Şimdi Ara

Coltta cıvıldama sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba

    Aslında anlatağım durum için tamirciye gitmem gerek farkındayım ama şu sıra surpriz masraflar yüzünden kımıldayamıyorum.

    Aracım 2007 model manuel colt 87 binde kasım ayında aldım. (hiç bir problemi yoktu)

    Aracımı bir ay kadar önce traktörler tarafından iyice bozulup kazılmış çamurlu bir yerde park etmem gerekti. Bu alandan anayola çıkarken yan koltukta küçük kızım çok sarsılmasın diye (soğukta yolda beklemesin diye oturttum yoksa hayatta öyle almam) debriyaj fren olayını abarttım. Dolayısıyla balatalardan hafiften koku geldi. Bu bahsettiğim etap sadece 5 metre falan ha:)

    Her neyse bu süreçten sonra araçta kalkışlarda, kavramalardan hemen sonra motor genelde soğukken gelen gaza basmakla artan çok ince bir cıvıldama sesi gelmeye başladı (kayış sesine de benziyor ama ben balatadan geliyor diye korktum..) kısa bir süre içinde ses kesiliyor genelde ilk çalıştırmalarda düşük hızlarda yapıyor sonra ses gidiyor.

    En başta bol çamurdan yapıyor diye arabanın motor dahil yer yanını yıkattım birkaç gün ses gitti ama şimdi gene yapmaya başladı.

    Dikkatli dinlenirse de kalkışlarda düşük hızlarda gaz verirken hafif tok bir pürüzsüz sürtünme sesi geliyor.

    Bu iki ses yüzünden araçtan soğudum bütün yatırımımı colt arıza çıkarmaz mantığına göre yapmıştım ama daha ikinci aydan tamirciye bi sebepten gidecek olmak beni sıkıntıya soktu.

    Ne yapmalıyım arkadaşlar sorun ne olabilir.







  • Benim 1.5 coltumda da gaza basınca yan camlar açıksa ve duvarın yanından gidiyorsam zincir sesi gibi ses gelirdi. Triger zincirli olduğu için deniyordu ve normaldi. Kayış sesi V kayışından olabilir. 15-20tl bişi idi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.