Şimdi Ara

Masa altına 96 işlemcili terminal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni kurulan Orion Multi Sistemler firması ekim ayında 12 işlemcili bir masa üstü modelle birlikte, 96 işlemcili dik 68 cm yüksekliğinde bir kasa modelinide piyasaya sürecek. Böylece ilk defa olarak masa altına sığan standart bilgisayar boyutlarında ama günümüzün en hızlı işlemcilerinden kat ve kat hızlı hesap sistemleri kurulabilecek. Teknoloji aslında 1.4 Ghz hızında 12 tane Transmeta'nın Efficeon işlemcisinin takıldığı bir anakarttan oluşuyor. Böyle bir sistem 36 Gflops maksimum ve 18 Gflops devamlı hesap gücüne ulaşabiliyor. Her işlemciye bir ram slotu ve bir notebook disk'i düşüyor. Ram slotları maksimum 2 Gb'lık DDR Ram alabilirken, disklerinde tanesi 100 Gb olabiliyor. Sonuçta böyle bir sistemin kasası 9,6 cm yüksekliğinde ve monitörün altına konmak için tasarlanmış.

    Bu merkezi anakartlardan 8 tanesinin üst üste konduğu sistem ise bildiğimiz kasaların 2 katı genişliğinde ama aynı yükseklikte ve derinlikte "Masayanı" denilen bir model ortaya çıkıyor. Bu model 96 işlemcili ve 300 Gflops maksimum, 150 Gflops devamlı hıza ulaşabiliyor. Bugün için Intel veya Amd'nin ulaşabildiği maksimum hız 5 Gflops. Sistem o kadar iyi dizayn edilmiş ki tek düğme ile bütün sistem açılıyor ve Linux'in paralel işlemci mantığına uygun işletim sistemini devreye sokuyor. 96 İşlemcili sistemde 200'den fazla yaygın olarak kullanılan mühendislik, ilaç kimyası, bio kimya ve fizik programları ile geliyor. Zaten terminal gerektiren bütün programlar x86 ile uyumlu olduğundan bir sorun yok.

    İşlemciler 1.4 Ghz hızındaki Transmeta'nın Efficeon işlemcileri. Bu işlemciler hatırlarsanız bayağı uzun süredir beklenilen gerçekte 256-bit olan 90 nm'lik üretim teknolojisi ile üretilen Crusoe'nun çok gelişmiş bir modeli. En yüksek modelde 96 işlemci, 192 Gigabyte ram, 9.6 terabyte depolama alanı içerebiliyor. Sistem en üst sistem o kadar az enerji harcıyor ki (Sadece 1500 watt) standart bir duvar prizine takılabiliyor. 12 İşlemili standart sistem ise sadece 220 Watt harcıyor. Bu tür sistemler unutmayın ki normal makinanızdan harici olarak bağlanacağınız sistemler olarak tasarlanıyor ve ülkemizdeki üniversitelerde dahil bir çok yerde hesap gücü olarak kullanılıyor. Fiyatlar ise 12 işlemcili sistem için 10,000$'dan az 96 işlemcili sistem içinde 100,000$'dan az olacak.


    Sayfanın Linki : http://www.orionmulti.com/








  • bu fiyatlar bizi aşar be cengiz
  • İçinde windows olmadıktan sonra isterse 50.000.000 işlemcili olsun. PEH!
  • süper!!!
    Özellikle güç harcamasının düşüklüğüne göre işlemci gücü dikkat çekici
  • e güzelde nasıl soğutuluyor bu kasa , işlemci filan ?
  • Yok ben şunu anlamadım.Biz bu makineyi aldık diyelim.Nasa ile mi yarışacaz.

    -Hüztin sizde kaç işlemci war abi?Bende 96..
    -?????

    veya

    -hüztin!
    -Efendim.
    -Nanik nanik!!!.

    Yapmayın allah aşkına ne şoka yarar bu aletller.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Arthur

    Yok ben şunu anlamadım.Biz bu makineyi aldık diyelim.Nasa ile mi yarışacaz.

    -Hüztin sizde kaç işlemci war abi?Bende 96..
    -?????

    veya

    -hüztin!
    -Efendim.
    -Nanik nanik!!!.

    Yapmayın allah aşkına ne şoka yarar bu aletller.


    burda bile koptumyanii (konu dışı fln. hariç)
  • Her işlemciye ram ve HD güzel de..
    bunun yanında her işlemciye bir Geforce6800 ekran kartı olsa, MATRIX gibi sanal dünyanın içine derinlemesine girilir...
  • arkadaşlar bence güzel bir gelişme yani yakında transmeta'da büyük üretim yapabilirse cpuda bir yarişmacı daha olacak ve daha az güç harçamasıda çabası bence güzel bakın amd iyi cpular üretince ne oldu cpu fiyatları bir anda düştü ben herzaman rekabetten yanayımdır çünü sonuçta biz kazanıyoruz son kullanıcı olarak iyi günler




  • [Deleted by Admins]
  • 256 bit yazıyo cpu lar için.bir tanesi=4*amd64 :::))
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pulsar

    256bitlik işlemci olur mu ??? henüz 64bitlik işletim sistemleri bile yaygınlaşmamışken ?
    256bit olayı 32bitlik paketleri 8'li gruplar halinde işlediğini gösteriyor.
    sonuçta işlemci 32bit.



    senin mantiklada amd 2*32 oyleyse sonuc itibari ile amd de 32 bit islemci nasil is anlamadim amd nin 65 u gercek 64 baskasi yapinca bilmem kac carpi 32 oluyor. gormedigimiz kullanmadigimiz cpu lar hakkinda yorum yapmiyalim bence
  • İşlemci gerçekten 256-bit ama x86 mimarisi değil. Sonuçta bu tür işlemciler üretmek çokda zor değil ta Nintendo zamanında Nintendo 64'ü çıkarmıştı bu modelde 64-bit idi ama x86 değil idi onun için zor değil.

    Emule ederek 32-bit kodlarını daha hızlı çalıştırıyor mesela tek seferde 8 tane olmasa bile 4-5 tane kodu çalıştırabileceğini söylüyorlar daha hızlıda olabilir buda mesela 1 Ghz hızındaki işlemciyi Integer'da 4 Ghz gibi bişi aşağı yukarı yapabiliyor diye tahmin ediliyor şimdilik.

    Bir ara bu emule eden 128-bit'lik transmeta crusoe işlemcisi Opteron ve Athlon 64 smilasyonu için kullanılmıştı.
  • Bu gibi sistemlerde bile HDD olayinin mekanik olmasi biraz ilginc geliyor bana,kim neden plakayla,rpm le ugrassin ki,boyle buyuk bi olayin icine giriyosunuz halen daha mekanik HDD.Birazda o teknoloji gelisse sizce nasil olur?
  • 4tb lık kapasiteli sistemler var.Hemde mekanik deel.Ama çooook pahalı.Eve bu makinayı almaya Sabancının gücü anca yeter
  • mekanik olmayınca nasıl oluyor yani ses falan yok hız sınırı nasıl keşke bizimkilerde öyle olsa
  • Bir nevi cluster gibi birşey mi bu ?
    ve aralarındaki iletişim için tercih edilen yol nedir? Realtime grafik ve ses işleme başarımı fln? Yoksa atomun parçalanmasını veya sezyumun elektron atım senkronizasyonundaki tutarlılık sürecinin hesaplanmasnda mı kullanılacak? Yani küçük binary lere karşın yüksek işlemler gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.