Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Format Nasıl Atılır ? (Yeni başlayanlar için resimli anlatım)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Cevap: Format Nasıl Atılır ? (Yeni başlayanlar için resimli anlatım) Sayfa: <<   < önceki  10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
taneralgin

28 Şubat 2008; 15:29:05 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

fsdaf

STILL UNDERGRAUND TR RAP
Hacker683

29 Şubat 2008; 9:38:43 

quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

quote:

Orjinalden alıntı: Hacker683
Benim anlamadığım 2001'den kalmış bir işletim sisteminin kurulumunu kim merak eder?

2001 de kalmış degil 2001 de piyasaya surulmus. Tabi senin ifadene göre ciktigi gün bitmisti xp.

2008 de bile halen yeni bir teknoloji sunmayan bir mikrozort isletim sistemine gecmeye hevesli olmayan ve yıllanmış şarap kıvaminda duzgun calisan bir mikrozort isletim sistemi ihtiyaci olan herkes xp32bit'e ihtiyac duyar. Tabi aciklamalarda bulunan kurulumun yaninda 700 mb lik güncellemeleri de yapinca xp32bit bugun icin calisan en düzgün son kullanici isletim sistemi.

64bit ihtiyaclari olanlara (ozellikle 4gb üstü ram sahibi olanlara) XP64bit i oneririm,
xp32bit güncellemeleri ile birlikte düzgün ve saglam giden bir ucak ise,
vista kullananlar göklerin hakimi olduklarini soyluyorsa,
ben xp64 ile uzaydan seyrediyorum

Her halukarda 4gb ve alti ramler icin bugün en düzgün calisan mikrozort isletim sistemi xp32bit

diger windows kurulumlari icin bu siteye bir bakarsiniz, yazilar ingilizce lakin resimler epey yardimci olacaktir.
http://www.windowsreinstall.com/

64bit windows programi kullanacaklar icin en düzgün isletim sistemi xp64 (32bit programlarda calisir, ama xp32bit den %10 daha yavaş calisir, 32bit programlar vista64bit'de de %10 daha yavas calisir, vista64bit te bu durumun yaninda bircok sorunda geliyor )

isletim sistemleri ve kiyaslamalar icin buraya bakarsiniz.
http://forum.donanimhaber.com/forumid_182/tt.htm

Windows Xp 2001 yılında piyasaya sürülmüş vasat bir işletim sistemidir. Mac Os X ve GNU/Linux ile karşılaştırıldığında hem bellek yönetimi hem de güvenlik konusunda sınıfta kalan bir sistemdir. Windows Xp 32-bit düzgün değilken neden Windows Xp 64-bit kullansın ki insanlar. Ben Windows Xp 64-bit'i deneme amaçlı bir kere kurmuştum ve gözlerime inanamadım. Tam bir vasattı. Daha sonra Kubuntu 7.10 Gusty Gibson 64-bit kurdum.

Sadece ama sadece adobe flash player ile ilgili bir sorun yaşadım ancak bu sorunumu 32-bit bir browser ile çözdüm.

Daha fazla uzatmaya gerek yok zırt bırt şişen, her ay format isteyen, bellek yönetimi vasat bir sistem Windows Xp. Daha fazla tartışmak istemiyorum. Siz kendi rüya aleminizde takılın. Ben Windows Vista + Ubuntu GNU/Linux kullanıyorum ve çok memnunum.

Asus P5Q Intel P45 Chipset Motherboard - İntel Pentium E2180 @ O/C: 2.67 Ghz - 1333 Mhz FSB - A-Data 1024x2 2 GB 667 Mhz Ram @ 887 Mhz 5-5-5-15 - Palit Nvidia 8600 GT GPU - Thermaltake VG7400BWS Case - Thermaltake 400 watt PSU - LG Sata DVD-RW Siyah - Samsung HD321KJ 320 GB 7200 RPM 16 MB Cache SATA 2 HDD - Samsung PATA 120 GB 7200 RPM 8 MB HDD - SMC 9452TX Gigabit Ethernet Card Realtek Chipset - 2x Sunbeam 12 CM Mavi Led Case Fan - Thermaltake 12 cm Case Fan - Akasa 12 cm Case Fan

Büyük Linux Hareketine Sende Katıl!
mustang

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

29 Şubat 2008; 15:06:30 

Arkadaşım istemiyorsam yüklemezsin ne heyacan yapıyorsun?Sen istediğini kullan bizene.

