sony vaio markasının vgn b3vp modelli notebook'una sahibim.. bugüne kadar hep recovery cd lerindeki windows u kullandım (windows xp pro eng idi) fakat şimdi türkçesini yüklemek istiyorum; az önce gayet güzel yükledim, formatım falan ii gitti fakat sorun şurda;
işe bilgisayar bileşenlerini tanıtamıyorum (ses kartı - ekran kartı - wireless...). recovery cd sinden format attığım zaman bu işlerle hiç uğraşmıyordum.. fakat şimdi ise o recovery cd lerinde bu ilgili setup ları bulup da bilgisayara tanıtamıyorum.. bu yüzden de bilgisayar yeni işletim sistemiyle kullanılmaz oluyor doayısıyla..
umarım derdimi açık bi şekilde izah edebilmişimdir... bu konuda ne yapmamı önerirsin?? bu sorunu nasıl aşabilirim...
sony vaio markasının vgn b3vp modelli notebook'una sahibim.. bugüne kadar hep recovery cd lerindeki windows u kullandım (windows xp pro eng idi) fakat şimdi türkçesini yüklemek istiyorum; az önce gayet güzel yükledim, formatım falan ii gitti fakat sorun şurda;
işe bilgisayar bileşenlerini tanıtamıyorum (ses kartı - ekran kartı - wireless...). recovery cd sinden format attığım zaman bu işlerle hiç uğraşmıyordum.. fakat şimdi ise o recovery cd lerinde bu ilgili setup ları bulup da bilgisayara tanıtamıyorum.. bu yüzden de bilgisayar yeni işletim sistemiyle kullanılmaz oluyor doayısıyla.. umarım derdimi açık bi şekilde izah edebilmişimdir... bu konuda ne yapmamı önerirsin?? bu sorunu nasıl aşabilirim...
çook teşekkürler
donanım driverlarınız hangimarka ise onunn sitesindden yükleyebbilirsiniz
işe bilgisayar bileşenlerini tanıtamıyorum (ses kartı - ekran kartı - wireless...). recovery cd sinden format attığım zaman bu işlerle hiç uğraşmıyordum.. fakat şimdi ise o recovery cd lerinde bu ilgili setup ları bulup da bilgisayara tanıtamıyorum.. bu yüzden de bilgisayar yeni işletim sistemiyle kullanılmaz oluyor doayısıyla.. umarım derdimi açık bi şekilde izah edebilmişimdir... bu konuda ne yapmamı önerirsin?? bu sorunu nasıl aşabilirim...
çook teşekkürler
cevabınız için teşekkür ederim.. peki hangilerini-hangi modelleri yüklemem gerektiğini nereden öğrenebilirim ??
çook teşekkürler
cevabınız için teşekkür ederim.. peki hangilerini-hangi modelleri yüklemem gerektiğini nereden öğrenebilirim ??
sony nin sitesinden bulabilirsiniz.. google a sony nin sahip olduğun modeli yaz arat bulacaksın
herkese selamlar.. Ben büyük bir aptallık yaptım..Windows un recovery cd sini taktım buraya kadar herşey normal,sorunum düzeldi..Daha sonra gene bi sorun çıktı format atayım dedim..C nin içine kazayla 2.windows u kurdum..Şimdi c de 1 tane normal windows(en son kurduğum)bi tane de sorunlu windows var...Sistem her sefer hangisini başlatmak istiyorsun diye soruyor...Şimdi asıl derdim şu..İki windowstan birini format atmadan silebilir miyim yoksa komple c yi silip tekrar windows xp yüklemem mi lazım..İşin komiği yeni yüklediğim windows u değil eskisini istiyorum..Recovery den sonra ses çıkmıyordu meğerse bir cd daha varmış audio driverlarıyla onu yüklemeyi unutmuşum..Ben 2. windowsu sırf kullandığım windowsta ses yok diye yüklemiştim ama şimdi ilk kullandığım windowsta ses var yenisinde yok... Kesin kafanızı allak bullak ettim sorry..... Uzun lafın kısası format atmadan iki işletim sisteminden birisini silebilir miyim? Cevap için şimdiden teşekkürler...