Şimdi Ara

Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Az çok bu foruma gelenler bisiklet sevgimi ve gönlümde yol bisikleti yattığını bilir. Uzunca süredir araştırıyordum. kısa zaman öncesine kadar ciddi bir sağlık sorunu ihtimali ile günlerim kabusa dönmüştü. Uzatmayayım, MR'lar, doktorlar, kan testleri biyopsiler derken Cuma günü iyi haberleri aldım. Açıkçası bu deneyim beni çok etkiledi, biraz hayatta hiçbir şeyi ertelememek lazım düşüncesi biraz da kendime bir hediye vermek isteği ile bugün bisikletimi aldım ve salona koyuverdim. şimdi İstanbulda bir an önce yağışların bitmesi için dua ediyorum.

    Bisiklet Btwin marka (Dechatlon) FC5 model. Full karbon (FC=Full Composite, kadro, maşa, uzatma boğazı, sele borusu karbon) Shimano 105 setli, 10'lu kaset ikili aynakol, shimano RS-10 jant ve göbekler, michelin Pro-3 lastiklere sahip bir model. Kadro 5 yıl garantili (ki dechatlon garantisinin arkasında bir şirkettir). Bisikletin ağırlığını ölçmedim ama pedal dahil 8-8,5 kg. ağırlığında gibi geldi bana. Fiyat-donanım dengesi açısından başarılı bir bisiklet en azından benim isteklerim açısından. Buyrunuz resimler. Umarım tüm bisiklet sevdalısı forumdaşlarımın çok daha iyi bisikletleri olur.


     Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5 Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5 Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5 Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5 Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5 Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5 Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 16 Şubat 2015; 0:59:33 >







  • Kazasız belasız pedallamalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, size mutluluk ve sağlık getirsin. Tekerinize taş değmesin. Gerçekten çok güzel görünüyor. Kazasız ve bol keyifli sürüşler dilerim.

    Ben de Merida Crossway'i sattıktan sonra yol-arazi karışımı cyclocross bir bisiklete geçtim. Full karbon değil ama idare eder gibi Salcano CYC02


     Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5 Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5 Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok git gel yaşadığım bir model almışsınız güle güle kullanın, kaza bela görmeyin. Açıkçası gönlüm bi ara cyclocross tan yanaydı ama hazır bir şehir bisikletim (City Fun) varken yol bisikleti almak istedim. Ancak bu sanırım 2014 model bu sene yok.

    Salcano hakkında ne hissediyim bilemiyorum, bir kere sedonanın, carraronun aksine Salcano bir yerli üretici oarak dolar değil TL ile satış yaptığından çok takdir ediyorum, inanılmaz F/P ürün yapıyor ama maalesef montaj kaliteleri çok tutarsız, bilmiyorum sıfır mı ikinci el mi aldınız ama sıfır ise size naçizane tavsiyem aynakol, pedal, furç gibi tehlikeli bağlantı yerlerini bir kontrol ettirtin. Bu sene sanıyorum bir cyclocross modeli yok iyiki de yok zira bu sene kadrolarını 5 yaşında çocuklara boyatmış gibiler. Bunun ise renkleri çok güzel, gözü hiç rahatsız etmiyor. Üstelik bu fiyata ritchey compınentler ile birlikte avid disk fren ve en önemlisi SRAM Apex vermesi inanılmaz. Gerçekten çok güzel bir model çok şık. Bunun üstüne SP pedal çok iyi gider hani Shimanonun mtb-yol kırması modeli varya, bir de ona uygun MTB geri çekilmiş kalli ayakkabı alırsınız yürümeniz de kolay olur tadından yenmez.

    Bu arada size bir soru, bisikletin üstünde bagaj delikleri var mı? Zira 1-2 seneye gönlümde bir Fuji Touring veya Salcano cyclocross yatıyor. Tekrar iyi günlerde kullanın donanımı fiyatına oranla 10 numara kadro rengi çok şık bir model. Umarım bir gün beraber pedallayabilirizbir fırsatla.

    @Davis Crosby, iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.




