kaç subap var 8 mi 16 mı

16 subap var [:'(]

Supap, silindirin üstünde yer alır ve açılıp kapanarak yakıt/hava karışımının silindire emilmesine ya da egzoz gazlarının silindirden atılmasına olanak tanır.Bu nedenle emme subabı ve egzoz subabı olarak ikiye ayrılır. 8v ve 16v gibi işaretler otomobilin kaç subaplı olduğunu gösterir. motorlar çoğunlukla dört silindirli olduğu için bu iki ifadeyi en sık görürüz. 8v dört silindirli bir motorda 8 subap bulunduğunu yani her silindire iki subap düştüğünü (1 emme, 1 egzoz subabı) gösterir. dört silindirli motor için kullanılan 16v (ya da 16 subap) ifadesi ise o motorda silindir başına 4 subap (2 emme, 2 egzoz) bulunduğunu gösterir. 24v ise altı silindirli bir motorda silindir başına 4 supap bulunduğunu gösteriyor. ayrıca, örneğin citroen'in 4 silindirli 12 supaplı (silindir başına 3 supap, 2 emme, 1 egzoz) turbodizel motoru, son zamanlarda volkswagen'de gördüğümüz 5 silindirli 20 supaplı motor (silindir başına dört supap) ve ferrari'nin kullandığı silindir başına 5 supaplı motor (3 emme, 2 egzoz) gibi örnekler de vardır.

murat_gezer -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (14 Kasım 2006; 16:20:51)

oldukça açıklayıcı olmuş teşekkür ederim

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (14 Kasım 2006; 17:17:41)

quote:

oldukça açıklayıcı olmuş teşekkür ederim

rica ederim [:'(]

DH beni kibar feyzo yaptı ne kibarım yaw [;)][;)]

biddy_074 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (16 Kasım 2006; 20:11:26)

peki bu civic si ye yada ex e lpg uyuyomu yani hiç taktıran varmı????

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (17 Kasım 2006; 0:56:23)

quote:

uyar [:'(] ex'de sorun olmazda.. si'a taktırırsan ve bunu yolda biri görürse biraz başın ağrıyabilir [;)][;)] ayrıca ex'i tavsiye etmem o modelin ömrü bitti artık...[&:]

Honda_accort -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (6 Aralık 2006; 22:17:42)

quote:

1.6 Lt, 130 PS Üstten Çift Ekzantrikli (DOHC), PGM-FI yakıt besleme sistemli, 16 Subap. Hidrolik direksiyon, elektrikli 4 cam , gövde rengi elektrik kumandalı aynalar, Çift salıncaklı ön ve arka süspansiyon Standart. 4 Teker disk fren. Radyo-Teyp standart. Sunroof ve klima opsiyonel.

Bu makinayla ilgili bilgileri olanlar ... yorumlar ... her türlü modifiye hakkındaki görüşleri ... bu aracı kullanan tecrübeli insanlar varsa öneri ve düşünceleriii ... kısacası 93-94 model civic si hakkındaki herşeyi bu başlık altında paylaşalım ve öğrenelim arkadaşlar...

Almayı düşünüyorum ve özellikle tecrübeli olanlardan bilgi alabilirsem çok kıyak olacak...bu arada sedan modelini düşünüyorum şimdilik ilerde hb olabilir ama şu anki düşüncem sedan...

[image]http://img120.imageshack.us/img120/6839/civicqx4.jpg[/image]
93 CİVİC Sİ SEDAN

[image]http://img120.imageshack.us/img120/2144/psh51wd9.jpg[/image]
94 CİVİC Sİ SEDAN

kardes guzel hos demısınde bende bu kasanın aynısı 130 bg 92 modeli var :):) 91 den sonra bu kasa ve bu motor kulanıldı bıde DOHC motor var bence bu araba dehset gıdıyo gencen gun bı test yaptık arkadaslarla focus opel toyota gıbı arabaları gecmede 5. vitesi kulanmana hıc gerek yok :) 9.000 devir :D 4. viteste 200 u goruyo araba :)

