Şimdi Ara

Yüzen Rüzgar Türbinleri Kapasitenin Anahtarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yüzen Rüzgar Türbinleri Kapasitenin Anahtarı


    Deniz üzerinden rüzgar enerjisi ülkemizde çok yoğun kullanılmasa da özellikle Avrupa'da oldukça sık kullanılan hepimizin bildiği bir teknoloji. Burada sorun şu ki bu gördüğünüz tüm rüzgar türbinleri sığ sulara yapılıyor ve hepsi deniz tabanına kazıklama sistemi ile inşa ediliyor.



    Hal böyle olunca enerji üretilebilen alan düştüğü gibi rüzgarın daha güçlü ve sürekli olduğu derin ama kıyıdan uzak noktalarda bir üretim yapılamıyor. Üstelik bu bölgelerin üretim kapasitesinin Avrupa'nın toplam enerji ihtiyacının 4 katını sağlayabildiğini düşünürseniz mevcutta daha çok bakir kaynağın olduğu aşikar.



    Hali hazırdaki sığ alanları daha bitiremediğimizden bu yöndeki ilerlemeyi cezbedecek tek şey maliyet avantajı olacaktır. Bu yönden bakarsak yeni hesaplamalar ile karada üretilip birleştirilen sonra denizde yüzdürülerek yerine götürülen bir sistem, denizin üzerinde inşaa edilene göre %25-30 maliyet avantajı sağlayabiliyor.




    Bir çok ülke bu sistemleri geliştirmek adına çalışma yapmakta ama aralarından sadece Alman Gicon çeşitli prototipleri ile dünyanın bir çok ülkesinde test yapmakta. Bu odaktaki son projelerden birinin nihayet ticari boyuta geçmesi planlanıyor. Sadece 3.6 MW enerji üreten ama 250 ton devasa ağırlığa sahip olan platformdan gelecek senelerde yılda 50 tane üretilecek.

    Bu yazı Gün Oksay tarafından yazılımış ve derginin 13. sayısında yayınlanmıştır.


    DH+ Windows 8.1:

    http://apps.microsoft.com/windows/tr-tr/app/265bcdba-96c4-4ec7-94f0-a063eac78986


    DH+ Windows Phone 8 ve 8.1:

    http://www.windowsphone.com/tr-tr/store/app/dh/77c69e8b-c35f-48d6-a2fb-93f7c3abe4cd


    DH+ iOS:

    https://itunes.apple.com/tr/app/dh+/id785634862?mt=8


    DH+ Android:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dhplus.android&hl=tr    









  • Fantastik

  • Ruzgar ile elektrik uretmek gibi temiz enerji kaynak ve yontemleri oldukca cesitli fakat ne yazik ki yeterince ilgi goaterilmediginden dolayi bilinirliligi buna orantili sekilde sinirli...
    Buna benzer bir yontemde bir birine baglu silindirlerden olusan ve dalgalarin mekanik enerjisini elektrik enerjisine cevirek yilan seklindeki proje..Hem elektrik uretiliyor hemde dalgalarin enerjisi azaldigindan dalgakiran gorevi gormekte...
    Haberde bahsi edilen yontem oldukca ilgi cekici fakat enerinin laraya nakli yeni cikacak proberin basinda geliyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi ara aya'a devasa paneller kurulup dünyaya enerji nakil etmek gibi iyi bir fikir vardı aslında dünyanın güçlü ülkeleri bir olsa bu projeyi hayata geçirip enerji ihtiyacının %60 belki 70 'ini karşılayabilir uzay olu film serileri de gelecekteki dünyadan esintiler vardı enerji ihtiyacı ve yemek ihtiyacı artık kalmamıştı örnegin kaptan pickard kahve istediginde makina fincanda kahve meydana getirebiliyordu.. ileri ki yıllarda bu muhakkak olacak atomlara hükmedilirse ve dünyada ki tüm olgular atomla ve bilmedigimiz daha alt elemenetlerle meydana geliyorsa örnegin pişmiş bir ekmek gin bile şifreleri dns çözülüp elde edilen bilgilerle hiç zahmet çekmeden oluşturulabilir ve bu dünyanın da kurtuluşu olablir bence uzay yolunun senaristleri çok ileri görüşlü imiş olayı çözmüşler ama biz çözemedik :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola_18 -- 16 Şubat 2015; 22:48:40 >
  • Diyelim saldın bunu 3-5 mil açığa. Hadi biz içdeniz dalga olsa olsa 3 -5 metre oluyor. Ya okyanus kıyısındakiler bu meret yukarda olacak ve sabit bir yöne bakacak ki dönsün. Acaba onu nasıl yapmışlar. Gerçi yapan düşünmüştür de keşke haberde olsaydı merakım giderdi.

