Şimdi Ara

KAYIP KAÇAK İADE BEDELİ GERİ ALINIYOR !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kayıp-kaçak bedeli tüketiciden geri alınacak
    Meclis'e sunulan Elektrik Piyasası Kanunu'na göre, dava açanlara ödenen kayıp-kaçak bedeli faturalandırılarak tüketiciden geri alınacak

    Elektrik Piyasası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören 15 maddelik tasarı önceki gün hükümet tarafından TBMM’ye sunuldu. Tasarıda, elektrikte kayıp Kaçak bedellerine yönelik açılacak davaların önüne geçmek için ilginç bir hüküm de yer aldı.

    Geçici bir madde ile kayıp kaçak konusunda bugüne kadar açılan davalar sonucunda yapılan ödemeler ile mahkeme masrafl arının, bundan sonraki dönemlerde hazırlanacak yeni faturalara eklenerek tüm tüketicilerden tahsilinin önü açılıyor. Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı, TBMM Genel Kurulu’na sunuldu.

    Tasarı elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedellerine itiraza yönelik dava açılmasının önüne geçiyor. Ancak, tasarı ile Elektrik Piyasası Kanunu’na ilginç bir geçici madde ekleniyor. Bu na göre, elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedellerine itiraz edip dava açarak bu paraları geri alan tüketicilere ödenen tüm bedellerin yeniden müşteriden tahsilinin önü açılıyor.

    Yasaya eklenen geçici 19’uncu madde ile ‘mahkeme ve tüketici hakem heyeti kararına istinaden dağıtım şirketi ya da tedarikçi tarafından yapılan iadeler ve mahkeme kararlarına yer alan giderler dağıtım tarifeleri yoluyla karşılanır’ hükmü yasaya eklendi. Bu hüküm, tüketicilere bugüne kadar ödenen tüm bedeller ile yapılan mahkeme masrafl arının dava açsın açmasın tüm tüketicilerden tahsil edilmesinin önünü açıyor.


    Gelde sinirlenme ulan yaptıkları bi iş doğru olsun şaşırıcam ya. kayıp kaçak bedelini almadan adamlar milletin aldıklarını yine tüm tüketiciye dağıtıyor böyle saçma bir sistem varmıdır dünyada ?


    ÖZET : TOPLAM 5 MİLYAR KAYIP KAÇAK BEDELİ ÖDENDİ ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ TARAFINDAN. SONRASINDA DÖVLETİMİZ YASA ÇIKARIP ELEKTRİK ŞİRKETLERİ BATIYOR DİYE Bİ BAHANE ÜRETİP HALK TARAFINDAN ALINAN 5 MİLYARI TEKRAR HALKA BÖLÜŞTÜREREK ÖDETİYORLAR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCaner -- 31 Ocak 2015; 12:49:40 >







  • Özet geçiyorum. Faturalarına Kaç-ak kullanım için itiraz edip para alanların parası elektrik kurumlarına geri iade edilcek ve hiç bir şekilde kimse dava açamıycak

    Buda demek oluyorki adalet haklının değil güçlünün yanındadır.
  • Dava açsak kazanırmıyız . hayır

  • https://www.youtube.com/watch?v=0LB9KaZNztA




  • herşeye vergi koyup kaçak parasını bile halkına ödeten parti.
  • her bir günüm dert isyanla dolu
  • Ve tüm bunları göz göre göre yaptıkları halde hala sesini çıkarmayan koyunlarımız mevcut hoş sesinide çıkarsan haksız düşüyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah bin türlü belalarını versin. Kimi hevaller bedava elektrik kullansın diye ben her ay 200 lira elektirk ödemeye devam edeyim. Allah bin belasını versin bu tasarıda emeği geçenlerin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CODY

    Özet geçiyorum. Faturalarına Kaç-ak kullanım için itiraz edip para alanların parası elektrik kurumlarına geri iade edilcek ve hiç bir şekilde kimse dava açamıycak

    Buda demek oluyorki adalet haklının değil güçlünün yanındadır.

    hocam sıkıntı şu şimdi gidip parayı alanlar varya işte onların aldığı o kayıp kaçak iade bedeli yine halka ödetilecek.
  • Bir dahaki seçim yine %50 alır bunlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AvcıHaloDayı

    Bir dahaki seçim yine %50 alır bunlar...

    hocam iktidar olabilirler ama o kadar alıcaklarını sanmıyorum. alırlarsa da bu ülkede yaşamanın anlamı yok. yani adamlar diyor ki ilk kayıp kaçak bedelini alabilirsiniz diyorlar. gidip alanlar oluyor ve toplam 5 milyar kayıp kaçak bedeli iade edilmiş. sonra gelip aaa elektrik dağıtım şirketleri batıyor o 5 milyarı halka bölüştürücez ve tekrar ödüceksiniz diyor. yani bu işin neresinde mantık var neresinde akıl var anlamış değilim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.