Şimdi Ara

Oculus sanal gerçeklik filmi hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Oculus sanal gerçeklik filmi hazırlıyor


    Kickstarter'da başarıya ulaşarak adını duyuran sanal gerçeklik kaskı Oculus VR daha sonra 2 Milyar dolar karşılığına Facebook'a satılmıştı. Bir süredir Facebook'un sahibi olduğu proje'nin en son hali ise CES 2015 fuarında tüketicilerin deneyimine sunulmuştu.



    Mesut Çevik'in CES 2015 Oculus Rift incelemesi için tıklayın



    Genelde oyunlar ile bağdaşlaştırılan teknoloji için Oculus'un kurduğu film yapım şirketi Story Studio'nun yapımcısı Edward Saatchi ise "Oculus filmlere odaklanacak" açıklaması yaptı.



    Story Studio ismi verilen Oculus VR için içerik üretecek yapım şirketi ise Pixar Animation Studios, Lucasfilm Ltd. gibi önemli film şirketlerinden transfer edilen çalışanlardan oluşan bir ekibe sahip. Stüdyonun duyurduğu ilk film ise "Lost" adını taşıyor. İzleyicinin hızına bağlı olarak 3.5 dakika ile 10 dakika arasında bir tecrübe sunacak film yayınlanan sahnesinde animasyon şeklinde hazırlanan robotik bir elin orman içerisinde hareket edeceği görülüyor. Film kısa olsa da doyurucu bir içerik sunabileceği söyleniyor.

     




    Holywood'un ve bağımsız film yapımcılarının ilgi gösterdiği platform için ise nasıl içerik hazırlandığını bilmediklerini söyleyen Oculus CEO'su Brendan Irib "Onlara verecek bir cevabımız yok" açıklamasını yaptı. CEO aynı zamanda "Oyunlar konusunda sanal gerçekliğe nasıl başlayacağımızı biliyorduk, fakat sanal gerçeklik sunan filmlere nasıl başlayacağımızı bilmiyoruz" dedi.Filmin yayınlanmasının ardından kamera arkası sahnelerin paylaşılacağı ve Story Studio'nun ilk parti film yapımcılarına da destek olacağı açıklandı. 



    Story Studio'nun hazırlayacağı filmin ardından film sektörünün de bu konuda tecrübe kazanacağı ve sanal gerçeklik kaskları için içeriklerin hızla artacağı düşünülüyor.

     







  • Hayalini kurdugum sey nihayet gercek oluyor.

  • http://9gag.com/gag/aj6o4pQ bu örnekte korkunc sahneyi gören adamin tepkisi anlatiyor gercekciligi :) ve korkuyu bir yerlerde hissetmeyi

  • Abi çılgın bir şey geliyor ya

  • Herkesin beklediği birşeydi umarım hızla yayılır.

  • Hadi bakalım merakla bekliyorum . Gerçi ülkemize gelir mi orası şüpheli .

  • Herhalde bilet fiyatları da 80,90 liraya çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu da 5D olayı gibi olur kesin, ilk başlarda bi patlama yapar, ilgi çeker, sonra da çöküşe geçmez fakat stabil bir şekilde düşük oranlarda ilgi çeker, bi köşede durur öyle.



    Fakat farklısının olması da muhtemel, burada Oculus'ten bahsediyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu olay en az 3 sene daha tutmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2030 de çıkar....

  • isimde efsaneymiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korku filmlerinde fena bir şey olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 sene önce microsoft yaptı tutmadı zamanlaması kötüydü bakalım 15 sene sonra tutacakmı zamanla farkeden bir şey olacakmı görücez

  • Sürekli film izleyen ve sürekli sinemaya da giden birisiyim.

    İsterim ki, Oculus destekli ve onunla izlenen, normal metraj, en az 1 saat 36 dakikalık film yapsınlar da izleyeyim. Fiyatı da 40-50 lira olursa giderim.

  • Bu teknoloji ile evde buluşucağım günü allah kısmet ederse doyasıya yaşamak istiyorum
  • Gelecekte bazı filmler 360 derece 3d kameralar ile çekilecek zaten, bu beklenen birşey. Filmdeki yardımcı karakterlerden biri olarak öykünün içinde yer alacağız sağa sola, öne arkaya ve aşağı yukarı bakabileceğiz.
    Bu filmleri çekebilen teknoloji şu an zaten mevcut, tabletin accelerometresi kısa bir videoyu denemiştim. Gerekli tek şey bu 3d vr gözlüklerinin yaygınlaşıp çoğu evde kendine yer bulması.
    Ondan sonra gelen filmleri görün. Korku filminde arkadan koşan karakter olmak...
  • oculus rift sdk 2 sahibi biri olarak söylemek isterim ki bu teknoloji hala emekleme döneminde. Ama şu halde dahi kulaklığı takıp , evil within oynamaya kalbim el vermiyor. Bir de oyunu oynarken eşimin ben farketmeden odaya girip pat diye vücuduma vurması (bildiğin eşek şakası) adrenalin patlamasına yol açıyor.
  • Bu tarz filmler anca animasyon olur, cunku oculus rifti kafaniza taktiginizda her yonu gorebilmelisiniz.Animasyon ya da oyunlarda ortam 3d modellenebilecegi icin bu sorun ortadan kalkiyor tabii ki.360 derece kameralar gelisince gerceklesebilir, peki ya kafamizi saga kaydirirsak ne olucak, tam o deneyim olamaz.En azindan su an icin zor.Surekli ilerleyen bir sahne ise o zamam cok daha zor.

    Kaldi ki, bunda bir sahneyi cekerken kamera degistirerek yapilan check point diyebilecegimiz yerler olmiyacak, zira tek kamera var, o da gozunuz.Bir sahneyi kusursuz cekene kadar yapmalari gerekicek ve dublorlerle degisim olmasi asiri zor olucak.Kaldi ki aksiyon filmlerindeki kamera oyunlari kalkicak, ustune 360 derece cekmek zorunda olduklari icin maliyet tavan yapicak.O yuzden bence su an icin asiri zor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doctor_bey

    Bu da 5D olayı gibi olur kesin, ilk başlarda bi patlama yapar, ilgi çeker, sonra da çöküşe geçmez fakat stabil bir şekilde düşük oranlarda ilgi çeker, bi köşede durur öyle.



    Fakat farklısının olması da muhtemel, burada Oculus'ten bahsediyoruz

    tam tersi. 5D denilen olay para tuzağına döndü. oculus sağlam adımlarla geliyor. kopuk kopuk 5D hissiyatından ziyade direk gerçeklik algısı üzerine çalışıyorlar. yani beyin işleyişini inceleyerek daha bilimsel ve daha detaylı yaklaşıyorlar. başta da dediğim gibi tam tersi. 5D denilen olay kenarda köşede dururken. oculus devrim niteliği yaratacak ve gelecekte tüm oyunlar bu mantalite üzerinden gidecek. şu anda başlangıç aşamasındalar. evrim aşamasını gör bi de.




  • Umarım dediğiniz gibi olur, zaten mesajımın sonunda bir ümit var demiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.