Birinci mesajdaki yöntemi uygulayarak (regedit ayarlarıyla ilgili olan) bu sorunu daha önce defalarca çözmüştüm. Dün arkadaşın bilgisayarından flash diske tüm sürücüleri etkileyen, sağ tıkladığımızda değişik karakterler görmemize ve sürücülerin için girip çıktıkça, birçok sayfa açılmasına neden olanı bulaştı. Tabi bu durumu, bugün flash diski bilgisayarıma bağladıktan sonra farkettim ve tüm sürücülerdeki autorun.bat, autorun.inf...vs dosyaları, güvenli modda sildim ve bilgisayarın restart yaptıktan sonrasından itibaren, açılışta NTRLD dosyası olmadığı için gereksesiyle, Windows'u başlatmıyor. Sistemde çift harddisk var ve ikisinde de Windows kurulu; bir tanesi slave durumunda olduğu için sadece depo olarak, böyle zor durumlarda da kurtarma amacıyla kullanıyorum. Onu master konumuna getirdiğimde, onda da aynı sorunla karşılaşıyorum. Başlangıçta XP CD'si ile açıp, onar işlemine girdiğimde, yönetici paralosını soruyor. Onu girip, enter'a bastıktan sonra, C:\WINDOWS> yazıyor ve öyle kalıyor....Ne yapmam gerekiyor???
Galiba silerken arada bi kaç önemli dosyayı da silmişsiniz. Ntrld hatsının giderimi için şu yolu takip ediniz:
Ntldr Eksik Hatası
Bilgisayarınızı başlattığınızda NTLDR eksik hatası alıyorsanız aşağıdaki işlemler sorunu gidermenize yardımcı olacaktır.
1. Windows XP CD'nizi takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2. Sorulduğunda önyükleme işlemini başlatmak için herhangi bir tuşa basın.
3. Windows XP Kur menusuna geldiğinizde R' ye basın.
4. 1 yazıp entera basın ve geçerli XP kurulumuna geçin.
5. Yönetici şifreniz istenecektir eğer yoksa bos bırakın varsa girip entera basın.
6. CDROM sürücünüzün e:\ olduğunu varsayarak aşağıdaki işlemleri yapın. Siz E:\ yerine kendini sürücünüzü yazın.
copy e:\i386\ntldr c:\
copy e:\i386\ntdetect.com c:\
7. İşlemler tamamlandığında exit yazıp enter’e basın ve CD'yi çıkarın. Hepsi bu kadar.
Çok teşekkür ederim...ileride aynı veya benzer bir problemle karşılaşma olasılığıma karşı bu bilgigileri arşive atacağım...
Bu arada, ben C sürücüsündeki Windows'un üzerine başka bir kullanıcı adıyla tekrar Windows kurdum ve klasörler silinmediği için hepsini kurtarabildim,...birazdan format atacağım...bilgiler için teşekkürler
Diğer harddiski devre dışı bıraktım. Kullanmakta olduğum harddisk ise 3 bölümden oluşuyordu. Sadece C sürücüsünü formatlayıp Windows'u kurdum ama D ve E sürücülerinde bu virüsler kalmış (Kaspersky buldu ve sözde etkisiz hale getirdi)...bu sil.bat isimli dosyayı çalıştırdım; işlemlerini tamamladıktan sonra sistem otomatik olarak yeniden başlatıldı ve açılır açılmaz Kaspersky yine aynı virüsleri bulup sildi...Bu arada, virüsler sadece D ve E sürücülerinden çıktı; isimleri: Virus.VBS.small.a; Trojan.WINREG.Autorun.a ve Trojan-Droper.Win32.Agent.cuj; bunlar System Restore klasöründe bulundu...Şu an D ve E sürücülerini biçimlendiriyorum
Her neyse...bu sil.bat işlemi sonrasında, görev yöneticisi açıldığı halde, hiçbir şey göstermiyor:
Zaten, HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\system dizininden yapabileceğimiz görev yöneticisi ayarları için kayıt defterine baktığımda, Policies'in içinde system klasörünü de bulamıyorum; sadece explorer klasörü var
Yani sil_10082007.bat ve regedit ayarları da işe yaramadı. Ne lanet bir şeymiş bu. Görünürde yeni formatladığım C'ye bulaşmamış ama sil.bat işlemi sonrasında görev yöneticisi de bu hale geldi. Eğer görev yöneticisi sorununu çözemezsem tekrar format atacağım
Bir de flash bellekte kesin duruyordur bunlar ve sisteme bağlamaya korkuyorum artık; içinde de 4 GB'a yakın önemli veri var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 10 Aralık 2007; 16:17:15 >
Bir üst mesajda bahsettiğim kayıt defterindeki System klasörü bulunmadığı için kendim oluşturdum.
System klasörü içinde olması gereken değerler için de bir reg dosyası oluşturdum ancak, çift tıklama yöntemiyle de, kayıt defterindeki ilgili dizine sürükleme yöntemiyle de kabul ettiremedim. Öyle olunca da, aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi gerekli değerleri tek tek elle girdim ama sonuç değişmedi; sorun devam ediyor malesef
Format atmaktan sıkıldım artık...Bu işi formatsız halledebileceğim bir yöntem bilen var mı?...veya tecrübeli bir arkadaş, bir üstteki mesajda bahsettiğim kayıt defteri dizininden reg dosyası oluşturup rapid vb. bir upload sitesine yükleme yapabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 10 Aralık 2007; 17:35:10 >
250 gb WD harici harddisk aldm kullanamıyorum usb ye taktığım an sağalttan uyarı geliyo ve chkdsk yi çalıştırın birşey bozuk diyor işte aynı olaylar bendede oluyor gizli dosyalar gözükmüyor 4 sayfada yazan herşeyi yaptım nod32 kaspersky yükledim sil.bat yükledim oda işe yaramadı harici harddiskin içine bazen giriyorum bazen giremiyorum girsem bile zaten şuana kadar gizli dosyaları göremedim off off yanmışım ben
Bir üst mesajda bahsettiğim kayıt defterindeki System klasörü bulunmadığı için kendim oluşturdum.