  • ptahba kullanıcısına yanıt
    Fotograflar cok guzel gozukuyor. Hayirli olsun, kazasiz belasiz keyifli pedallamalar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pırıl pırıl parlıyor
    İyi günlerde kullanın hocam. Kazasız belasız pedallamalar diliyorum
  • Hayırlı olsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ptahba kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sedona 301 ile başladığım şehir/tur hibriti grubuna Merida CW300 ile devam ediyordum. Bu arada yurtdışında ikamet eden bir arkadaşımın Cube Cross Race model bisikletini yaklaşık bir sene kadar kullanma imkanım oldu. 8.8 kg'lık yol canavarından sonra gözüm ne Sedona'yı ne de Merida'yı görür oldu. Başlarda Focus ve Cube gibi üst düzey cyclocross'lar ile ilgilenirken Salcano'nun CYC02 modelini görüp, neden olmasın dedim kendime. Evet Salcano'nun servis hikayeleri çok meşhur, ancak bisiklet mekaniği konusunda belirli bir tecrübe birikimim olduğu için bunu pek dert etmedim. Servise götürdüğümde aynakol ve göbeği söküp, maşayı da çıkardık. Lityumlu gres ile güzelce yağlayıp yerine taktık. Gelen müşteriler sıfır bisikletin parçalanmasına anlam veremese de dediğiniz gibi bunlar önemli konular.
    Sonuç olarak bu safkan bir yol bisikleti değil, ancak cross hibrit de değil. Hele mtb hiç değil. Düz yolda slick lastiklerle gayet güzel hızlara çıkabilen, gerektiğinde araziye ve hafif bozuk zemine de korkmadan girebilen, istenildiğinde tur bisikletine de çevrilebilen melez bir sınıfa mensup. Evet bagaj delikleri mevcut, hatta şurada takılmışı da var :

     Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5
     Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5

    Evet bisiklet 2014 model. 2015 modellerde CYC02 bulunmaması benim de dikkatimi çekti. Herhalde bu fiyata bu ürünü pazarlamanın çok karlı olmadığına karar verdi Salcano. Zira donanımı teker teker almaya kalksanız ciddi fiyat farkı oluşuyor. Ben sıfır olarak Konya YK bisikletten aldım. 1900 TL'ye anlaştık. Sağolsunlar 1000 TL peşin kalanı 5 taksit teklifimi kabul ettiler. Yalnız ilerde düşünürseniz aklınızda olsun, kadro geometrisi gereği normalde yol bisikleti ölçüsü ne kullanıyorsanız cyclocrosslarda bir altını seçin. Benim kullandığım CUBE 52 cm ölçüsündeydi ve tam geliyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadettinz -- 16 Şubat 2015; 17:51:33 >




  • Ağırlık 8.2 kilo (pedalsız)
    Ayrıca fiyatına göre her yönüyle çok güzel bir bisiklet
  • Kadro ömür boyu garantili diye biliyorum ben ama yanılıyor muyum ?
  • hayırlı olsun..kaça aldınız..
  • @Oguzgyan, @mrsmrc, @El Shaarawy AC Milan iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Daha iyileri sizin olur inşallah.
    @PwaGG haklı olabilirsiniz pedallar 400 gr olsa demek ki 8.5 kilo civarı
    @noktape karbon kadrolar 5 yıl garantili, 5 yıl sonra bakarız artık
    @emonda ayıptır söylemesi 3.000 lira
  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Çok iyi yapmışsınız sanki sadece Salcano da mı oluyor. Sorun bisiklet satıcılarının ekseriyetinin tembel ve yalap şap iş yapmayı seviyor olmaları. Saat 21:00 de eve geldim ve ancak şimdi oturabildim Neden? Dechatlon yüzünden, inanılır gibi değil bakın;

    Ön arttırıcı ayarsız üst iki ve alt iki dişlide çarpma yapıyor (çapraz gibi ki ikili aynakolda bir orta ayarı vardır ki çapraz olup zinciri yemesin) tabi ki aldım elime aletlerimi ve ön arttırıc ayar yaptım sil baştan.

