bu sayfa super olmus ama kımse bnım sorunuma bı cvp vermedı galıba cok kotu bısı olmus pcye kımse solemek ıstemıo bı cvp verseler tam super oljak ama... BRKYPNR a sonsuz yesekkurlerımı ıletıorum boyle bı konu hazırladıı ıcın
bu sayfa super olmus ama kımse bnım sorunuma bı cvp vermedı galıba cok kotu bısı olmus pcye kımse solemek ıstemıo bı cvp verseler tam super oljak ama... BRKYPNR a sonsuz yesekkurlerımı ıletıorum boyle bı konu hazırladıı ıcın
arkadaşlar format atmayı becerdim ama burdaki yazılanların hepsi olmadı sadece hdd bölümlendirme menusu çıktı ondan sonra gerisini windows kendi halletti çok kolaymış ama benim format atmadan önce 2 tane sorunum wardı onlar hala devam ediyor
formatı attım tesekkurler arkadaslar. yaw bu arada formatı attıktan sonra restart edıom edıom wındows cdsı olmadan acılmıo. sonra kafama dank ettı bootu harddısk olarak deıstırmeyı, cd rom olarak kalmıs.
boot cdrom'da kalsa bile xp cd'si ile böyle bişey olmaz (en yaygın olarak kullanılan orjianal olmayan sürümlerde, orjinalde zaten olmaz) yada anakartın sıradışı bi kart
hadı ya. bılmıom walla abı. zaten yukleme sırasında anakartın cdsını ıstedı. umarım eksık bıseyler yapmamısımdır pcden full performans almamı engellıyıcek.
quote:
Orjinalden alıntı: uphuck
boot cdrom'da kalsa bile xp cd'si ile böyle bişey olmaz (en yaygın olarak kullanılan orjianal olmayan sürümlerde, orjinalde zaten olmaz) yada anakartın sıradışı bi kart
arkadaşlar format atmayı becerdim ama burdaki yazılanların hepsi olmadı sadece hdd bölümlendirme menusu çıktı ondan sonra gerisini windows kendi halletti çok kolaymış ama benim format atmadan önce 2 tane sorunum wardı onlar hala devam ediyor
Playing: Half life,Half life oppocing force,Half Life Blue Shift,Half Life 2,Half Life 2 episode One,Half Life 2 episode Two,Team Fortress 2,Left 4 dead,Dawn of Discovery
İşletim sistemi yüklemesini resimle anlatan arkadaşa emeği için çok teşekkür ederim . Bu forum sayfaları sayesinde bende bazı sorunlarımı çözebildim . Örneğin sağolsun arkadaşlar sürücü simgem değişmişti bu forum sayesinde rahatlıkla düzelttim . Ben biraz eski adam olduğumdan win 98 rahatlıkla söküp takıyordum fakat , xp işine daha henüz bulaşmadım . Yine de resimli XP yükleme açıklamalarını okudum , ileride benim için çok faydası olacak , artık xp kullanıyorum . Nasıl olduysa benim fare işlemcim sanırım karışmış , klasör üzerine gidip tıklayınca direkt klasör içindekileri gösteriyor , fakat aynı işlemi herhangi bir sürücü üstünde yaptığımda sürücünün içini değil direkt arama seçeneğini devreye sokuyor . Sürücü üstünde sağ tıklayıp aç seçeneğini seçerek sürücü içini görüntüleyebiliyorum . Sağ tıklayınca ara daha sonra aç seçeneği sıralanıp gidiyor . Daha önce böyle değildi , direkt sürücü üstünde tıkladığım zaman sürücü içini görebiliyordum . Ne olduysa ayarlar değişmiş eski haline ne yaptıysam getiremedim .
“Artık durumu düzeltmek için mutlaka Avrupa’dan öğüt almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yürütmek, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım düşünceler belirdi. Oysa hangi bağımsızlık vardır ki, yabancıların öğütleri ile yabancıların planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir olay kaydetmemiştir. (TBMM 6.3.1922)” GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Nasıl olduysa benim fare işlemcim sanırım karışmış , klasör üzerine gidip tıklayınca direkt klasör içindekileri gösteriyor , fakat aynı işlemi herhangi
bir sürücü üstünde yaptığımda sürücünün içini değil direkt arama seçeneğini devreye sokuyor . Sürücü üstünde sağ tıklayıp aç seçeneğini seçerek sürücü
içini görüntüleyebiliyorum . Sağ tıklayınca ara daha sonra aç seçeneği sıralanıp gidiyor . Daha önce böyle değildi , direkt sürücü üstünde tıkladığım zaman
sürücü içini görebiliyordum . Ne olduysa ayarlar değişmiş eski haline ne yaptıysam getiremedim .
