Şimdi Ara

Avea Ping Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşalar yıllardır avea kullanıcısıyım. Evde adsl internet bağlantısı yerine mobil interneti kullanıyorum. Son bir kaç aya kadar sorun yoktu ama özellikle oynamaya başladığım bir online oyun sayesinde bu sıkıntıyı farkettim. Oyun gerçek zamanlı olduğu için internet tepkime süresinin (yani ping) yüksek olması gerekiyor. Ama ben günün hangi saatinde girersem gireyim benim ping sürelerim 170 msnin altına düşmüyor dahası sürekli dalgalanıyor. çoğu zaman pik yapıyor ve 999ms görüyorum ve zaten bir kaç saniye sonra oyun sunucusuyla bağlantım kopuyor. Şimdi siz bana diyeceksiniz ki bulunduğun yerden az çekiyordur. Değil efendim. Tam 5 diş H+ çekim gücü alıyorum. Farklı cihazlar mı? Evet tabi ki farklı cihazlardada denedim. usb mobil veri adaptörünüde farklı telefonlarıda denedim. Bir dünya farklı dns denedim olmadı. Farklı bir oyun server'ı denedim yine olmadı. Aynı tarz başka bir oyun denedim hiç olmadı. Bir kaç sefer aveayı aradım. Sim kartınızı değiştirin dediler değiştirdim. Yeni ayar yüklediler olmadı. Hattımı resetlediler olmadı. Sorun çözülmedi kısacası. Şimdi inceleme başlattılar. Bugün yarın haber bekliyorum. Pek umudum yok gerçi ama merak ediyorum açıkcası. Bu konuda tek şikayet eden ben değilimdir heralde diye düşünüyorum. Bu arada unutmadan açıklayayım. Downlod ve Upload hızımdan bir şikayetim yok. Benim için yeterliler. Sizce ne yapabilirim? Yani sözleşmem var. sanırım 15 ay falan kaldı. Bitse hemen değiştireceğim o derece.







  • strongholdman kullanıcısına yanıt
    Online oyun için 3g verimli olmaz zaten, çok fazla dalgalanır. Yapabileceğin ise interneti kablo ile sunan sağlayıcıları kullanmak.
  • Bulunduğum yer yeni. henüz tt alt yapısı yada superonline fiber gibi bir durum yok. Biraz mecburiyetten.
    İşyerimde 40-50 arası gezinen pingleri gördükten sonra anladım zaten 3g ile zor olacağını.
    Ama yinede aylık ortalama 90 lira fatura ödeyen bir müşterisi olduğum için en azından biraz çaba bekliyorum.
    Soruyorum nasıl çözebiliriz diye. Maksadım laf olsun da egomu tatmin edeyim diye değil. Fikir ve öneri bekliyorum. Evimde kablolu internet kullanmadığım için 4gb lık paketine bir dünya para veriyorum sonuçta.
  • strongholdman kullanıcısına yanıt
    Modemi kabloyla cama doğru uzatabilirsin. Yoğun bir bölgedesin sanırım, yapılcak bir şey kalmıyor. Başka operatörleri deneyebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.