Şimdi Ara

ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
98
Favori
19.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR YOLCULUĞUMU DETAYLI BİR ŞEKİLDE TÜM HATLARIYLA ANLATTIĞIM YENİ KURDUĞUM WEBSİTEMİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZwww.yoldayim.net SİTEYİ YENİ KURDUĞUM İÇİN YAZILARIMI YAVAŞ YAVAŞ YAZIP EKLİYORUM. YORUM VE BEĞENİLERİNİZİ EKSİK ETMEZSENİZ SEVİNİRİM. TEŞEKKÜRLER!


    _________________________________________________________AVRUPA TURU_________________________________________________________

    (ERASMUSLA İLGİLİ KISIM AŞAĞIDA)


    25 MARTTA NORVEÇE UÇUYORUM, COUCHSURFING İLE 2 GECELİK KALACAK YERİMİZİ AYARLADIK. BERLİN-OSLO UÇAK BİLETİNİ 5 EUROYA SATIN ALDIK.
    SZCZECİN-BERLİN OTOBÜS BİLETİNİ İSE 2 KİŞİ FİYATI OLAN 4 TL'YE ALDIK. EVET YANLIŞ DUYMADINIZ KİŞİ BAŞI 2 TL

    GİDECEĞİM ÜLKELERİN TAMAMINDA KONAKLAMAMI COUCHSURFING İLE YAPACAĞIM, TABİ AKSİ DURUMLAR, ACİL DURUMLAR V.B DURUMLARDA HOSTEL-HOTEL KULLANMAM GEREKİRSE KULLANACAĞIM.

    2 GECE NORVEÇTE KALIP OTOSTOP İLE SIRASIYLA;

    İSVEÇ, DANİMARKA, HOLLANDA, BELÇİKA, FRANSA, İSPANYA'ya gideceğim. (İSPANYADAN İTALYA'YA UÇAK İLE GEÇERİM MUHTEMELEN, ORADAN DA POLONYAYA DÖNERİM)

    YAKLAŞIK 25 GÜNLÜK BİR SEYAHAT OLMASINI UMUYORUM.. OKULUMU DA ÇOK AKSATMAMALIYIM.


    ŞU AN İÇİN YOL ARKADAŞIM OLMAYACAK. YALNIZ BAŞIMA TAMAMLAYACAĞIM TURUMU.
    BELKİ BİR TÜRK ARKADAŞ BANA EŞLİK EDECEK. AMA MUHTEMELEN YALNIZIM.




     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    MALZEMELERİM:
    BACKPACK(ALTTAN UZUYOR RYANAİRLA UÇACAĞIM İÇİN ŞU AN UFAK MODDA)
    HARİTA
    HANDWARMER x 10
    UYKU TULUMU
    UYKU TULUMU'NUN ALTINA İZOLASYON
    ŞİŞME YASTIK
    BARDAK ÇORBA (TR'DEN GETİRMİŞTİM)
    COUCHSURFING POTANSİYEL HOSTLARIM İÇİN HEDİYE TÜRK KAHVELERİ
    BANT
    ELDİVEN
    BEL KEMERİ
    İLAÇLAR (AĞRI KESİCİ, SOĞUK ALGINLIĞI, ANTİBİYOTİK, )
    TIRNAK MAKASI, CIMBIZ
    ÇORAPLAR
    KAFA FENERİ
    KAMERA (2 BATARYA + SARJ ALETİ)
    10000MAH POWERBANK
    HAVLU
    2 PANTOLON 2 ÜST, 1 ALT-ÜST TERMAL İÇLİK, 1 GÖMLEK
    MP3 PLAYER
    BAKIR BARDAK
    KEÇELİ KALEM (OTOSTOP ÇEKERKEN GİDECEĞİM ŞEHRİN ADINI BÜYÜK BİR KAĞIDA YAZMAK İÇİN)

    NORVEÇE VARINCA ALACAKLARIM;
    İSHAL ÖNLEYİCİ
    1 KİŞİLİK ÇADIR
    BANDAJ,YARABANDI VS
    WC KAĞIDI


    ÇANTAYI TOPARLADIM 18.20'DE OTOBÜSLE BERLİN'E GEÇECEĞİM.YARIN SABAH 09.50'DE OSLO'YA UÇUYORUM. 2 GECE KALIP 27'Sİ SABAH ERKEN SAATTE STOCKHOLM'E OTOSTOP ÇEKECEĞİM.(PLANDA DEĞİŞİKLİK OLDU STOCKHOLM YERİNE GÖTEBORG'A GİTTİM.
    )
    İNTERNET VE PC BULDUKÇA KONUYU EDİTLEYİP FOTO VE BİLGİ EKLEYECEĞİM. TAKİPTE KALIN ARKADAŞLAR.