System klasörü içinde olması gereken değerler için de bir reg dosyası oluşturdum ancak, çift tıklama yöntemiyle de, kayıt defterindeki ilgili dizine sürükleme yöntemiyle de kabul ettiremedim. Öyle olunca da, aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi gerekli değerleri tek tek elle girdim ama sonuç değişmedi; sorun devam ediyor malesef
Format atmaktan sıkıldım artık...Bu işi formatsız halledebileceğim bir yöntem bilen var mı?...veya tecrübeli bir arkadaş, bir üstteki mesajda bahsettiğim kayıt defteri dizininden reg dosyası oluşturup rapid vb. bir upload sitesine yükleme yapabilir mi?
Sil.bat ta bellei başlı komutlar vardır. Onun haricinde herhangi bir uygulamayı ya da sistem dosyasını silmesi mümkün değil. Görev yöneticisindeki ayar değşikliğine büyük ihtimal virüs ler neden olmuştır..Görev yöneticisi için şu komutu çalıştıra yazın:
250 gb WD harici harddisk aldm kullanamıyorum usb ye taktığım an sağalttan uyarı geliyo ve chkdsk yi çalıştırın birşey bozuk diyor işte aynı olaylar bendede oluyor gizli dosyalar gözükmüyor 4 sayfada yazan herşeyi yaptım nod32 kaspersky yükledim sil.bat yükledim oda işe yaramadı harici harddiskin içine bazen giriyorum bazen giremiyorum girsem bile zaten şuana kadar gizli dosyaları göremedim off off yanmışım ben
başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırarak harici hdd niz üzerindeki bozuk alanları düzeltebilirsiniz..
Gizli dosyaların görünür hale getirmek için araçlar/klasör seçeneklerini kullandınız mı?
başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırarak harici hdd niz üzerindeki bozuk alanları düzeltebilirsiniz..
Gizli dosyaların görünür hale getirmek için araçlar/klasör seçeneklerini kullandınız mı?
kullandım malesef işin komik tarafı benim masaüstündeki dosyamda gizli idi malesef ona bile giremiyorum :D bide 250gb wd hariciyi sağlam bir virüsprogramı olan bilgisayara bağlasam bir şey olurmu ? içinde ne varsa usb ye taktığımda gizli dosyalar kayboluyor araçlarda bir çözüm değil formatta atamıyorum harici harddiske içinde dolu şey var çok kötü yaa böyle virüs görmedim valla kim yaptıysa aya kulaklarını çınlattım :) evde iki bilgisayar var ikiside pert oldu ayrıca kardeşimin laptop var ona bağlasammı bağlamasammı tereddütteyim son çare laptopa her programı kurup usb den harici hd yi takmak onada birşey olursa hepsine format, hepsine format atarsamda daha hayatım boyunca bilgisayara otrmam harici hdnin içinde tüm müziklerim programlarım resimlerim gider format atarsam kırılma noktası burası olsa gerek...
kullandım malesef işin komik tarafı benim masaüstündeki dosyamda gizli idi malesef ona bile giremiyorum :D bide 250gb wd hariciyi sağlam bir virüsprogramı olan bilgisayara bağlasam bir şey olurmu ? içinde ne varsa usb ye taktığımda gizli dosyalar kayboluyor araçlarda bir çözüm değil formatta atamıyorum harici harddiske içinde dolu şey var çok kötü yaa böyle virüs görmedim valla kim yaptıysa aya kulaklarını çınlattım :) evde iki bilgisayar var ikiside pert oldu ayrıca kardeşimin laptop var ona bağlasammı bağlamasammı tereddütteyim son çare laptopa her programı kurup usb den harici hd yi takmak onada birşey olursa hepsine format, hepsine format atarsamda daha hayatım boyunca bilgisayara otrmam harici hdnin içinde tüm müziklerim programlarım resimlerim gider format atarsam kırılma noktası burası olsa gerek...
Virüs programınız nedir bilmiyorum ama ben size bir de aşağıdaki programlarla bilgisayarlarınızı ve flash belleklerinizi taramanızı öneriyorum..
Gizli dosylar için de şu işlemi uygulayınız: Başlat - Çalıştır - Regedit Şu Dizine Git; HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advenced Anahtarına gel ve sağ tarafta ; "Hidden" , "ShowSuperHidden" ve "SuperHidden" DWORD larının değerlerini 1 yap. Eğer ShowSuperHidden veya SuperHidden yoksa Sap tarafta boşluğa Sağ Tıkla, Yeni - Dword Değeri de.
Hangisi yoksa (ShowSuperHidden, SuperHidden) onun adını ver ve değerlerini 1 yapıp, oturumu yeniden başlat
çok teşekkürler bu sefer oldu fakat klasör seçeneklerinde ne gösterde tik var nede göstermede ama gizli dosyalar sayenizde gözüküyor bu bir sorun olduğu anlamına gelebilirmi harici diskten autorn.inf windows system 32 den kavo.exe felan birkaç virüs sildim acaba daha varmıdır şuan spyware ve nod 32 birşey bulamıyor inşallah virüs yoktur daha... tekrar ilginiz için teşekkürler