Şimdi Ara

Apple'ın elektrikli araç projesi 'Project Titan' üzerinde çalıştığı iddia edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Apple'ın elektrikli araç projesi 'Project Titan' üzerinde çalıştığı iddia edildi


     

    Steve Jobs'un Apple başında olduğu dönemlerden beri iCar dedikoduları zaman zaman gündeme geliyordu. Bu kez Wall Street Journal, Apple'ın "Project Titan" adındaki bir elektrikli araç üzerinde çalıştığını iddia etti.

     

    Apple daha önce Mercedes-Benz araştırma ve geliştirme birimi başkanı Johann Jungwirth'i bünyesine katmıştı. Bıının üzerine geçtiğimiz günlerde Apple CEO'su Tim Cook da şirketin araç içi sistemi CarPlay'ın gelecek için önemli olduğunu belirtmişti. Ayrıca Financial Times ise Jony Ive'nin yönettiği tasarım ekibinin otomobil üreticileriyle toplantılar yaptığını iddia etmişti. Zaman zaman ortaya çıkan iddialar bu kez güçlü bir kaynak bir yenisini ekledi.



    Wall Street Journal ise daha önce Ford bünyesinde çalışan ve şu an Apple da yöneticilik yapan Steve Zadesky'in otomobil için kurulan 1000 kişilik bir ekibin başında olduğunu iddia etti. Ekibin başındaki isimlerin de daha önce Mercedes-Benz ve BMW gibi markalara taşeron üreticilik yapmış Magna Steyr şirketi ile görüştüğü söylendi.



    Ancak bu toplantılar ve temaslar şirketin araç içi sistemi CarPlay için de yapılıyor olabilir, öyle ki Apple araç içi sistemini kendi ürettiği bir prototip otomobilde sergileyebilir ve seri üretime geçmeyebilir. Ancak Wall Street Journal'de Apple ve Tim Cook'un araba üretme konusunda kararlı olması durumunda bu sürecin de 2-3 yılı bulabileceğini belirtiyor.








  • Batarya performansı iPhonelar gibi olmasın da...

  • Yeni sürüm alınca sapıtmasın bunlar da.

    Bu sefer de her yeni çıkan aracı alan tipler görürüz.

    Dünya iyice çelik çöplüğüne döner.
  • Reklama gel! Apple simdi de cevreyi dusunuyor (insanlardan sonra! )

  • Magna ile anlaşmışlarsa iş ciddiye binmiş.

    Çok ilginç olaylar oluyor.
  • Foxconn'da 2 metreküplük alüminyum bloklardan talaş kaldırarak üretirler.

    Bence bilgisayar tasarlasın artık Apple. Eskiden Apple alınca daha yetenekli bir insan olurdunuz. Bugün bilgisayarları öyle değil, en son 90'larda geliştirdikleri işletim sistemi dışında tek artıları Samsung'un solidstate harddiskleriyle N-vidia ve Intel işlemcileri. Yani her PC'nin verdiği hardware.

    Apple eskiden kişiyi teknolojik olarak güncellerdi. Bu sayede elma oldu. Bugünkü bir bilgisayarın 80'lerdeki bir Apple ile kıyaslanabilmesi için basit ama akıllı şekillrede görüntü ve ses işleyip, seamless şekile 3D modelleme yapıp CNC ile basitçe iletişim kurabilmesi gerekir. Parayla üzerine bir şey yüklemeden. Bugünün Aplle'ı program yüklemeden daha oranlı crop yapamıyor.

    Bilgisyar yapamzsa Aplle'da da imaj falan kalmaz. Melsela Mercedes bilgisayar üretse bir kaç gençle rus mafyası tercih ederdi.




  • Apple vurdu gool oldu

  • Android telefonla binsek çalışmaz o araba benden söylemesi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu da üstüne oturunca yamulmaz inşallah .

  • Gerçek anlamda terminator filmindeki şirket gibi olma yolunda gidiyor... Adamlarda kamyonla para var dünyada bir ülke bile alabilirler....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır apple araba konusunada el attı

  • Balon abi öyle basitti o iş... Bu firmaları tepemize çıkaran dünyada ki ergen irilerini Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın...
  • Apple kimliği olmayanlara vermeyeceklermiş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeterli paranız varsa araba üretimi çok zor birşey değil. Teknolojinin kalbinde doğan bir şirket APPLE için bu daha kolay. Bazı buluşları patentleyip satma yönüne gidiyorlar. Ar-ge pazarlarması yapıyorlar. Kendileri için kullanmayacak olsa da büyük firmalara AR-GE çalışmalarını kiralayabilir/satabilirler.

  • Paso şarjı biter bunun da , sürekli şarja takarsın, bazı özelliklerini kapatırsın vs. ( Bknz 3G kapama )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani Samsung marka otomobiller, iş makinaları, beyaz eşyalar...
    lazer güç üniteleri, bilmemne makinaları, hede hödö kalkanları vs var ya.

    Aklıma geldi birden.

