Şimdi Ara

ANAKART FARKI LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar i5 4460 işlemci almaya karar verdim . bunun yanınada ASUS H81M-D anakart alacağım (154 tl) bu anakartın 2 dim slotu var bu benim için bir eksiklik değil. merak ettiğim konu bu anakart r9 270 ekran kartını abileri gibi çalıştırırmı yani bir performans kaybı oluşurmu anakarta pek fazla para vermek istemiyorum lütfen yardım edin . bu anakartların dim slotları dışında h97 anakartlarlan ne gibi farkları var

İçtenliksiz, Sevgisiz, Pespaye, Paçoz isen, Evimize Gelme!
    Çilehanedir Burası, Hoşgörü Dergâhı Değil!
    Ahde Vefa Bilmez, Tövbe Tutmaz isen, Sakın Gelme!
  • yerinde olsam i5-4460 ve h81m anakart almazdım ki aldım ve sıkıntı olduğunu gördüm. ben de i5-4690 ile ilk önce asus h81m-plus almıştım.fakat bir türlü stabiliteyi sağlayamamıştım. işlemcinin voltajı ve buna bağlı olarak çarpanı,frekansı sürekli düşüyordu. anakart ve işlemciyi ayrı ayrı denedik. anakarta i3-4150 taktık 1gün boyunca birçok oyun ve benchmark testi yaptık ama aynı sorun olmadı. kendi işlemcimi de h81-gamer da denedik ve gördük ki işlemci canavar gibi çalışıyor. yani ne anakartta ne de işlemci de sorun yoktu. asıl sorun anakartta cpu güç girişinin 4 pin olması ve mosfet soğutucu olmamasıydı. işlemci tam beslenemiyor aynı zamanda ısınan mosfetler işlemci volatajının ve frekansının düşmesine sebep oluyordu. bütçeni bilmiyorum ama tavsiyem i5-4460'ın yanına daha sağlam bir anakart alman.bütçe kısıtlı ise i3-4160 alıp yanına h97 anakart alırsan ileride bütçen müsait olduğunda i5 hatta i7 bile alabileceğin bir sistem kurmuş olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: eşruhuum

arkadaşlar i5 4460 işlemci almaya karar verdim . bunun yanınada ASUS H81M-D anakart alacağım (154 tl) bu anakartın 2 dim slotu var bu benim için bir eksiklik değil. merak ettiğim konu bu anakart r9 270 ekran kartını abileri gibi çalıştırırmı yani bir performans kaybı oluşurmu anakarta pek fazla para vermek istemiyorum lütfen yardım edin . bu anakartların dim slotları dışında h97 anakartlarlan ne gibi farkları var

H81 yada Z97 arasında, R9 270 ekran kartı kullandığın zaman herhangi bir fark göremezsin. Bu yüzden en ucuz H81 modelini alabilirsin:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h81m-p33-intel-h81-soket-1150-ddr3-1600mhz-sata-30-dvivga-anakart.html?srt=UP

• h81 gamer
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.