Şimdi Ara

*93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
9
Favori
237.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mrb arkadaşlar honda civic si ve diğerleri arasındaki farklar nelerdir
    honda almayı düşünüyorum 95 model bi 1.5 buldum fiyatıda uygun tavsiye edermisiniz
  • yaw bu arabadan bende ıstıyorum satan varmı...
  • herkese merhaba bende civic si 92 model otomatik alarak si dünyasına girdim.Başta çok şüphelerim vardı hatta bu site gibi çok paylaşım sitelerine girerek yorumları okudum.Malum 2008 yılındayız ve 92,93 ve 94 model arabalardan bahsediyoruz ve anlatılan özellikler bugünkü arabalarda nerdeyse yok :) bu süphe ile de olsa girdim bu dünyaya :) Gerçekten de anlatıldığı gibi ve Sİ süper yol tutuşu, dohc motoru(en az 400 bin km yapar), 4disk kapak freni, seriliği, 1.6 Lt, 130 PS Üstten Çift Ekzantrikli (DOHC), PGM-FI yakıt besleme sistemli, 16 Subap. Hidrolik direksiyon, elektrikli 4 cam , gövde rengi elektrik kumandalı aynalar, Çift salıncaklı ön ve arka süspansiyon Standart. özellikleri ile tam anlamıyla şaşırtıcı ve bu yıllarda bu arabayı japonlar yapmış :) suan ki Hondalar bukadar ii yol tutmuyor bile :) ha arabanın iç teknolojileri beyinleri vs. tabiki yeni arabalarda daha iyi.Honda'nın tek eksisi bence parçası çok çok pahalı ve sacı okadar kalın değil yani bir alman arabasının sağlamlığı Honda da yok ama sürüş keyfi performans bastın mı gidicek dediğin araba motor da agrıza vermeyen ve mekaniği sağlam olan araba Honda si :) Ayrıca arkadaşlar Honda si nin kasası tip olarak da çok güzel ve dikkat çekiyor.Lastik olarak 15 bu arabanın hakkı.Ben malesef 14 almıştım masraf yapmamak için ama 15 i rahat kaldırır.Birde bu arabayı alıp LPG taktıranlar var bence bu arabaya LPG olmaz çünkü 1.si bu araba performans arabası 2.si tüp bozuyor arabayı orjinalliği de gidiyor arabanın. Bu arabalar zaten aşırı cok yakmıyor.Ben otomatik si ile 100 ü geçmeden klima açık 210 yakıyorm km'de.Bu cok değil bence performans için :)
  • slm arkadaşlar bende 93 veya 94 civic si almayı düşünüyorum ama sanayisi korkuduyor sorduğumda parçaları çok pahalı diyorlar doğrumu veya yanlışmı hiç bir bilgim yok bunların bakımları kaç binde ve kaç liraya malloluyoo ilgilenirseniz sevinirim.
  • Ben de uzun zamandır araba araştırıyorum. Si' lara bakarak başlamıştım ama vazgeçirttiler. Çok yakar dediler, 15 yaşındaki arabadan hayır gelmez falan dediler. Ben de 98-99 model Honda civic 1.4 is lere, Megane coupe' lere, Corsa' lara, Astra' lara falan baktım ama aklım hep Si da kaldı. Tip olarak inanılmaz hoşuma gidiyor, performans desen tartışmaya gerek yok, yakıtı da burda söylenenlere bakılırsa hiç de fazla değil. Ne diyorsunuz üstadlar çevremdekilere kulaklarımı tıkayıp Si sevdamın peşinden mi gitmeliyim yoksa sürüden biri olup piyasa arabalara mı yönelmeliyim. Acayip kararsız kaldım. Fikirlerinize ihtiyacım var.
  • Selam,
    Foruma yeni kayıt oldum ama yıllardır takipçisiyim, Si hakkındaki yazılarıda yıllarca okudum takip ettim ve artık bende paylaşıyım dedim si hb ve si sedan kullanmış biri olarak. şuan hala 2,5 senedir 94 model 146 binde si hb'im var.
    92-93-94 model olarak si hb ve sedan bulabilirsiniz.95 si lere inanmayın çoğu ex oluyor, çok istisna belki 95 si bulabilirsiniz, ben rastlamadım hiç.
    HB ler si ve ex olarak bulunur, 95 modele çıktığınızda sadece ex modeli vardır.ex ve si farkları ise en önemlisi motordur,biri karbüratörlü 1,5 16v 90 hp, diğeri 130 hp 1,6 16v dohc ve enjeksiyonludur.motor özelliği açısından epey fark vardır anlıcağınız.sedan kasalarda da bu iki seçenek var.vtec olayı 92-95 civiclerde yok,yurt dışından çok nadir gelmiş modellerde vtec var bu kasada ama 160 hp değil.
