Şimdi Ara

Sony, yüksek kaliteli ses odaklı geliştirdiği yeni 64GB'lık microSD hafıza kartını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Sony, yüksek kaliteli ses odaklı geliştirdiği yeni 64GB'lık microSD hafıza kartını tanıttı



     

    CES 2015 fuarı kapsamında 1120$'lık yüksek kalitede ses çıkışı veren yeni müzik oynatıcısı Walkman NW-ZX2'yi görücüye çıkartan Sony, bu ve bu tarz cihazları hedef alarak geliştirdiği yeni microSD hafıza kartı SR-64HXA'yı da resmi olarak duyurdu.

     

    64GB kapasite ile hazırlanan yeni microSD hafıza kartı Sony SR-64HXA, belirtildiği kadarıyla veri okuma sırasında oluşan elektriksel gürültüyü ortadan kaldırıyor ve bu sayede çok daha saf ve temiz bir ses kalitesi sağlayabiliyor. Teknik altyapısı ile "Premium Sound" takısını kazanan hafıza kartı, fiyat tarafında da yüksek kalite sunarak standart 64GB microSD hafıza kartlarından 5 kat daha pahalıya satılıyor.

     

    Bu doğrultuda Sony SR-64HXA'nın "155$" fiyat etiketiyle önümüzdeki ay ilk olarak Japonya merkezli satışa çıkacağı belirtiliyor.

     







  • Bence son derece gereksiz bir ürün olmuş. Böyle bir gürültü varsa eğer bu gürültünün sebebi kötü tasarımlı medya oynatıcı olabilir. Zaten böyle bir oynatıcıya da bu denli pahalı kart alınmaz. Bana bu ürün altın kaplamalı bilmem kaç yüz dolarlık HDMI kabloları anımsattı. Yalan dolan işler bunlar...

  • Bu kadar extreme taşınabilir ses cihazı / parçası çok az kişinin ihtiyacıdır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değer...

  • dijital ortama kaydedilen birşeyin gürültüye etkisi nasıl olabilir ki ? Kayıt eden cihaz olsa tamam da . Bence para tuzağı

  • Böyle bir problem vardır doğrudur, biz hadi standart kullanıcı olarak farkedemeyiz o da kabul. Ama bir odyofil bu kart ile başka bir kart kullanımı arasında kayıpsız parçalarda
    bir ses farkı duyabilecek mi ? Yani bu teorideki fark, pratikte insan kulağı tarafından algılanabilecek mi? Yoksa özel kart aldığı ve ekstra para harcadığı için plasebo etkisi ile psikolojik şartlanma ile ses daha iyi gibi mi gelecek?
    Eğer bir odyofil bile duyamayacaksa en iyisine, kusursuzuna sahip olma psikolojisi ile satmaya çalışan bir ürün derim. Pratikteki ses farkı üzerinde ciddi testler yapılması gerekli.
  • Talep nedeniyle arz edilen bir ürün mü?
    Arz edilerek talep gelmesini uman bir ürün mü?

  • Sony'yi batmaktan bu kart kurtaracak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    Sony'yi batmaktan bu kart kurtaracak

    O kadar kolay olsaydı keşke.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    Sony'yi batmaktan bu kart kurtaracak

    Şaka yapıyorsun değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    Sony'yi batmaktan bu kart kurtaracak

    Şaka yapıyorsun değil mi?

    Evet,önümüzdeki 10 yıl batamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli ses demek ANALOG sinyal olacak . Dijital yani 0 ve 1 lerden olusan hersey isterse bilmem ne teknolojisi iyilestirmesi olsun Analog kadar kaliteli olamaz .

  • Haber doğruysa Sony büyük saçmalamış.

  • Samsung Galaxy S2'de ciddi vardı bu gürültüden. Sebebi de Yamaha ses yongasının PCB üzerinde işlemcinin diğer tarafına konduğundan, işlemcideki frekans değişimlerinden parazit olarak etkilenmesi. Frekans değişimine göre arkaplanda parazit sesler oluyordu. Yamaha yongası da Exynos işlemci ile aynı hattaki voltaj regülatöründen güç alıp güç tüketimine göre de parazit yapıyor olabilir, bilmiyorum tam ama böyle bir durum vardı.
    Odyofil ve profesyonel kullanıcılar bu tür parazitlere karşı korumalı donanımlara iyi paralar verebiliyor. Birkaç metre bir USB ya da mikrofon kablosu oldukça pahalıya satılabiliyor ki bunlar DAC dönüştürücülerin daha gürültüsüz dönüşüm yapmasına yardımcı oluyor. Sony de bu noktadan kendine bir pazarcık oluşturmak istemiş olabilir. Ama hafıza kartlarının bu parazitlere ne kadar etki edebildiği hakkında bir fikrim yok, daha önce hiç düşünmediğim ya da duymadığım bir şeydi.




  • 128 sandisk alırım daha iyi...

  • Yine gelmiş Sony düşmanları. Ya arkadaş adamların piyasadaki tek kartı bu olsa sayın sövün amenna. Adamlar her fiyat gamında ürün sunuyor müşterilerine daha ne istiyorsunuz.

    http://www.amazon.com/Sony-microSDXC-Class-UHS-1-Memory/dp/B00E1XI94Q

    Isteyen bunu da alabilir mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bu tür şeylerle gel arkadaş.Ses konusunda ilgili değilsiniz gelip bu tür anlamadığınız konular hakkında bol keseden sallayıp durmayın.Bu sitenin editörü bile sony'nin çıkardığı media player'ı gereksiz pahalı buluyordu.Şaka gibi bir forum ortamı mevcut telefon ve ekran kartı dışında her konu her ürün gereksiz pahalı burdakiler göre.

    Umarım beklentileri karşılar zaten işini iyi yapıyorsa bir kulaklığa milyarları harcayan kitle fiyatına bakmaz...
  • Çeşitlilik iyidir ancak fiyatın düşmesi gerek bence. Birde sadece 64 yetmez 16,32,128 lik çeşitleri olsa iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan kulağının bile duymayacağı bir şeydir eminim, odyofiller bile anlayamaz bence; tabi alıcısı olacaktır her ne kadar burada şöyledir böyledir desemde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı özelliklerde yarı fiyatına belki daha bile hızlı kart firmaları var. bunu almak aptallık olur bu fiyata. birde anlamadığım nokta şu 4k yada 8k video felan kaydetmiyoruz ki ses kaydediyoruz en adi 2 mb/s hızındaki kartlar bile zorlanmadan sesi alırken bu karta ne gerek var anlamadım. profesyonel sinema sektöründekiler zaten cf ve sd kart kullanıyor micro sd kullanan yine görmedim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.