Şimdi Ara

Oyun Muhabbeti: PC Neden Üstün Irk Olarak Görülüyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
4
Favori
6.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PC oyuncularının platformlarını üstün olarak görmelerinin sebebi nedir? Son dönemlerde popüler olan PC Master Race terimini ele alarak ilk PC deneyimizi ve bu kavramın ne amaçla kullanıldığını konuştuk.

• Tam tersi, bence pc oyun için uygun bir platform değil
    Oyunu eşit şartlarda hilesiz,hurdasız oynamak kullandığın makinenin ardında milyon dolarlık şirketlerin olduğunu bilmek bunlar bir oyuncunun isteyeceği şeyler
    PC, çooook yaygın bir platform olduğundan hala oyun sektöründe ayakta kalabiliyor yoksa kimse artık sistem toplayıp gözünü fps sayacına dikmek her yıl en son model kartı almayı takıntı haline getirmek istemiyor
    Dünyadaki toplam pc sayısı 2 milyarın üstünde toplam konsol sayısı: 30 milyon(xb1-ps4) buna rağmen satışların çoğu konsol tarafında gerçekleşiyor bunları bilipte pc'nin oyun üzerindeki üstünlüğünü kanıtlamaya çalışmayın

Konsollar ucuz ve sosyal aletler televizyona bağlayıp koltuğa 4 arkadaşınızla birlikte oturduktan sonra inanın kimse grafikleri umursamıyor bunlar asosyal pc sahiplerinin kuruntuları
    Gta v gibi bir oyunu 2 yıl sonra anca destekleyen bir platforma üstün ırk demek anca forumda tartışma yaratıp, hit almayı isteyen editörlerin başının altından çıkar

Bonus olarak şu giflere göz atın ve servet harcadığınız sistemlerinizin hiç bir zaman bu kalitedeki oyunları çalıştıramayacağını bilin.

http://gfycat.com/DaringMetallicBovine

http://gfycat.com/HotFeminineArmyworm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 9 Şubat 2015; 6:57:46 >

• Pc şu anki haliyle bile konsolun 10 sene önünde. Konsoldan hiçbir zaman da bir halt olmaz. Bu nesil 1080p 30 fps muhabbeti döndü. 5 sene sonra 4k 30 fps konuşulacak. 30 sene sonra ise 24k 30 fps.
    Microsoft Pc'ye yine eskisi kadar önem verse Ps 4 kullanıcılarının her gördüğünde öve öve bitiremediği grafik özürlüsü Uncharted 4'ten en az 5 kat daha iyi grafikli oyunlar ortaya çıkar.

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • PC'de oyun ile ilgili yapılabilecekler çok daha fazla her türlü geliştirmeye açık bir platform, konsolda ise konsol üreticisinn limiltleri doğrultusunda oyun geliştirilebiliyor.

Ek olarak tek sorun çözünürlük yada fps değil. Tek sorun konsolların donanımının yıllarca aynı olmak zorunda olması ve çıkan şu nesilin gerçekten başarısız olması.

Konsol yeni çıktığında 2 konsol bir biriyle fps, çözünürlük muhabbetleriyle savaşa dursun ben pc'imde daha kaliteli, özelleştirilebilir daha ucuz ve daha yüksek çözünürlük ve fps'de oynuyorum.

Konsolda çıkan oyunun pc'de daha güzel olması vs vs bu gözle görülebilen etkenler olduğu sürece bu kapışma devam edecek kanımca..

ek olarak fan falan değilim, zamanında ps2 konsolum vardı eski nesiller gerçekten pc ve konsol farkını hissettirebiliyordu fakat şimdi bnu göremiyorum o yüzden pc'deyim ve mutluyum.

