Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Format Nasıl Atılır?(Yeni başlayanlar için resimli anlatım)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: abstruseozgur
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Cevap: Format Nasıl Atılır?(Yeni başlayanlar için resimli anlatım) Sayfa: <<   < önceki  10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ambulansdasda

13 Ağustos 2008; 10:08:47 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Artık bu işi yapamayan kalmadı sanırsam :)

Oyun Alanım
Girl Games
*BlaCkEaGLe*

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Ağustos 2008; 10:58:54 

Çok basit bir işlem aslında. Bilgisayara yeni başlayan ve windows yenilemeye cesaret edemeyeler için güzel bir kaynak olmuş.Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *BlaCkEaGLe* -- 13 Ağustos 2008; 10:57:05 >

Bfs
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 3 günü kaldı.

14 Ağustos 2008; 9:52:49 

İnternetten Windows Xp Cdsi bulup indirsem, Cd ye aktarsam sonra da evdeki bilgisayarıma format atsam olur mu?Olur ama bu Cd yi nerden bulabilirim..

Pm ile birileri bana ulaşabilir mi bu konuda
Bfs
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 3 günü kaldı.

14 Ağustos 2008; 10:06:42 

Arkadaşlar peki benim evdeki bilgisayar şimdi açılmıyor..Windowx Xp yazıyor ya siyah ekrana gelince ondan sonra restart yapıyor..

Konum şu..Ben C ye format atınca rami,anakartı ve ekran kartını yeniden mi tanıtacagım?
JANT!

Sisteme Gözat

14 Ağustos 2008; 13:47:54 

Bfs

- İnternetten Xp cd bulup indirdikten sonra, onu Nero ile Kalıbı Diske Yazdır seçeneği ile yazdırıp kullanabilirsiniz. Ama bu Xp cd bulma konusunda size yardımcı olamam, olmazlar.

- Bilgisayarınız tam açılacakken reset atıyor ise, bilgisayar açılışında Delete veya F2 basın ve bios 'a girin. Exıt bölümünden load default seçin ve kaydedin. Sistem büyük ihtimalle açılacaktır. Olmadı, W.Xp cd ile format atarsanız, Anakartı,Ekran kartını ve Ses driverlerini yüklemeniz gerek. Ram için herhangi bir driver söz konusu değil..
Ama Vista kurarsanız, hiçbir driver ihtiyacınız olmadan kullanabilirsiniz

G33 DS3R - E6300@3GHZ - CM HYPER 212 - Corsair 2*1 @1150MHZ - POV 9600GT EXO@770/2300 - SAMSUNG BW2232 22' LCD - LOGITECH X-530 - MAXTOR250ONETOUCH - SONY ERİCSSON W810i
xcitosx

17 Ağustos 2008; 6:45:24 

quote:

Orjinalden alıntı: mustang

[font="Trebuchet MS"

slm kardes elıne sağlık güzel bi çalışma olmuş ama ben uygulayamadım anlattıklarını benım bıos bıraz farklı bı turlu re start yapıp on yuklemeyı başlatamadım. bu konuda bana yardımın olursa sevınırım . şimdiden teşekkur

xcitosx

17 Ağustos 2008; 7:05:16 

slm hocam oncelıkle guzel bı çalışma olmus tesekkurler yanlız benım bı sorunum var. benım bıos senın koyduğun resımlerdekınden farklı dolayısıyla bı turlu re start yapıp on yuklemeyı başlatamadım bu konuda yardımcı olabılırsen çok sevınırım. sımdıden tsk

yuemrek

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

17 Ağustos 2008; 9:58:32 

CD yi tak restart yap

Bilgisayar açılırken DELETE tuşuna bas

BIOS a gireceksin

BIOS da Advanced BIOS Fautures e gir

Firs Boot Device yazan yere gel CDROOM yap

Klavyeden F10 bas gelen soruyada Y tuşuna bas. bilgisayar tekrar restart atacak

Daha sonra re-start yapınca önyükleme için bir tuşa basın... mesajını göreceksiniz.

