Şimdi Ara

Visa kredi kartı çalınmalarına karşı akıllı telefonlardan yardım alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Visa kredi kartı çalınmalarına karşı akıllı telefonlardan yardım alacak





    Bir tüketicinin başına gelebilecek en büyük şanssızlıklardan birisi kredi kartının bir şekilde yanlış ellere geçerek binlerce liralık izinsiz alışveriş yapılmasıdır. Kart çalınma olaylarında genelde banka tarafında yüksek tedbirler alınıyor. Ancak Visa yeni bir yöntem geliştirme amacında. 




    Visa'nın yeni yöntemi akıllı telefonlar ile konum belirleme temeline dayanıyor. Tüketici kredi kartı ile bir alışveriş yaptığında sistem alışveriş yapılan konum ile kullanıcının akıllı telefonunun konumunu karşılaştırıyor ve ikisi de aynı yerde değilse banka ödeme yapmayı reddediyor. 




    Sistem için Visa şimdiden pek çok banka ile çalışmaya başladı ve bankaların mobil uygulamalarına özel bir takip kodu eklenmesi gerekiyor. Böylece alışverişin yapıldığı anda uygulama konum belirleyebilecek. 




    Kulağa mantıklı gelse de özellikle sürekli konumunu bildirmek istemeyenler için sıkıntı yaratacağı düşünülen yeni düzenleme ile ilgili isteğe bağlı katılım şartı olacağı için bir nevi eleştirileri bertaraf edecektir. Yeni sistem ABD’de pilot denemelere başladı.  

     

     








  • Kapalı ortamda gps çekmez, 3g de nokta atış yapamıyor? 3g olmadan direk konum alsa operatör ile anlaşılmalı. Güzel ama karışık bir yol

  • Konum karşılaştırmasını zaten bölgesel olarak yapacaktır. Yani Kişinin anlık konumuyla Pos makinasının konumunu karşılaştıracaktır, ikiside aynı bina yada bölge içindeyse onay verecektir.

    GPS doğruluğunda bir eşleştirme yapmaya kalkarsa zaten birçok hatayıda beraberinde getirir. Oldukça iyi düşünülmüş bir güvenlik sistemi, Türkiye'de çabuk faaliyete geçmesini umuyorum.

  • sanırım bu geliştirme ülkemiz için değil. yoksa ülkemizde kullanılan şifre uygulaması oldukça işe yaradı. yalnız yurtdışı alışverişler bir sorun. amazon bile bırakın 3d gibi bir güvenlik unsuru bulunmasını, ccv kodu bile istemeden alışverişe izin veriyor. önce bu kısmı düzeltsinler...

  • gereksiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet güzel bir önlem, geliştirilirse (akıllı telefondan pos işlemini onaylama gibi) daha güzel olur

  • Kredi kartını çalan adam ya internetten 3d siz alışveriş yaparsa ?

  • İnternet alışverişleri halen güvensiz, şifre ve telefon onayını her seferinde banka kendisi sorması lazım ödeme için.
    Örneğin kart numaramı, tarihini, ccv2 bilgilerini bilen bir hırsız istediği gibi alışveriş yapabiliyor. Her sitede 3d güvenlik yok, 3d güvenlik zorunlu birşey olmalı opsiyonel de olmamalı.
    3d güvenlik pos makinelerinde de geçerli olabilir. Sms şifresi ile onay halihazırda varken akıllı telefondan gps kullanmak ütopik bir hayal olmuş, sms şifresinde en azından gps kullanan akıllı telefona da gerek yok.
    20 liralık telefon bile işi görüyor.
  • Kredi kartını çalan birinin internetten alışveriş yapması için gerizekalı filan olması lazım. Ip izlemesiyle anında yakayı ele verir, üstelik bankalar kredi kartını kullanan ve 3D Secure işlemini yapmayan yabancı bir bilgisayarı tespit ettiğinde hesabı güvenlik taramasına alıyor.