Hatta playstation4'ün mimarisi pcye benzediği için emulatör çalışmaları çoktan başladı bile buyrun:http://teknoportakal.com/playstation-4-emulatoru-ps4emx-calismalari-basladi.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 8 Şubat 2015; 14:38:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bernhard

[html]PC oyuncularının platformlarını üstün olarak görmelerinin sebebi nedir? Son dönemlerde popüler olan PC Master Race terimini ele alarak ilk PC deneyimizi ve bu kavramın ne amaçla kullanıldığını konuştuk.<p>[bscvp=13325]</p><br/><br/>[Kunye=638-4][/html]

Üstün ırk kelimesi bence yalnış ama pc de oyunlar çok daha hızlı ve görsel olarak iyi mesela ben 144 hz monütör kullanıyorum yüksek hz de monütörde oyun oynamak çok farklı oyun çok akıcı ve net konsolda en fazla 60 hz oynayabiliyoorsun pc de sistemler çok güçlü

oldukları için grafik olarak konsollardan üstün ama ben ps4 seviyorum sebebi ps4 çıkan özel oyunlar onun için gittim ps4 aldım ps4 de çıkan özel oyunları ps4 te iki tarafa çıkan oyunlarıda pc de oynuyorum pc de logitech f710 wifi kablosunz titreşimli joytic aldım gayet

güzel konsol rahtlığı oluyor istersen tv ye bağla diğer odadan bile joysticle oynayabişliyorsun ama ps 4 te oyun oynamakta zevki benim hoşuma gitti pc de kendilerini üstün ırk görenlere kafanı takma çoğu çoluk çocuk zaten bizim milletimiz karşısındakini hor görmeyi

sever malesef hangisi hoşuna gidiyorsa onunla takılmak lazım yada benim gibi hem pc hem konsol oyuncusu olarak çünkü fps de pc gibiside yok.

• Aman BSC dikkat et konsolcu bebeler gelir şimdi söverler size
  • quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Pc şu anki haliyle bile konsolun 10 sene önünde. Konsoldan hiçbir zaman da bir halt olmaz. Bu nesil 1080p 30 fps muhabbeti döndü. 5 sene sonra 4k 30 fps konuşulacak. 30 sene sonra ise 24k 30 fps.
    Microsoft Pc'ye yine eskisi kadar önem verse Ps 4 kullanıcılarının her gördüğünde öve öve bitiremediği grafik özürlüsü Uncharted 4'ten en az 5 kat daha iyi grafikli oyunlar ortaya çıkar.

Arkadaşım pc de tabiki konsoldan grafikte önce ama konsol avantaşıda ona çıkan özel oyunlar zaten onlar olmasa kimse gidip konsol almaz.Ben bile ps4 exclusive oyunları için aldım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence bu konu altinda pozitif oy alan bir yorum göremeyecegiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alike03 -- 8 Şubat 2015; 13:49:34 >
  • Thug Gökhan

• "Üstün ırk" canlılara has bir özellik diye biliyordum, şimdiye kadar bir donanım veya yazılım için kullanıldığını duymamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serinyer -- 8 Şubat 2015; 14:10:24 >
  • the bomb has been planted

• quote:

Pc şu anki haliyle bile konsolun 10 sene önünde. Konsoldan hiçbir zaman da bir halt olmaz. Bu nesil 1080p 30 fps muhabbeti döndü. 5 sene sonra 4k 30 fps konuşulacak. 30 sene sonra ise 24k 30 fps.

Peki şuna cevap ver ps 4 e verdiğin paraya pc toplarsan ps 4 e yaklaşabilir mi o pc ayrıca grafik grafik diyosunuzda gözle görülür bir fark yok grafik açısından. Adam gibi oyun olmadıkça o kadar güçlü aleti ne yapayım ben. Bana sadece pcye çıkan hikayesi ve grafikleri muhteşem olan 3 oyun sayabilir misin

• Ben oyunuma bakarım arkadaş konsoldur pcdir önemli değil. CS,BF oynayacaksam giderim PC'de oynarım, Fifa, NBA oynayacaksam konsolda oynarım. Bi de exclusivelar var. ama PC dediğimiz şey sadece oyun makinesi değil ki. her şey yapılıyor artık, çok fazla şey. Konsollar gibi limitli değil özgür. isteyen linux kurar isteyen windows. isteyen küçük olsun der htpc yapar. hatta konsol kıvamında bi şeyler yapar, TV'ye bağlar. kimi render almak için yapar. kimi orta karar yapıp oyununa bakar. kimi basar parayı fps sayacına bakar kapatır (mesut reyize selamlar ). yaparda yapar. Yani demek istediğim PC dediğimiz sınırsız imkanlar demek.

ama asıl olarak Master Race denmesinin sebebi LORD GABENDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WiiSmash -- 8 Şubat 2015; 14:15:55 >

