Şimdi Ara

İntel G3258'i ezen AMD Athlon X4 860 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
7
Favori
14.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 200 lira çok iyiymiş keşke benim de haberim olsaydı. Neyse 234 liraya aldım ben de kargo dahil. Hızlıal'da 265 liraydı şu an baktım temin edilememektedir yazıyor.

Bu arada anakartı ne yaptınız değiştiniz mi yoksa hala kullanıyor musunuz?
    Temenniniz için teşekkür ederim Benim anakartım var Inventus'tan MSI A88XI AC almıştım. Soğutucuyla işlemcinin gelmesini bekliyorum şu an, anakart yatıyor hala kutusunda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ryzen 5 1600X | GA-AB350M-D3V | 2x8GB 3000MHz | RX 5600 XT - Xeon X3440@3.8GHz | GA-H55M-S2V | 2x4GB@1200MHz | R9 380 4GB
    CGNat IP ile Port Açma
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

Yeni gelen A68 çipsetler hakkında ne düşünüyorsunuz?

pcı 3.0 destekliyor usb 3.0 girişleri de var fakat anakart üzerinde kasaya bağlanma yeri yok sadece boardda girişleri var, sata 3 desteği de mevcut benim aldığım asus a68hm k gayet iyi durumda. Alınabilir.

Aynen hocam kurtuldum gönderdim garantiye bakalım bi sonuç cıkacak mı cıkmazsa da yapacak bir şey yok. Onun yerine bahsettiğim asus anakart daha stabil oc performansı olarak voltajsız 4.4 ghz de kullanıyorum günlük bf4 e su gibi akıyor sistem artık. Konuda ss ler vs paylaştım göz atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 19 Şubat 2015; 23:00:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: MB-CLS

Sogutucu olarak ne aldınız hocam ? Bakalım siz kaç ghz çıkartacaksınız 860k nızı

MSI sa rahat 4.7 i görür diye düşünüyorum

O zaman al sana fx6300 killer Abarttım tamam ama şu hali ile verdiği performans fiyatının çok çok üzerinde.

• Ürünü alacağımdan değil ama meraktan soruyorum

Şimdi x4 840, çekirdek başarımı açısından fx6300'den daha iyi mi? Ve de benim emektar phenom x4 955'e göre ne durumda oluyor?

Şu an bendeki phenom 955, 3,5ghz ile R9 280'e benim gördüğüme belirgin bir dar boğaz yapmadığına göre düşük bütçeli sistemler için çok uygun olur. G3258 ile bazı oyunlarda fazladan fps alacağıma 4 çekirdek isteyen oyunlarda da gerekli performansı veren bir sistem olur diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?

Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    Projeksiyon: Benq W2700
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD
  • @MB-CLS

Hocam önceki mesajlarımda bahsetmiştim ben cm elite 130 mini-itx kasa için topluyorum sistemi. Bu kasa için düşük profilli soğutucu lazım yoksa psu engeline takılıyor. Piyasada doğru düzgün düşük profilli soğutucu yok, bulabildiklerim de aşırı pahalı. Hâl böyle olunca sıvı soğutma sipariş ettim ben de, beklentim bayağı yüksek bakalım becerebilirsek şayet

@myalperen
    A68'i bilmiyorum hocam hiç dikkatimi çekmedi.

http://cpuboss.com/cpus/AMD-FX-6300-vs-AMD-Athlon-X4-860K

Tabi X4 860K 4.7 GHZ e kadar overclock olur diye tahmin ediyorum. Bayagı bir performansı artacaktır. FX6300 350 tl iken, X4 860K 230 TL. Aradaki farkı standart bir sogutucunun üzerine ekelyerek sıvı sogutma tercih edilebilir ssd alınabilir ekran kartına yatırılabilinir.

http://cpuboss.com/cpus/AMD-Phenom-II-X4-955-vs-AMD-Athlon-X4-860K

X4 860K tek çekirdek performasında phenomun bayagı önünde. Passmark testinde öne geçmiş. Geçilebilir yani haklısınız. G3258 alıp güncelleme durumum olmaz derseniz x4 860k güzel bir işlemci. X6 860K gelsede şu i5 inde tozunu attırsak.