     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]




    _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    -------------------------OTOSTOP İLE AVRUPA TURUM[[15 NİSAN GÜNCEL]]-------------------------

    ARKADAŞLAR BERLİNDEN NORVEÇE UÇTUM, NORVEÇ-OSLO'DAN DANİMARKA-KOPENHAGA KADAR OTOSTOPLA GİTTİM. AMA HAVA KOŞULLARINDAN DOLAYI AĞIR HASTA OLDUM VE KOPENHAGDAN POLONYAYA DÖNMEK ZORUNDA KALDIM... ÇOK ÜZGÜNÜM BU KONUDA... HAVALAR DÜZELİNCE, MAYIS AYI ORTALARINDA, POLONYADAN KOPENHAGA UÇUP ORADAN ROTAMA DEVAM EDECEĞİM!


    TARİHİ BELİRLEDİM.. 15 MAYISTA POLONYADAN ÇIKIP PORTEKİZE KADAR TAMAMEN SURVIVAL MODDA OTOSTOPLA GİDECEĞİM.. EKİPMANLARIMI GENİŞLETİYORUM... ÇADIR, SEYYAR OCAK, SU FİLTRESİ V.S EKLİYORUM
    MÜMKÜN OLDUĞUNCA OTOSTOPLA VE COUCHSURFIN İLE, OLMADIĞI TAKTİRDE YÜRÜYEREK VE KAMP YAPARAK İLERLEYECEĞİM. PORTEKİZE VARANA KADAR BIRAKMAK YOK!
    OKULDA 6 DERS ALIYORUM.. 2'SİNİ ÇOKTAN GEÇTİM.. DİĞER 2Sİ İÇİN 15 MAYISA KADAR 2 SUNUM YAPACAĞIM. DİĞER 2Sİ İÇİN İSE HAZİRAN SONUNDA YAZILI SINAV OLACAK MUHTEMELEN..
    DERSLERİ GEÇMEK İSTİYORUM TABİ AMA BU FIRSAT BU GENÇLİK BU ENERJİ, BU KAFA BİR DAHA GELMEYEBİLİR, DERSLERDEN KALDIĞIM OLURSA SENEYE TR'DE VERİRİM MÜHİM DEĞİL... HERŞEYİ BIRAKIP 15 MAYISTA ÇIKIYORUM! PORTEKİZE VARANA KADAR DURMAK YOK İNŞALLAH.. BİRAZ ZORLU OLACAK!




    Beni Oslo'dan Göteborg'a götüren tırcı .

     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]


    İlk defa bu tarz bir video yapıyorum, parça parça çekip birletirdiğim için her videoda aynı şeyleri tekrarladığım yerler var, mazur görünüz. Bilerek yaptığım birşey değildir.
    Bütün hepsini birleştirdim, umarım hoşunuza gider. Video hakkında yorumlarınızı Youtube'da videonun altına yaparsanız memnun olurum. Teşekkürler!








    _________________________________________________________ERASMUS_________________________________________________________



    GENEL BİLGİ;