sevgili kardeşlerim cd'den boot esnasında(ön yükleme için bir tuşa basınız) klavye vazifesini yerine getirmemek ile beraber hdd'den boot seansına pas ediyor tüm format hevesimizi.Velhasılı tuşlar çalışmıyor ve boot ile formatı senkronize edemiyoruz muhterem ve yardımsever DH'ci kardeşlerim. Ne yapmak gerekmektedir mümkün müdür derdimizin devası?Potansiyel gönüllülerimize teşekkürün borç bilindiği bildirilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoiavana -- 14 Aralık 2006; 22:15:51 >
faydalı ve etkili bir çalışma emeği geçenlere teşekkürler
Efendiler,yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize;görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun,evvela Türkiye’nin istiklâline,benliğine,millî an’anelerine düşman olan unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir(M.Kemal Atatürk)
Ya arkadaslar bugun pc'de onlıne oyun oynarken kılıtlendı acıp kapattım wındows cızgısı gecen yerde takılı kalıyor format atmaya karar verdım cdyı taktım wini kur bolumune kadar geldım sonra en altta at id 0 ... inceleniyor dıyor ve orda takılı kalıyor acaba sorun nedır bı bılen varmıdır cok zor durumdayım korkmaya basladım makınem fujıtsu sıemens 2045 notebook şimdiden tesekkurler
17 Aralık 2006, 18:35:04
üstad nasıl print edecez tümünü seç dersem 1 resimleride seçmiş oluyormu 2 dört sayfanın dördünüde yazdırmayalım sonra bu soruma yanıt alabilirsem başlıyacam format olayına
mustang
Uzaklaştırılmış 7 gün cezanın 1 günü kaldı.
17 Aralık 2006, 22:52:19
quote:
Orjinalden alıntı: anadolurock
üstad nasıl print edecez tümünü seç dersem 1 resimleride seçmiş oluyormu 2 dört sayfanın dördünüde yazdırmayalım sonra bu soruma yanıt alabilirsem başlıyacam format olayına
tabi anakartın ekran kartının ses kartı varsa diğer donanımların driverini yüklemen gerekiyor.
demişin yaaben format attım herkes ok! ama ses kartı aygıtı yok dio ve ses kartı cd lerim yok ses kartımın markasnı da bilmiyorum üzerinde foxcoon yazıo ama bilmem :) yani bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim...
tabi anakartın ekran kartının ses kartı varsa diğer donanımların driverini yüklemen gerekiyor.
demişin yaaben format attım herkes ok! ama ses kartı aygıtı yok dio ve ses kartı cd lerim yok ses kartımın markasnı da bilmiyorum üzerinde foxcoon yazıo ama bilmem :) yani bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim...
anakartının seskartı onboard olabilir.Anakartın cd nin içinden bütün driverleri yükleyebilirsin(ethernet,ses,chipset,usb) gibi bunlar anakartın cd sinin içindedir.ha bide ekrankartın onboardsa oda cd den yüklenir
yaw hakkaten görüntülü olması harika olmuş benim gibi acemiler için soyut direktifler açıkçası iyiniyetli fakat sonuçsuz kalıyor. uğraşan arkadaşa sonsuz teşekkürler
arkadaslar defalarca format attim daha once ama boyle bisi basima gelmemisti,sorunumu yazayim,arkadasin laptop'una birsuru virus girmis,format atmaya karar verdim,cd'den boot yaptim,windows tam yuklemeye gececekken(yani setup is loading files)bolumunden sonra laptop kendini kapatiyor?daha once bu laptopa formati ben atmistim ama?Nedir sorun?Caresi nedir?
Merhabalar aynı problem ben de de var. Çözümünü bilen var mı?
anakartının seskartı onboard olabilir.Anakartın cd nin içinden bütün driverleri yükleyebilirsin(ethernet,ses,chipset,usb) gibi bunlar anakartın cd sinin içindedir.ha bide ekrankartın onboardsa oda cd den yüklenir [/quote]
ya elimde hiç bi cd si yok anakart da yok başka bi çaresi varmıı bu arada ses cartım foxconn
anakartının seskartı onboard olabilir.Anakartın cd nin içinden bütün driverleri yükleyebilirsin(ethernet,ses,chipset,usb) gibi bunlar anakartın cd sinin içindedir.ha bide ekrankartın onboardsa oda cd den yüklenir
ya elimde hiç bi cd si yok anakart da yok başka bi çaresi varmıı bu arada ses cartım foxconn
anakartının ve ses kartının tam adını yazarmısın ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 21 Aralık 2006; 2:05:04 >
bir de tesekkurde benden topik için belki inanmazsınız bilgisayarımı alalı 3sene oluyor daha hiç format atmadım,dolayısıylada bilmiyordum,direk resimli bir sekılde kopyaladım lazım olursa diye,
arkadaşlar alıntı yaptığım için özür dilerim ama resimler lazım..
