Şimdi Ara

Nvidia GeForce GTX 900M serisine overclock imkanının geri gelmeyeceğini açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Nvidia GeForce GTX 900M serisine overclock imkanının geri gelmeyeceğini açıkladı


     

    Ekran kartı üreticisi Nvidia'nın GeForce GTX 900M serisi mobil grafik kartları daha önce overclock edilebilirken bu özellik 347.29 versiyonlu sürücü ile kapatılmıştı. Daha eski bir sürücü yüklü notebook satın alan kullanıcılar da overclock yapsa bile sürücülerini güncellediklerinde frekans değerleri standart değerlere dönüyordu.

     

    Nvidia yaptığı açıklamada overclock'un GTX 900M serisinde bir hata sonucu açık bırakıldığını, yeni sürücü ile artık kartların overclock edilemeyeceğini açıkladı. Şirket yetkilisi Nvidia forum üzerinde kullanıcılara yanıt verirken Overclock'un önemsiz bir özellik olmadığını fakat dizüstü bilgisayarlarda saat hızlarını yükseltmenin termal ve elektrik tüketimi gibi konularda problem yaratabileceğini belirtti. Bazı kullanıcıların bu tarz problemler nedeniyle sistemlerine zarar verme riskleri bulunduğu için bu özelliğin kapatıldığını söyledi ve kullanıcıları tekrar açılması konusunda beklememeleri için uyardı.







  • Hiç gerek yok , sonra soba gibi oluyor
  • Mantıklı. Laptoplar zar zor soğuyor zaten overclock yapılırsa erir.

  • Tıkış tıkış alanda ufacık fanla komple soğutulmaya çalışılan bir sisteme overclock yapmak intihar etmek gibi. Masaüstü pc'lerde dahi custom ileri seviye bir soğutmaya sahip olmadan overclock yapmak mantıksız.
    Çok doğru bir hareket olmuş, en azından kullanıcılar bilinçsizce notebooklarına zarar vermezler.
  • orjinal frekanslarda kullanmakta fayda var.

  • İşin doğrusu böyle kısıtlamaları sevmiyorum..yanarsa benim sorunum bu özgürlük hakkım olmalı diye düşünüyorum..

  • Peki overclocker diye tabir ettiğimiz adamları kim önemsiyor? Yorumlardan gördüğüm kadarıyla herkes olumlu karşılamış, anlaşılan millet özgürlük istemiyor.Nvidia iyi yapıyor böyle kullanıcılara MÜSTEHAK. Nvidia, tehlikeli sularda yüzüyorsun!Bırak kullanıcı yakmak istiyorsa yaksın Applelık yapmaya lüzum yok.

    Dizüstü bilgisayarında gtx 970-980m bulunan adamlar zaten cihazı masa üstünde elektriğe bağlı kullanıyor ve kendi para verdiği laptop soğutucuları da takıyor ve sen bu adama overclock yapma iznini kesiyorsun.

  • Sana ne benim overclock özgürlüğümden nvidia? Şimdi 970m'e o.c yapmamı engelleyerek kartın ömrünü azalttınız. Ne ısınma sorunu ve elektrik sorunu var gaming laptoplarda Allah aşkına? 180 wattlık adaptörüm var. İki tane fan sadece gtx970m'i soğutuyor. İşlemcinin fanı ayrı ve bağımsız. Tam yükte turbo fan kapalı 70'i hiç görmedim. Turboyla 60'ı geçmiyor zaten. Böyle bir sisteme nasıl yapılamaz şimdi o.c? Bari serinin üst seviye kartlarında açık bıraksaydınız ya! Valla nvidia benim için sondu artık. Lanet kapitalizminiz batsın sizin.
  • Kapatılmaması gerekirdi.Sonucta abartmamamk kaydıyla 150-200 mhz frekans artışının ısınmayı aşırı etkiliyeceğni 3-5 dereceden fazla değiştirceğini düşünmüyorum zira örnekleri 700 serisinde var.

  • Hoş bir durum değil,belki de gpu'larının takozluğunun üstünü örtmeye çalışmışlardır.

  • ..................................................

  • Bir sonraki ekran kartımın amd olacağını kesinleştirdin nvidia yeter artık yahu! laptop benim laptopum sanane!!

  • Sana ne ya? Burdakiler gelmis tabi minnacik laptoplarda oc yaptigimizi dusunuyo. Oyuncu bilgisayarimda normalde 620'de calisan ekran kartini 720'e yukseltip oynuyodum. Neyse ki anladigim kadariyla sadece 900m serisi icin gecerliymis. Ben yine oc yapmaya devam ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son limitleri heralde

  • Son seviye kart olduğu için galiba

  • Standart olarak kapalı olsa gelişmiş modda oc yapılabilse daha mantıklı olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gün yüzü görme emi Nvidia daha Gtx 970 fiyaskosunun kırkı çıkmamış yine bir epic fail. Overclock yapmayı engelledin şimdi kendin overclock yapıp satacaksın değil mi yeni mimari gelene kadar reziller. Isınma falan palavra Maxwell kartlar doğru düzgün ısınmıyorki zaten yeni bir seri koskocaman potansiyelleri var. Yazık valla millet kartı nerden alıp nereye getiriyordu overclock ile şimdi yeniden bir dünya para verecek üreticilerinde işine geliyor tabi. Amd yeni serisiyle sağlam bir tokat patlatır umarım birde reklamlarına "bizim kartlar gerçek 4 gbdır"dan sonra "hem overclock da yapabiliyorsunuz!"u eklesinler şahane olur
  • Benim başı örtülü ekran kartımın özgürlüğünü kısıtladılaar . Bakın burdan enteresan birsey söyliyeyim nvida bir monşer, şer ittifakının içindedir sandığa gidelim sandık karar versin overclock a

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tikis tikis alanda tek fanla 640m i 570 den 810 a cikarip dying light bitiridim aralarinda 2 kati fark vardi fps olarak kesinlikle artik amdye gecme zamanim geldi simardilar artik sacmalamanin bir siniri var

  • yenimi gelmiş akıllarına...madem önceki. sürümlerdede overclock yapmaya izin verilmeselermiş....neymiş bir hata yüzünden overclock edilebiliyormuş.nasıl bir hataki kart overclock olyyor..şımarmadan ziyade milleti söğüşlemek için yaptıkları belli....grafik kartının gücü fabrikasyon neye yetiyorsa onla yetin daha fazlası için yeni kartlı sistem al olay bu....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 15 Şubat 2015; 18:48:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.