Bu arada 4.7 GHZ de stabilite yakalayamadım. Benim işlemcinin sınırı 4.5 GHZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 20 Şubat 2015; 0:44:07 >

• Voltaj verin diyordur
  • g3258 e karşı AMD Athlon X4 860k mantıklı bir seçenek gibi gözüküyor, hatta ekran kartı olmayanlar için g3258 yerine AMD A8 X4 5600K da iyi bir seçenek. 4 çekirdekli bu işlemciler dururken günü kurtarmak amacıyla 2 çekirdekli gpu su vasat g3258 alınmaz. i5 e geçerim yarın birgün mantığının maliyeti minimum 700 lira, i5 e göre ekran kartı da alınacak illaki.

fiyat performans seviyesinde 860k ve a8 5600k varken g3258 ölü yatırım.

Orijinalden alıntı: Hey Pix

Hocam alabildiniz mi islemciyi test etme sansiniz var mi?

İşlemci bugün geldi, soğutucuyu bekliyorum. Soğutucu gelmeden kurmaya hiç niyetim yok kasa küçük olduğu için takıp çıkarmak çok zahmetli oluyor

Anakartım 65W üzeri tdpli cpular için overclock desteklemiyormuş. Mâlum 860K 95w tdpli olduğu için anakartı takmamla çıkarmam bir oldu.

Bunun dışında soğutucu için anakartın orjinal vidaları gerekiyordu, sanırım anakart mini-itx olduğu için vidalar ince geldi onu da deneyemedim. Gerçi denesem de bir anlamı olmayacaktı.

Velhasıl mini-itx sevdası iki anakart değişiminden sonra benim için bitti. Bundan sonra mini-itx sistem kurarsam çarpanı açık işlemci almayı düşünmüyorum.

Mevcut anakartı satıp az da olsa overclock yapılabilen a58 veya a68 chipsetli microatx anakart alayım diyorum tavsiye edebileceğiniz bir anakart var mı? Inventus veya Vatan gibi firmalardan almayı düşünüyorum bios güncellemesi için bir de işlemci almayayım.

• Ben Asusa55bme modelini kullanıyorum. OC konusunda bir problem yaşamadım hiç. Gene asus marka daha üst chipsetler tercih edebilirsiniz. Asusa88 olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: m352

Tüm parçalar geldi fakat bendeki haberler iyi değil

Anakartım 65W üzeri tdpli cpular için overclock desteklemiyormuş. Mâlum 860K 95w tdpli olduğu için anakartı takmamla çıkarmam bir oldu.

Bunun dışında soğutucu için anakartın orjinal vidaları gerekiyordu, sanırım anakart mini-itx olduğu için vidalar ince geldi onu da deneyemedim. Gerçi denesem de bir anlamı olmayacaktı.

Velhasıl mini-itx sevdası iki anakart değişiminden sonra benim için bitti. Bundan sonra mini-itx sistem kurarsam çarpanı açık işlemci almayı düşünmüyorum.

Mevcut anakartı satıp az da olsa overclock yapılabilen a58 veya a68 chipsetli microatx anakart alayım diyorum tavsiye edebileceğiniz bir anakart var mı? Inventus veya Vatan gibi firmalardan almayı düşünüyorum bios güncellemesi için bir de işlemci almayayım.

bendeki a55 ankartta da o şekilde uyarı var ama çarpanı değiştirip 4.2 ye adar çıkabildim. sorun yok. bu arada testler
    fahişeye fahişe, hırsıza hırsız, ahlaksıza ahlaksız diyemezsiniz.

• 860K + HD7950 ile bir saat civarı Crysis3 oynadım. Afterburner ile de kontrol ettim 860K stok hızda HD7950'ye darboğaz yapmadı.

CPU kullanımı hiç aşırı yükselmedi, GPU kullanımı yerine göre değişkenlik gösterdi genelde %70 üzeriydi.

860K fiyatına göre bayağı iyi bir işlemci
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.