    Yani sistem tabiri caizse işkilleniyor ve alışverişi doğrulamak için kart sahibiyle veya alışveriş sitesiyle iletişime geçiyor. Merak etmeyin bu işler o kadar kolay değil artık ama elbette kart sahibininde bilinçli hareket etmesi ve kartı kaybolduğunda hemen telefonla iptal ettirmesi çok önemli.

  • IP'yi ele vermezler, heryer beleş wifi yada internet kafe dolu. Suç işleyen de gidip evindeki adsl'den işlemeyecek elbette. 3d secure ise halen çoğu sitede yok. Kimisinde var ama opsiyonel. Yabancı sitelerde ise hiç yok gibi birşey.
    3d secure işlemi internet alışverişi için "şart" koşulmalı, tek çözüm yolu bu. Şu an kart numarası, ad-soyad, sk. tarihi ve ccv2'sini bilen birisi rahatlıkla alışveriş yapabilir. Hiçbir güvenlik yok, bu numaraları kaptırdınız mı yandınız.
    Örn. Archeage denen oyunda hackerlar çalıntı kartlarla kredi alıp golda(oyun içi para birimi) çevirdiler, goldları da 3. parti sitelerden sattılar. İzlerini bul bulabilirsen. Asıl kartınızın numarasını sitelere kaptırmayın, olabildiğince sanal kart kullanın tek çözüm bu.
    Tek seferde abartı harcamalar yapılmadığı sürece de banka bloke koymaz. Üstündeki bilgileri çalınan kart biter, fazla güvenmeyin derim.




  • Wifi ağına bağlanan cihaz mac adresinden bulunabilir veya internet cafeden kişinin güvenlik kamerası görüntüsü tespit edilebilir. Ayrıca alışverişde kargonun gönderileceği adresde izlemeye alınır. Kredi kartı bilgilerini çalan kişi kafayı bu işlerle sıyırmış bir hacker filan değilse yakalanması çok kısa sürer. Şebeke işi filan bile olsa eninde sonunda çökertilirler. Alışveriş yapılan site sahte değilse ki bu tamamen kullanıcı hatası oluyor (SSL sertifikası olmayan sitelerden alışveriş yapmayın) çalıntı kartla yapılan alışverişlerde her zaman hırsız enselenir. Kısacası şunu demeye çalışıyorum;

    Dünyayı bankalar yönetiyor ve istedikleri her güce sahipler, en büyük silah ülkeler değil malesef bankalardır. Bu yüzden kapitalist düzen ne isterse o olur, yavuz hırsız faka basar ve banka kazanır.

    Arkadaşınızın kredi kartıyla 3D kullanmadan kendi bilgisayarınızdan veya bir internet cafeden alışveriş yaptığınızda bankanın, kredi kartının sahibinin onayını almak için arkadaşınızı aradığına şahit olabilirsiniz. Deneyin. Mesela bir arkadaşımın Çin gezisi sırasında kart bilgileri Pos makinasına benzer bir cihazla kopyalanmış ve kopyalayan kişiler Çin'de bir alışveriş yapmaya çalışmıştı. Banka arkadaşımı aradı ve böyle bir alışveriş yapıp yapmadığını sordu. Arkadaşım kendinin Çin'de bile olmadığını ve böyle bir alışveriş yapmadığını söyledi. Böylece kart iptal edildi ve kendisine yeni kart verildi. Kredi kartı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın ama kart bilgilerinizin ele geçirildiğinde de çok kolay kullanılabildiğini düşünmeyin. Kartınızı kaybettiğinizi anladığınızda zaman geçirmeden iptal ettirin ve yeni kart isteyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 15 Şubat 2015; 8:28:38 >




  • Kredi kartı akıllı telefona bağlı olsa, telefonla kart birbirinden uzaklaştığında biri bildirim falan gönderse



    Tabikide daha ayrıntılı düşündümde genel hatlarıyla böyle bir şey olabilir, ayrıntılısını yazmadım hem üşeniyorum hemde fikir çalınır falan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.