Şimdi Ara

Olimpiyat stadı, tadilat ve Milli takım stadı olması hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olimpiyat stadı ile ilgili FATIH TERIM projesi gündemde her yerde.

    Konu ile ilgili bi başlık yok forumda, insanların fikrini merak ediyorum.

    Saha 90 derece çevrilerek mevcut kapalı ve numaralı tabir ettiğimiz yerler kale arkaları olacak,
    Şimdiki kale arkaları tekrar inşa edilecek ve çatı ile kapatılacakmış. Bu sayede rüzgar da sorun olmayacakmış ve milli takımın bütün birimleri burada maç yapacakmış. Senede ortalama 100 maç.

    Proje biraz saçma geldi.
    O şimdiki kocaman çatı ne olacak? Yıkılıp baştan yapılması vs demek eni bi stad yapmak demek. Zaten maliyet şimdiki en minimal hali ile 50-60m $ civarında olacakmış.


    Stad olduğu gibi kale arkaları tekrar yapılıp her yanı kapatılsa daha mantıklı olmaz mı acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kale arkaları düzgün kapatıldıktan sonra rüzgar problemi kalmaz. Ama bence asıl amaç sahayı çevirip yıkılıp yapılacak tribünlerin sahaya daha yakın olmasını sağlamak.
    Tabi bunun mühendislik-mimarlık kısmı da var. O stadyum öyle kalmayacak orası kesin ama ne olacağını zaman gösterecek.
  • O staddan hic bir sey olmaz at kostursunlar orada bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ne ne yapıyon Arena varken
  • Rüzgar için saha çevrilecek mi :D

    Kale arkalarını kapatıncada rüzgar sorunu kalkar.Rüzgar için çevrilmez.Başka sebeb olabilir.Tribünleri yaklaştırıp kenardaki koşu yerleri iptal olucaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olimpiyata ne kadar tadilat yapsalarda birşey olmaz . Ülkemizde güzel stadlar varken ve stad yapımına devam edilirken Olimpiyata geçmek saçma.
  • Faturalar da stad vergileri diye yeni vergi sistemi karşıma çıkarsa şaşırmam.
  • Bu stadın yapımından sorumlu ne kadar mimar, mühendis, devlet adamı varsa hepsinden hesap sorulmalı. Yok sahayı çevireceklermiş de kale arkalarını kapatacaklarmış da falan filan. Kardeşim siz burayı yaparken hiç mi fizibilite yapmadınız. Gecekondu yapar gibi stad yaparsan böyle debelenirsin işte, eğer yapımında 1 kuruşum bile geçtiyse haram olsun.
  • Türkiye senede 100 maç yapmıyorki. 1 maç yapıyor 4
    Ay ara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi Ntv Sporda İzledim Yok Enine Büyüteceklerimiş Falan Sahayı La Ne Diyonuz Ya.Bi Kere Üst Ve Yan Tribünlerin Kapatılması Söz Konusu Olamaz Çünkü Stadın Fiziki Dizaynı İzin Vermez Buna.Stadı Yıkın Demiyorum Ama Eğer Bi İşe Kalkıcaksanız Adam Akıllı Başlayın Bitirin Basın Parayı Şu Rezilliği Düzeltin.
  • O stadı oraya o yönde yapanın ben... Böyle bir şey yok ya, o arazide 10 dk. geçirsen o stadın o yönde yapılamayacağını anlarsın. Bu nasıl bir rezilliktir? Şimdi de kalkmış çevireceklermiş sahayı, zaten 20 metre var kale arkası ile saha arasında, çevirince bu uzaklık 40 metreye çıkacak. Zaten dürbün lazım bu haliyle, öyle olunca teleskop falan gerekecek. Kaldı ki o stadın simetrisi de bozuk, oraya hiç bir şey yapılamaz. yıkıp baştan yapmadıkça oraya harcanan milyonlar çöpe ya da birilerinin cebine gider sadece...
  • yılda 5m alıyor yetmemiş birde bu işlere el atmış çöpe gidecek paralar,o stad yenilenene kadar ülkede biten bir dünya yeni stad olacak yılda kaç maç yapacaksında milli takım stadı peşinde koşuyorsun ey fatih
    bu stattın isminden de atatürk ü kaldırıp kendi adını koydurursa hiç şaşırmam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rodoplu-

    Türkiye senede 100 maç yapmıyorki. 1 maç yapıyor 4
    Ay ara

    sadece a milli olarak düşünme. milli takımların bütün branşları toplam senede 100 maç ortalama yapıyor yazıorlar.
  • maliyeti çok diyorlardı
  • birileri gene ceplerini doldurmasında
  • Şunu yapacağına beşiktaşın yapacağı stat 15 bin kişi daha fazla olsaydı tüm milli maçlara da yeterdi.Allahın dağına stat yapıp paraları sokağa attılar ama beşiktaş stat yapıp birilerine ekmek yedirmeyince büyük olmaması için şehir görüntüsü bilmem ne bahane oluyor.
    Devlet izinleri verecekti, birazda yardım edecekti mis gibi şehrin göbeğinde stat olacaktı.Sanki gökdelenler görüntüyü bozmuyor da beşiktaş stadı bozacak.
  • Zamanında bjknın inönüye yaptığı gibi zemini aşağı insirerek tribünleri sahaya yaklaştırabilirler. Ama bunu olimpiyata yapabilmen çok zor. Tribünler sahaya o kadar uzakki anca metro seviyesinde denkleşir

    Kale arkaları yükseltilip 6 ay o sahada futbol oynatma çimi kendi olsun. Harika stad olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem ki a milli takımına stad istiyorlar onu önceden yapıcaklardı Ali sami yene iş yeri yapıcaklarına o stadı güzel bi şekilde
    onarsalardı hem hatıralar kalırdı hemde şehir içinde bir yerde olurdu



    not:beşiktaşlıyım biz başka yere stad yapsaydık aynı düşüncem inönü içinde olucaktı ne gerek vardı ali sami yeni yıkmaya
  • stattaki en büyük problem bence tribünlerin gri olması. Stat boş olunca iğrenç oluyor. Ama stat dolduğu zaman iyi neden? çünkü koltuklar berbat.
  • İzmir'deki Atatürk stadını milli takım stadı yapın daha iyi, taç çizgisinden tribünlere kadar olan bölüme yer altına girip çıkabilen tribün yapın, ihtiyaca göre olimpiyat için ya da futbol maçı için kullanılır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.