Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Benq Z2 İncelemesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Benq Siemens >> Benq Z2 İncelemesi Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sinangin

5 Kasım 2006; 17:21:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Kutunun içinden kontrol tuşlarına sahip bir kulaklık(oldukça uzun ve beyaz renkte), boyun askısı ve yedek bir kapak çıkıyor(ne yazık ki pembe renk, ürünün üstünde mavi kapak var).Benq'nun Türkiye sitesinde yazan içeriğin tamamı kutunun içinden çıkmıyor. Teknosa'da satılan ürünün kutusunun içinde 3.5 mm jack adaptörü, kol tutucu ve sportif tutucu yok. Kulaklık olarak Dco-100 modelini kullanıyor ve bu kulaklık şu anda Benq-Siemens'in anlaşmalı aksesuarcısı olan Procom'da mevcut değil(gelecek hafta ellerinde olacağını söylediler). Telefon 100 küsür gram(106 sanırım) ve cepte rahatsızlık yaratmıyor. Tuşlara alışması çok da zor değil. Telefonun hızı gerçekten çok iyi. Menülerdeki beklemeler çok az, mesaj yazma hızı W800i'den daha hızlı. Kutunun içindeki cd'deki yazılımı yükledikten sonra telefonu bilgisayara bağladığınızda telefon hafızasını çıkarılabilir disk olarak görebilirsiniz. Usb kablosu standart bir kablo değil daha önce hiç görmediğim bir girişi var(kulaklık girişi de buradan yapılıyor). Oldukça rahat bir şekilde mp3 transferi yapılabiliyor(usb 2.0 destekli): yanında verilen programın kullanılmasına gerek yok. Ayrıca cdnin içinden bir de handset manager diye bir program çıkıyor. Bu program vasıtasıyla telefon-bilgisayar arasında senkronizasyon yapabilirsiniz. Outlookla uyumlu, telefondaki mesajları falan da bilgisayara aktarabiliyor. Mp3 dinlerken hoparlör sesi çok kaliteli değil ama yüksek, kulaklıkla dinlerken ise ses kaliteli fakat ses düzeyi fazla yüksek değil. Ekolayzır için hazır ayarlar var kendimiz kanal ayarlarını yapamıyoruz. Kulaklığı evde denememe rağmen ses düzeyi bana düşük gibi geldi, otobüste vs sorun olabilir. Kulaklığın yanındaki kumanda epey güzel, telefona dokunmadan buradan mp3 çaları açıp kapatabilirsiniz veya ses ayarını yapabilirsiniz, şarkıları ileri geri alabilirsiniz. Kumanda da hold özelliği de var. Telefonla konuşurken sağ üst kısmını kulağınıza tutuyorsunuz, mikrofonu ise sol alt köşede, ilk başta garip geliyor ancak zamanla alışılıyor. Mp3 çalarında liste falan yaratabiliyorsunuz, ayrıca mp3ler çalarken aynen windows media playerdaki gibi abuk subuk animasyonlar çıkıyor. Bir işe yaramayan gereksiz bir özellik. Pil ömrünü gözlemleme fırsatı bulamadım, ancak hayal kırıklığına uğratmayacağa benziyor.

Gelelim kameraya. Kamerasında video kayıt özelliği yok sadece fotoğraf çekebiliyoruz. White balance ayarı, mekan seçimi ve flaşı var. Flaş denilen parlak led ışık gerçek flaş değil ve gece idare ediyor. Ancak kameranın kalitesi iyi değil. Aşağıda birkaç resim var bakıp kendiniz karar verirsiniz. Gece çekimlerinde sadece yakım çekimlerde işe yarıyor flaş, uzak çekim yapmak zor.

Son olarak aklıma gelen bir nokta, telefon mini sd kullanıyor. DİKKAT! mikro sd değil mini sd ikisi aynı şeyler değil yanlış alırsanız hoş olmaz. Ben 1 gblık kartı bimeksten 45 ytl'ye aldım, piyasada 2 gblıkları olduğunu da öğrendim. Genel olarak kamera dışındaki özellikleri iyi bir telefon. Bu fiyat aralığında başka bir telefon yok, kamerayı sadece gündüz kullanırım, otobüste mp3 dinlerim derseniz kesin alın pişman olmazsınız. Telefonla ilgili her türlü sorunuzu yanıtlayabilirim.