Herhangi bir tuşa bastığınız anda sistem takılı olan XP CD-ROM'undan sistem dosyalarını yükleyecektir ve kurulum başlayacaktır

ondan sonra burada http://forum.donanimhaber.com/m_10202870/tm.htm 5. resimden başlayarak yazanları uygularsan işlem tamamdır.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

CluB C-MaX // C-MAX TDCi GHIA 2006 AYTOZU GRI \\
The club of Walkman phones// Sony Ericsson W810i \\

Forum Kuralları || İmza Kuralları || Şikayet Et Butonu || Nick Değişimi || SMS Onay Sistemi || Öneri ve Şikayetleriniz
fanatik123

17 Ağustos 2008; 15:55:12 

cok güzel çalışma bravo

Arkadaşlar! Dışarda bir şeyler oluyor, farkında mısınız? Uykuda olanları sarsın,UYANDIRIN. Herkese söyleyin, yakında ışıklar kesilebilir. Karanlıkta ne yapacaksınız?

telit35

18 Ağustos 2008; 16:57:31 

sık sık format atmat zararlımıdır?
hard diske zarar verir mi?

burakcontay

19 Ağustos 2008; 1:33:31 

quote:

Orjinalden alıntı: telit35

Evet zararlı olabilir ama cok nadirendir.. 2-3 ayda bi atarm ben mesela suan da bi sıkıntım yoktr..

Gtm BuRaK
hardcrss

19 Ağustos 2008; 9:33:34 

quote:

Orjinalden alıntı: telit35

Bu konuda cesıtlı tartısmalar var ama zarar verip vermiyecegi konusunda kesin bir karar yok

Bu anlatılanlar IDE harddiskler içindir. Raidle F6 ile disketten raid dosyalarını okutmanız lazım. Diskinizin raid oldugunu ogrenmeden ve disketi elinize almadan formata baslamayın. Yarıda kalır.

Benim zamanında bu raid disketten dolayı basım cok yandı. Bilgisayarı aldıgım yerler disketi vermemisti. Bende o zamanlar boyle birsey bilmediğim için kekleyip duruyorlardı her seferinde 20 ytl. En sonunda disketi kendim netten arastırarak elde ettim. Ve bir süre sonrada kimseden yardım almadan deneme yoluyla BIOS dan raid yerine IDE yi seçtim. Ve artık format sırasında diskete gerek kalmadı. Formattan sonra tekrar raid secebilirsiniz.

Erdem Sultan

19 Ağustos 2008; 12:54:38 

Bilgiler için çok sağol kardeş. Ama sorum olacak. Windows XP yi yükledikten sonra önemli yazılımlar olarak(driver vb.) neleri yüklemek gerekli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem Sultan -- 19 Ağustos 2008; 12:52:48 >

JANT!

Sisteme Gözat

19 Ağustos 2008; 22:42:10 

@telit35

Sık sık format atmanın harddiske herhangi bir zararı yoktur. Fakat şöyle bir kritel var ki, 20kere formatlanmış bir harddisk ile sıfır bir harddisk aynı kefeye koyulmamalı...

@Erdem Sultan

Xp yükledikten sonra sizde bulunan Anakart(mainboard), Ekran kartı(Gpu), var ise Webcam vs. driver yüklemeniz gerekir. Anakartın cd içinde dahili ses kartının,ethernetin,usb nin, chipsetin vs bütün driverler mevcuttur..

G33 DS3R - E6300@3GHZ - CM HYPER 212 - Corsair 2*1 @1150MHZ - POV 9600GT EXO@770/2300 - SAMSUNG BW2232 22' LCD - LOGITECH X-530 - MAXTOR250ONETOUCH - SONY ERİCSSON W810i
ßoost

21 Ağustos 2008; 13:28:22 

çok iyi paylaşım.
teşekkürler...

ÖSS Mücadelesinde
kbrdy

Sisteme Gözat

22 Ağustos 2008; 14:59:59