ömrümü çürüten bilgisayarım, "dur hele kanser etmeden bırakmam" mealinde çok ilginç bir sorun ile karşıma çıkıyor.
resimlerden gitmek gerekirse, yeni bir harddisk aldım, (önceki first sector sorunu verdi, "disk okuma hatası" ile babalara geldi) bu harddiske windows kuracağım fakat 8. resimden öteye gidemiyorum.
Nası yani diyeceksiniz.
8. resimde bildiğiniz gibi restart atıyor makine..
sonra o sahlepli kahveli bölüme geçmiyor sağolsun. tekrar 5. esime dönüyor. ( işte o disk biçemlendirme, windowsu şu partitiona kur muhabbeti) en baştan başlıyor yani...
nedendir bu, ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum...
harddisk 80 gb 7200 rpm samsung, vatan bilgisayardan alındı, şimdi vatan bilgisayara da laf etmek istemiyorum serbest piyasa düzeni, ekmekleri ile oynamıymı falan dicem ama, jumper biel veremdi herifçioğulları (çok sinirliyim evet) primary master gösterebilmek için 3 gün uraştım. (3 gün boyunca primary slave gördü harddiski bilgisayar, sağdan soldan jumper apartıp çözdüm o sorunu da.)
neden sizce restart attıktan sonra yeniden aynı işlemleri tekrarlıyor?
IDE Kablosu bozuk olabilir mi? ya da anakartta bir sorun? ya da yeni aldıım harddiskte?
işin ilginç yanı, eğer ıde kablosu bozuk ise ve "disk okuma hatası, ctrl+alt delete" bundan çıkıyorsa, boşu boşuna 120 gb lik seagate imi formatlayıp 3 senelik emeğimi hiçe saydım ve yeni harddisk aldım. oh ne güzel. bayram tatilini de bu işe gömdüm. oooh mis.
dip not: baktım bu sürekli aynı işlemi tekrarlıyor, 6. resimde restart attıktan sonra, boot from cd yi kaldırdım, harddiske boot priority verdim, bu sefer bilgisayar paso restartlamaya başladı kendini.....
BÜYÜK HAYIR DUAM VAR HOCAM, ÇÖZMESİNİ BİR KENARA BIRAKTIM, MANTIKLI BİR SEBEP SUNANA. EN AZINDAN TEKNOLOJİ BEDEVİLİĞİNDE UÇ NOKTALARI OYNAMADIĞIMA İNANMAK İSTİYORUM.
quote:
Orjinalden alıntı: BRKYPNR
Başlıyoruz... Windows XP Home ve Professional versiyonlarının kurulumunun nasıl yapıldığını adım adım görelim. Windows XP CD-ROM'unu takın ve bilgisayarınızın güç düğmesine dokunun. Not: Bilgisayar açılırken çıkan ekran sizin bilgisayarınızda biraz farklı olabilir. Bu değişkendir.
Bios örneği anasayfası ve gitmemiz gereken yer kırmızı ile belirtildi.
boot kısmı
re-start yapınca önyükleme için bir tuşa basın... mesajını göreceksiniz. Herhangi bir tuşa bastığınız anda sistem takılı olan XP CD-ROM'undan sistem dosyalarını yükleyecektir ve kurulum başlayacaktır. Eğer herhangi bir tuşa basmazsanız bir süre sonra sistem harddiskten boot etmeye çalışacaktır. Kurulumdan sonra XP CD-ROM'unu cd sürücüde unutanlar karşılarına tekrar kurulum ekranı gelip şok olmasınlar diye alınmış bir önlem...
Eğer varolan bir disk bölümünü seçip bu ekrana gelmişseniz tekrar formatlamadan o bölümü kullanma seçeneğinizde olacaktır. Böylece o bölümdeki bilgiler de korunmuş olur. Bizim ise şimdi iki seçeneğimiz var: FAT veya NTFS. (ntfs tavsiyemdir.) şimdi diske format çekiyoruz. Ve dosyalar CD-ROM'dan diske koplayalanıyor: Ve sistem yeniden açılacak...: Bu adımlarda biz hiçbirşeye elimizi sürmüyoruz, çay, kahve, kakao, salep işte ne varsa.... Şimdi karşımıza önemli bir adım geldi. Eğer Türkçe dışında bir versiyonu yüklüyorsanız(muhtemelen English olanı..) bu ekranda hem Customize düğmesine tıklayarak Türkiye'yi seçmemiz lazım, hem de Details ile Türkçe klavyeyi seçmemiz gerekiyor.