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (7 Aralık 2006; 0:28:28)

evet 91'den sonra bu kasa ve bu motor kullanıldı ve bunların temizinin bulunması imkansıza yakın bişey...si'yı olan zaten akıllı kulanmaz bu yüzden temiz biraz zor ama çok kötü olmayan bişeyler bulacaz artık...ben bide ilerde buna vtec vti motoru taktım mı asfaltla sevişirim artık...saolasın yorum için [:'(] ayrıca aynı kasa ve aynı motor olan 92 ve 95 modelini araya sokmamamın nedeni 92'in ilk sürüm olması 95'in ise yerli olması [:'(]

okanharman -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (8 Aralık 2006; 16:43:01)

hocam ex konusunda sana katılmıyorum.bende geçen sene civic ex vardı 94 model lpgli.canavar gbiydi.saolsun elimi cebime soktormadı.sonra gaza geldik 2002 megane sedan aldım.allah belasını....elimden cebimden çıkmadı.sattımda kurtuldum.şimdi yine 92-94 civic bakıom.ex yada si alıcam.el düşünmüyorum.direk taktırcam lpgyi.dizel gibi yakıodu bnm ex.lpg ile muhteşem bi yakıt düşüşü oluo.zaten güçlü bir motoru olduğu için lpg çok fazla performansı düşürmüyo.
quote:

quote:

uyar [:'(] ex'de sorun olmazda.. si'a taktırırsan ve bunu yolda biri görürse biraz başın ağrıyabilir [;)][;)] ayrıca ex'i tavsiye etmem o modelin ömrü bitti artık...[&:]

biddy_074 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (8 Aralık 2006; 17:05:13)

aşıgım şu civic si`lere

black/white -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (9 Aralık 2006; 22:28:55)

VALA BU T.C SARTLARINDA BI ARACI MODLUCAKSAN 10 NUMARA BU ARAC T.C DE EN COK HOSUMA GDEN CİVİCDE PLAKSAI TAM OLARAK 06 MOR 36DIYDI GALIBA 9500MU 9800 MU NE CEVIRIODU 185HPYDI SATEN T.C DE TEK MOR VTİ O ACAIP GUSEL YA

Antalya Honda Power -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (10 Aralık 2006; 0:44:47)

Honda Civic Si,
ataklığıyla ve yol tutuşuyla atalarından gele yarı yarışçı ruha sadık kalmış bir araçtır.Türkiy^'ye geldiği yıllara dönersek henüz aracın yeteneği konusunda oldukça caresiz kaldık.1.6 motordan bu sabit güç üstelik turbosuz
ilginçti.Doğrudur 218-220 km sürat ve pedala dokunduğunuzda buradayım hissi veren yaramaz cocuk.
R4 1590 ccm 125PS-6500 devirde 142 Nm-5200 devirde.5 ileri vites.1024 kg ağırlığı hissettirmiyor bile.0-80 km/s 6.2 sn. 0-100km/s 8.8sn.0-1kilometreyi 30.2 sn yede bitiriyor.
Yalnız frenler biraz zayıf dikkat yani bu performansa göre:100-0 soğuk 42.4m 100-0 sıcak 42metrede durabilmekte.185/60 R 14H lastik.Dodc motorları vitech'lerin önünü açmıştır.Yani Dohc larla yapılan arge çalışmaları ve elde elilen başarılar V-tech leri adeta davet etmiştir.tabi bir v-tech ile dohc motoru kıyaslamak Dohclara saygısızlık olur.Nede olsa abi odur.Delikanlı V-tech ler de abinin yüzünü kara çıkarmamıştır.
Arkadaşlar Civic si sahibi iseniz aracınızı karuyun ve özen gösteri çünkü artık düzgü Honda Civic si bulmak oldukça zor ve aracın meraklısı gün geçtikçe artmaktadır.slm[:'(]

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (10 Aralık 2006; 17:34:20)

quote:

Orjinalden alıntı: Antalya Honda Power

Honda Civic Si,
ataklığıyla ve yol tutuşuyla atalarından gele yarı yarışçı ruha sadık kalmış bir araçtır.Türkiy^'ye geldiği yıllara dönersek henüz aracın yeteneği konusunda oldukça caresiz kaldık.1.6 motordan bu sabit güç üstelik turbosuz
ilginçti.Doğrudur 218-220 km sürat ve pedala dokunduğunuzda buradayım hissi veren yaramaz cocuk.
R4 1590 ccm 125PS-6500 devirde 142 Nm-5200 devirde.5 ileri vites.1024 kg ağırlığı hissettirmiyor bile.0-80 km/s 6.2 sn. 0-100km/s 8.8sn.0-1kilometreyi 30.2 sn yede bitiriyor.
Yalnız frenler biraz zayıf dikkat yani bu performansa göre:100-0 soğuk 42.4m 100-0 sıcak 42metrede durabilmekte.185/60 R 14H lastik.Dodc motorları vitech'lerin önünü açmıştır.Yani Dohc larla yapılan arge çalışmaları ve elde elilen başarılar V-tech leri adeta davet etmiştir.tabi bir v-tech ile dohc motoru kıyaslamak Dohclara saygısızlık olur.Nede olsa abi odur.Delikanlı V-tech ler de abinin yüzünü kara çıkarmamıştır.
Arkadaşlar Civic si sahibi iseniz aracınızı karuyun ve özen gösteri çünkü artık düzgü Honda Civic si bulmak oldukça zor ve aracın meraklısı gün geçtikçe artmaktadır.slm[:'(]

