Şimdi Ara

Interstellar astrofizikçilere gelecekteki simülasyonları için yol gösterecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Interstellar astrofizikçilere gelecekteki simülasyonları için yol gösterecek





    Gösterime girdiği dönemde astrofizikçileri ve bilimadamlarını ikiye ayıran Cristopher Nolan imzalı Interstellar - Yıldızlararası, astrofizikçilere de gelecekteki simülasyonları için yol gösterecek. 




    Bilindiği gibi filmdeki Gargantua kara deliği ve solucan deliği gibi görsel efektler, ünlü teori fizikçisi Kip Thorne danışmanlığında ortaya çıkmıştı. Önceki simülasyonların yetersiz kalması nedeniyle Gargantua'yı ışığı içeri çekerken resmetmek için yeni bir bilgisayar simülasyonu kullanılmıştı. 




    Ekip bu yeni simülasyona Double Negative Gravitational Renderer - DNGR adını vermiş. Bu simülasyonda tek tek ışık hüzmelerini takip etmek yerine ışık grupları ele alındı ve daha önce hiç yapılmamış akıcılıkta hareket eden bir görüntü elde edildi. 




    Bilimsel astrofizik yayınları Gargantua için geliştirilen bu kodların ileride kara delikleri resmetmek adına temel oluşturabileceğini düşünüyor. Film için oluşturulan kara deliğin gerçeğe yakın olduğu belirtilirken, astrofizikçiler simülasyona yeni kodlamalar ekleyerek daha mükemmel bir görüntü elde edebilecek. 




    Ayrıca yeni eklemelerle Doppler etkisi de yansıtılabilecek. Hareket eden araçtaki sirenin sesinin farklı noktalardaki kişilere farklı tonlarda ulaşması örneğini verebileceğimiz Doppler etkisinde kara deliği gözlemleyen kişinin bakış açısına göre rengi de değişebilecek. Gargantua simülasyonu ile ilgili çalışmaların ve kodların yakın zamanda yayımlanması bekleniyor. 

     

     








  • Interstellar manyaktı ya...

  • Kara deliklerle ugrasmak cidden zor iş. Isigin bile kacamadigi bir şeyi; kisacasi goremedigimiz bir şeyi sadece çevreye verdigi tepkilerle taniyabilmek, ve bunun simulasyonunu yapabilmek cidden zor iş. tebrik ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika bir filmdi gerçekten. İzlemeyen kaldıysa mutlaka izlesin.

  • Şerafeddininin biri filimi daha izlemeden
    bir TV programında filimin finalini söyledi
    uyuz olmuştum

  • İzlediğim En kral bilim kurguydu ..diyaloglar daha anlaşılır olsaydı biraz daha fazla ilgi çekeceğinede emindim, oscarda falan derece kesin yapardı fakat nolanın da dediği gibi filmden çok deneyim yaşatmak için çekildigi belliydi o yüzden sinema sanatına tam koyamadılar bunu....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 18 Şubat 2015; 13:50:38 >
  • Bu yılın en iyi filmiydi benim için. Oscar'da biraz hakkını yediler ama olsun. Yıllar geçtikçe değeri daha iyi anlaşılacak bir film.

  • Christopher Nolan Sıradan bir yönetmen olmadığını Sinema Filmi çekmenin sadece bir sanat ve ticari amaç olmadığını başarılarıyla anlatan gerçekten çok usta biri, İnterstaller çekimleri başladığı andan itibaren heyecan ve sabırla bekledim beklediğime deydi

  • O kadar heyecan ile beklediğim filmi hastanede 3 ay yatarak kaçırdım. Blu-ray 31 martta çıkıyor. Çok var hala ):

  • vakla a iki kere imaxte izledim süper bir filmdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film anlayabilen icin mükemmeldi ama anlayamayan yada pek ilgisi olmayanlar icin berbat ötesiydi. Genel izleyici kitlesini tatmin edebilecek kadar basit olmadigi icin gise de bekleneni veremedi. Ben de filme esimle gitmek gibi bir hata yaptim. Ya uyudu yada cok uzun sürdü diyerek cikmak istedi:))) Bu arada filmin bilimsel taraflarini anlatan Kip Thorne'nun kitabini okumanizi tavsiye ederim. Her ne kadar ilgimiz var desekte teorik fizik ile ilgilenmedikten sonra anlasilmasi zor noktalari vardi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 18 Şubat 2015; 11:41:03 >
  • Bilim kurgu sevmen ama bu şahaneydi. Gerçi bilim kurgu da sayılmaz neredeyse gerçek şeyler.

  • bd çıkınca izleriz artık madem bu kadar seviliyor
  • Bu filmde yeşil arkaplan kullanılmadığını biliyor musunuz(çekimler sırasında)

  • Kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasında, son dönemde çıkan piyasa filmleri arasından ayrılıp öne çıkıyor. Imbd skoru da bunu özetliyor zaten.
  • @emre1393
    Araştırmadım ama Chris zaten gerçek setler kurup değerlendirmeyi fazlasıyla seven biri çoğunlukla. Benzer durum Inception için de geçerliydi büyük kısmında. Dev perdelerle güneşi engelleyip fıskiyelerle yağmur yağdırıp gerçekten bir treni (aslında tırın üzerine maket giydirilmiş hali ama çok güzel işçilik vardı) o yoldan geçirmek ve çarptıra çarptıra götürmek ya da kafede otururken oluşan patlama ve arabanın falan uçması gibi şeyler hep gerçekti.

    Bu filme gelirsek, bazı kesimlerce kötü eleştirilere maruz da kalıyor, bazı noktalarda takılanlar da oluyor ama altyapısını da sağlam oluşturdukları bir gerçek. Kip ile bazı konuları değiştirmişler film değeri nedeniyle ama önemli bir kısmını yine de bilimsel düzeyde tutmuşlar. Bir de müzikleri de Hans için farklı bir deneme idi ve uzayla ilgili bir film için yine de başarılıydı gürültücü olsa da. Gerçekten Gravity'i de müzik ve ses açısından düşününce bir farklı yaklaşım görünüyor ama Chris burada müziği ön planda tutmak istemiş uzay sessizliği yerine.




  • Bilim kurgu sevmeyen birisi olarak beğendiğim bir film.

  • Nolan'a bu yüzden hayranım zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi ne filmdi ya , hala aklıma gelince garip oluyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.