"Benim oğlum heryerde anlı açık dolaşıyor ben Rıdvanın oğluyum diyor ama Fenerbahçeli Rıdvanın..
Bugün Can bartu kim diye soruyorlarmı?Rıdvan olarak doğdum öyle öleceğim.Beni milyarlarla alamazlar
yarın başka kulüplerde gelebilir.Kocaelisinden Galatasarayından Beşiktaşından.
Hepsine saygı duyuyorum.Hepsi büyük camialar.Teşekkür ediyorum.Sadece teşekkür ediyorum.
Çünkü ben Fenerli rıdvan olarak mezara gitmek istiyorum."

Rıdvan Dilmen

Efsaneler Ölmez !!
fatih_28

29 Şubat 2008; 15:34:19 

quote:

Orjinalden alıntı: BRKYPNR

quote:

Orjinalden alıntı: fatih_28

xp kulanıyorum onu da belirtim

Başlangıç disketi derken?

donanım destek disketi diyede geçiyo.bilgisayarı toplama aldım ondan olabilirmi bilmiyorum ama xp de olsa başlangıç disketi istiyo.başlangıç disketi olmadan atmak için bi yöntem yok mudur yaw.

Hacker683

1 Mart 2008; 9:21:02 

Tabi ki kullanmıycam bu zaten çok doğal bir şey. Benim söylemek istedğim Sata desteği sorunlu olan (Bir çok sata diski adam akıllı kullanabilmek için Windows Xp'de kurulumda sürücü yüklemek gerekiyor), her yeri yamalanmış, yeni teknolojilere açık olmayan bir işletim sistemini nasıl halen insanlar kullanıyor bunu anlamayamıyorum. Benim gibi Virtualization uygulamalarıyla çalışanlar bu konuda da Windows Vista'nın başarılı olduğunu söyleyecektir.

Windows Xp'ye hızlı diyenler ise neresi hızlı. Her ay format yiyen, sistemde zorunlu olarak anti-virüs bulundurmak gerektiren bir sistemden bahsediyoruz.

Daha fazla uzatmaya gerek yok. Konuyu daha fazla değiştirmeyelim. Vasat düzeyindeki sistemi kullanmaya devam edin.

GNU/Linux'a geçmek isteyen arkadaşlar bana özel mesaj atabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Asus P5Q Intel P45 Chipset Motherboard - İntel Pentium E2180 @ O/C: 2.67 Ghz - 1333 Mhz FSB - A-Data 1024x2 2 GB 667 Mhz Ram @ 887 Mhz 5-5-5-15 - Palit Nvidia 8600 GT GPU - Thermaltake VG7400BWS Case - Thermaltake 400 watt PSU - LG Sata DVD-RW Siyah - Samsung HD321KJ 320 GB 7200 RPM 16 MB Cache SATA 2 HDD - Samsung PATA 120 GB 7200 RPM 8 MB HDD - SMC 9452TX Gigabit Ethernet Card Realtek Chipset - 2x Sunbeam 12 CM Mavi Led Case Fan - Thermaltake 12 cm Case Fan - Akasa 12 cm Case Fan

Büyük Linux Hareketine Sende Katıl!
Eftalya41

1 Mart 2008; 16:31:22 

Bilgiler için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık.
Ben format atarken farklı bir problemle karşılaştım. BIOS a giriyorum. bilgisayarın CDROM dan başlaması için gerekli ayarlamaları yapıyorum. Sonra kaydetip çıktığımda ekranda hiçbirşey çıkmıyor.
Kapatıp tekrar açıyorum direkt BIOS a giriyor. ve gene kaydedip çıktığımda malesef gene simsiyah bir ekran:(:(:(:(:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eftalya41 -- 1 Mart 2008; 16:32:04 >

