Şimdi Ara

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
969
Cevap
22
Favori
866.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krunk -- 20 Eylül 2011; 12:43:34 >
  • arkadaşlar benim ilk defa gördüğüm autorun.info yada kill amwo virüslerine benzer bi virüs flash bellekten bilgisayarda bulaştı.. sorun şu ki bu virüs hiç bi şekilde silinemiyo belleği biçimlendirdim elimde kesin çözüm olur dediğim programların hiç birisi ComboFix...kill_amvo_virus_tr...sil_17062007...kill_autorun_vbs dahil hiç birisi silmedi silemiyor silinsede dakkasında geri geliyor aşşada resminide koyuyorum bi incelerseniz sevinirim bununla alakalı hiç bi yerde bilgi yok virüsün adı "fyplmfo" aynı şekilde sayfalar farklı pencerede açılıyo aşşadaki linkten bakabilirsiniz...

http://img218.imageshack.us/img218/7386/adszyo4.jpg

[

• quote:

Orjinalden alıntı: SessizYolcu

arkadaşlar benim ilk defa gördüğüm autorun.info yada kill amwo virüslerine benzer bi virüs flash bellekten bilgisayarda bulaştı.. sorun şu ki bu virüs hiç bi şekilde silinemiyo belleği biçimlendirdim elimde kesin çözüm olur dediğim programların hiç birisi ComboFix...kill_amvo_virus_tr...sil_17062007...kill_autorun_vbs dahil hiç birisi silmedi silemiyor silinsede dakkasında geri geliyor aşşada resminide koyuyorum bi incelerseniz sevinirim bununla alakalı hiç bi yerde bilgi yok virüsün adı "fyplmfo" aynı şekilde sayfalar farklı pencerede açılıyo aşşadaki linkten bakabilirsiniz...

http://img218.imageshack.us/img218/7386/adszyo4.jpg

[

1.sayfadaki anlatılanların hepsini denediniz mi? Bu işlemleri yaparken belleğinizi bilgisayarınıza takılı mıyıdı?
    sistem geri yükleme noktasını kapattınız mı?

• yukarda işlemlerin hepsini denedim hatta txt olarak açtım o bat dosyalarını bu virüsün adınıda yazdım bellek takılı ikende takılı değilkende bu işlemleri yaptım yinede silinmiyor trojanın gizliliğini attrib -s -r -h komutuyla kaldırıp elle siliyorum ama dakkasında yine geriyo geliyo sayfaların farklı pencerede açılmasından ziyade ekranda explorerde msnede donmalara neden oluyo.. hala araştırıoyurm ama türkçe sayfalarda bu virüsle alakalı bi bilgi yok çince var ondanda anlamıyorum haliyle 360 gb disk var 4 dölünmüş durumda C: dizini hariç diğer disklerin hepsinde var.. yani bilsemki diskleri tamamen biçimlendirsem gidecek.. yedekleri arkadaşın diske atıp kompile biçimleyecem ama gideceğini sanmıyorum yani en azından normal F diskle gideceğini sanmıyorum belki part diye bi program vardı kökten biçimleme öyle bişey bulabilirsem o şekilde bi çözüm bulabilirim diye düşünüyorum...şuanda sayfaların farklı pencerede açılmma olayını combofix ile çözdüm ama attrip komutuyla gizliliğini kaldırdığımda trojan yine olduğu yerde duruyo...ve donmalara sebep oluyo...msne aniden kapanıyo gibi...

• merhaba arkadaslar ben combofix log raporunu okumayı bilen arkadaslardan yardım istiorum pc mde bikac virus var ve gunlerdir urasmama ragmen silemiorum avira indirip tarattım gizli dosya oldugunu soledi. combofixle taradım ama virus silip silmedigini anlayamıorum ya.ayrıca sil.bat xp icin verilmis benimki vista hem saten cok karısık gozukuo pekte anlamıorum ben pcden yardım edebilirmisinizz bi bilginiz varsa eer..
  • closed senin bu virüsün türü nedir onu bilmek lazım yani eğer virüs filansa combofix belirli trojan türlerine yönelik bidliğim kadarıyla bu autorun.info gibi onun içeriğini bilmene gerek yok zaten çalıştırınca combofix kendisi bulup otomatik siliyo sana sadece beklemek kalıyo virüsün bulunduğu sürücüyü aç başlat çalıştır cmd ms-dos komut sistemine hangi sürücüdeyse virüs örneğin D: C: F: yaz antere bas komut virüsün bulunduğu diskin dizinine geç
    attrib -s -r -h yaz enter de gizli bi virüsse autorun.info yada kill amwo gibi çıkar ortaya zaten sende elle silersin
  • ya bende kaspersky vardı bu virusleri buldu ama temizleyemedi aklımda kalanlar xp32.exe ve x.cmd gibi.. bilgisayarımın otomatik kullan ozelligini kullanmıorum ayrıca combofix te gizli bi dosya oldugunu soyledi zaten kaspersky ı kaldırdım dun sona tekrar yuklemek istedim ama pc kabul etmedi hata verdi bende avira yukledm ama o da bulamadı tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: closed1

ya bende kaspersky vardı bu virusleri buldu ama temizleyemedi aklımda kalanlar xp32.exe ve x.cmd gibi.. bilgisayarımın otomatik kullan ozelligini kullanmıorum ayrıca combofix te gizli bi dosya oldugunu soyledi zaten kaspersky ı kaldırdım dun sona tekrar yuklemek istedim ama pc kabul etmedi hata verdi bende avira yukledm ama o da bulamadı tesekkurler

