Şimdi Ara

Facebook yüz tanıma teknolojilerinde önemli adımlar atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Facebook yüz tanıma teknolojilerinde önemli adımlar atıyor





    Geçmişte özellikle güvenlik sistemleri için önem arz eden yüz tanıma teknolojileri, şimdilerde sosyal ağlar için çok önemli bir hale geldi. Bunların başında da elbette Facebook geliyor. Firma yüz tanıma teknolojilerine büyük yatırım yapıyor. 




    Kullanıcıları site ile daha fazla etkileşime sokmak adına fotoğraf etkileşimleri oldukça önemli. Kullanıcıları tanıyan ve fotoğraflarda etiketleyen sistem sayesinde arkadaş listesindeki ilgili kişilere bildirim gidiyor ve zincirleme olarak etkileşim artıyor. Facebook fotoğraftaki yüzleri tanımak için DeepFace AI adında bir teknoloji kullanıyor. 




    Facebook tarafından yapılan açıklamada DeepFace AI teknolojisinin daha da geliştirildiği ve günde eklenen 400 milyon fotoğraf arasında kullanıcının yüzünü tanıyacak kadar yetenekli hale geldiği bildirildi. Böylece kullanıcı nerede olursa olsun herhangi bir fotoğraf içerisinde tanımlanabiliyor. 




    DeepFace AI teknolojisi geri planda Deep Learning adı verilen başka bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji kullanıcının yüz hatlarını aynı insan gözü gibi farklı ışık koşulları altında analiz ediyor ve algoritma sayesinde kullanıcıyı tanımaya başlıyor. Böylece daha akıllı hale geliyor. 




    Yüz tanıma teknolojileri elbette kişisel bilgilerin gizliliğini de tartışmaya açıyor zira Facebook artık kullanıcının yakın bir arkadaşı gibi yüzü dahil pek çok özelliğine vakıf hale geliyor. Bu tür özelliklere katılım isteğe bağlı ancak yine de Facebook otoritelere güven vermiyor.  

     

     







  • ... arkadaşınız da şu mu ? insanlar kendi elleri ile kendisini fişletiyor . adamların yaptığı iş zekice.

  • Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlari ile örülür. Sonunda bütün dunya cok buyuk bir kazik yiyecek bu siberdevler den.

  • Iyi bir sey yapicaz diye bu isin sonu farklı yerlere cikmasa bari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzunca bir zaman once au facebok denen seyi kapattim. Sizede tavsiye ederim. Adamlar iyice suyunu cikardi artik. Sizde alet olmayin marka.

  • Geçen günlerde babamın de içinde bulunduğu bir fotoğrafı facebook a yükledik ve facebook babamı tanıdı. Sayfasında sadece arkadaşları tarafından eklenen ve etiketlenen 10 yıl öncesine ait 2-3 fotoğraf vardı. 10 yıl öncesine ait bulanık 2-3 fotoğraftan şimdiki halini tanıyabiliyorsa bu yapay zekanın bizden pekte aşağı kalır bir yanı yok bence.

  • Person Of Interest "The Machine" yolda...

  • zamanın açık açık söyledik hala inanmayanlar var !
    http://forum.donanimhaber.com/m_88250982/tm.htm


  • Korkutucu adımlar bunlar bence, insan ister istemez endişeleniyor; en azından ben endişelendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.