format atrken kur bilgisayarınızda donanım bileşenlerini inceliyo diyo sonra ekran kararıyo öylece kalıyo dedim belki yawş yapıyodur ama olmadı bundan önce defalarca format attım pc ye ama ilkdefa böyle bişeyle karşılaşıyorm nedendir?yardımcı olabilecek birisi varsa şimdideden teşekkürler.
Elinize sağlık yardımcı ve güzel bi kaynak olmuş bizim için..
arkadaşlar yardım edermisiniz ilk kez format atıyorum buraya bakarak yapıyorum ama sorun şu ki Firs Boot Device yazan yere oklarla gelemiyorum yanındaki kutuda cdrom seçip enter yapıyorum bilgisayarım yeniden başlıyor
arkadaşlar bende bi bios war böyle bios olmaz olsun !!!!! kıracam o olacak plz yardımcı olun
cdrumdan başlatamıyorum bilgisayarı format için :(
Arkadaşlar bu BIOS'tan bende de var. Format atıcam ama ne Main'de ne de Boot kısmında primary boot device bulabildim. Lütfen yardım edin.
ya arkadaşlar benımkıde bu bıosdan nasıl cd rom ile başlatıcaz bır turlu başlatamıyorum onlarca kez başka bılgısayarlara format attım ama buna atamadım bır turlu.Acaba cd mı boot ile başlatmıyor olabılırmı çünki çalışan bır xp cdsınden kopyalamıştım.
Boot menüsünde First Boot Device ya da 1.st Boot Device ya da Boot Device (First) gibi birşey olması lazım, oklarla üzerine gelip enter yaparsan liste çıkar.
Daha önce veya yakın zamanlarda aynı CD ile işletim sistemi kurmuş muydunuz? CD 'deki belli kısımların çizik olması vb. durumlar kurulumun başlamasını engelliyor olabilir. Farklı bir CD ile deneyin, olmadı işin detaylarına girelim.
@RebeL_SouL
Bu konu daha öncesinde sabitti. Bunun üzerine Vista, Linux vb. gelince hepsi tek bir konu altında bağlantı verilerek toplandı. Bu üst konu Teknik Yardım bölümünde var. Ayrıca konulara mesaj yazıldıkça güncelleniyor... Bilginize.
@CINTIRIK
Ayar yapmaya çalıştığınız menünün en alt kısmında tuşlar ile ilgili işaretler/bilgiler mevcut. Oradan bakarak işaretlemeyi deneyin.
@serkanjk
Bilgisayarınızın ilk açılma anından itibaren F10 tuşuna sürekli olarak basın. Direk olarak boot menüsünü açması gerekir (genelde ana kartlarda durum böyledir). Olmadı bios ile ilgili detaylara gireriz.
--
Diğer arkadaşlara da yazacaktım ama şu an işim çıktığı için yarıda kesmek zorunda kaldım. İyi forumlar