    Dıştan bakınca anlıyacağınız farklar tabi boyanarak değiştirilmemişse; si lerde arkada disk fren vardır en rahat burdan anlarsınız ex lerde kampanadır ve değişmesi zor parça olduğundan en kolayı bu.Dikiz aynaları orjinal si lerde gövde rengi, exlerde siyahtır.Kapı açma kolları da aynı şekilde, içteki farklarda elektrikli dikiz aynaları ve cam otomatiği ile bardaklık vardır si de, sunroof ile klima opsiyoneldir.ABS ve airbag yoktur.
    90 beygirlik bir motordan fazla birşey beklemeyin hele karbüratörlü teknoloji, tamam sınıfına göre 90 beygir performansı iyi 150-160 a kadar çekişi gayet iyi ama bukadar, performans ve yakıt olarak si kıyaslanamaz exle, ekonomi diyorum çünkü her ikisinide 90-120 km arasında kullanırsanız si nin 1-2 litre daha ekonomik olduğunu görürsünüz.Performansı ise 8,6 sn de 100 km ve maks düz yolda 210km. bu veriyi rahat alırsınız.
    benim aracımda motorda oynama yok yalnızca dc seramik headers,piper cross ram filtre kiti ve 3.4. vites dişlisi crx olmak üzere ,ilaveler var.eski sedan si me göre performansı bi epey farklı zaten si lere yapılacak en ucuz yollu ve etkili performans artışı bu şekilde yapılıyor.Bu üç değişiklik aracı stock vteclerle kafa kafaya götürmeye yetiyor.ölçtürmedim ama 130 hp olan aracım bu şekilde 140 hp yi buluyor.3. ve 4. vites değişimi ile eskiden 3. vites 160 km yapan aracım şimdi 3 te 140 yapıyor ivmelenmesi müthiş arttı, 4.te 190 km ye çıkışı ise hayran bırakır.2. viteste 100 e çıkmak neyse bu şanzımanla 4 te 190 a çıkmak aynı.
    bir çok 150 - 160 hp araçlar bu si için arkada kalan bir efsane...
    Anlıcağınız yıllardır si kullanan ve pekçok farklı araç kullanan biri olarak şunu diyorum si bende tutku yarattı bu araçtan kopamıyorum.
    integra almak için sakın bu aracı satmayın benim gibi pişman olup si ye geri dönersiniz.ilk civic si sedan ımı bir integra uğruna satmıştım.tamam kötü bir araba değil ama sınıfları farklı olunca beklentiyi karşılamıyor.
    integra accordla kıyaslanmalı.
    Parça konusuna gelince çekinceniz olmasın internetteki sitelerde bile bu arabanın tüm parçaları var hemde şahin doğan fiyatına mesela ön tampon 50 ytl arka tampon 65 ytl dikiz aynalrı 75 ytl bunlar fikir verir sanırım mekanik içinse iyi bir ustaya giderek aracın ağır bakımları dahil herşeyini yaptırabilirsiniz, izmit sanayisi bile yeterli bu konuda ben sorun yaşamadım.
    Gerçekten sağlamdır, bukasa yani eg kasa alacaksanız sedan hb farketmez kesinlikle si alın.Zaten fiyat farkıda yok. enteresandır çoğu exlerin fiyatı si den çok yazılmış, piyasada daha çok ex bulunduğu için sanıyorum.EL modeli sadece sedanlarda var bu en baz donanımlı gene 1,5 90 hp lik motora sahiptir.yani ex donanım olarak el nin üstündedir ve el lerde piyasada çok az vardır.
    Son olarak eğer performans ve ekonomi beraberinde sağlamlık istiyorsanız,alırkende uygun fiyatlı olsun diyorsanız fazla araştırmayın si alın...
    Herkese keyifli sürüşler...
  • S.A. Bendede 92 civic var. Valla ruhsatta sadece 1.6 yazıyor ama yaptığım araştırmalarda D15B motor 1.5 olduğu 100 beygir olduğu yazmakta. (karburatörlü eg8 kasa) O yüzden aracımın ex mi yoksa el mi olduğunu bilmiyorum ama şöyle bir durum daha var benim araç 4 cam otomatik merkezi kilit, elektrikli aynalar içerden açılan depo ve bagaj kilitleri artı olarakda klima düzeneği var ama klima yok. Yani klima düğmesi ve klima fanı için yerleri bile mevcut.