@closed1 siz şuradaki programı bilgisayarınıza kurun ve tespit ettiklerini silin.
    xp32.exe virüsü

Aynı şekilde @SessizYolcu siz de bu programı deneyiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• tesekkurler ilgilendiginiz icin ama program bise bulamadı saten yamayı kkuramadım tam kurulamadı hatası verio..
  • quote:

tesekkurler ilgilendiginiz icin ama program bise bulamadı saten yamayı kkuramadım tam kurulamadı hatası verio..

Program sağ alt köşede çalışıyorsa yamayı kuramazsınız. Önce programı kapatın sonra yamayı kurun. Programı güncelleştirmeyi de unutmayın. Sonuçta sizdeki xp32.exe virüsü ise kesin siler.
  • peki bise daa sorabilirmiyim bu program sadece usb taraması ve temizlemesi icinmi yoksa pc taramasıda yapılabiliomu?
  • quote:

peki bise daa sorabilirmiyim bu program sadece usb taraması ve temizlemesi icinmi yoksa pc taramasıda yapılabiliomu?

Sadece usb aygıtlar için..
  • saolun.. ya ben avirayla tarama yaptım ve c de 3 dosyayı acamadgını soledi nası halledicem bu sorunu o dosyaları silersem sistem zarar gorur sanıorumki. acamamasının nedeni virus olabilirmi?
  • quote:

saolun.. ya ben avirayla tarama yaptım ve c de 3 dosyayı acamadgını soledi nası halledicem bu sorunu o dosyaları silersem sistem zarar gorur sanıorumki. acamamasının nedeni virus olabilirmi?

Açamadığı dosyalar muhtemelen rarlı dosyalardır. Dosyaları görmeden silmeniz ya da silememniz hakında bişey diyemiyeceğim.
  • acamadıgı dosyaların adı belli yani baktım dosyalara system32 nin icerisindeki dier dosyalardan bi farkı yok dierlerini acıp bu 3 unu acamaması garip..saolun
  • dejaay ilgin için tşkler kardeşim ama malesef oda sorunu çözmedi evet flash belleği takınca aşşada verdiğim linkdede göreceğin gibi otomatik tespit ediyo ve ortaya çıkarıyo virüsü ama silme noktasında hiç bişey yamıyor delete dediğimde aşşada resimde gördüğün uyarıyı veriyo..
  • http://img255.imageshack.us/img255/6660/sorunin1.jpg

acaba diyorum ki bu trojan çalıştığı için silinemiyor olabilir mi bunu uygulamayı sonlandırmanın bi yolu yokmu görev yöneticisinde işlemler menüsünde görünmüyo işin kötü tarafı aşşadada bakabilirsin

http://img99.imageshack.us/img99/9752/fyplmfokg5.jpg

başka türlü ms-dos komutuyla yada herhangi bi yerde bunun çalıştığını görüp sonlandırma yapamazmıyız acaba belkide çalıştığı için silemiyoruz aslında siliniyo ama dakkasında geri geliyo çalışan uygulama benim bildiğim hiç silinmez ama denekte fayda var

• program tam sürüm olmadığından bu hatayı veriyomuş ama şimdi tam sürüm yaptım silindi dedi ama attrib komutuyla tekrar ortaya çıkardım :) yani bu virüs hakikaten japon yapıştırıcından daha kötü bişey gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SessizYolcu

program tam sürüm olmadığından bu hatayı veriyomuş ama şimdi tam sürüm yaptım silindi dedi ama attrib komutuyla tekrar ortaya çıkardım :) yani bu virüs hakikaten japon yapıştırıcından daha kötü bişey gibi...

HijackThis Bir de bu programı deneyiniz.. Yine olmazsa sistemi güvenli modda başlatıp virüs programıyla silmeye çalışınız.
    http://forum.donanimhaber.com/m_13619446/tm.htm
  • malesef format atmama rağmen gitmedi zaten C de değil diğer disklerdeydi başlangıçtan kaldırıyorum sistem açılışında bşalamasın diye ama otomatik kendisi yine işaretlenmiş şekilde başlıyo işlemlerden ise sonlandırılsa bile görev yöneticisi penceresi kapanıyo tekrar açtığımda bakıyorum yine çalışır durumda alem böyle bi virüsle karşılaşmadı herhalde en azında donanımhaber karşılaşmamış belli napıcaz bilmiyorum...o HijackThis programını biliyorum dejaay malesef oda işe yaramıyo.. kaldık böyle
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.