Şimdi Ara

'LG'nin 64-bitlik yongaseti Snapdragon 810'a rakip olacak'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 'LG'nin 64-bitlik yongaseti Snapdragon 810'a rakip olacak'





    Exynos 7420 yongasetinden sonra Snapdragon 810'a rakip sayısı artıyor gibi. Gelen bilgiler LG'nin NUCLUN faciasından sonra bu kez 64-bitlik bir yongaseti üzerinde çalıştığını gündeme taşıdı. 




    Sadece Güney Kore'de satışa çıkan LG G3 Screen modeli Cortex-A7 ve Cortex-A15 tabanlı 8 çekirdekli LG NUCLUN yongasetinden gücünü alıyordu. Ancak NUCLUN'daki aşırı ısınma sorunu projenin hayal kırıklığı yaratmasına neden oldu. 




    Güney Kore'den gelen bilgilere göre LG bu kez oldukça iddialı bir yongaseti üzerinde çalışıyor ve NUCLUN hatıralarını da silmeyi planlıyor. Yeni yongaseti farklı bir isim kullanacak ve 4 adet Cortex-A72 ile 4 adet Cortex-A53 çekirdeğini big.LITTLE formunda çalıştıracak. 




    Mevcut mimarideki en güçlü çekirdek kabul edilen Cortex-A72 ile LG'nin iddialı hale geleceği muhakkak. Ancak Qualcomm'un Snapdragon 810 yongasetinde ısınma problemi ile karşılaşmasının en büyük nedeni olarak gösterilen TSMC'nin 20nm üretim süreci LG'nin yongasetinde de kullanılacak. Bu bakımdan bazı sıkıntılar yaşanabilir. Yongasetinin Mali tabanlı bir grafik birimi kullanacağı belirtiliyor. 




    Bunun yanında LG'nin başka bir yongaseti üzerinde daha çalıştığı ancak ısınma problemi nedeniyle bunu da iptal ettiği belirtiliyor. LG'nin 64-bitlik yongasetinin ise yıl sonunda piyasada olması bekleniyor.  

     

     







  • Samsung bu yıl işlemcileri sayesinde büyük bir patlama yapabilir. Birde S6'ın tasarımı beğenilirse işte o zaman S6 ciddi satış rakamlarına ulaşabilir.

  • Lg ve Samsung aynı ülkenin şirketleri. Birlikte çalışsalar Snapdrogon'a daha iyi rakip olacak ürünler ortaya çıkarabilirlerdi aslında.

  • LG, kendi tasarımı Odin'i bir telefonunda kullanmıştı diye hatırlıyorum (Kore pazarında) ama pek verimli bir şey ortaya çıkmamıştı, hatta performanslı bir yongaseti olmamasına rağmen aşırı ısınma sıkıntısı yaşıyordu. LG'den stabil çalışan ve performanslı yongasetleri görmeyi neden istemeyelim.

  • Snapdragon 810'un ısınma konusu abartılıyor. Hatırlarsak bu yılın ilk yarısında çıkacağı açıklanmıştı. Bu da ilk çeyreğe yetişmeyeceğini gösteriyordu. Daha sonra bu yılın başında çıkacağını söylediler, ancak aceleye getirmeye çalışınca sorunları kısa zamanda çözemediler. Zaman geçtikçe bu sorunları gideriyorlar.

    Bu yılın sonunda çıkacak bir çip için de Snapdragon 810'u rakip olarak belirlemeleri yanlış olur. O zamana kadar zaten S810'un veliahtı yolda görünmüş olacak.

    Daha beteri zaten Snapdragon 810, Samsung S6 için çıkacak Exynos 7420'den yarım jenerasyon geriden geliyor. Bu yılın sonlarında Note 5 için daha da gelişmiş bir Exynos gelecek muhtemelen. Samsung 14nm'ye şimdiden geçiyor. ARM Cortex-A72 için 16nm dizaynını da sağlıyor diye biliyorum.

    NUCLUN'u da Kore'ye saklamak yerine orta seviyede uygun fiyatlı cihazlarla dünyaya açabilirdi.




  • Çok iyi rekabet artsın

  • quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)

    Lg ve Samsung aynı ülkenin şirketleri. Birlikte çalışsalar Snapdrogon'a daha iyi rakip olacak ürünler ortaya çıkarabilirlerdi aslında.

    Samsung neden lg ile çalışsınki adamlar zaten en iyisini yapmış...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jolawe

    quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)

    Lg ve Samsung aynı ülkenin şirketleri. Birlikte çalışsalar Snapdrogon'a daha iyi rakip olacak ürünler ortaya çıkarabilirlerdi aslında.

    Samsung neden lg ile çalışsınki adamlar zaten en iyisini yapmış...

    Grafik işlemci ve modem hızları olarak Qualcomm bir tık önde. İş birliği yapmaktan zarar gelmez
  • Tüm işlemcilerin performansını görmedik daha elbet ancak bence bu senenin lideri sadece özelliklerine bakıp konuşacak olursak Samsung'dur; 14 nm ile büyük farklılıklar yaratacak ve günlük kullanımda da umarım ki iyi performans verecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.