Şimdi Ara

İ30 mu Auris mi Leon mu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben üniversite ogrencisiyim. Bir araba alicam oncelikle benim icin en onemli sey konfor. Ben konforlu arabaya binmek istiyorum. Ben arastirdim bir sure sonra bu 3 araba hakkinda bir fikir olusturdum. Oncelikle dizel pahali gonul ister ki bi dizel otomatik bir golf alalim ama o beni asiyor. Oncelikle otomatik istiyorum kesinlikle. Antep de okuyorum ve usta sofor degilim. Riske atmaya gerek yok rahatlik. O yuzden otomatik istiyorum. 2. Konu basta dizel istiyordum sonra pahali oldugundan dolayi benzinli alip tup taktirmak cok daha cazip geldi. Ve en onemliside konfor. Arabayi soyle 10-20 bin km civarinda almayi dusunuyorum. Ne sifir ne 2. El temiz ve hatasiz boyasiz bir araba. Simdi gecelim arabalara
    Toyota auris 1.6 advance veya premium otomatik almayi dusunuyorum. Premium daha iyi tabi ama advance de olabilir. Konfor olarak gayet guzel araba fazlada yakmiyormus zaten tupde taktirdik mi cok guzel olur. Skypack ne ise yariyor bilmiyorum. Ama cam tavan guzel olur. Tabi acilsa daha iyi ama acilmiyo. Geri gorus kamerasi elektronik koltuklar hiz sabitleyici vs. Tam bana gore ozellikler. Aurisde hosuma gidiyor benim. Valla testlerde ve forumlarda ic konsolunu begenmeselerde digital saat olmasina ragmen benim hosuma gitti buyuk ekran ve guzel bir konsol bence.
    Gecelim hyundai ya
    İ20 vardi bizde 2012 model 1.2 benzinli araba birincisi cok yakiyodu sonra tup taktirdik fln ama arabadaki begenmedim sey guven vermiyodu. Direksiyonu cok yumusak yag gibi donuyor ama oturakli bir araba degildi. Bir de ufak kazam var arabayla. O yuzden direksiyon surusu i 20 de guzel degildi. Debriaji cok sorunluydu. Ama bir zaman toyota corolla surdugumde araba debriaja basmasanda vitesi atiyodu ve hosuma gitmisti yani. Neyse i 30 u da inceledim
    İc mekan guzel tani elite de guzel style cok bos bir araba. Yani el freni falan tusla hosuma gitti. Ama bilmiyorum ic konsol sanki aurisde bende bir adim daha one gecti gibi hissediyorum ama bilmiyorum kararsizim ve i20 deki o direksiyon hakimiyeti vs bundada olur mu kararsizim. Yani karasizim.
    Gecelim leona leonda isler biraz karisik. Leonda baktigim zaman gene style bos. Led far bile yok leonada alinacak araba 1.4 benzinli otomatik FR ama o da sahibindende baktigimda bir tane ilan yok butun FR ler manuel. Ve dizelle ayni fiyat. Yani 1.6 tdi style ile ayni fiyatta. Ama style olup cok opsiyon alanlar var. Her neyse digeride seat. Ve ic mekani koltuk kumaslari benim cok hosuma gitmedi ama tani ondeki ledlerde bir baska duruyor. Yani olaya toyota seat hyundai olarak bakarsak seat geride ama bilemiyorum yardim ederseniz sevinirim. Butcemde 55 binlira
    Yardim ederseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Otomatik FR'lar daha Türkiye sinirina girmedi bile. Sahibinden'de olmamasi çok normal.

    Bir de, bu araçlarin tüple uyumlu olup olmadigini arastirdiniz my? Leon FR için konusuyorum kesinlikle uyumlu degil. Zaten az yakiyor da siz tüp taktircam dediginiz için belirtmek istedim.

    Son olarak, sizin yapacaginiz en iyi sey, sifir alacakmis gibi bayilerine gidip bu araçlarla test sürüsleri yapmaniz. Ona göre 2. ellerine bakarsiniz hangi araci daha çok begenirseniz.