Benq Z2 incelemesi için:
http://forum.donanimhaber.com/m_10241980/mpage_1/key_/tm.htm
erhaninho_cArsi

5 Kasım 2006; 21:30:01 

sağol arkadaşım gerçekten güzel ve aydınlatıcı bi inceleme olmuş. Bana kalırsa çektiği resimler 1.3'e göre tatminkar. Fiyatı normalinin biraz altında, yani anormal bi ucuzluk yok bence. Çünkü bluetooth, kızılötesi ve video kayıt gibi can alıcı birkaç özellik yok.

İnceleme için tekrardan teşekkürler

Renault kalite şefi Yann Vincent: Toyota kalitesini hedefliyoruz.
cencel

6 Kasım 2006; 12:58:38 

Güzel bir inceleme olmuş. Bende almak üzereyim ancak birkaç sorum var?

1- Telefonda tema değiştirme özelliği var mı?
2- Alarmı kaç tane ve bu alarmda haftanın belli günleri çalmasını sağlayabiliyor musun?
3- Aynı numaradan iki cevapsız çağrı geldiğinde veya aynı numaraya iki çağrı yaptığında çağrı yaptığın zaman ve tarih ayrı ayrı mı yazıyor yoksa son cevapsız gelen zaman mı yazıyor?
4- Ekranı biraz küçük kullanımda çok sorun yaratıyor mu?
5- Çekilen fotoğraflar izlemeye kaltığında zoom yapılabiliyor mu?
6- Kulaklıktan mp3 ayarlarına erişilebiliyor ancak radyo ayarlarına (kanal değiştirme gibi) erişilebiliyor mu?
7- Zil sesi ve melodi sesi olarak mp3 ayarlanabiliyor mu ve sesleri güzel mi :)
8- Genel olarak kullanımından memnun musun? (fazla mesaj yazmayan biri olarak soruyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cencel -- 6 Kasım 2006; 13:00:30 >
coolsten

6 Kasım 2006; 13:06:36 

güzel bir inceleme ellerine sağlık.telefon şu anda teknosada büyük indirime girmiş.209 ytl yapmışlar.

Nokia 5200
The club of Walkman phones
cencel

6 Kasım 2006; 13:10:59 

Uzun bir araştırma sonucunda telefonu inceleyen bir yabancı site buldum

http://www.slashphone.com/104/1855.html
coyjonquil

6 Kasım 2006; 17:31:55 

benim merak ettiğim de ses kayıt özelliği var mı?varsa eğer kaydedilen ses melodi olarak kullanılabiliyor mu??

tanak

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

6 Kasım 2006; 17:40:08 

sanırım ikisi de vardır.

Real Power is Your Soul.

(Panasonic Lumix DMC FX07,Creative MuVo N200 1GB,Motorola ROKR E2,AMD Athlon X2 4000+)
cmert

Sisteme Gözat

6 Kasım 2006; 17:46:37 

inceleme diyorsunuz, ortada cihazın fotoları yok, olmaz böyle

buyrunuz ...

● Nokia 6120c v05.11
● Symbian OS v9.2 fp
● 369mhz Omap ARM-11
ozgur

6 Kasım 2006; 17:58:38 

Tuşları çok kötü duruyo bide mesaj yazmak telefonun başlıca problemi olsa gerek.

