Şimdi Ara

361. dönem (Kasım 2015) Kısa Dönem,Uzun Dönem ve Yedek subay aday adayları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.455
Cevap
90
Favori
471.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinoznalcin

    Merhaba. Açıköğretimden mezun oldum. Gidip gitmemek arasında kaldığım gibi gidersem de uzun dönem yedek subay olarak gitmek istyorum. Bilmediğim için soruyorum. Kayıtlı olduğum ilçenin celp dönemleri 2015 ağustos ve 2016 kasım diyor. Bu ne oluyor tam olarak anlatabilecek varsa sevinirim. Birde eskiden uzun dönem için sınav vardı sanırım o kalkmış. Eğer yanlış duymadıysam. İşletme bitirmiş birinin uzun dönem olma ihtmali nedir ?

    Açık öğretim bitirenden yedek subay yapmazlar. 6 ayda yap, kurtul.


    @erhan53http://www.asal.msb.gov.tr/er_islemleri/weberislem_son_yoklama.htm




  • Merhaba arkadaşlar ben de geçen hafta mezun oldum yarın da şubeye gideceğim kasımda askerim hayırlısıyla. Ben de uzun dönem istiyorum maliye mezunuyum uzun dönem çıkma şansı nedir sizce?
  • Mühendis, özellikle de makine mühendisi dışındakilere yedek subaylık zor çıkar.

    Bu arada meslek, şehir ve yaş yazarsak şimdiden bazı şeyler şekillenmeye başlar. Ben paramedikim, Ankara'da yaşıyorum ama bayramdan sonra İstanbul'a gideceğim inşâallah, '90 doğumluyum.
  • Ben de 93 dogumluyum Bursada yasiyorum yeni mezun maliyeceyim :) Aslında teskere bırakmak istiyorum ama o da baya zormus arastıgım kadarıyla. Hayırlısı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hastaneye düşer miyim acaba? Araştırdığım kadarıyla yerine göre değişiyor fakat bölük yazıcısı, revir görevlisi, koğuşçu ve birkaç işi daha yapan rahat oluyormuş. Tabi yeri önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerem.A

    361.Dönem (Kasım 2015) Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları İçin İstenen Belgeler

    • Diploma Aslı ve 4 Adet Fotokopisi,
    • Transkript Aslı ve 4 Adet Fotokopisi, (Yedek Subaylık Sınavı Kalktığı İçin İstenmektedir.)
    • Vesikalık Fotoğraf İstemiyorlar, Şube de Web Cam İle Çekmektedirler.
    • Varsa YDS (Yabancı Dil Sınavı) Belgeniz.


    Askerlik Şubesine Gitmeden E-Devletten Erken Saatlerde Randevu Almaya Bakın. Yukarıdaki Evrakları Teslim Ettikten Sonra Sizleri Muayene İçin Aile Hekimize Yönlendirecekler. Hekimizin Doldurduğu Boy/Kilo Bilgilerinizn Yazılı Olduğu Formu Tekrar Askerlik Şubenize Getiriyorsunuz. Size Tek Sayfalık Celp Dönemizin, Eğitim Bilgilerinizin Bulunduğu Bir Evrak Veriyorlar. (Bu Evrağı Teslim Olacağınız Birliğe Kadar Saklayınız.)


    Kerem Bey merhaba bu yukarıda bahsettiğiniz işlemleri ben 2 sene önce yaptırmıştım. Elimde söylediğiniz gibi eğitim bilgileri ve celp dönemimin yazdığı bir kağıt var. İmzalı kaşeli. 30.09.2015 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor. Şimdi ne yapmak gerekiyor.




  • Hepimiz için hayırlısı olsun arkadaşlar ben de kasım da düşünüyorum gitmeyi, Bursalıyım Tarih bölümünden mezunum.. Hakkımızda hayırlısı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm belgerinizi alıp Eylül'de yine şubeye gidin. O kâğıdın altında küçük yazıyla 1-30 Eylül arası transkript götürün gibi bir şey yazıyordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Tüm belgerinizi alıp Eylül'de yine şubeye gidin. O kâğıdın altında küçük yazıyla 1-30 Eylül arası transkript götürün gibi bir şey yazıyordur.

