Virüslerle çok zaman kaybedyorum.. Sonunda çareyi kendim buldum. En azından flash belleklerden gelen tehlikeyi önledim. İnterneti de bilinçli kullandıktan sonra fazla virüs probleminiz kalmıyor.
Kendi yazmış olduğum bir program. Flash bellekteki gizli dosyaları kesinlikle görüntüler ve silebilirsiniz.
Bende sürücülere çift tıklyarak rahatca girebiliyorum. Bi sorunum yok fakat recycled adi klasör hem C hemde D diskimde yer aliyo. C ye format atsamda D den geliyo. Sinir oldum bana bi zararı olurmu?
Çocukken her akşam yatmadan önce Tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.
Bende sürücülere çift tıklyarak rahatca girebiliyorum. Bi sorunum yok fakat recycled adi klasör hem C hemde D diskimde yer aliyo. C ye format atsamda D den geliyo. Sinir oldum bana bi zararı olurmu?
recycled dediğiniz klasör bir nevi geri dönüşüm kutusu gibi birşey. Silinen verileriniz buraya gönderiliyor. Herhangi bir zararı yoktur ancak bazen içine virüs girebiliyor.
Tesekkürler dejaay dostum. Bu saatte cevaplaman güzel
Çocukken her akşam yatmadan önce Tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.
Daha hiç kullanılmamıs bir hdd ye XP kurunca bile recycled adlı dosya cıkıyor dimi sabit disklerde?
Evet bu dosya mutlaka çıkıyor. Sistem dosyası gibi birşey. Harici ve dahili bütün disklerde bu klasör oluşuyor. Sabit diskiniz fat32 ile mi biçimlendirildi?
quote:
Orjinalden alıntı: taken21
Daha hiç kullanılmamıs bir hdd ye XP kurunca bile recycled adlı dosya cıkıyor dimi sabit disklerde?
Evet yüzlerce defa fat32 ile Bunla bi ilgisi var sanırım?
Evet yüzlerce defa fat32 ile Bunla bi ilgisi var sanırım?
Şimdi şunu farkettim. Fat32 ile biçilendirilmiş disklerde bu geri dönüşüm dosyasının ismi Recycled, Ntfs ile biçimlendirilmiş disklerde ise bu klasörün ismi RECYCLER oluyor. Bu da önemli bir ayrıntı.
Yazdığım gibi bu herhangi bir sorun teşkil etmiyor. İçiniz rahat olsun.
Cidden güzel bi ayrıntı. Tekrar tesekkürler. Saygılarımla..
Bilgisayarım c ve d yi acmıyordu, ilk sayfadaki işlemi yaptım bilgisayar acıldı kapandı, sorun çözüldü. Emeginiz için tesekkur ederim. gizli dosyalar hala gözükmüyo, 5. sayfadakileri yapmak zor geldi, müsait zamanımda deneyecegim. nod32 kullanıyorum, başka program kullanayım mı yoksa bu virüs temizlemede yeterli mi ?? tesekkurlerr
Bilgisayarım c ve d yi acmıyordu, ilk sayfadaki işlemi yaptım bilgisayar acıldı kapandı, sorun çözüldü. Emeginiz için tesekkur ederim. gizli dosyalar hala gözükmüyo, 5. sayfadakileri yapmak zor geldi, müsait zamanımda deneyecegim. nod32 kullanıyorum, başka program kullanayım mı yoksa bu virüs temizlemede yeterli mi ?? tesekkurlerr
yazılanların hepsini yaptım ancak hala gizli dosyalarımı göremiyorum. klasör şeçeneklerinden gösteri işaretleyip cıkıyorum ancak hala aynı .şeçeneklere tekrar giridğimde yine gösterme seçeneği şeçili halde buluyorum
yazılanların hepsini yaptım ancak hala gizli dosyalarımı göremiyorum. klasör şeçeneklerinden gösteri işaretleyip cıkıyorum ancak hala aynı .şeçeneklere tekrar giridğimde yine gösterme seçeneği şeçili halde buluyorum
5. sayfadakileri adım adım yaparsan sorununuz çözülecetir. sorunun çözülmeme sebebi virüslerden tamamen kurtulamamanızdan kaynaklanıyor
Virüs temizleme dedigin nedir ki? P4 3200, Asus p5RD2-VM, ATI x300, 512 MB DDR2 533, Seagete Baracuda 7200, Skystar 2.6D, Sony E200 Trinitron, USB9110 WireLess, Acer 2423 NootBook, MPX 220 Windows Mobil 2003 SE
usb takınca bu virüsü yüklüyor gizli soyalarda autorun.inf diye birşey var siliyorum onu yine çıkıyor pcimde. virüs programıyla güvenli kipta falana rattım ama bir faydası olmadı. bu virüsün ne olduğunu bilip bir cleaner bilen varsa çok iyi olur.
Orjinalden alıntı: wrong ........ Evet o şekilde yapmama rağmen gözükmüyor. Onu hala çözemedim. + Sürücülerin yeni pencerede açılmaması için yaptığım işlemlerden düzeldi demiştim ya, bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra tekrar bozuk haline dönmüş. Yeni pencerede acıyordu yine. HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ içinde bulunan MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.(merak etmeyin silin birşey olmaz)
Bu maddeyi yapmış olmama rağmen sürekli MountPoints2 klasörü çıkıyor. Dün silmiştim düzelmişti. Bugun tekrar silmek zorunda kaldım. Hergün bu şekilde mi uğraşacam?
GİZLİ DOSYARI GÖSTERME PROBLEMİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN VİRÜSTEN KURTULMŞ OLMAMIZ ŞART.(ilk 7 adım temizlik için) Sana adım adım yazayım 1- ht tp://w w w.s o p hos . c o m/too ls/sav32 sfx.exe dosyasını indir(boşluları kaldır) zipi dosyadır. D sürücüsüne bir klasöre aç(d:\sav32sfx gibi) 2-Bilgiyarı açma açarken F8 tuşuna bas. "komut istemiyle güvenli modda aç" .(güveli modda açma ekranında 3.sırada) 3- dos konsolu açılıncaya kada bekle Microsoft Windows XP [Sürüm 5.1.2600] (C) Telif Hakkı 1985-2001 Microsoft Corp.
C:\Documents and Settings\kullanıciadim> şeklinde çıkacak
4- konsol açılınca "d:" yaz enter tuşuna bas. d: sürücüne geçecektir. (tırnak işaretleri yok) 5- "CD sav32sfx" yaz entere bas(zip dosyasını açtıgımız klasördüre girmemiz lazım, D:\sav32sfx olarak konsolda gözüküyorsa tamamdır girdik) 6- "sav32CLI - remove" yaz entere bas. 6-