...!Dağların Doruğundaki Kar Nekadar Ulaşılmaz Gelsede İnsana,
Birgün Mutlaka Su Olup Ayaklarının Altına Sızar!...
mustang

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

2 Mart 2008; 13:21:46 

quote:

Orjinalden alıntı: Eftalya41

Bilgiler için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık.
Ben format atarken farklı bir problemle karşılaştım. BIOS a giriyorum. bilgisayarın CDROM dan başlaması için gerekli ayarlamaları yapıyorum. Sonra kaydetip çıktığımda ekranda hiçbirşey çıkmıyor.
Kapatıp tekrar açıyorum direkt BIOS a giriyor. ve gene kaydedip çıktığımda malesef gene simsiyah bir ekran:(:(:(:(:(

Anakart pilini çıkartıp takarmısınız?

"Benim oğlum heryerde anlı açık dolaşıyor ben Rıdvanın oğluyum diyor ama Fenerbahçeli Rıdvanın..
Bugün Can bartu kim diye soruyorlarmı?Rıdvan olarak doğdum öyle öleceğim.Beni milyarlarla alamazlar
Hepsine saygı duyuyorum.Hepsi büyük camialar.Teşekkür ediyorum.Sadece teşekkür ediyorum.

Rıdvan Dilmen

Efsaneler Ölmez !!
electronica

2 Mart 2008; 18:41:34 

Arkadaşlar, özellikle konuyu açan arkadaş @BRKYPNR kardeşimden yardım istiyorum. Daha önce hiç format atmadım ve bu konularda bilgi eksikliğim var.

1) DVD yazıcım Asus 1814BLT Sata. Aygıt yöneticisi bölümünde IDE/ATAPI bölümünde yanlışlıkla DVD yazıcının/okuyucunun bağlı olduğu yeri kaldırdım. ( Salt PIO/DMA mod ayarları yaparken)
Şu an 1814BLT Sata yazıcımı görmüyor windows ve tanıtamıyorum bir türlü. Şimdi ben windows DVD yazıcımı/okuyucumu tanımadığı halde format atabilir miyim?
Okuduğum kadarıyla, Biosta ''Boot Sequence'' seçeneğine girsem birinci yeri CD Rom seçsem ve XP CD'sini taksam sürücüye, windows şu anda sürücüyü tanımasa da XP CD'sini okur mu acaba?
Bunu çok merak ediyorum evet şu anda DVD sürücüm hiçbir CD'yi okumuyor ama format esnasında XP CD'sini nasıl okuyacak? Lütfen anlayabileceğim şekilde anlatınız...

2) İkinci olarak yazıda yer alan //''Burası formatın en önemli kısımlarından biridir. Bu bölümde Hdd (harddisk) nizi biçimlendirme ve bölme yapacağız.''// kısmını tam olarak anlayamadım.
HDD'dem daha önce C:75GB ve D:390GB olarak ayrılmıştı. Şimdi ben format esnasında bunları tekrar ayırmak için mi uğraşacağım?
Sadece C'yi formatlayıp, C'ye windows kurmak; D'yi hiç ellememek istiyorum veri kaybı olmaması için. Bunun için tam olarak ne yapmalıyım? Yazı tam açıklayıcı olmamış.
Yanlışlıkla D'yi silmemek için nasıl bir önlem alınması gerekir? Bu konuda ''Yanlışlıkla ve Sıkça yapılan Hatalar'' nelerdir? Uyarılarınız nelerdir?

3) DVD yazıcım ve HDD'dem Sata özelliği taşıyor. Bu durumun sizin anlatacaklarınızla çelişen bir yönü olabilir mi? Yoksa farketmez mi?

Verdiğiniz tüm yanıtlar için teşekkür ederim. Lütfen okuyup geçmeyelim cevap yazalım. Herkes okuyor ama kimse cevap yazmıyor ben bu duruma çok üzülüyorum.

