Bu yöntem Autorun.inf dosyasını kullanarak yayılan virüslerini temizlemek için geliştirilmiştir.(Win32/Small.F virüs) Belirtileri: 1-Bilgisayarımda C,D,E.. sürücülere çift tıklama yöntemi ile açılamaması, sağ tıklayıp aç deyince açılması 2- Sürücülere çift tıklama yöntemiyle açmaya çalışınca hata vermesi 3-Sürücülere sağ tıklayınca Normalin dışında menülerin olması UYARI: Normalde sağ tuş menüleri şöyle sıralanır: Aç,Araştır,Ara.. şeklinde sıralanması lazım. Virüs ihtimali olanlarda Auto, aç araştır şeklinde gidebilir. (Bunlar basit autorun.inf virüsleridir) Yada anlamsız karakterler bulunabilir(Bunlar biraz daha zor Autorun.vbs virüsleridir)
ÇÖZÜM:(KATKILARINIZLA GELİŞTRİLEN SİL.RAR DEVAMLI GÜNCELLENİYOR) 1- http://kahtametem.meb.k12.tr/sil.rar Linkteki dosyayı indirip çalıştırın. işlem bitinceye kadar yaklaşık 3-5 dakika bekleyin. bilgisayarı kapatıp açılacaktır. sorun halledilmiş olması gerekir
2-başlat çalıştır regedit yazıp enterlayın. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "Userinit"="userinit.exe" olarak ayarlamak (autorun.bat eki varsa silin. Doğru ve temiz ayar C:\WINDOWS\system32\userinit.exe, şeklinde olacak ) ve [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced] "ShowSuperHidden"=dword:1 olarak ayarlamak (00000 ise silip 1 yapın) ayrıca HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ içinde bulunan MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.(merak etmeyin silin birşey olmaz)
Eğer sorun hala devam ediyorsa, Buraya bilgi verin çözüm yolu bulmaya çalışalım.. MART 2008: sorun Hala devam ediyorsa 5. SAYFADA 14 maddelik açıklamayı adım adım uygulayın
Mayıs 2008 Güncellemesi: Amvo.exe için ekleme yapıldı, yeni pencerede açma sorunu için ekleme yapıldı. Eklemelerin sorunlara çözüm olup olmadıgını bilmemiz için yorumlarınız önemli olduğunu unutmayın.
NOT: BURADA YAZILALAR XP İÇİN DENENMİŞTİR. DAHA VİSTA DA DENEYEMEDİGİM İÇİN VİSTADA ÇÖZÜM OLUR MU, TEST ETMEDİM.
daha geniş kapsamlı, arşivlik bir yazıda olsa ne güzel olurdu.
Dostum haklısın. Bunu hazırlarken başım virüsle dertteydi. Okulda 10larca makinayla ugraşmaktan ancak bu kadar yazabilmiştim. Umarım fırsat olur da düzenlerim. Linklerle ilgili sorun yok. Formu doldurunca dosyayı indirebiliyorsunuz
Virüs temizleme dedigin nedir ki? P4 3200, Asus p5RD2-VM, ATI x300, 512 MB DDR2 533, Seagete Baracuda 7200, Skystar 2.6D, Sony E200 Trinitron, USB9110 WireLess, Acer 2423 NootBook, MPX 220 Windows Mobil 2003 SE
Ayni virusle benimde basim dertde. Anti Vir PE yi denedim bulamadi. Norton bazen bulup temizliyor. Temizliyor derken siliyor sadece. USB datastick lerle butun bilgisayarlara bulasti. Temiz bilgisayar da yok. Napicam simdi arkadaslar??Uzun zamandir yedekde almamistim.
Bu olaydan sonra en iyisinden bi virus programi alayim diyorum. Ne tavsiye edersiniz?
Arkadaşlar başım belada bu virus bütün bilgisayarlara bulaşmış durumda.c.windows dizini içinden programı sildim fakat kesin silinmişmidir emin değilim.