    Arkalar durur mu onlarda da sorun var. Üst dişli pedalı terse döndürünce iki diş aşağı atıyor alttan geçişler düzensiz. Evet bildiniz sil baştan ayar yaptım. Sağ pedal lakır lakır oynuyor sıkıştırmamışlar, sıkıştırdım allahtan uygun anahtar ve alyanlarım var. Aynakol olması gerektiği gibi bol gres yağı ile yerine monte edilmiş ve sıkıştırınca kenarlardan taşan yağ ne yapılmış? Bildiniz ööyle bırakılmış. Daha sıfır bisiklet lastikleri asfalt görmedi yahu. Ama bakın yukarıda Allah var frenler ayarlı rica ediyorum. Şakası bir yana dechatlon açısından büyük hayal kırıklığına uğradım.

    şimdi bu bisikleti alan normal kullanıcı olsa alıp yola çıksa ya zincir atacak ve düşecek, ya pedal çıkacak tabi ki düşecek. Bakalım sabah arayıp sorucam beyefendilere verdikleri hizmet bumuymuş diye. Demem o ki ne alırsanız alın bir kontrol etmek şart.

    Salcanoyu çok iyi fiyata almışsınız, yineliyorum 1900 Tl'ye apex grupset inanılmaz! Açıkçası gönlümde Fuji Touring almak var ileriki bir tarihte (en erken önümüzdeki sene) eğer Salcano Cyclocross yaparsa ona bakıcam aksi takdirde gidip bir Fuji bakıcam, şöyle çamurluk ve portbagajı ile birlikte.

    Çok iyi ve keyifli günlerde kullanın. Bisiklet büyük zevk gerçekten.




  • Dechatlon Hakkında düzeltme yapmak isterim. Az önce Merter mağazası ile görüştüm, Mağaza Müdürü Cem Bey inanılmaz kibar ve olumlu bir şekilde derhal sıkıntımla ilgilendi, konuile ilgili özür dlemekle kalmadı, içinize sinmediyse derhal değişim yapmaya hazırız da dedi. Açıkçası şaşırdım ve çok mutlu oldum kendi adıma bundan sonra sadık ve heryerde bu olumlu yaklaşımlarını anlatan bir müşterileri olacağım. Dün akşam içimde "bunlar gördüklerim acaba göbekleri rulmanlar furç başı vs. ne durumda" diye bir sıkıntı vardı bu sıkıntı da giderilecek gibi gözüküyor. Pazar günü bisikleti alıp gideceğim ve sonucu da buraya yazacağım.
  • ptahba kullanıcısına yanıt
    Probleminizin çözüme kavuşmasına çok sevindim. Sıkıntınız ile yakından ilgilenecek bir muhatap bulabilmeniz gerçekten çok iyi. Decathlon'un nazarımda zaten iyi olan itibarı daha da pekişmiş oldu böylece.
    Benim bisikletimi gören ve fiyatını öğrenen arkadaşlara ise tavsiye etmek ve etmemek arasında ikilemdeyim. Mekanik bilginize güveniyorsanız alın demek istiyorum, zira Salcano'nun herhangi bir konuda Decathlon'un gösterdiği tavrın yanına yaklaşmayacağını çok iyi biliyorum. Kaldı ki kurulumu yapan servisin de olaydan pek haberi yok.
    Ön attırı konusunda sanırım ben de ayarı baştan yapacağım, zira sol vites kolu aşırı sertleşti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Haklısınız bisiklette temel olarak zaten servisin insafına kalmışsak ta Salcano ileri tip problemleri pek hızlı çözen bir şirket değil okuduklarım kadarıyla. Nedir ki bir bisiklet üreticisi (elbette her tip servis gerektiren ürün üretenler) servislerinden veri alarak daha iyiye giderler zira servis son kullanıcıyı en iyi tanıyandır. Servis tamamen şans işi ama işin içine Salcano'da montaj problemleri girince dediğinizi gibi insanı ikileme düşürüyor. İlginçtir çok satan (City Fun'lar, NG 650'ler) modellerinde sorun yok herhalde fabrika çalışanları alıştığından montaj kaliteleri epey iyi şikayet çok az. Nedir ki az satılan farklı tip bisikletlerde özellikle üst seviye yollarda ve sizin cyclocross gibi özellikli modellerde adamın becerisine bağlısınız kalite kontrol yok gibi.