• PC neden üstün ırk kelimesi bile sacma bence yani siz BilgiSayarla oyun konsolunu karşılaştıramazsınız
    u bilgisayar sandalyesiyle ferrariyi karsılastırmak gibi tek benzerlik sandelyedede tekerlek var bilgisayar olmadan NASA napabilir (en basit örnek aklınıza gelen herşey BilgiSayarlar sayesindedir nerdeyse) bi düşünün şimdinin mühendisleri felan hic bişy yapılamaz Kısacası elektrikten sonraki en büyük icattir BilgiSayar neyin tartışması bu :)

Bi konsol BilgiSayar gibi oyun oynatıyo diye nedir bu karşılastırma sadece konsolda oyun oynamak daha zevkli hepsi bu kadar tartışma bitmiştir

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK _ 1903

quote:

Peki şuna cevap ver ps 4 e verdiğin paraya pc toplarsan ps 4 e yaklaşabilir mi o pc ayrıca grafik grafik diyosunuzda gözle görülür bir fark yok grafik açısından. Adam gibi oyun olmadıkça o kadar güçlü aleti ne yapayım ben. Bana sadece pcye çıkan hikayesi ve grafikleri muhteşem olan 3 oyun sayabilir misin

Fiyat farkı oyunlarla rahat bir şekilde çıkıyor. Fiyat konusunda konsoldan çok daha avantajlı. Pc'ye her sene çıkan sayısız indie oyun var. Zaman zaman çok kaliteli büyük yapımlar da geliyor. Çok istiyorsan istediğini kendin seç.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_PC_exclusive_games

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yanlış anlaşılmasın bu kelimelerim bsc ye değil genel olarak yani bsc zaten bole bi karsılastırma yapmıyo sadece karsılastırma yapanlar için vidyo hazırlıyo

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BJK _ 1903

quote:

Fiyat farkı oyunlarla rahat bir şekilde çıkıyor. Fiyat konusunda konsoldan çok daha avantajlı. Pc'ye her sene çıkan sayısız indie oyun var. Zaman zaman çok kaliteli büyük yapımlar da geliyor. Çok istiyorsan istediğini kendin seç.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_PC_exclusive_games

Yalnız indie diyosun herkes o tarz oyunları sevmiyor ben dahil uncharted , the last of us seviyesinde oyun çıkıyor mu önemli olan o bi tek half life serisini severim o da kaç yıldır çıkmıyor. Ayrıca oyunları teknoloji mağzalarından almayacaksın us psnden alırsan veya spottan fiyat konusunda sıkıntı çıkmaz pc ile arasındaki fark kapanıyor ayrıca ps de plus var yılda 24 oyun veriyor bunuda hesaba kat 150 lira veriyosun ve 24 oyun alıyosun. Bunun dışında yılda 10 oyun alcaksan 2 oyun alıyosun zaten plustan 24 oyun geldiği için. Daha fazlada olabiliyor bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK _ 1903 -- 8 Şubat 2015; 14:44:28 >

• Negatif Yönleri:

PC;

*Korsan
    *Hile
    *Diyer oyuncular ile esit olmayan oyuncu Sistemi/oyuncu profili.
    *Optimasyon sorunlari.
    * Toplanan sistemin Konsol kadar ileri götürememesi.
    * Pc oyun cikaran firmalarin satis anlaminda Pc platformundan pekte fazla memnun olmamalari.
    * Pc icin gercekten kendini gösterecek özel oyun cikmamasi, tesvik etmemesi .

Positiv Yön(ü)leri:

Pc;

*iyi Grafik
    *Ucuz Oyun

Benim icin Master Rece bir PC bundan ibaret. Pc ile tanismam uzun hikaye oldu anlatmayayim burada ve olumsuz gecti.

Konsoluda anlatmama gerek yok multiplatform ve exclusive oyunlar ile akiyorum.
    Yeni Pc sistem toplama hayalimde rafa kalkacak gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 8 Şubat 2015; 15:04:58 >

• klavyede ezerim pes 13 te herkezi.tamamen alışkanlıkla alakalı.bir aralar kontrolcüyle oynuyordum ve tabi özel çalımlar yapabildiğim için daha zevkli oluyor fakat tamamen alılkanlığa bağlı.

• Konsollar için oyunlar bile bilgisayarda hazırlanırken bunu tartışmak neyin kafası?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.