Not:Resimlerin türkçesini bulamadım ama menü olarak aynısı karşımıza çıkacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinrecan -- 5 Ocak 2007; 23:47:18 >
Arkadaşlar boot menüsünü açtım ama orda sanki bir karışıklık var bilgisayarda dvd-combo var, orda cdrw-dvd yazıyor, removable başlığında ise dvd veya cd değil flopy yazıyor bir türlü dvd sürücüden başlatamıyorum bilgisayarı ne yapmalıyım?
arkadaslar defalarca format attim daha once ama boyle bisi basima gelmemisti,sorunumu yazayim,arkadasin laptop'una birsuru virus girmis,format atmaya karar verdim,cd'den boot yaptim,windows tam yuklemeye gececekken(yani setup is loading files)bolumunden sonra laptop kendini kapatiyor?daha once bu laptopa formati ben atmistim ama?Nedir sorun?Caresi nedir?
Merhabalar aynı problem ben de de var. Çözümünü bilen var mı?
Arkadaşlar aynı sorun bendede var... ve bir türlü format atamıyorum kırk defa denedim kırkındada ya 7. yada 6.resimde(benim hızıma bağlı olarak) laptop kendini kapatıyor. ah ulan eskiden kartal vardı bende, farı patlardı motoru bozulurdu şak diye hallederdim... Şimdiki araba clio. ufo gibi . araba bozulsa kesişmekten başka bi halt edemiyoruz :) buda aynı hesap oldu yahu. Ne güzeldi 98 formatlamak. Nolur beyler bakın bu sorunu yaşayan 3. kişiyim. Bizim sorunumuzada bir çözüm... Şimdiden allah razı olsun :) Çok çok teşekkürler emeği geçen herkese :D
Not: Alternatif format fikirlerine de açığız. yeterki format atabilelim. Not2: Windows laptopla gelen orjinal. (7 ay oldu xp home edition)
Bende 1-2 gün içinde format atmayı düşünüyorum fakat ilk formatım olucak ve çok az şey biliyorum.Birde formattan sonra internete girmek için ne ne gibi ayarlar yapmam lazım.
Hadi Beyler ama lütfen :)Artık xp cdleriyle format atmak zaten kolay. Onu herkes anlatır bizim şu kapanan laptopların devasını bilen yok mu? :):):)
NOT: AMAN YANLIŞ ANLAMASIN KİMSE ALINMASIN, ŞAKA YOLLU GAZA GETİRME ÇABASI İÇERİSİNDEYİM :) YOKSA FORMAT ATMAK İLK SEFER İÇİN ZOR. TABİİ ARTIK BU RESİMLİ ANLATIMLA BENCE SÜPER KOLAY OLMUŞ. FORMAT ATACAK ARKADAŞLARA TAVSİYEM RESİMLİ AÇIKLAMADAN BİR ÇIKTI ALMALARI.
ya bişi soracam bende microsoft un normal xp si var şu an. onu xp professional yapabilir miyim? AYRICA: ya bi de 3-4 gün önce 20 ytl ye format attırdım. adam sahteyle atmış. internet explorer 7.0 ı yüklerken anladım.şimdi tekrar mı format attırmam gerek orjinal yaptormak için. of ya çok kötüyüm şu an windows un sahte olduğunu örendim. yardım lütfen. msn:ataalp_altug@hotmail.com çok önemli bilenler e-mail fln atsın çok acill
Ben dün format atcaktım , zaten daha önceden bikaç defa attım ; tecrübeli sayılırım yani az da olsa. Ancak dün yeni aldığım XP cd'sinde (sp2'li) format atamıyorm sebebi ise şu ; XP cd'sini takıyorm pc yi baştan başlatıyorm , hani ilk olarak siyah ekran da sol üstte yazı çıkan biryer war , orda bi tuşa basmamız gereken yer , tam ora geldiği anda pc yeniden başlıyor , yeniden başlıyor , yeniden başlıyor ... bu böyle dewam ediyor , neden olabilir boot seçenekleri doğru , dediğim gibi zaten önceden de bikaç defa attım , cd de sorun war desem öle bi sorun da yok , aldığım cafede daha alırken adam format atıyordu , biraz beklersen format atıyorm işim bitince çekicem cd 'ni dedi , ve format attığı cd den kopyaladı , yani cd de de bi sorun yok .Sorun ne olabilir şimdiden çok teşekkürler yardımlarınız için ...