    Düzenleme: Türkçe karakterlerin bazilari gitmis yine forumda, düzeltmem gerekti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesc_ -- 29 Ocak 2015; 18:02:20 >
  • Anladim Leon ihtimali biraz daha dustu o zaman leonda dizel style nin uzerinde belki durabilirim. Ya alacagim zaman test edecegim
    Tabiki ama sizlerinde yorumlarini onerilerini eksilerini ve artilarini duymak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon ihtimali düştüyse fiyatına göre diğer ikisinde karar verilebilir.
  • Hocam leon style'a boş diyorsanız, kolay kolay araç beğenemezsiniz. Ya da benim beklentilerim çok düşük:) leon style bence fazlası ile dolu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik dediğiniz için Leon TDI style'ı da elemenizi tavsiye ederim hocam çünkü DSG oldukça sıkıntılı bir otomatik şanzıman sağlamlık açısından.

    Ben size Auris Advance Skypack + LPG tavsiye ederim kesinlikle. Kriterlerinize tam uyuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG takılacaksa zaten direk Auris alın derim.

    İ30'a LPG taktırmakta ayrı bir ücret.Ona LPG takana kadar dizelini alırım daha iyi zaten.

    Leon ise bence güzel.Tam bir F/P aracı.

    Tam bütçe yazsanız daha güzel olur sanırım 50 civarı bütçeniz var.
  • auris
  • Aynen 50 civari butce var yorum ataara tesekkurler dahada yorumlarinizi bekliyorum. Su ana kadar auris kararima destek cogunluk i30 a lpg taktirmak niye zor onu anlamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota marka olarak daha guclu oldugu icin Auris derim. Konfor olarak da daha iyi olduguna eminim. İkinci el ve bakım konusunda da sıkıntı çekmezsin.
    hyundai taksici arabası, seat desen vw çakması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet katiliyorum son dediginize baska secenek oneriyormusunuz peki? Mesela c4 ben baktim ama ic olarak zayif gibi geldi. Yani su anda en iyisi auris gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auris diyince tuvnera aklıma geldi, adam çok yakıyo diye garaja kilitleyip başka araba almıştı, şaka biyana auris corollada fazla yakıyormuş ,otomatiği zaten yakıt canavarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben olsam hyundai ye para vermem toyota auris 1.6 touch multidrive s lpg alır binerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende i30 icin ayni seyi duydum. İ30 cok yakiyormus. Aurisin dizeli zaten cok az yakiyo benzinliside biraz yakiyor ama tup taktirinca daha iyi olur tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel bir araba bence bakalim hayirlisi ins guzel ve fiyata uydurabilirsem premium bulabilirsem cok iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azrayilmka A kullanıcısına yanıt
    Yeni kasa Aurisi d4d 6 ay kullandim 0 almistim. Benzinlisinin yakitini bilmiyorum ancak dizeli asiri az yakiyor. İstanbulda 5.2 ile dolasiyordum. Cok guzel bir araba ancak aracin soyle bi sikintisi var 4-5 kisi bindiginizde tumseklerde alti vuruyor aracin. Ben leon tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyw kardes ama bir alti vuruyor diye arabayi silme 😄 ona bakarsan bizde audi almiyoruz ki fiyatina gore olur yani oyle seyler tabikide malzemesi mukemmel degil icine ses alir hiz yapamaz ama bu fiyata iyi bir araba diye dusunuyorum. Peki yeni auris hakkinda konforu vs biraz bilgi verebilirmisiniz? Birde hangi paketini kullaniyordunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azrayilmka A kullanıcısına yanıt
    Araci silmedim arac halen duruyor abimde. Ancak sinir bozucu bi durum. İstanbulda cok tumsek oldugundan yasadikca anlarsiniz. Konfor olarak bence gayet iyiydi. Hatta yol tutusuda sinifina gore en iyilerden. Malzeme kalitesi tabikide yuksek degil. Araci alirlken fabrika lastigi varsa direk degistirmeni tavsiye ederim. Continental sport contact 1 fi galiba asiri kotu bir lastik. Hem kayiyor hem abs cabuk devreye giriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abs nin cabuk devreye girmesi iyi bir sey degil mi ki? Arabanin baska ne gibi eksi ve artilari var peki 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auris diyorum, lpg ile tam uyumlu, cvt sorunsuz. Güçlü atmosferik motorunu CVT şanzıman törpülüyor yanlız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.