al benden de o kadar [:'(]

y3el -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (15 Aralık 2006; 22:13:20)

biri benimi çağırdı [8D]

merhaba beyler zaten söylenicekleri hemen hemen söylemişsiniz...
SI alırken kaza yapmışlığına falan bakmayın çünkü kazasız bi si bulmak imkansız.. bakıcağınız tek şey motor dur.. si alırken mutlaka yetkili veya özel bi servise iyice kontrol ettirdikten sonra alın...

bu arada si hakkında sorularınız olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım...

CiViC75 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (12 Ocak 2007; 17:50:05)

Arkadaşlar merhabalar
95 model, kırmızı,2 kapılı bir civic aldık bir arkadaşa fakat ruhsatta aracın motor hacmi ve BG yazılmamış.

Bigiler Şöyle;Motor No: D 15 B 32 303 790 , Şasi No:JHMEG 44200 S 308 800
Trafiğe Çıkış Tarihi:05.06.1995 ve büyük bir ihtimalle(arka plakalıktan) Çiftkurtlar çıkışlı
Araç Otom. Vites Dohc motor ve Düz Yolda 220 'yi deviriyor.Devre kesici yok sanırım. Son olarak Ocak pulu olarak 80 ytl civarı ödendi.

Bilen arkadaşlardan ricam bu aracın motor gücünü ve hacmini öğrenmek istiyorum. Teşekkürler...

toşu -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (14 Ocak 2007; 13:01:08)

arkadaşlar 93 veya94 model bir ex HB almayı düşünüyorum SI ların fazla yakacağını tahmin ediyorum
SI ları öve öve bitirememişsiniz tamam kabul ediyorum ama ex ler nasıl iyimidir motoru sı lar kadar uzun ömürlümüdür yakıt tüketimi nasıldır bilgi verirseniz sevinirim
ayrıca internetten fiyatlarına bakıyorum 93-93 ex ler 7500-12000 arası değişiyor bu arabaların ederi nedir
ayrıca bu kasalara bayılıyorum
birgün herkes hondacı olacak lafınada katılıyorum
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (15 Ocak 2007; 0:12:18)

quote:

Orjinalden alıntı: CiViC75

Arkadaşlar merhabalar
95 model, kırmızı,2 kapılı bir civic aldık bir arkadaşa fakat ruhsatta aracın motor hacmi ve BG yazılmamış.

Bigiler Şöyle;Motor No: D 15 B 32 303 790 , Şasi No:JHMEG 44200 S 308 800
Trafiğe Çıkış Tarihi:05.06.1995 ve büyük bir ihtimalle(arka plakalıktan) Çiftkurtlar çıkışlı
Araç Otom. Vites Dohc motor ve Düz Yolda 220 'yi deviriyor.Devre kesici yok sanırım. Son olarak Ocak pulu olarak 80 ytl civarı ödendi.

Bilen arkadaşlardan ricam bu aracın motor gücünü ve hacmini öğrenmek istiyorum. Teşekkürler...

dyno testlerine sokup neyin ne olduğunu öğrenebilirsin...hayırlı olsun...[:'(]

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (15 Ocak 2007; 0:16:32)

quote:

