merhaba arkadaşlar şirketimizde 20 tane makine var 10 mbitlik bir hattımız var. ve bir tane sunucu kurup kendi bir kaç sitemizi buradan yanınlamak istiyoruz. fakat şirketimizdeki diğer makinelerden bunu ayrı tutmak istiyoruz. nasıl yapabiliriz bu makineyi 2 mbitlik bir hat ayırıcaz ve diğer geri kalan hattı diğer makineler paylaştırcaz bunu nasıl yaparız. bunun çin mikrotik yazılımı var sanırım fakat bu işi donanımdal yapan ve uygun fiyatlı bir ürün tavsiye edebilirmisinz. tşkler.
elinizde olan baglantıyı bölme gibi bi işlem daha önce hiç duymadım. 10 mbitlik bağlantınız varsa zaten networktekı butun makıneler paylaşırlar. Bir tane makinaya ISS kurup hosting hizmeti verebilirsiniz,gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra istediğiniz siteler sizin sunucunuz üzerinden nete çıkarlar. Bunun için static bir ip almanız gerekli. Sunucu olacak makine server 2003 olmalı apache kullanmalısın Dns server kurmalısın yönlendirmeleri doğru sekılde yapmalısın çünkü birden fazla site yayınlamak istiyorsun.
peki o zaman datacenterlarda nasıl yapılıyor bu olay eminimki bunu yapan routerlar var ki zaten hat olarak değildi upload download olarak sınır koyuyor. o da 360 gb. 1 mbit upload yapıyor bunu yapabileceğim bir router mikrotik yazılımı bunu yapıyor bu arada arkadaşım bende MCSE'im (boş olmayanlardan) o kadarlık bilgim var ilgine teşekürler. hat paylaşımı derkende sanırım anlatmak için yanlış kelimeler seçmişim özür dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhtcan -- 6 Kasım 2006; 15:26:39 >
Ben kullandıgın bağlantıyı bölmen gibi anladım. Upload ve Dowload sınırı koyabilirsin tabiki,hat sorununu çözdükten sonra sunucu olarak kullandıgın bilgisayarın harddiski kadar servera sahip olabilirsin,çok zor olmamakla beraber Dns ayarlarına dikkat etmen yeterli olucaktır .Hatta static ip kullanmadan dns desteği veren siteler var , ip adresınız değişse bile kullandıgınız static dns sayesinde yayınladıgınız int. sitelerıne ulaşılması sağlanıyor.
ScanServ peki bu konuda upload-download sınıcı koyabileceğim bir router fiyatı fazla yüksek olmayan tavsiye edebileceğin varmı marka/model alabilirmiyim.
bhtcan 300$ başlayıp 3000$'a kadar fiyatlarla satılıyor . Aslında sen sadece upload ve download sınırı koymak istiyorsan bunu sınırlayan programlar var onlara baktınmı peki.?
Çok eski bir konu ama yinede ilgili olduğundan cevap vermek istiyorum.
Donanım konusunda mikrotik'in donanım ailesinide kullanabilirsiniz. RB450 serisi veya üzerinde Access point olsun isterseniz RB493 serisi donanım aileside oldukça sağlıklı çözüm olucaktır.
ürünler konusunda ilgilenirseniz yardımcı olabilirim.