    -Polonya - Szczecin şehrindeyim. Ş'çeçın diye okunuyor.
    -DEU İşletme 4. sınıf öğrencisiyim, bu sene mezunum inşallah.
    -Sadece welcome week'de bar-disko ortamlarına girdim, fena değil... 20 liraya şişe votka, 50 liraya Jack açtırabiliyorsunuz. Heineken 500 ml mekânda 5--6 TL , marketlerde 1,5-2 TL civarı.
    -Kızlar gerçekten güzel laf yok :)
    -Yurtta kalıyorum yurt kız-erkek karışık (odalar da dahil) 2 oda ortak bir tuvaleti kullanıyor.
    -Yani tuvaletin kapısını açınca karşında bir kapı daha var o da yan odaya açılıyor.
    -Burası gayet güzel, trafik kuralları ve insanlar çok iyi. Tabi ırkçı olduğunu düşündüğüm bazı gruplarla karşılaştım bir kaç kere, çok kötü bakıyorlar bazen, tırsmıyorum desem yalan olur, tek gezmemek lazım varoş yerlerde. 2 kişi olsalar yine bir şansım olur ama en az 4 kişi oluyorlar genelde..
    -Erasmus fonundan toplamda 1280 EURO aldım. bunun %80 ini peşin aldım. Derslerin %60'ını başarıyla geçtiğim taktirde Türkiye'ye dönünce geri kalan kısmını da alacağım. Başarısız olursam o kısmı alamayacağım.
    -Her gün ortamlara gidip deli gibi içki içmiyorsanız, sigara kullanmıyorsanız bu parayla yurt ücreti de dahil paşalar gibi yaşarsınız. Aksini söyleyen müsrif adamın tekidir. Spor salonuna da gidiyorum, yurt parası da yatırıyorum, her gün yarım kilo et-tavuk-balık da alıp yiyorum.
    Ama avrupa gezeceğim derseniz bu para tabi yetmez, fakat benim yaptığım gibi gezinizi OTOSTOP VE COUCHSURFING ile yapıp 5 kuruş harcamadan da yapabilirsiniz.
    Yukarıda gezimi inceleyiniz, video da mevcut.
    -Oslo'da sadece 40 Dolar harcadım ki Oslo dünyanın en pahalı 2. şehri. Örneğin yarım litre su 10 TL' ye denk geliyor, varın siz düşünün....
    Muhteşem insanlarla tanışacaksınız CS ve OTOSTOP kullanırsınız. Oslo' da kaldığım host'um bana 5 kuruş harcattırmadı 3 öğün yemek yedirdi her konuda yardımcı oldu, kendi evimde gibiydim. İsveç'e gideceğim gün bana yol için sandviç hazırlayıp koydu ve Norveç çikolatası verdi.... Oslo'dan İsveç'e giderken beni tırına alan Sashe yolda bana bisküvi ve kola ikram etti, gümrükteki tır durağında Kahve ısmarladı... Tırındaki Wifi'ı kullanmama izin verdi.....İsveç'ten Danimarka'ya giderken otostop ile arabasına bindiğim Mısır'lı Fen öğretmeni Mahmud bana yol üstündeki Mc'Donalds'dan menü ısmarladı.... Mesela 1 ay sonra buradaki Erasmus grubunun 700 zloty'e düzenlediği (500TL=250-300 euro) Paris-Amsterdam turu var. Gider bu tura katılırsanız ailenize bi alo çekmeniz gerekir... Halbuki şahsen ben o parayla tek başıma en az 5 ülke gezer, lokal insanların evlerinde kalır, kültürlerini öğrenir, lokal yemeklerini yerim. İstediğim şehirde istediğim kadar kalır istediğim kafede istediğim kadar oturur, istediğim müzeye gider gezerim. Ama bu tura katılırsanız birsürü para öder ve kuyruk gibi o insanlara takılır kalırsınız, canınızın istediğini yapamazsınız. Benim görüşüm bu. Bu konu hakkında bir video çekip sizle paylaşmayı düşünüyorum..

    -Kadın nüfusu çok.
    -Tencere tava çok pahalı.... Tahtakale'de 5 liraya bulabileceğin tava burada 20 lira.... Gelecekseniz tencere tava çatal bıçağınızı getirin.
    -Giyim fena değil 15 liraya kotlar var..
    -Ulaşım gayet ucuz.. Taksiyle şaka gibi rakamlarla yolculuk yapabilirsiniz. Otobüs tercihim.
    -Kızlar teklif etmiyorlar, ama çok pis kesişiyorsunuz.
    -Kalacağınız yeri kazandığınız okul ayarlıyor. Yani yurdunuzu ayarlıyor, evde kalacağım derseniz iş başınıza düşer, bol şans.
    ____________________
    Nasıl kazandım?
    -Erasmus test sınavı 100 soru ve bayağı ağırdı... Speaking, Listening ve Writing benim için kolaydı. Herkes mülakat'ı sormuş, mülakat gibi bir şey yok ?
    -Temmuzun 3'üne kadar kalacağım.
    -Vize ücreti ödeyeceksiniz.
    -Bizim okulun işletme bölümü için fazla seçenek yoktu; Romanya, Almanya, Çek cumh., Polonya belki bir kaç ülke daha hatırlayamıyorum. Netten araştırdım ve Polonya -iyidir dedim.
    -Hava çok soğuk ama nem az olduğu için ben hiç üşümüyorum. Muğla/Fethiye'liyim 15 derecede orada donarken burada 2 derecede hiç üşümüyorum. Çok güzel, hava tertemiz.
    -Tekrardan, mülakat gibi bir olay yok, sınavı geçtin olay bitti.

