- İnternetten Xp cd bulup indirdikten sonra, onu Nero ile Kalıbı Diske Yazdır seçeneği ile yazdırıp kullanabilirsiniz. Ama bu Xp cd bulma konusunda size yardımcı olamam, olmazlar.
- Bilgisayarınız tam açılacakken reset atıyor ise, bilgisayar açılışında Delete veya F2 basın ve bios 'a girin. Exıt bölümünden load default seçin ve kaydedin. Sistem büyük ihtimalle açılacaktır. Olmadı, W.Xp cd ile format atarsanız, Anakartı,Ekran kartını ve Ses driverlerini yüklemeniz gerek. Ram için herhangi bir driver söz konusu değil.. Ama Vista kurarsanız, hiçbir driver ihtiyacınız olmadan kullanabilirsiniz
slm kardes elıne sağlık güzel bi çalışma olmuş ama ben uygulayamadım anlattıklarını benım bıos bıraz farklı bı turlu re start yapıp on yuklemeyı başlatamadım. bu konuda bana yardımın olursa sevınırım . şimdiden teşekkur
slm hocam oncelıkle guzel bı çalışma olmus tesekkurler yanlız benım bı sorunum var. benım bıos senın koyduğun resımlerdekınden farklı dolayısıyla bı turlu re start yapıp on yuklemeyı başlatamadım bu konuda yardımcı olabılırsen çok sevınırım. sımdıden tsk
sık sık format atmat zararlımıdır? hard diske zarar verir mi?
Bu konuda cesıtlı tartısmalar var ama zarar verip vermiyecegi konusunda kesin bir karar yok
Bu anlatılanlar IDE harddiskler içindir. Raidle F6 ile disketten raid dosyalarını okutmanız lazım. Diskinizin raid oldugunu ogrenmeden ve disketi elinize almadan formata baslamayın. Yarıda kalır.
Benim zamanında bu raid disketten dolayı basım cok yandı. Bilgisayarı aldıgım yerler disketi vermemisti. Bende o zamanlar boyle birsey bilmediğim için kekleyip duruyorlardı her seferinde 20 ytl. En sonunda disketi kendim netten arastırarak elde ettim. Ve bir süre sonrada kimseden yardım almadan deneme yoluyla BIOS dan raid yerine IDE yi seçtim. Ve artık format sırasında diskete gerek kalmadı. Formattan sonra tekrar raid secebilirsiniz.
Sık sık format atmanın harddiske herhangi bir zararı yoktur. Fakat şöyle bir kritel var ki, 20kere formatlanmış bir harddisk ile sıfır bir harddisk aynı kefeye koyulmamalı...
@Erdem Sultan
Xp yükledikten sonra sizde bulunan Anakart(mainboard), Ekran kartı(Gpu), var ise Webcam vs. driver yüklemeniz gerekir. Anakartın cd içinde dahili ses kartının,ethernetin,usb nin, chipsetin vs bütün driverler mevcuttur..