    Yakında Apple buzdolabından çeyizler falan :)

  • Apple bırak bu işi bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağa sinyal verebiliyonuzda sola sinyal verebilmek için jailbreak şart.
  • uzman olduğu sektörde ilerlemesi bence daha doğru
  • Audi direksiyon simidine apple amblemi yabıştır, iCar de... Hiç yaratıcı habercilik anlayışı yok bunlarda. İnsan Infiniti'nin dörtgen simidini alır da photoshoplar...

    Neyse,

    Apple ailesinin aldığı çoğu ürün gözümde süs kuçusu. Kusura bakmasınlar. Çok daha donanımlı ürünleri aynı fiyata alıp, kat be kat daha fazla işlem yaptırmak mümkün oluyor. İnsanlar tarza, imaja ve kolay kullanıma para veriyor. Saygı duyuyorum. Ama kusura bakmasınlar, ben embesil veya amatör değilim. Ben ürüne para veririm. Ürünle ne yapıp ne yapmayacağım beni ilgilendirir. "Biz ibok ile bunları yapmanızı istemiyoruz" gibi bir kısıtlama kabul etmem. O yüzden her türlü Apple ürününün ihtiyaç olmasa bile, prensip olarak, alınır alınmaz yazılımının kırılması gerektiğini iddia ederim. Iphone'da jailbreak gibi... Aşağılık gördüğümüz Windows özellik kısıtlamasına gitmiyor. Göz önünde bulundurunuz...

    Bu bağlamda Apple ailesinin otomobil üretmesini istemem.
    "Ürettiğimiz otomobilin 500km menzili geçmemesini istiyoruz. Hedef kitlemizin uzun yol anlayışı 500km'den fazla olmamalı. Hedef kitlemiz 800-1000km mesafeye uçakla gitmeli. O yüzden menzilimiz 500km ile sınırlı. "
    "Ürettiğimiz otomobil 4 kişilik olsun istiyoruz. Arka koltuğu da ayrı yaptık. Araya da masa, kol dayama, bardaklık ve 5'inci kişi oturamasın diye kazık koyduk. "
    "Ürettiğimiz otomobilin donanım olarak multimedya setinde DTS ve Dolby desteği var (Rakip marka Tesla çoktan True HD falan çakmıştır mesela arabaya); ama DVD çalma programı olarak üçüncü parti yazılım gerekmekte, apple store'dan 30 dolara alabilirsiniz. "
    "Arbanıza monte multimedya sisteminde ön tampon kamerası standart, arka tampon kamerası için giriş mevcut değil. İsteseniz de takamazsınız. (HAHA!!)" İşte bu durumda cefakar icar kullanıcısı yazılımı hackler, wireless kamerayı multimedya sistemine tanıtır, arka tampona da kamera takar... Ama Tesla zaten orjinalden öyle satılmaktadır.
    Aynı araba, aynı motor, aynı donanım, aynı lastik, aynı fren ile yazılım ile 300hp, 350hp ve 375hp olabilmektedir. Her bir fark için 10.000 Euro fark ödersiniz. Cefakar iCar kullanıcısı ECU'yu hacklemeye çalışırken basebande kafayı yedirir, araba taşınmaza döner. Artık emniyete gidip ruhsatı verir, aracın bağlı bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünden tapusunu alır.

    Buna rağmen, Icar %30 daha pahalıya satılır ve 3-6 ay ön sipariş ile elinize ulaşır. Bu bağlamda Türkiye'deki VW'nin şanını elinden alır.

    Düşündüm de, Ben Icar almayayım. Toplama araba çıkar o zamana, üstüne bir de kaçak windows kurdun mu... En temizi...

    4 yıl boyunca Iphone kullanmış biri olarak yazdım yukarıdakileri... Telefon konusunda hiçbirinin birbirinden farkı olmamasına rağmen, bu konuda tüketim karşıtı olduğum için, Iphone'dan kurtulduğuma çok memnunum. Tüm telefonlar ilk alındığında çok hızlı çalışırken, 3 yılın sonunda inanılmaz yavaşlıyor. İlk aldığınızda 8 site aynı anda açık, rahatça geziyorsunuz. 3 yıl sonra isterseniz alete format atın, aynı hızı yakalayamıyorsunuz. İster updateleri yapın, ister yapmayın... Bu kötü niyet delilidir. Bugün 20 yaşında bir pc alın. 20 yıllık progmramları çalıştırın. İlk aldığınız günkü gibi çalıştırır. Telefonlar 3-4 yılda adamı baymak için özel olarak dizayn ediliyor. Ben de o yüzden sıfır telefon almıyorum. Memlekette enayi çok. Daha garantisi devam eden orta-üst model birşey alıp, 3 yıl kullanıp satıyorum. Son telefonumu 700TL'ye aldım. 200'e satsam, yıl başına 170TL'ye mal oluyor telefon bana.

    O yüzden telefon mantığı ile araba üretme ihtimali olan her markayı açıkça boykat ederim. Bilginize. İlk aldığınızda 250 yapan, sıfır yüzü 7 saniye olan arabanız, 4 yıl sonra sıfır yüzü 12 saniyeye çıkıp, maksimum hızı 180'e düşerse ağlamayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 19 Şubat 2015; 15:02:32 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.