    Nasıl gidebilirsiniz, Şartlar neler ?
    -En az 2.20 kümülatif ortalama ve üniden üniye değişen bir ingilizce sınav ortalaması. Deu'da(benim ünim) en az 70 alman gerekiyordu, başka okullarda 45 alıp da gide de bilirsiniz...

    Erasmus ile Polonya'ya gelmemizi önerir misin ?
    Tabiki öneririm ama 2 ay geçmeden sıkkınlık ve bıkkınlık baş gösterebilir.. Ben ne avrupa hayalleriyle gelmiştim, Başka avrupa ülkelerini de gördüm ve Türkiye gibisi olamaz diyorum.. Ben ki ilerde mümkün deği Türkiyede yaşamayacağım diyen ve hep eksik yönlerimizi gören biriydim. Şimdi ise fikrim tamamen değişti... Türkiyenin b*kunu yesin hepsi...

    Gelmesem de olurmuş diyorum bazen ama bu çok sığ bir düşünce. Gelmesem ve buraları görmesem Türkiyenin ne kadar kötü biryer olduğunu ve asla orada yaşayamayacağımı düşünmeye devam edecektim.. Yani gelmeni öneririm, birçok konuda zihnin açılacak yeni fikirler edineceksin.

    Ben öyle pek disko bar karı karı karıııı diye gezen bir tip değilim o ortamları da çok sevmem. Belki öyle biri olsam fikrim değişmezdi, sen nasıl birisin bilmiyorum tabi, o yüzden herkes gelip görmeli ve kendine göre çıkarımlarda bulunmalı diye düşünüyorum..


    Aşağıda yorumlarda buradaki internet hızını ölçüp resmini atmıştım hemen asosyal, ezik damgasını yemişim
    Asosyal biri olduğum için tek başıma 3 farklı ülkeyi otostopla geçip onlarca yeni insanla tanışıp belki bunu söyleyenlerin hiç bir zaman yaşayamayacağı deneyimler edindim.
    Milletçe ne çok seviyoruz insanlara bok atmayı ve hor görmeyi... Sözüm onlara, siz benim gibi asosyal kalmayın arkadaşlar!

    Yurtta sıradan bir gece!


    ------------------------------------------------------(27.02.2015)-SZCZECIN FOTOLAR(Benim bulunduğum şehir)-(27.02.2015)-----------------------------------------------------------


    Nazi Almanya'sından kurtuluşun 40. yılı anısına Varşovada yapılıp bura getirilmiş özgürlüğü temsil eden anıt.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Bunların özel bir anlamı var mı bilmiyorum.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Göl manzarası.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    City office.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Manzara.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Manzara.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Manzara.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Manzara.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Manzara.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Manzara.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Ben
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Köprüye aşklarını kilitlemiş insanlar.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Güzel bir Kilise
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Değişik bir Kilise
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]


     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Kilisenin içi.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Kilisenin içi.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Kilisenin içi.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Kilisenin içi.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Kilisenin içi.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Kilisenin içi.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Burası Szczecinde bir lise-ortaokul
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Burası Szczecinde bir lise-ortaokul
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Nazi Almanya'sından kurtuluşun 40. yılı anısına Varşovada yapılıp bura getirilmiş özgürlüğü temsil eden anıt.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Nazi Almanya'sından kurtuluşun 40. yılı anısına Varşovada yapılıp bura getirilmiş özgürlüğü temsil eden anıt.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    ----------------28 ŞUBAT REWAL-BALTIK DENİZİ GEZİM------------------

