Şimdi Ara

Project Ara yeni nesil batarya teknolojilerinden faydalanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Project Ara yeni nesil batarya teknolojilerinden faydalanacak





    Bu yılın merakla beklenen projelerinden birisi hiç şüphesiz Project Ara. Bilgisayar kasası toplar gibi bir iskelet üzerine dilediğiniz bileşen modülünü ekleyebileceğiniz akıllı telefon Project Ara'nın yıl sonlarına doğru piyasada olması bekleniyor. Google gözde projesi için önemli teknolojilerden yararlanmayı planlıyor. 




    Proje kapsamında Nvidia, Rockchip gibi firmalar bileşenlerini modül haline getirerek satış noktalarından tüketicilere pazarlayacak. Google'ın belirlediği iskelete göre modüllerin boyutları da değişecek. Project Ara'nın ilk modül mağazası da deneme amaçlı olarak Porto Riko'da açılacak. 




    Project Ara'da yer alacak üreticilerden birisi olan Solid Energy, yaptığı açıklamada proje için yenilikçi batarya teknolojilerini optimize edeceğini ve 2016 yılında kullanıma sunacağını bildirdi. Firma elektrikli otomobiller için de 2017 yılında yenilikçi bataryalar geliştirmeyi planlıyor. 




    Solid Energy günümüz Li-Ion bataryaların kullandığı grafit anot yerine çok ince metal anot kullanıyor. Bu sayede grafit anodun tutabildiği litre başına 600Whr enerji yoğunluğu, metal anot ile birlikte litre başına 1200Whr seviyesine yükseliyor. Böylece örneğin Galaxy Note 4 bataryası bu teknolojiyle 6400mAh gücüne kadar çıkabiliyor. Ayrıca diğer bataryalar daha yüksek sıcaklıklarda çalışırken, Solid Energy oda sıcaklığında çalışabiliyor. 




    Solid Energy firması Project Ara için daha güçlü batarya modülleri üretebilecek ve o dönem benzer boyutlardaki rakiplerinden daha fazla kullanım süresi sunacak. Bu önemli zira modüllerin boyutları nedeniyle muhtemelen büyük bataryalar geliştirilemeyecek ve küçük boyutlarda güçlü bataryalar tercih sebebi olacak.  

     

     








  • Apple 1 ay sonra satın alır :D solid energy'i

  • Bizim S3 Neo'ya gelirse ohooo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be artık pc tavsiyeden sonra cep telefonları tavsiye bölümü açılır,hangi işlemciyi,rami takayım diye :)

  • Telefon topluyorum yardım konuları göreceğiz sanırım

  • Apple alırsa abov...

  • Batarya teknolojisi gelişmiyor diyordu tüm forum,bayâ bir ilerleme katedilmiş aslında. Umarım büyük bir firma satın almaz.

  • inşallah hadi hayırlısı bakalım.
    yıl sonu çıkacak ne zaman yaygınlaşıcak ne standartlar olucak bunları artık 2016 dan evel göremeyiz gibi geliyo bana.

  • Batarya şu dönemde bir akıllı telefon için en önemli kriter olmuş durumda. İşlemci, RAM, ROM vs... önemli ama bu donanımları kullanma süresini bize verende batarya haliyle. Teknolojinin artık ağırlık vereceği nokta çok açık belli, bence üretim teknolojisindeki nanometrik küçültmelerin yanında batarya sektöründe devrim yapacak bir adım çok daha büyük bir kilometre taşı olabilir...

  • Bosver telefonuda bu batarya yi cikar yeter

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heh işte yav, koyun şöyle güzel bataryalar, bakalım keyfimize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.