Merhaba millet. Baktım herkes bir mod yapıyor. Bende yapayım dedim. Yanlız tam anlamı ile yapmak istemiyorum çünkü yurtdışına filan çıkacam 2-3 yıl olmayacağım ve pc yi peder beye bırakacağım. Ondan pek fazla O/C ürünü takmadım makinama. Hala stock fanla idare ediyorum. Zaten O/C yapmıyorum. Sadece Kuzey köprüsü fanı çok fazla ses yapıyor diye pasif soğutucu taktım. Ayrıca kasamın fanları da çok ses yaptığından onlarada bi çare bulmam gerekiyor. Kasam enine biraz dar olduğundan arka tarafa 120mm lik fan sığmıyor. 2 tane 80mm lik fan ile idare edecez artık. Ek olarak ön panele 120mm lik takmayı düşünüyorum. Bunların dışında tabiki plexy üzerine de 140mm lik takacağım. Tabi bunlar hala fikir aşamasında olduklarından yavaş yavaş yapmaya çalışıyorum. Bu zaman çerçevesi içerisinde sizlerinde fikirlerini alarak daha güzel bir mod yapabileceğime inanıyorum. 1-2 resim çekmiştim. Onları paylaşmak istiyorum. Yanlız fotoğraflar kalitesiz. Nitekim makinam olmadığından telefonla çekiyorum. Bunun için özür dilerim herkesten.
Kasam Asus Ta-250
Bu kablo karmaşası :
Stock fanım. Bunu ilerleyen zamanlarda Florasan turuncu ile boyayacağım.
Bu da Kuzey köprümün çok fazla ses çıkartan fanı. Bunu Zalman ile değiştirdim.
Bu 2 fan da ilerleyen zamanlarda değişecek çünkü abartısız geceleri uyutmuyor. Çok sesli.
Buraya 120mm lik bir fan takmayı düşünüyorum.
Bu da kapağın arkasında kalan kısmı burayı iyi hesap etmek lazım. On-off dümesi ve usbler var. Onların da yerleri değişecek büyük ihtimalle.
Örümcek ağı gibi olan kısımlar tek tek kesilecek ama dış kısımdaki metal korkuluğu bırakacam. Güzel bir görünüm katıyor kasaya.
Bunlar yaklaşık 1-2 hafta önce çekilmişlerdi. Biraz ekleme yaptım makinama onları da bi altta ekleyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_one -- 27 Kasım 2006; 1:40:43 >
İlk olarak kasama mavi revoltec neon satın almıştım. Fakat yan kapağı kesecek wakit bulamadım.
Zalman pasif soğutucu aldım demiştim. Bu benim ilk modum olduğundan dikkat etmedim ve eve gelince fark ettim ki ekran kartı ile çipset çakışıyor. Ne yapcaz ne etcez derken hafifçe bükmek aklıma geldi ve şu anda bu şekilde.
Kasamın dağınık kablolarını toplamaya başladım yaklaşık 1-2 saatimi aldı
Daha sonra aradan 2-3 gün geçti. Derslerin yoğunluğu bitti ve kasayı boyamaya karar verdim ve bütün parçaları söktüm.
Balkonumuzda duvarları gazete ile kapladım ve başladım boyamaya.
Biraz alaca belece olmuş. İlk kat olduğundan bu şekilde gözüküyor. 2. hatta 3. katı atınca adama benzedi baya.
Kasanın sol kapağına tabiki plexy takacağım ama sağ kapağa ne yapsam diye düşünüyordum ve aklıma üzerinde yazan asus yazısını bellli olacak şekilde yapmak geldi.
Biraz zımparanın ardından 2 kat astar attım ve hali böyle oldu.
Daha sonra üzerine boya bantı çektim ve maket bıçağı ile hafif bir şekilde şablon çıkardım ve florasan turuncu ile boyadım.
Tabi boş durmuyoruz. Atraksiyon yaratalım dedim ve kasa arkasındaki PCI girişlerini de turuncu yapayım dedim. Önceden mavi boya atmıştım. Gazete ile kapladım ve başladım boyamaya
Ama birşeyi unutmuştum. Zımparalamayı !!
Neyse zımpara attım ve daha sonra 2 tanesini boyayıp deneme yaptım.
Böyle göründüğüne bakmayın daha güzel olacaklar. Şimdilik bu kadar yapabildim. Hafta arası ankaraya geçmek zorundayım. 2 güne burda olacağım. Sonra dewam edeceğim. Tabi ilk iş plexy glass olacak
Bu kasanın önüne 120mm lik fan takacağım. Defyant hocamızın yaptıkları gibi bi çalışma düşünüyorum. Polyester macunu pendikten 1kgsunu 8 ytl ye aldım. Gelince dewam edeceğim. Bu arada çevresine yuvarlak birşey koymam gerekiyor. Nereden temin edebilirim. Fikri olan var mı ? Borucuları bi gezsem mi ne
Bende şimdi onu tartışıordum arkadaşımla. Sence nasıl keseyim ? Ortasında asus yazısı olmasa daha güzel olabilirdi. Bir iki şekil çıkardım yazı işi bozdu. Yazı kalsın dedim. filan ortada bişeler işte bende bilmiorum neyapacağım.
Ya aslında çok güzel planlarım var ama imkanım yok diyelim. Zaten bu kasayı peder beye vereceğim için fazla kasmak istemiyorum. Sadece dene amaçlı bir iki işlem yapıyorum. Yoksa ilk yapacağım iş sıfırdan kasa yapmak olacak. Neden dersen sevmiyorum bu tarz kasaları. Piyasada istediğim gibi kasa çeşidi yok. Ondan direk kendim yapacam. Büyük ihtimalle de 1.5 sene filan başlarım işlemlere. Tabi kim öle kim kala
dert etme sen Ufak bi yer ve açık hava. Ayrıca boya tecrübemde var eskiden kalma
Bu arada stock fanı boyadım. Kasaya da vernik atıyorum ki daha bi güzel olsun.
Bu arada sadelik yanlısı bi insan olduğumdan kasa kapağını kare olarak sade bi şekilde keseceğim. Zaten yan tarafa 140mm lik fan gelecek. Aslında kafamda güzel projeler vardı ama ASUS yazısı tamamen kapağı kaplıyor ondan fazla bi seçenek bırakmadı.