    Neyse benim araç lpg li şehir içi şu anda 0,150 şehir dışı 0,112 yaktı. Hala gaza zam gelmedi (1,83)

    Yaptığım hız denemelerinde gazda 4.500 devirde vites 5 ( zorlamak istemediğimden) 170 rahat gördük sonrası açıkçası tırstım çünkü rota girmesi gerekiyor ( boşluk var direksiyonda yaptırmıştım ama yine boşluk oluştu)

    Şu ana kadar aracımı 4.500 üstüne çıkarmadım ama rolantide bi kaç kez basıp çektim gazı 6.000 falan gördüm ama kıyamadım arbama :) . Valla bakımlarını yaptırırsanız hiç masraf çıkartmaz. Tek sorunu kaldı kartel contası değişecek ama vidaları kırılmış tornacıya gitmesi gerekiyormuş üşeniyorum açıkcası. şu anda 9000 ytl ye satma durumum var isteyen olursa bana ulaşabilir. Yeni evlendim masrafalı oluyor be evlilik :)

    Benim aracımla ilgili daha fazla bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

    Aracın resimleri aşşağıda

     *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey)


     *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey)


     *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey)


    şu anda o teyp yok :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teccol -- 11 Eylül 2008; 11:30:16 >
  • arkadaşlar ben 1 ay içinde araba almayı düşünüyorum ama hala kafamda 2 araba var

    93-94 model civic si (sedan)

    yada


    98-99 model polo clasic (sedan)


    biri japon diğeri alman

    acaba hangisi daha konforludur, yolu daha iyi tutar, daha az sorun cıkarır vede daha az yakar.

    bu iki arabanın tam olarak artıları ve eksilerini yazarsanız sevinirim.

