Şimdi Ara

Analiz : Geçen yıl 1.2 milyar akıllı telefon satıldı, bu yıl yavaşlama bekleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Geçen yıl 1.2 milyar akıllı telefon satıldı, bu yıl yavaşlama bekleniyor





    Özellikle Asya ve Latin Amerika gibi akıllı telefon ile yeni tanışan kıtaların da etkisiyle akıllı telefon pazarı geçen yıl ilk kez 1 milyar satış barajını geride bıraktı. Sayının daha da artması beklenirken, bu artışın biraz yavaşlayacağı öngörülüyor. 




    Gfk tarafından yapılan analize göre akıllı telefon pazarı geçen yılın son çeyreğinde 346.5 milyon satış yaptı ve yıl bazında yüzde 19 artış kaydetti. Kıtalara göre dağıtıldığında Latin Amerika 36 milyon satışla yüzde 43, Asya/Pasifik 41.8 milyon satış ile yüzde 37, Ortadoğu ve Afrika 37.8 milyon satış ile yüzde 35, Kuzey Amerika ise 57 milyon satış ile yüzde 31 büyüme kaydetti. Çin ise 95 milyon satışla yerinde saydı. 




    Yıl genelinde ise 1.22 milyar adet akıllı telefon satıldı ve yüzde 23 artış kaydedildi. Kıtalara göre dağıtıldığında Latin Amerika 109.5 milyon satış ile yüzde 59 artış, Asya/Pasifik 150 milyon satış ile yüzde 55, Orta ve Doğu Avrupa 70 milyon satış ile yüzde 37, Kuzey Amerika 177.6 milyon satış ile yüzde 28 büyüme kaydetti. Çin ise 392 milyon satış ile yüzde 9 büyümeyi başardı. 




    Bununla birlikte pazarın yavaş yavaş doyuma ulaşacağını düşünen analiz uzmanları bu yıl akıllı telefon satışlarında da yavaşlama olacağını öngörüyor. Bu yıl yüzde 14 büyüme ile 1.368 milyar akıllı telefon satışı yapılacağı düşünülüyor.




    Phablet sınıfı olarak adlandırılan 5 inç ve üzeri ekran boyutuna sahip akıllı telefonların geçen yıl yüzde 180 oranında artış gösterdiği ölçülmüş. Bu bakımdan bu yıl Phablet sınıfının pazardaki en büyük kısmı ele geçireceği tahmin ediliyor.  

     

     








  • henuz erken, 2016 'nin yavaslamasi dahada bir baska olacak...
  • 1-2 yıl satışlar düşer sonra yükselir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gece772 -- 18 Şubat 2015; 10:17:27 >
  • Asya ve Latin Amerika nasıl yeni tanışıyor akıllı telefonla?

  • piyasa doydu artık akıllı telefona artık durum bu
  • piyasa doymaya başladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonlarda devrimsel bir değişiklik olmazsa her yıl biraz daha düşecektir oranlar.
  • Sonra kapitalizm kahrolsun bik bik bik.

  • Türkiye de kaç adet satıldı acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha ne kadar satılacak normaldir yavaşlama beklenmesi.

  • 1 milyardan fazla akıllı telefon satılıyorsa bi zahmet dursun o pazar zira dünya nüfusu 7 ye yola çıkmış, 7'de 1'i akıllı telefon sahibi demek bir nevi. Yani sonuçta bunca zamanın ürünleri de var, pazarda bi akış var güzel de alet edavat çöplüğü oluşuyor ciddi manada. Adamın 3310'u var, gidiyor birinden ikinci el mesela s3 alıyor, s3'ü olan adam lanet olsun zamzung'a diyip gidiyor xperia z2 alıyor ama sonuçta 3310 da çöp gibi kenara bir köşeye atılmış oluyor, 2 sene sonra z2'si olan adam bir şey almasa bile s3'ü olan adam bu bana yetmiyor bilmemne deyip gidiyor z3c alıyor, s3 bu sefer kenara çöp gibi ayrılıyor :( s3'e çöp diğerleri kral demiyorum tabii ki, 3310 ile aynı kaderi paylaştırarak iyi bi iltifat bile ettim, yanlış anlaşılmasın, sadece aklımdan geçen, şu an olabilecek şeyler olarak değerlendirdim. Seneye artışla 1,5 milyara yaklaşmaktan bahsediliyor ve bu sene 1 milyar satılmış etti 2,5 milyar, yok artık daha neler durumu var resmen :/





  • 1.2 milyar ne demek ya. Çok çok çok büyük bir rakam. Ben ortalama 3 senede bir telefon değiştiriyorum. Bence 3 yıl bile erken. Milet demek ki her yıl 2 telefon eskitiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    1.2 milyar ne demek ya. Çok çok çok büyük bir rakam. Ben ortalama 3 senede bir telefon değiştiriyorum. Bence 3 yıl bile erken. Milet demek ki her yıl 2 telefon eskitiyor.

    Foruma bakmak yeterli bunun için.
  • Telefonlar artık donanım olarak yeterli seviyedeler, pekte farklı cihaz yok zaten piyasada, normal olur satışların düşmesi yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.