mtksnz

6 Kasım 2006; 18:55:56 

cmert hocam cok saol yine döktürmüşsün
tel senin mi hayırlı olsun bizi bırakma

yaşasın sx1 kardeşliği

PC (coming soon)+SX1 BLACK+MOTOROLA ROKR E2
D_E_V_I_L

6 Kasım 2006; 19:13:18 

tel 2 gun elımdeydı ama artık yok kullandıgım sure zarfında
1-bılemıyorum
2-5 alarmı var ewt calıyor
3-bılemıyorum
4-ewet biraz bn sevmedım
5-resımler kotu zaten 1:1 boyutuna kadar zoom yapabılıyor
6-ewet 2 sıde yapılıo
7-seslser kotu k750 nın sesı bıle daha fazla cıkıyo mp3 mp3 dıo ama iyi bi ses kalıtesı YOK

yani kısaca bu tel alınana kdr 300 ytl daa verıp k750 almak daa hatta cok daa ii
quote:

Orjinalden alıntı: cencel

Güzel bir inceleme olmuş. Bende almak üzereyim ancak birkaç sorum var?

1- Telefonda tema değiştirme özelliği var mı?
2- Alarmı kaç tane ve bu alarmda haftanın belli günleri çalmasını sağlayabiliyor musun?
3- Aynı numaradan iki cevapsız çağrı geldiğinde veya aynı numaraya iki çağrı yaptığında çağrı yaptığın zaman ve tarih ayrı ayrı mı yazıyor yoksa son cevapsız gelen zaman mı yazıyor?
4- Ekranı biraz küçük kullanımda çok sorun yaratıyor mu?
5- Çekilen fotoğraflar izlemeye kaltığında zoom yapılabiliyor mu?
6- Kulaklıktan mp3 ayarlarına erişilebiliyor ancak radyo ayarlarına (kanal değiştirme gibi) erişilebiliyor mu?
7- Zil sesi ve melodi sesi olarak mp3 ayarlanabiliyor mu ve sesleri güzel mi :)
8- Genel olarak kullanımından memnun musun? (fazla mesaj yazmayan biri olarak soruyorum)

cmert

Sisteme Gözat

6 Kasım 2006; 19:56:57 

quote:

Orjinalden alıntı: mtksnz

cmert hocam cok saol yine döktürmüşsün
tel senin mi hayırlı olsun bizi bırakma

yaşasın sx1 kardeşliği

yok be dostum benim değil, sadece yukarıda arkadaşın verdiği linkteki resimleri sizlere sundum
hem görmedin mi tuşlarda çince yazılar var

Ne sizi, ne de SX1 i bırakmam söz konusu bile olamaz, ben bıraksam o beni bırakmaz

IMMORTAL SX1

● Nokia 6120c v05.11
● Symbian OS v9.2 fp
● 369mhz Omap ARM-11
GKHN33

6 Kasım 2006; 20:27:25 

hocam iyide bu 200 milyon senin dediğin k750 550 milyon. yani onu alana kadar iki tane Z2 alınır yaw maksat burda ucuza güzel bir telefon almak değil mi. şimdi sesi için de 300 milyon fark verilmez ki. dimi yani?

ŞAMPİYON GALATASARAY
ilker.d

6 Kasım 2006; 20:29:14 

Tuşları SX1'deki gibi çift taraflı yapamamışlar. Fiyatı çok hoş.

Fotoğrafları 1.3 MP için tabii kötü, ama küçültünce fena değiller. (640x480 yapınca mesela)

Rakiplerini fiyat olarak ezen bir telefon. Yine de çok satamaz.

Sempron64 2800+ 1600MHz (200 FSB) @ 2200MHz (275 FSB) 1.4V ||| Gigabyte K8N51GMF-RH GF6100
1024 + 512 MB DDR400 Twinmos ||| 17" Philips 107S66 Flat ||| 256 MB Sparkle 8600GT
200 GB Western Digital SATA HDD | LG GSA H55N DVD-RW
FlyVideo '98 TV+FM | Onixon DSL100U | Genius LuxeMate | A4Tech SWOP3
--SIEMENS SX1-- | Canon IXUS 70
Eski kullanıcı adım - delakitir | Alışveriş Yaptıklarım
GKHN33

6 Kasım 2006; 22:32:29 

Arkadaşım kullandığın belleğin markası nedir??Bende "kingston" u çalıştırmıo da..Görmüo kartı..

ŞAMPİYON GALATASARAY
erhaninho_cArsi

6 Kasım 2006; 23:05:21