Şimdi Ara

Siemens XL1062 SIWAMAT çamaşır makinası amortisör değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Siemens XL1062 SIWAMAT Çamaşır Makinamın amortisörleri bozulduğundan servis çağırdım. 150 TL istedi. Amortisörlerin bir tarafı cıvatalı kazana bağlanan kısmı sabit kalın plastik pimli. ilk bakışta değişmesi imkansız gibi görünüyor. Bende bu sebeple servis çağırdım 150 TL ücreti olduğunu duyunca vazgeçtim ve değiştirtmedim. Kendim beyaz eşya ekipmanları satan dükkana gittim ve sordum. Amortisörlerin tamir takımı varmış 15 TL takımı aldım ve sadece amortisörlerin kasaya bağlı olan cıvatalı taraflarını söküp; tek taraflı çıkmaması için bükülmüş olan sekman görevi yapan küçük içe doğru eğilmiş sacı bir düz tornavida yardımı ile düzeltip, cıvatasını söktüğünüz parçayı çıkarıp yerine yeni aldığınız tamir takımını içerisinden çıkan gres ile gresleyip dikkatli bir şekilde yuvasına oturttuktan sonra sekman görevi gören sacı tekrar içe doğru bastırıp, amortisörü kasaya c.vatalıyorsunuz. Hepsi bu kadar . Umarım bu paylaşımım faydalı olur. Ben servis çağırmadan önce çok araştırdım makine modelimle ilgili bir tane bile amortisör değişimi ile ilgili bi bilgi bulamadım. Umarım benden sonraki arayanlara faydası olur. Sağlıklı günler https://store.donanimhaber.com/fc/45/39/fc4539ad246c413a27e6af245500df39.JPG yeni tamir takımı.(internetten alıntı fotoğraf takmadan önce çekmeyi unutunca )https://store.donanimhaber.com/35/4d/55/354d55b4cceb10687e121d4798d15aaf.jpg eski tamir takımı
     Siemens XL1062 SIWAMAT çamaşır makinası amortisör değişimi Siemens XL1062 SIWAMAT çamaşır makinası amortisör değişimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail1112 -- 23 Şubat 2015; 15:36:52 >







  • 2 yıl gecmis fakat bende yazayim bosh marka camasir makinesi sıkmada vuruntulu sesli calisiyorsu amortisorleri 30 liraya aldim nette kargosuz 15 falan kargo ile 25 olur herhalde fakat beklemek istemedim ve arkadadin dedigi gibi degisim makinenin altindan oluyor servise sormadim en az 200 cekerler ve calistirdim sorun kalmadi tamir takimini yerine sokarken gres pek işe(içinden çıka ) yaramıyor sıvı gresle bolca sıktınızmı (sprey olan)keceler yumuşayip giriyor kolay gelsin ugrasanlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videonuz için teşekkürler, ancak video eklediğiniz cihazla konudaki cihazın amortisör değiştirme şekilleri tamamen farklı.

    WXL1062TR çamaşır makinesinin amortisörleri kazanın birbirine vidalı iki parçasınının arasındadır. Bu yüzden amortisör yerine amortisörün plastik bölümü ve keçesi değiştirilir.

    Dilenirse matkapla delinerek amortisör değiştirilebiliyor ama kesinlikle tavsiye etmiyorum, delik çapı tutmadığından makine yine ses yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Videonuz için teşekkürler, ancak video eklediğiniz cihazla konudaki cihazın amortisör değiştirme şekilleri tamamen farklı.

    WXL1062TR çamaşır makinesinin amortisörleri kazanın birbirine vidalı iki parçasınının arasındadır. Bu yüzden amortisör yerine amortisörün plastik bölümü ve keçesi değiştirilir.

    Dilenirse matkapla delinerek amortisör değiştirilebiliyor ama kesinlikle tavsiye etmiyorum, delik çapı tutmadığından makine yine ses yapıyor.
    Merhaba,

    Sadece keçeyi nasıl temin ederiz ya da yerine uydurabileceğimiz başka bir materyal var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.