    Baltık denizi.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Baltık denizi.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Baltık denizi.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Baltık denizi.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Rewal kasabası.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Baltık denizinden selamlar! Çooooooook aşırı soğuk!
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Rewal deniz feneri.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Rewal deniz feneri yanındaki hediyelik eşya satan yer.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Baltık denizi. (Deniz fenerinin tepesine çıktık(210 basamak var yorucuydu:D)) Fotoyu tepeden çektim.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Baltık denizi. (Deniz fenerinin tepesine çıktık(210 basamak var yorucuydu:D)) Fotoyu tepeden çektim.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Deniz fenerinden Rewal kasabası.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Bunlar baltık denizinden çıkarılmış oradaki abla satıyordu, bu gördüğünüz 30 TL civarı, kocaman ve çok güzeldi..
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Bunlar baltık denizinden çıkarılmış oradaki abla satıyordu, bu gördükleriniz de 20 TL civarı, kocaman ve çok güzeldi bunlar da..
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    15 tl civarı.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Balıkçı tekneleri.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Rewal kasabası.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Rewal kasabası.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Baltık.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Sahildeyiz.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Yine asma kilitler :))
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Yine asma kilitler :))
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Herkese selam!
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Bunlar da rewal balinaları, eskiden buralarda balinalar varmış galiba tam hakim olamadım konuya.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]


    BONUS

    Eleman oda arkadaşım. Ugandalı :D (BU FOTO TELEFON İLE ÇEKİLDİ)
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Kahvaltı için mutfakta yumurta hazırlıoz, ablalar da öğrenci :D Onlar da yemek yapıyorlar, e yurt hali, donla gezenleri de görüyoruz bazen :D Tabi onun fotosunu çekemem :D Muhabbetim var hepsiyle (BU FOTO TELEFON İLE ÇEKİLDİ)
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Bu da arklarla takıldığım cafe&bar, heineken 3,4 tl civarı,ondan içiyorum genelde, ambiyans süper.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Genelde boş oluyor pek elen giden yok. Bu fotoyu çektiğim gece Sagopa-Galiba şarkısını açtırdım dinledik bira içtik, ablayı kafaladık! Mekan çok güzel.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

    Ne keşfetmek isterdiiiiiiiimmm, fişneli kolagh
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
    _____________________________________________________________________________________________________________________________

    POLONYA KRAKOW GEZİSİ- 2 GECE KALDIM KRAKOW ÇOK GÜZEL BİRYER



    SCHINDLER'IN FABRİKASI!


     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __OsKi__ -- 5 Aralık 2015; 17:44:58 >



  • ortam nasıl
  • Editlerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav he he, CSB. + Blok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • editlerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Death Note

    ortam nasıl

    Henüz bar-disko gitmedim, yarından itibaren welcome week başlıyor her gece club etkinliği var, gittikten sonra bilgi veririm.

    Şu an yurtta kalıyorum yurt kız-erkek karışık (odalar da dahil) 2 oda ortak bir tuvaleti kullanıyor.
    Yani tuvaletin kapısını açınca karşında bir kapı daha var o da yan odaya açılıyor.

    Benim yan odada kızlar kalıyor heralde tuvaletteki askılık gibi olan peteğe don asmışlar :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ferrarisini Satan Adam

    Yav he he, CSB. + Blok.

    HE he.
     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]

     ERASMUS İLE POLONYADAYIM! [SS'ler geldi][[OTOSTOPLA AVRUPA TURUM!][GÜNCEL+VİDEO GELDİ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __OsKi__ -- 22 Şubat 2015; 11:03:37 >
  • Beğendin mi şehri kızlar nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cspawn

    Beğendin mi şehri kızlar nasıl

    Hocam Almanya üzerinden otobüsle geldik buraya, Almanya beklentilerimin kat kat üstündeydi, çok güzel mükemmel biryer.

    Burası da gayet güzel, trafik kuralları insanlar çok iyi. Kızlar cillop .

    Benim kaldığım şehir Polonyanın çok bilinmeyen şehirlerinden biri, en yakın zamanda Varşova, Krakow gibi daha güzel şehirlere gezmeye gideceğim, oralar çok daha güzeldir diye düşünüyorum.
  • Üniversiteyi orada bitirme ihtimalin var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __OsKi__

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cspawn

    Beğendin mi şehri kızlar nasıl

    Hocam Almanya üzerinden otobüsle geldik buraya, Almanya beklentilerimin kat kat üstündeydi, çok güzel mükemmel biryer.

    Burası da gayet güzel, trafik kuralları insanlar çok iyi. Kızlar cillop .

    Benim kaldığım şehir Polonyanın çok bilinmeyen şehirlerinden biri, en yakın zamanda Varşova, Krakow gibi daha güzel şehirlere gezmeye gideceğim, oralar çok daha güzeldir diye düşünüyorum.

    Keyfini çıkar hocam Polonya kızları zaten dünyaca meşhur bizde burda Türk kızını tavlamak için binbir takla atalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brian Clough

    Üniversiteyi orada bitirme ihtimalin var mı?