    Temelde bisikleti hobisi haline getiren herkesin vites-fren ayarı, lastik tamirinden anlaması lazım.

    bu arada sizin ön arttırıcı ayarı nasıl bozulmuş? Sertlik ayarları vardır tel üstünde belki ordan halledebilirsiniz. Bu arada hangi şehirdeydiniz bilmiyorum (veya hatırlamıyorum kusura bakmayın) ama İstanbulsa tam sizin havanız var dışarıda ben akşam hanımın NG650'yi alıp (rengi mor olmayaydı iyiydi ama işte) en azından site içinde biraz stres atmayı planlıyorum.




  • hayırlı olsun
  • ptahba kullanıcısına yanıt
    Forumlarda yazılanlara göre hareket edilirse Salcano logosunu gördüğümüz yerde koşarak kaçmak gerek. Birçok kişinin canı yanmış ve firmanın acilen bu konuda adım atması gerekiyor. Benim tercih etme nedenim ise tamamen fayda/maliyet orantısı ile ilgili. "Kötü komşu ev sahibi, kötü bisiklet üreticisi mekaniker yapar" özdeyişi uyarınca bilmediğim konularda kendimi geliştirmeme imkan veriyor Salcano. Cube Cross Race kullanırken bir kez bile dokunma ihtiyacı hissetmediğim yol tipi vites ayarlarını Salcano sayesinde ustalık derecesinde çözeceğim
    Tahminim vites telini takarken bir yerlerde burulma olmuş, kullanırken yüklendikçe tel yerinde sıkışıp hareketi güçleştiriyor. Ön aktarıcı sistemi komple söküp baştan kurma niyetindeyim. Elim değmişken Avid BB5'lerin de fren mesafesini daraltmak istiyorum.
    Evet ben de Istanbul'dayım. Şehrin diğer ucunda Pendik'te oturduğum için sizin bulunduğunuz yere göre hava durumunda farklılıklar olabiliyor. Şu anki vaziyette hava biraz "yalama olmuş" gibi. Bir güneş, bir kar, arada dolu karışık gidiyor. Tam cyclocross havası, ancak çamurluk ve ass saver olmadan çıkacağım turun dönüşü pek keyifli olmayacak gibi görünüyor. En azından kıyafetlerim açısından. Bu arada mor renk bisikletin bir resmini çekip ekleyebilir misiniz? Merak ettim nasıl görünüyor




  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Haklısınız başka markada dokunmadığınız ayarlar ne hikmetse Salcano'da bozulur da durur mecburen bisiklet mekaniğinden anlar duruma geliverirsiniz. Ön sistemi kuracaksanız muhakkak teli değiştirmenizi öneririm dediğiniz gibi korumasına geçirirken sıkışmış / bükülmüş olabilir ne yaparsanız yapın sertleşerek ayarı kaybeder. Bu arada gerek hidrolik gerek mekanik disklerin ayarından hiç anlamıyorum v tipi hadi bilemedin u tipi kumpas fren candır diyorum kolay ayarlanıyor bari

    Bu arada akşam eve geldiğimde kızımı suratının iki katı boyunda sırıtır, elinde içine girebileceği büyüklükte bir poşetle buldum."Babaaaaaaa kaymaya gidiyoruz di mi" diyince gecenin gelişi belli oldu. Az önce girdim eve, arkadaş yaş 40 olunca kaymayacaksın arka nihaye ve sırt hassaslaşabiliyor. En komiği de bisiklette kullandığım termal maske ve buff'ın elinde hazır oluşuydu. Bisiklete binebilsem iyi olacaktı artık yarına ama kızımla dev eğlendim o yüzden pişman değilim. Elbette bu demek değil ki Mor prenses'i yattığı yerde sizin için fotoğraflamiyim. Buyrunuz ekte. Siyah üzerine mor detayları ile pek erkeksi Üstteki benim City Fun bu arada.



     Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5 Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5




  • bende btwin aldım, bakalım nasıl çıkacak.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.