Orjinalden alıntı: toşu

arkadaşlar 93 veya94 model bir ex HB almayı düşünüyorum SI ların fazla yakacağını tahmin ediyorum
SI ları öve öve bitirememişsiniz tamam kabul ediyorum ama ex ler nasıl iyimidir motoru sı lar kadar uzun ömürlümüdür yakıt tüketimi nasıldır bilgi verirseniz sevinirim
ayrıca internetten fiyatlarına bakıyorum 93-93 ex ler 7500-12000 arası değişiyor bu arabaların ederi nedir
ayrıca bu kasalara bayılıyorum
birgün herkes hondacı olacak lafınada katılıyorum
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

ex kasalar bana cazip gelmiyor öncelikle bunu söyleyim..1.5 lt motorun verdiği performans çok çok kötü olmasada çok iyi değil..ex'ler karbüratörlüdür..ayrıca si'larla kıyaslanmaz diye düşünüyorum...si sürdükden sonra ex sürünce şu hissi tadacaksın (gaza basıyorum neden gitmiyor) [;)]..ve bunun yanında şunu söylemek istiyorum performans+yakıt tüketimi si'ların çok çok iyi...gaza az basıp sakin bi sürüş yaptığında ex'le aranda çok çok bi fark olmaz..ekonomikdir bu yüzden abartmak saçmalıkdır...ama taki gaza dokunana kadar...o zaman elini cebine götüreceksin...ama yinede senin düşüncen ben buna çelme takamam...yinede bilmiyorum ex'si tawsiye etmem...alacaksan si al [:'(]

SAYGILAR...

cimbomman -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (22 Ocak 2007; 1:58:40)

selam arkadaşlar

bi sorum olucak bizde 92 model honda civic si var ve arabanın sağında ve solunda dohc yazısı var sahibi satarken de dohc motor olduğunu söylemişti fakat motorun üstünde vtec yazısı var.. dohc motor olsa dohc yazması lazım değil midir ? bu vtec dohc muhabbetlerini tam çözebilmiş değilim [sm=s19.gif]

biddy_074 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (23 Ocak 2007; 15:39:32)

doc-i vtec motor olması lazım ben oyle biliyorum

uguRnB -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (29 Ocak 2007; 23:18:44)

doch VTEC motor var [:'(]

laursen -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (16 Nisan 2007; 0:42:01)

Arkadaslar selam,
Şu sıralar spor bir arac almayı dusunuyorum, Yumurta kasalı hondalarda secenek dahilinde. İlanın birinde "1993 model Honda Civic 1.6 CX 16V " gördüm. 100 bg yazmış. Burda okuduguma göre SI ve EX var diyorsunuz. Bu CX nerden cıktı:) ? Arkadas mı yanlıs yazmıs dersiniz?

hopgins -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (24 Nisan 2007; 19:13:54)

arkadaşLar bende 93 civic si sedan var. bu arabaLar gerçekten tehLikeLi.onu sessiz kuLLanırken kaputuna baktığımda aLtında bi canavar yattığını düşünmek ve daha sonra o canavarı ortaya çıkarmak müthiş bir duygu. arabanın 1. vites performansı yoLun durumuna göre 60 iLe 70 arası.2. viteste 120 yi geçtim. 3. viteste 160 gördüm 4. vites 200 ü deviriyor ve 5. vites göstergedeki 220 ve yanındaki çubuğu(230) geçiyor. arabanın motorunda hiç bir şekiLde oynama yapıLmadı.düşünen arkadaşLara si aLmaLarını tavsiye ederim. [:'(]

mr.ixir -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (12 Eylül 2007; 19:46:33)

quote:

Orjinalden alıntı: hopgins

arkadaşLar bende 93 civic si sedan var. bu arabaLar gerçekten tehLikeLi.onu sessiz kuLLanırken kaputuna baktığımda aLtında bi canavar yattığını düşünmek ve daha sonra o canavarı ortaya çıkarmak müthiş bir duygu. arabanın 1. vites performansı yoLun durumuna göre 60 iLe 70 arası.2. viteste 120 yi geçtim. 3. viteste 160 gördüm 4. vites 200 ü deviriyor ve 5. vites göstergedeki 220 ve yanındaki çubuğu(230) geçiyor. arabanın motorunda hiç bir şekiLde oynama yapıLmadı.düşünen arkadaşLara si aLmaLarını tavsiye ederim. [:'(]

slm.arkadaşlar ben yeniyim ve kararsızım araba alma konusunda lütfen yardımcı olun bana...

hayran oldugum 4 araba var ...

1.Honda si sedan 2. mazda lantis 3. fiat brava 4. fiat marea

çok kararsızım honda 91-92-93 -94 otomatik vites Lpg bi kaç araba var ama çok kararsızım motorları

sıfırlanmış yada 150 bin km üzerinde kaza yapmış olmalarından şüpheleniyorum ... ve 90 lı yıllarda

kaza kayıt ruhsata işleniyomu yani bu konuda bilgisizim.. honda mazda parşaları fiata göre çok mu

pahalı. en iyi seçim hangisi yardımcı olursanız sevinirim kalbim honda sedan almak istiyor

ama temiz bulmak çok zor 1 ay kadar daha araştırcam bulamazsam mecburen fiat brava yada

marea alcam sizin fikriniz nedir arkadaşlar ... sevgiler...