  • biz hala nükleer ile uğraşıyoruz

  • Rüzgar enerjisi Dünya'da ciddi derecede ilgi gösterilen ve ciddi getiri sağlayan hem ekonomik hemde çevreci bir enerji yöntemi. O yüzden bence çok büyük gelişme gösteriyor.

    Dalga enerjisi için ilgili çeşitli yöntemler var ama dediğiniz yılan gibi olan sistem 7-8 senedir geliştiriliyor. Sadece okyanus gibi yerlerde olabilecek birşey birde kendini daha ispatlamış bir sistem değil. Başka yöntemler duba ile yada sahile kurulan sistemler daha sağlıklı gözüküyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Onu bir ara yazmayı düşünmüştüm ama pratikte yapılmayacağı için yazmadım. Daha Dünya'da çok kaynak var elde edecek onlar bitsin Dışarıya bakarız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • redwolf0 kullanıcısına yanıt
    Enerji kaynaklarını çeşitlendirmek ve enerji üretim garantisi ve bağımsızlığını elde etmeye çalışıyoruz dediniz sanırım tam anlamadım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanoglunun enerji ihtiyacı asla bitmiycegi icin Tek çare yenilenebilir enerji kaynaklari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enerji sorununun bir diğer çözümü de tüketimi optimuma indirmektir.

    Ben evde tüketim konusunda titiz biriyim. Standby da cihaz, prizde şarj cihazı unutmam.

    Gece lambası kullanmam.
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz düşünce ile bağlantılı konusu olan film izlemiştim. Uyudular yollayıp dev güneş panelleri ile toplanan güneş enerjisi manyetik iletim ile dünyadaki toplam merkezine yollanıyor. Fakat bu manyetik alan öyleydi iyi gozlenmesi gereken tehlikeli manyetik fırtınaya sebep oluyor ki bütün metaller gökyüzüne çıkıyor.

    Belki film ama teoride gerçeklik payida olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Bu konuda çok Haklısınız ancak bu kişiler ile olmasından ziyade biraz zorunlulukla politika ile yapılabilecek birşey. Mesela aşırı verimli buzdolapları yada çamaşır makinalarının sadece satışına izin verilmesi uzun vadede ciddi derecede enerji tüketimini azaltacaktır. Bence daha aşırı tedbirler alınabilir sadece led lamba satışı yada elektrikli ısıtıcı yerine sadece klima satışı gibi vs.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Bu konuda çok Haklısınız ancak bu kişiler ile olmasından ziyade biraz zorunlulukla politika ile yapılabilecek birşey. Mesela aşırı verimli buzdolapları yada çamaşır makinalarının sadece satışına izin verilmesi uzun vadede ciddi derecede enerji tüketimini azaltacaktır. Bence daha aşırı tedbirler alınabilir sadece led lamba satışı yada elektrikli ısıtıcı yerine sadece klima satışı gibi vs.

    Haklısınız. İnsanların bilinçlendirilmesi de lazım aynı zamanda.

    Çoğu insan kendi dikkatsizliği yüzünden fazla ödediğinin, fazla tükettiğinin farkında değil.
  • Yüzen türbinler çok yapıcı bir çalışma. Ancak maliyeti nedir, kaç yılda kendi maliyetini çıkarabilir sorularını da beraberinde getiriyor. Alternatiflerine göre verim/maliyetinin düşük olması yakın zamanda etkin olarak hayata geçirilmeyecek olması anlamına geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.