    Sabah Abidinpaşa'daki şubeye gittim aynısını dedi, 1-30 Eylülde transkriptini alıp geleceksin diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: digital90

    Anlamadığım bir konuda yardımcı olur musunuz? Şimdi benim tecil bozdurmama gerek var mı muayene falan hangi işlemleri yaptırmalıyım ve ne zaman?
     361. dönem (Kasım 2015) Kısa Dönem,Uzun Dönem ve Yedek subay aday adayları


    Aynen sendeki bu kağıttan var :)
    Kasımda askeriz anlaşılan... Haziran-Ağustos arası başvuru olayı bizim için geçerli değil o zaman? Hali hazırda kağıdı almışız elimize? :)

    Teşekkürler Beyler..




  • Merhaba arkadaşlar; hepimize inşallah gönlümüzde olan yakın hayırlı yerler düşer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk


    Açık öğretim bitirenden yedek subay yapmazlar. 6 ayda yap, kurtul.



    Nerde yazıyor bu acaba resmi bir yazı varmı ? Bugün sordum şubedeki sivil memura %50 şansın var dedi.
  • merhaba arkadaslar bende haziranın 17'sinde gittim diploma transkript vs. verdim ve muayene oldum. daha sonra bana bu belgeyi verdiler cok sıra oldugundan dolayı soramadım buradan bilgi edinmek istiyorum. simdi bu belgeye göre kasım 2015 celbinde kesin askerim degil mi? en altta ufak puntolarla eylülde tekrar gitmem gerektigi yazıyor neden? ve celp döneminin hangi grubunda askere alacaklar? malum aralık ortası gitme ihtimali de var.

     361. dönem (Kasım 2015) Kısa Dönem,Uzun Dönem ve Yedek subay aday adayları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girye -- 29 Haziran 2015; 22:08:15 >




  • Teşekkürler.Peki yoklama işlemleri için Vesikalık fotoğraf gerekiyor mu yoksa web cam ile hallediyorlar mı ? Attığınız linkte 2 adet fotoğraf diyor onun için soruyorum..
  • girye kullanıcısına yanıt
    kardeşim seninle aynı şubede işlemlerimizi yaptırmışız :) kasımda kesin askersin ama 1.grup mu yoksa 2. grup mu gideğin belli değil oda 25 ekimden sonra belli olacak şimdiden Allah hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin.
  • erhan53 kullanıcısına yanıt
    yoklama için fotoğraf gerekmiyor,sivil memur webcamdan hemen çekiyor fotoğrafını,yanına diplomanın aslını 3 adet fotokopisini,transkriptin aslını ve 3 adet fotokopisini alıp şubeye gitmen yeterli.
  • Eselik E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeşim,eyvallah..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eselik

    kardeşim seninle aynı şubede işlemlerimizi yaptırmışız :) kasımda kesin askersin ama 1.grup mu yoksa 2. grup mu gideğin belli değil oda 25 ekimden sonra belli olacak şimdiden Allah hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin.

    Hadi ya :) Tahminin nedir sence hangi grup gideriz belli bir kriter yok herhalde %50 %50 sanırım. artık hayırlısı olsun...
  • girye kullanıcısına yanıt
    bana kalırsa erken tecil bozdurduğumuz için kasım 1.grup gitme ihtimalimiz yüksek gibi geliyor :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eselik

    bana kalırsa erken tecil bozdurduğumuz için kasım 1.grup gitme ihtimalimiz yüksek gibi geliyor :))

    Beyler kasım grubu yada aralık grubu kütüğün olduğu yere göre değişebiliyor. Benim kütük giresun olduğundan trabzon bölgesinin alımı ile gideceğim galiba yani aralığa sarkabilir o taraf
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.