Şimdi Ara

Samsung geçen yılın son çeyreğini düşüşle kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Samsung geçen yılın son çeyreğini düşüşle kapattı





    Özellikle HTC'nin gerilemeye başladığı 2011 yılı sonlarında ipleri eline alan Samsung, rekor Galaxy S ve Note serisi satışlarla akıllı telefon pazarında liderliğe oturmuştu ve art arda dikkat çekici gelir tabloları açıklamaya başlamıştı. 




    Ancak geçen yılın ilk çeyreğinde başlayan tökezleme tüm yılı etkisi altına aldı. Gelirlerin büyük çoğunluğu mobil bölümden geldiği için holdingin genelinde de düşüş sözkonusu. Üç yıldan beri Samsung yıl bazında sürekli artış yaşıyordu. 




    Firma geçen ay yıl bazında düşüş beklediğine dair açıklamalar yaptığı için ekonomi uzmanları da analizlerini bu yönde revize etmişti. Bu bakımdan Samsung'un tablosu büyük bir sürprize neden olmadı. Ancak düşüşte de bir yavaşlama olduğu belirtiliyor. 




    Firmanın geçen yılın son çeyreğinde elde ettiği gelir 49 milyar dolar civarında oldu. Düşüş yüzde 11 civarında gerçekleşti. Faaliyet karı ise 4.9 milyar dolar ile yüzde 36 civarında düşüş kaydetti. Net kar da ise yüzde 27 düşüş görüldü.




    Mobil bölüm son çeyrekte yaklaşık 1.8 milyar dolar gelir elde etti. Önceki çeyrekte bu rakam 1.6 milyar dolar, önceki yıl aynı dönemde ise 5 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Toplamda 95 milyon mobil telefon satan Samsung en büyük katkıyı Galaxy Note 4 modelinden gördü. Firma en büyük düşüşü 8 puan ile Çin'de yaşadı ve Xiaomi, Apple gibi rakiplerine boyun eğmek zorunda kaldı.




    Samsung yeni dönemde tasarım ve materyal konusunda farklılaşmaya çalışarak yeni serileri pazara adapte etmeye çalışacak. Firmanın bu yıl pazarda nasıl bir grafik izleyeceği ise bilinmiyor.  

     

     








  • Hell yeah baby

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinli firmalar dünyaya açılsa....

  • Samsung

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gram üzülmüyorum aksine seviniyorum.O tasarımı, o arayüzü adam etmeden her zaman zarar edeceksin Samsung.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu düşüş bu yılda devam edecektir.
  • umarım samsung işi ciddiye almıştır. Eğer bu yılda Galaxy S6 ile durumu düzeltmese durumu daha da kötüye gidecektir. Çünkü alt ve orta seviyelerde Çinli firmalar piyasayı ele geçirdi sayılır. Ayrıca bu yıl çinli firmalar daha da dünyaya yayılmaya çalışacaklar.. Tabi bizde boş dururmuyuz.Bizim vestelde vergileri yükseltmeye çalışıp daha fazla satış yapacak..

  • Çinli firmaların yükselişi ve Iphone 6 satışının uzak doğuda yüksek olmasından kaynaklanıyor bu gerileme. Durum çok kötü değil aslında ama Samsung daha cesur adımlar atabilir. Bu da iyi olur tabi.

  • Batması dileğiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım en yakın zaman da düzeltirler . Şu an Apple tartışmasız en kaliteli ürünleri yapan firma mobil cihazlarda ama Çinli firmaların yükselişi durdurulamıyor .

  • Piyasayı samsunga boğun daha çok model daha çok plastik kullanın işçileri fabrikadan çıkartmayın her yeri samsunga boğun insanlar samsung kussun belki geliriniz artar....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: General.

    Batması dileğiyle.

    Olmayacak duaya amin denmez. Batması söz konusu değil s6 dan da birşey beklemeyin derim. S4 soylemeye gerek yok S5 ise sorunlar bitmiyor. Bence bu yaşadığı düşüş devam edecek. 1300 tlye f/p olan telefonlar var. Biraz daha düşük bütçeli telefon uretmesi lazımdı onuda galaxy A ile denemeye çalıştı. bence o telefonun tasarımı rezalet s3 terk. Sadece note serisi ile devam etseydi daha başarılı olurdu diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung sımdılık cızgısını bozmayacaktır. bu gerıle 2015 yılındada gerceklesır ve bır sonrakı 2016 yılına kadarda sarkarsa belkı o zaman harekete gecmelerı olası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.