Şimdi Ara

BOSCH'mu SIEMENS'mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aynı soruyu soran biçok kişi olmasına ve bu sorulara gerekli cevaplar verilmesine rağmen, bu soruların 4-5 sene öncesinin konuları olması nedeniyle tatmin olmayıp yeniden sormak istedim fikri olanlara. Çünkü malumunuz teknoloji ve markaların ürün-marka konumlandırmaları çok hızlı değişiyor. Bikaç sene öncesinin lüks markaları bugün alt-orta sınıfa hitap eder konuma gelebiliyor.

    Bende her zaman bosch'un üst sınıf, siemens in orta sınıf, profilonun ise alt-orta sınıfa hitap eden ürünler olduğunu düşünmüşümdür. Fiyat farklarında da muhakkak marka algısının payı da vardır ama, kullanılan malzeme,motor,ergonomi,işçilik,görsellik açısından da muhakka farklar vardır.

    Bunları göz önünde bulundurduğunuzda, aynı fiyattaki, ya da aynı özellikteki muadil ürünlerden BOSCH'mu yoksa SIEMENS'mi tercih edersiniz ve neden?



  • Aynı fabrikadan çıkan aynı ürünler makyajları ve marka algısından başka hiçbir fark bulunmuyor
  • tasarım olarak bosch bir adım önde duruyor. servis dahil diğer tüm detaylar aynı zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir alakası yok firmanın ismi BSH (Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH; Türkçe; Bosch ve Siemens Ev Aletleri Anonim Şirketi), 1967 yılında Robert Bosch tarafından kurulmuş bir şirkettir.ürünleri ve kaliteleri farklı olmakla beraber fiyatları da farklıdır.aynı zamanda dünyada daha türkiyeye girmeyen 10 dan fazla markaya sahip olan bosh firması farklı gelir düzeyindeki müşterilere uyum sağlayabilmek için 3 farklı firma ile türkiyede yola çıkmıştır.bosch ve siemens alman markası olup profilo tamamen yerli olarak üretilmekte olup,servis hizmeti 3 markaya da aynı servis baktığı için aynı derlerr....
    hiç alakası yoktur....

    şu an türkiye şartlarında en iyi marka 1.bosch 2. siemens 3.profilo
  • Ben 27 Temmuz 2013'e kadar Bosch kullanıyordum fakat ne olduysa o gün oldu. Bosch HGV79W320T Multifonksiyon Fırın'ımda yeni aldığım somon balığımı pişiriyordum, fırın bir anda garip sesler çıkarmaya başladı ve ben de sinirlenip Siemens aldım hepinize Siemens'i öneririm.
  • boch eskı kalıtesını bozdu sadece adı var sıemens i seç derim 2 marka arasında
    amcam beyaz eşyacıda çalıştı elinde her çeşit marka model geçti bana dediği boch alıpta aptallık yapma adı var çamaşır makınasında kazanı İtalyan çalma alma dedi
    bırde ben boch marka çamaşır makınası alacaktım 2300tl ye 2 sen once adma bana boch bayınde bırader 1900 devirde olsa 1000 devirde otomatık olarak kendını ayarlar 9kg 1200devir sana yeter dedi ban gitkarşıdan Arçelik al dedi arkadaşım boch aldı bende Arçelik boch 1 kere arıza verdı
  • İkiside aynı fabrika aynı servis, bende bugün öğrendim,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için çok teşekkürler. Ama gördüğüm kadarıyla bir çok insan gibi bazılarımız da yanılgıya düşmüş. Şöyle ki: Bir marka toptan iyi olmaz. İyi modeli, uyduruk modeli vardır. Uyduruk modeldeki memnuniyetsizliği marka geneline yaymak bence yanlış yönlendiriyor forumda kafası karışık gezenleri. "Bende şu vardı kötüydü, şunu aldım çok iyi" gibi yorumlar aşırı öznel, kişisel yorumlar.

    Ben işin teknik boyutunu merak ediyorum ve bilgisi olanlardan bu yönde yorumlar talep ediyorum. Yani muadil, özellik olarak benzer bosch ve siemens ürünlerde, parça kalitesi, işçiliği gibi teknik detaylar asıl belirleyici olan marka seçiminde. Yoksa aynı ürün bir kişide 20 sene sorunsuz çalışır, diğer kişide ilk yıldan arıza verir. Bu şans ve genel segment güvenilirliği işidir.
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt
     BOSCH'mu SIEMENS'mi? BOSCH'mu SIEMENS'mi? BOSCH'mu SIEMENS'mi?




  • HAKANKRKMZ kullanıcısına yanıt
    Hacı niye böyle saçma konuşunuyorsunuz anlamıyorum.bu iki marka önceden yarı yarıya ortaktı sonra siemens hissesini bosch a sattı ev aletleri sektöründen çıktı.sonuc şuan hepsi bosch.

     BOSCH'mu SIEMENS'mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.