Şimdi Ara

Petek ısınmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba. Evimde baymak yoğuşmalı kombi var. Evimdeki peteklerin sadece 1 tanesi ısınmıyor. dün filtresini de temizledim diğerleri süper ama peteklerden biri ısınmaya çalışıyor gibi. sorun petekte değil. mutfak peteği ile değiştirip test ettim odada ısınmayan petek mutfakta gayet başarılı bi şekilde çalıştı. Sorun sizce nerede. teşekkürler.



  • Ters baglanti var o petekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CxALy

    Öncelikle merhaba. Evimde baymak yoğuşmalı kombi var. Evimdeki peteklerin sadece 1 tanesi ısınmıyor. dün filtresini de temizledim diğerleri süper ama peteklerden biri ısınmaya çalışıyor gibi. sorun petekte değil. mutfak peteği ile değiştirip test ettim odada ısınmayan petek mutfakta gayet başarılı bi şekilde çalıştı. Sorun sizce nerede. teşekkürler.

    sedatusta'nın dediği gibi ters bağlantı olabilir veya o hattınız tıkanık olabilir. bunları bi kontrol ediniz. ve kullandıgınız sistemi yazarsanız yardımcı oluruz.
  • YetkiliKombiServisi Y kullanıcısına yanıt
    bizim salondaki petek küçük olduğu için değiştirip daha büyük petek taktık bu defa yeni petek hiç ısınmadı hemen yan tarafta mutfaktaki peteği kapatınca üst kısmı ısındı alt kısmı yine soğuk peteği takan servis 2 defa gelip su giriş yönünü değiştirdiysede yine durum aynı
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    peteklerinize reglaj ayarı yaptırırsanız sizin için iyi olacaktır. muhtemelen kombinizin pompası yani sirkülasyon pompasının devri veya gücü tesisatınıza küçük geldiği için böyle bir sorun yaşıyorsunuz. bunu söyle anlarsınız.

    ısınmayan peteğin vanaları açık kalsın örnek veriyorum 6 tane petek mi var bunun 2 si kapansın 4 tanesi çalıssın buna ısınmayan petekte dahil. o zaman ısınıyormu. eğer ısınıyor ise kesinlikle ya reglaj ayarı yada pompanıza bakttırınız.
  • YetkiliKombiServisi Y kullanıcısına yanıt
    hocam kat kaloriferi merkezi sistem var apartmanda kombi yok , söylediğinizi yaptık salondaki kalorifere paralel olan mutfaktaki petek kapatılınca daha çok ısınıyor ama yine alt kısmı üste göre daha soğuk
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    alt kısımları dönüş hattıdır. peteğin üstü ve altı eşit ısınmaz. alt üste göre biraz daha ılıktır. sizin hattınızda problem olabilir.
  • YetkiliKombiServisi Y kullanıcısına yanıt
    bundan önceki petek 40 cm gibi daha kısaydı ama hiç böyle olmuyordu bu petek daha büyük diye mi böyle , sorun yok mu bu durumda
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    tabiki :) hem dolasım hem baglantı farkettırır. uzun peteklerde ters donus olmazsa bunu zaten sık yaşarsınız. ki sizin petegınıze gelen hatta kesınlıkle duz baglantıdır. birde tabı merkezi sistemde kazana yakınlıgınız uzaklıgınız farkettiriyor.
  • YetkiliKombiServisi Y kullanıcısına yanıt
    ilk montede peteğe gelen su çıkışlarına bağlıydı öyle olmayınca alt kısımdaki su çıkışını çapraza aldı yine aynı bu arada kazana en uzak bizim ev en üst kattayız çünkü
  • Digerlerini bir tur açıp onu sonuna kadar açmayı deneyin belki oraya dogru daha kararlı akar su

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CxALy C kullanıcısına yanıt
    Kombiye yakın peteklerin vanalarını kısarak kombiden uzaklaştıkça vanaları biraz daha aç. En yakın peteğin vanasını çok az aç. Diğer peteklere daha fazla sıcak su gitsin. Petekleri 10 yıldan fazla kullandıysan petek temizliği yaptırabilirsin.
  • @omerle28 merhabalar öncelikle cok basit ve kolay yöntemi var hemen acıklamasını yapıyım size petekler yakarsınız ılk once kontrol yaparsınız butun petekler calısıp bir tane calişmıyosa yetersiz kalıyodur bunun için calısan peteklerı vanalarını kısıp calısmayan petege ısı verebilirsiniz buna vana ayarı dıyoruz..

  • konuyu hortlatayım benimde 1 tane petek eklettim ustaya 1.5 metre büyük peteği evin ortasına aldık 1 metre en son odaya gitti şu an kombi açık tüm peteklerin sadece üstü hafif ısınıyor en son 2009 da petek temizliği yaptırmıştım acaba temizlik mi yaptırmam lazım geçen kışta çık verimli ısınmıyordu ama elimi sürdüğümde çekiyordum sonuçta elimi 20640 kcal kombi toplam petek sanırım maximum 7 metre acaba omu az geliyor anlamadım gitti

  • Petek temizligi yaptirdik ama kombiye en yakin olan petek yarisindan daha az kismi yaniyor ne yapmak lazim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni Petek, kombi alıp bağlatacağız.
    Nasıl bağlantı olması lazım.
    Herkes bir şey söylüyor.
    Fatih bank hepsi alttan giriş çıkış olacak diyor.
    Başka usta çapraz olacak diyor.
    Şaşırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saint Ralph -- 5 Aralık 2022; 11:36:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petek hava yaparsa ısınmaz havasını alman lazım

  • Saint Ralph S kullanıcısına yanıt

    Fatih bank dinle ustayi salla alt alt naglat pişman olmazsin..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.