Honda_accort -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (2 Ocak 2008; 20:53:19)

kardes bende de bi teki var bu arabanin valla daha bu kadar atigini gormedim kalkista giderken birden yuklendiginde gaza hemen aninda cevap veriyo bide bir cok vtec arabayı dagıttım coğu zaman (daha dogrusu herzaman) accortları bile yedim bu arabayla ki accort guya bundan guclü:) helede yüksek devirdeki sesini hiç biseye degismem eger birazda ii şoförsen ohh degme keyfine ama sunu soleyim bu arabayı yuksek devirde kulanacksın elın adamı oraya bosuna 9000 deviri koymamis :) bu fiyata bu araba ohh degme keyfine :)

babaihsan -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (19 Ocak 2008; 9:07:09)

ewet bende de 93 model siyah civic si var ve ben çok memnunum tavsiye ederim her şekilde sanayiyi unutturacak bir motora sahiptir, aynı zamanda tatmin edici bir sese ve hızlanmaya sahiptir..!
saygılar..!

nadir -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (19 Ocak 2008; 23:30:30)

http://forum.donanimhaber.com/m_16820570/mpage_2/key_//tm.htm#20474370
http://forum.donanimhaber.com/m_3657799/mpage_1/key_//tm.htm#3657799
http://forum.donanimhaber.com/m_16179405/mpage_2/key_//tm.htm#16304500
http://forum.donanimhaber.com/m_17178404/mpage_1/key_//tm.htm#17180507
http://forum.donanimhaber.com/m_1880205/mpage_1/key_//tm.htm#1880205

Benim Sİ sahibi olarak yazdığım tüm yazılar yukardaki linklerde.

Şu an arabada sıralı enjeksiyon LPG sistemi var, 160-180 kuruş yakıyor kilometrede, istanbul-izmit arası 180 rahat görüyorum LPG'de.

Var mı başka bişey sormak isteyen Sİ hakkında?

womit -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (30 Ocak 2008; 11:18:18)

93 otomatik si birbuçuk sene kullandım. geçen yıl sattım. uzun yolda fazla hız yapmadan 6.3 lt benzin yaktı araç. ama gaza biraz fazla bassan hemen 7,5 8 leri buluyordu. Siboplardan şıkırtı geliyordu. radyatör tıkanmış Araca hararet yaptırılmış, uzun sürede bu şekilde kullanılmış. yağ yakıyordu. aracı 140 bin diye aldım ama 250 - 300 arasında olduğunu öğrendim daha sonra. bunlara rağmen aracın hızlanması ve yüksek devirdeki motor sesine hayrandım.

ErDa_ -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (30 Ocak 2008; 18:24:01)

ex lerde oyle yabana atılacak araclar değıldır .. 95 ex hb vardı bızde 2 sene evvel 200.bın kmde otm. vıtesle 4 kısı ve bagaj dolu 190 gordu otobanda ve bassa daha gıderdı yani bence pek de kotu sayılmazlar:)

zeus1907 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (1 Şubat 2008; 14:22:26)

ikinci el bitane civic alıcam ama kmsi max kaç binde olmalı?

zeus1907 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (1 Şubat 2008; 21:04:53)

Sİ ler tek kapımıdır 4kapımı?

oznklckp -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (23 Şubat 2008; 21:27:39)

si lerin sedanları 4 kapı hbleri 3 kapıdır diye biliyorum

zeus1907 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (26 Şubat 2008; 10:08:23)

Sİ var EX var birde EGmi var?

calienteboyy -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (3 Nisan 2008; 22:11:03)

Bende bir civic si kullanıcısı olarak şiddetle tavsiye ederim. Hemde bide ufaktan modifiye yaparsanız,2005 model arabadan bile daha çok ilgi çekersiniz ve yepyeni arabaları 15 yaşındaki arabamla ezmekte ayrı bir zevk.[sm=s16.gif]

