Şimdi Ara

Motorola : Samsung'un çöküşü yakın olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
2.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Motorola : Samsung'un çöküşü yakın olabilir





    Uzun yıllar akıllı telefon pazarında liderliği elinden bırakmayan Samsung, bununla birlikte kötü giden satışlar nedeniyle de tökezlemeye başladı. Geçen yılın son çeyreğinde Apple ile aynı pazar payına gerileyen firma yıl genelinde de düşüş gösteriyor. Uzmanlar yenilik geliştirmezse önümüzdeki yıllarda firmanın liderliği kaybedebileceğini düşünürken, Motorola'da ilginç bir kehanet geldi. 




    Hali hazırda Lenovo çatısı altında faaliyetlerini devam ettiren Motorola başkanı Rick Osterloh, Samsung'un yakın zamanda çökebileceğini iddia ederken, iddiasını da her yedi yılda bir akıllı telefon pazarının tepesinde bulunan firmanın bu akibete uğradığı istatistiklere dayandırdı. 




    Osterloh aslında pek de yanılmıyor zira bir dönem BlackBerry, sonra Nokia liderliğe yükseldikleri akıllı telefon pazarında hızlı bir çöküş sürecine girdi ve Nokia artık piyasada yer almıyor. İstatistiklere bakacak olursak aynı son Samsung'u da bekliyor olabilir. Ancak istatistiklerden net bir zaman ortaya koymak pek mümkün değil. Ancak önceki örneklere göre bu kehanetin 2017-2018 yıllarında gerçekleşmesi muhtemel. 




    Osterloh bu geçişin yavaş yavaş başladığını çünkü tüketicilerin üst seviye bir tecrübe yaşamak için 600$ ödemek zorunda olmadığını anladıklarını belirtiyor. Kendileri ise daha uygun fiyatlara premium markalara alternatif olacak cihazlar üretiyor. Motorola bu yaklaşımından emin. Lenovo ile birlikte yükselişe geçen Motorola, geçen yılın son çeyreğinde satışlarını artırdı. 




    1 Mart itibariyle Galaxy S6 amiral gemi modelini tanıtması beklenen Samsung için bu yıl aslında oldukça önemli. Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 modellerinin piyasadaki başarısı firmanın pazardaki geleceğinin ne olacağını gözler önüne serecek.  

     

     








  • Burda samsungtan bahsediyoruz motorola.Uyduruk bir firmadan değil
    Herkesi kendin gibi sanma motorola
  • Samsunga kolay kolay birşey olmaz çünkü donanımları ve ekranları kendi üretiyor. Yani rakibinin parçalarını bile kendisi yapıyor , satışlar düşebilir ama asla yok olmaz. Nokia ise biraz kafasını kullanamadığı ve içine ajan soktukları için battı. Nokia hep donanımdan kısardı her modele her özelliği vermezdi . Hep bir eksiklik olurdu işte o yüzden tüketicinin gözünden düştü.Ama samsung donanım ve yenilik konusunda hep bönkör davranıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung telefon kısmı çökerse molozları kendi iş makineleri ile kaldırır. evet nokia, blackberry gibi firmaların batıran kocaman bir darbe alır ama en fazla samsung mobile ı kapatırlar olur biter.

  • Htc kaç yıldır zarar açıklıyordu, ona bir şey olmadı. Koskoca Samsung'a mı bir şey olacak?
  • Zaten nokia'dan önce kendisi bahsettiği bataklığa düşmüş bir firmanın bu öngörüyü başkasına yapması çok komik olmuş. Bu firmaların basın danışmanları ya komedyen ya da işlerini bilmiyorlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsunga hiç bir şey olmaz bir kere ekran ve yongasetlerini üreten bir firma belki ilerde işlemcisini pazarada sokabilir Qualcomun şu anki durumundan dolayı geliştirmyede açar o zaman. Daha haladaha pazar payında lider bir firma sırf satış grafikleri düşecek diye batması biraz zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikalılar çökecek diyorsa çöker



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokbeolumbe -- 9 Şubat 2015; 23:59:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung ekran ve yongasetlerini kendi ürettiği için şu anki sunduğu fiyatlardan çok daha uygun fiyatlarda ürünlerini de sunabilir.Samsung un kısa vadede batması imkansız gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bırak çökmeyi liderlikten düşmesi bile imkansız.
  • Başka firmanın çöküşünü öngörüyorda Motorola'nın Lenova'ya satılmadan önceki halini niye kestirememiş

  • Yenilik değil fiyata oynasın sadece öyle minilerle değil harbi telefonlarla saldırsın piyasaya. bugüne kadar kazandıklarına saysın.

  • Samsung Bu fiyat politikasına devam ederse sonu nokia gibi olur. Asusun son çağıracağı telefon donanım ve yazılım olarak daha üstün olmasına rağmen max.1000tl den satışa çıkacak. Samsungun daha düşük donanımlı ve yavaş çalışan yazilimli telefonu 2200tl...

  • csb
  • Samsung hata yaparsa batar

  • "tüketicilerin üst seviye bir tecrübe yaşamak için 600$ ödemek zorunda olmadığını anladıklarını belirtiyor." açıkçası bu kısmı çok doğru
    geri kalan kısımları tatava

  • Konuyu açıklığa kavuşturayım; Apple İngiltere gibi bir marka. Hiç bir şeyini kendi üretmiyor. Yazılımı yazıyor parayı basıp ürettiriyor. Eğer Apple'a kimse ekran satmazsa, işlemci satmazsa Apple'ın mobil ve pc kısmı batar ama yazılım tarafı batmaz... Bataryasını, Ram'ini, dahili belleğini, ekranını, bazı modellerde kamerasını, çoğunda işlemcisini üreten, kendi yazılım alternatiflerine sahip olan bir firmayı kim batırıyor? 20 milyon satmışmışta 5 milyon eksik sattığı için batıyormuş. Adam 1 milyon satsa zaten zararını fazlasıyla çıkarır kim ne batmasından bahsediyor ya... Samsung'un inanılmaz derecede üst teknoloji fabrikalarını bombalamadıktan sonra hiç bir şekilde batmaz.

  • Bilinen bir gerçek var. O da Samsung un sadece mobilden ibaret olmadığı. Sadece mobil için dese belki. Firmaları savunmam. Gerçek gerçektir. Talihsiz bir açıklama olmuş. Yurtdışı fiyatını bilmem ama forumda satılan motorola marka cihazlar özellikle son çıkanlar iphone 6 fiyatından satılıyor hatta geçiyor. O paralara değmez. Samsung u nokia ya da blackberry ile kıyaslamak yanlış. Zaten motorola da satıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar ürettiği cihazın neredeyse tamamını karşılayacak güçteler ekranından işlemcisine vs. sen ne yapabildin motorola bugüne kadar ortalık malı oldun kaç kocan oldu bügüne kadar :) samsungu fazla sevmem ama gerçeklerde göz ardı edilemez

  • edge gibi saçma sapan şeyler yapacağına, sürekli olarak her amiral gemi modelinde kendini tekrar edeceğine yeni şeyler üretseydin apple gibi bu duruma düşmezdin. artık her modeli birbirinin aynı olmaya başladı .. çok fazla model biribirinin aynı özellikler geçmişte nokia'nında yaptığı hataydı.. ben gerçi samsungun öleceğini zannetmem belki radikal bir dönüşüm geçirir ve stratejisini değiştirir ama ölmez diye düşünüyorum...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.