    Hocam ben son sınıfım bu sene. Tr'de alttan hiçbir dersim yok. Son sınıfın ikinci dönemini burada tamamlayacağım. Burada da bütün derslerden başarılı olup geçersem, Tr'ye dönünce direkt mezun olacağım. Sorunu tam anlayamadım ama Erasmus ile belli bir zamana kadar durabiliyorsun.
  • milli olmadan konu aciyonuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cspawn


    quote:

    Orijinalden alıntı: __OsKi__

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cspawn

    Beğendin mi şehri kızlar nasıl

    Hocam Almanya üzerinden otobüsle geldik buraya, Almanya beklentilerimin kat kat üstündeydi, çok güzel mükemmel biryer.

    Burası da gayet güzel, trafik kuralları insanlar çok iyi. Kızlar cillop .

    Benim kaldığım şehir Polonyanın çok bilinmeyen şehirlerinden biri, en yakın zamanda Varşova, Krakow gibi daha güzel şehirlere gezmeye gideceğim, oralar çok daha güzeldir diye düşünüyorum.

    Keyfini çıkar hocam Polonya kızları zaten dünyaca meşhur bizde burda Türk kızını tavlamak için binbir takla atalım

    5 ay sonra ben de geri döneceğim mecbur
  • M2 başına düşen kız sayısı kaç acaba ?
  • Hayat cok guzel mi la orda? Umarim trmelli kalicak bi yol bulursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Klozeth

    M2 başına düşen kız sayısı kaç acaba ?

    Hocam gene bayağı bir kadın nüfusu var ama m2 başına söyleyebileceğimi sanmıyorum

    Hepsi güzel ama..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemiyette pistim

    Hayat cok guzel mi la orda? Umarim trmelli kalicak bi yol bulursun

    Hocam ben çok beğendim..... Özellikle trafik olayı çok iyi. Daha yaya geçidine adımını atmadan duruyor arabalar. Hani şöyle bir bakıyorsun adam ortalama 60-70 km ile geliyor bayağı hızlı geliyor, ulan bu durmaz geçer çarpılırım diyorsun ama adamlar seni daha yaya geçidinin başında gördüğü anda direkt yavaşlıyorlar.... Mükemmel birşey ya.

    Binalar çok güzel hepsi tarihi. Otobüs biletlerinin işleyişi çok farklı ve güzel. Sigara içen çok az insan görüyorum havası tertemiz.. İnsanlar birbirine saygılı. Başım sıkışınca ingilizce biliyor musun diye sorduğum insanların 10/8 i biliyor, bilmese de yardımcı olmaya çalışıyorlar. Cidden çok iyi.. Burası böyle ise İngiltere, Fransa falan nasıldır kimbilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __OsKi__

    quote:

    Orijinalden alıntı: cemiyette pistim

    Hayat cok guzel mi la orda? Umarim trmelli kalicak bi yol bulursun

    Hocam ben çok beğendim..... Özellikle trafik olayı çok iyi. Daha yaya geçidine adımını atmadan duruyor arabalar. Hani şöyle bir bakıyorsun adam ortalama 60-70 km ile geliyor bayağı hızlı geliyor, ulan bu durmaz geçer çarpılırım diyorsun ama adamlar seni daha yaya geçidinin başında gördüğü anda direkt yavaşlıyorlar.... Mükemmel birşey ya.

    Binalar çok güzel hepsi tarihi. Otobüs biletlerinin işleyişi çok farklı ve güzel. Sigara içen çok az insan görüyorum havası tertemiz.. İnsanlar birbirine saygılı. Başım sıkışınca ingilizce biliyor musun diye sorduğum insanların 10/8 i biliyor, bilmese de yardımcı olmaya çalışıyorlar. Cidden çok iyi.. Burası böyle ise İngiltere, Fransa falan nasıldır kimbilir..

    Orda bulduğun samimiyeti İngilterede Fransada bulamazsın öyle bir şeyi aklından bile geçirme. Özellikle Fransızlar İngilizce bilseler bile konuşmuyorlar Fransızca cevap veriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __OsKi__

    quote:

    Orijinalden alıntı: Klozeth

    M2 başına düşen kız sayısı kaç acaba ?

    Hocam gene bayağı bir kadın nüfusu var ama m2 başına söyleyebileceğimi sanmıyorum

    Hepsi güzel ama..

    Hocam bir kız bulamadın mı hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.