    hangisini alcam tam bilmiyorum walla yardımcı olursanız sevinirim.
  • yaa arkadaşlar biraz acil...
    google den herzaman olduğu gibi önemli hiçbi b.ku bulamadım...
    93-94 civic si nin motorunu yenileme maliyeti nedir...?
    mesela komple şanzıman kaba taslakta olsa bi rakam arıyorum...
    thank you..
    thank you..
    thank you..
  • ya kesinlikle si diyorum :) alan pişman olmaz ama aman dikkat ki turşu si almayın. inanın si olduğunu bilmeden binen ve satanlar var :) bu araba binilir hemde çok para bağlamadan üst düzey arabaya binmiş olursunuz ;) iyi bir si 13.000 TL civarında...
  • 6 ay önceki konuyu nasılda buldun be kaizzen
  • 94-98 yılları arasında babamda honda civic si 1.6lt 130bg sedan vardı 4 sene kullandık gercekten o arabanın uzerine cokaraba aldık o performansı hala arıyorum bu yeni 1.6 hondaları kullandım bizim 93 hondanın motoru gibi performanslı degillerdi en cokda 80km hızla giderken vitesi 3 den 2 ye cekmeyi özledim arkamda yanımda bi tane araba kalmazdı benim simdiki golfde 80 de 2 bitiyor zaten:) kısacası o motor efsane bence hele 5 devirden sonra sanki turbo gibi birsey devreye giriyor motor cildiriyordu.
  • 1500 cc'Lik normal versiyondan bahsediyorsan 90-95 hp dir. Civic Sİ 130 hp güce sahiptir. Yani arada yabana atılmayacak 40 hp fln var. Kasa olarak çok farklı değiller bildiğim kadarıyla asıl fark kaportanın altındadır bu arabaların. Bizim 98 Escort'da olamayn özellikler var donanım olarak. Motoru,performansı utandım saymıyorum :) 90 hp bizim Escort..
  • beyler bişe soracam peki size burda herkez yazmış bende civic si var diye bendede var yen aldım civic si ben buna 17 inc ince yanak celik jant taktırmak isdiyorum bu arabalara bi zarar verirmi cekicden düşermi yani szi taktırdınızmı sonuc ne oluyor
  • 39 civic ex debriyaz pedalına basınca tak diye ses geliyordu.. fakat yağışlı havada araçla 50 km kadar yol yaptım ses kesildi şimdilik.. konu hakkında bilgi rica ediyiyorum... tşkürler...
  • yukarıdaki mesaj biraz hızlı yazdım yanlış olmuş.. 1993 model civic sedan EX aracım yar debriyaj pedalına basınca tak die bir ses duyuyorum.. fakat yağışlı havada 50 km kadar yol yaptım ses kesildi konu hakkında bilgisi olan varsa cvp verirse sevinirim teşekkür....
  • Arkadaşlar ben 19 yaşındayım araba alma durumumuz var; bu aralar.. Civic ve 106 arasında bi seçim yapsak sizin seçiminiz ne olurdu ? bu Si'lere bayılıyorum ben 1.6 DOHC 136 beygir.Ya da 2sinide tercih etmemelimiyim mâLum ilk arabam olacak ..106'da yaşama şansım olmadıgını biliyorumda Civic'te nolur bilmiyorum gerçi o da biraz eski teknoloji sonucta 93-94 model yılları arasında üretilmiş..
    Neyse yanıtlarınızı bekliyorum herkese şimdide teşekkürler.
  • 106 alır 5 gün gezer 2 gün sanayide geçirirsin.ama benim gibi temiz bi si bulursan (117binden 160 bine geldim) sadece yağ değişimlerini yapar ve hala performas kaybı yaşamadan, motor istermi sıkıntısı duymadan kafan rahat binersin :)
    14 yerine 15 jant bu araba için ideal daha büyüğünde performans kaybı oluyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaizzen
    iyi bir si 13.000 TL civarında...


    Şaka? Son çıkan 94 modelleri bile olsa, nekadar temiz olursa olsun 13.000 TL verilmez. Ha sen jant lastik, far, stop bi incede film çekenlere, komple boyaya sokanlara temiz die kanıyosan orası ayrı.. Nice Si satanlar gördüm taklalı.. Adam Si nin kitabını yazmış artık, o durumda. Karşısındaki her insanı tavlıcak durumda yani taklalı aracı bile taklasız diye yutturacak pozisyona gelmiş.. Gel gelelim 10.000 TL zar zor satıyor.. Birde şu var Si ya binipte ilk sahibi olanlar veya 2.ci sahibi, onlar bile 13.000 e satamıyor aracını.. Nerden mi biliyorum? Kendi aracım.. 76.260 km de aldım. İkinci sahibinden. Şuanda 142.000 kmde. Alırken 13 tane ustaya gösterdim kaporta ve mekanik. Kaporta 8/10 Mekanik 9/10 aldı, ki bu değerler çok çok iyi 92 Model bi araca göre. Yani demek istediğim bi araç için yüksek fiyat herzaman temizlik anlamına gelmiyor. Sakın ha..

    Buda aracım..

     *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey)

     *93-94* HONDA CİVİC Sİ (Hakkında Herşey)
  • arkadaşım aracın klimalıysa ve dediğin gibiyse ben satın almak isterim.resimde çok orjinal duruyor gerçekten.
    bende de beyaz bi 94 si var.
    kardeşime arıyoruz bi tane.dediğin gibi 10binlerden yukarı çıkmamak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.