[image]http://i24.photobucket.com/albums/c35/musty1907/Grnt694.jpg[/image]

clever2222 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (23 Nisan 2008; 7:00:51)

bende yaklaşık 2 ay önce 94 model civic si aldım.otomatik vites,150.000 km de,klimalı,sunrooflu,deri döşeme,4 cam otomatik,merkezi kilit alarm ve üzerinde ruhsata işli sıralı sistem lpg var.fiyat olarak izmirde 11.000 ytl ye aldım.araç orjinal,hiçbir değişeni yok,kazası yok.motor,yürüyen çok iyi durumda,2 aydır hiçbir sorun çıkarmadı.otobanda düz yolda son hız olarak 190 yaptım ama eğim asagı yerlerde 200 ü gectim.inanılmaz sekilde araç 200 km hızda adeta yola yapışıyor,ne bir titreme ne bir sarsıntı var.kendinizi güvende hissedesiyosunuz.yol tutuş,stabilite harika.zaten araba aerodinamik açıdan süper tasarlanmıs.alçak bir gövde ve spor bir kasa.fakat süspansiyonları biraz sert oldugundan bozuk yollarda içeriye sarsıntı alıyor.ayrıcas 100 km hızdan sonra japonların klasiği olan yol gürültüsünü içeride fazlasıyla hissettiriyor.lpg olması çok iyi çünkü izmir trafiğinde şehir içinde ortalama 180 kuruş yakıyor,sehir dısında basmazsanız 150 kuruş yakıyor.gerçekten bu araba kendine hayran bıraktırıyor.zaten aldıktan bir hafta sonra arabayı bakım için tamircime götürdüm.onunla birlikte dısarda biraz kullandık,test etti ve bana dediki;bu kasa bu model arabayı kullanan baska arabaya zor biner.çünkü sürüş keyfi,görüş açıları harika olan bir otomobil dedi.inanın bu arabayı 2 saat kullanan özelliklede uzun yolda kullanan herkes böle düsünecektir.

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/560036/C09BFF26BEF0493DACDD4A9D143E9CC4.jpg[/image]

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/560036/BC380D141BA44F809E3748C5F6026729.jpg[/image]

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/560036/745E5F902A3C475F84A6F5BCF6AC913E.jpg[/image]

nadir -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (26 Nisan 2008; 18:33:05)

Maaşallah arabanız çok güzelmiş bende de aynı özelliklerde gümüş renk olanı var, şu anda 182000 km.de. 4 yıldır kullanıyorum.

Haberleşmek dileğiyle, kazasız belasız günler

caucass -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (28 Nisan 2008; 17:43:05)

şiir gibi anlatmışsın eline sağlık, şimdi birde yeni kasyı düşün , uçan halı gibi değilmi

clever2222 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (4 Mayıs 2008; 2:55:26)

kesinlikle yeni kasalar mükemmmel ama otomobil dergilerindeki testlerden falanda takip edersen yeni honda civiclerin yol tutuşu çok iyi değil,tatminkar kalıyor ama görüntü iç dizayn olarak harika.bilmiyorum ama hiç honda civic si kullandınmı,bırak yeni kasa honda civici,mercedes ve bmw gibi araçlara bile sürüş özellikleri ve yol tutuş konusunda kafa tutar.civic si kullanmak bambaska bir duygudur...

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/560036/A537CAFE427B4BF29808A8A1F7E01EF5.jpg[/image]

clever2222 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (4 Mayıs 2008; 2:57:43)

arabımın iç görüntüsü...

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/560036/18541938A32446DDAC41081D7534141C.jpg[/image]

clever2222 -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (4 Mayıs 2008; 3:00:47)

yandan görünüm[sm=s18.gif]

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/560036/9F1C28876C2C490EA96003D6A69D749D.jpg[/image]

chiller -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (7 Mayıs 2008; 17:17:00)

ya bende düşüyorum bu Hondalardan benim HB de olabilir Sedan da..

Eğer Ben bu arabadan alırsam kasko yapmayı düşünmüyorum o yüzden soruyorum Parçaları nasıl Fiyat olarak Yerli model arabalara oranla çok fark varmıdır, veya bir Nissan Mazda neyse Honda da parça konusunda aynımıdır ?

chiller -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (7 Mayıs 2008; 17:31:58)

hee birde bu 93-94 CIVIC Si lerde SEDAN larında Kolçak mevcut diye biliyorum ama HB lerde orjinal Kolçak varmı ??

Ayrıca, Kasa olarak pek bi fark göremediğim için soruyorum;
94 Model Civic EX ve Civic Sİ arasında (Beygir güçü dışında) ne fark var

chiller -> Cevap: *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (9 Mayıs 2008; 17:14:23)

Yaw amma zor soru sormuşsum kimse cevaplamamış.. [sm=o_o.gif]

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.140625