INTEL - E6750 C2D 2.66 GHZ@ günlük 3.30 GHZ / MSI - P35 PLATINUM / GEIL - 2x1 GB DUAL DDR2 800 / SEAGATE - 500 GB SATA2 16 MB NCQ / POWERCOLOR - X1950PRO EXTREME 512 MB / ASUS - 1814BLT SATA / AOPEN - IMPRESSION 550 BLACK / FSP - EPSILON 600W / SKYSTAR 2 REV2.6D / HP W2207 LCD MONİTÖR / POWERCOM 1000VA UPS / SAMSUNG SCX 4200
mtr27

3 Mart 2008; 22:55:31 

eline sağlık...

mustang

3 Mart 2008; 23:12:00 

1)Sistem geri yükleme yaparmısın?Daha sonra ayarlarını bir kenara koyup boot edilmesini dene.
2)Tekrar ayrılmasına gerek yok.Hazır ayrılmı D yi ellemiyorsun.Sadece Csürücünü formatlayıp yeni bölüm oluşturup içine kuruyorsun.
3)Farketmez.Ana kartın uyumlu olduktan sonra sata disketi istemez.İsterse F6 ile anakartının sata disketini devreye sokmalısın.Zaten formatta durumu izah ediyor.Okuyunca anlarsın
Başka soru?

Rıdvan Dilmen

Efsaneler Ölmez !!
electronica

4 Mart 2008; 0:47:35 

Öncelikle yanıtlar için teşekkür ederim @BRKYPNR kardeşim.

1) Sistem geri yükleme olayını yeni öğrenmiş bulunmaktayım. Windows DVD sürücümü tanımadığından itibaren yani aygıt yöneticisinden görmediğinden itibaren ben D sürücüme
falanca sanatçının 7.42GB'lık mp3 dosyasını, filanca şarkıcıların onlarca GB veri dosyalarını indirdim. Tam olarak hangi tarihe gideceğimi bilemiyorum ama deneme-yanılma önceki
tarihlerden birine gitsem D sürücüsüne kaydettiğim verileri kaybedecek miyim? Yoksa sadece C sürücüsüne kaydettiğim veriler mi gidiyor?
Eğer sonradan yüklediğim D sürücüsündeki verileri kaybedeceksem, bu verileri kaybetmeyi göze alamıyorum? Bu çok önemli bi husus, ne yapmalıyım?
Sistem geri yükleme yapmadan şu anda windowsun tanımadığı DVD sürücüm XP Cd'sini okuyamaz mı?
2) Sistem geri yükleme tam olarak nasıl oluyor? Gerilerden bir tarih işaretlediğimde bilgisayar kendi kendine mi kapanıyor, açılıyor?
3) ''Daha sonra ayarlarını bir kenara koyup boot edilmesini dene'' demişsiniz. Bu tam olarak ne demek?
Söz edilen hangi ayarlar ve boot edilmesini dene ne demek? Bu işlemi niçin yapacağım?

@BRKYPNR kardeşim demişsinki ''Gördüğünüz gibi format çok kolay ben de bunu bu forumda öğrenmiştim''
Demek ki sen de şimdiki durumuna aşama aşama sora-araştıra geldin. İlk günlerini hatırla ve evliya sabrıyla bu işi bana anlayacağım şekilde, basitçe öğret,anlat.
Senin anlattıklarına göre hareket edeceğim yanlış birşey yapmak istemiyorum. Lütfen buralarda ol. Yardımların için teşekkür ederim.

INTEL - E6750 C2D 2.66 GHZ@ günlük 3.30 GHZ / MSI - P35 PLATINUM / GEIL - 2x1 GB DUAL DDR2 800 / SEAGATE - 500 GB SATA2 16 MB NCQ / POWERCOLOR - X1950PRO EXTREME 512 MB / ASUS - 1814BLT SATA / AOPEN - IMPRESSION 550 BLACK / FSP - EPSILON 600W / SKYSTAR 2 REV2.6D / HP W2207 LCD MONİTÖR / POWERCOM 1000VA UPS / SAMSUNG SCX 4200
mustang

4 Mart 2008; 4:49:01 

quote:

Orjinalden alıntı: electronica

Öncelikle yanıtlar için teşekkür ederim @BRKYPNR kardeşim.

1) Sistem geri yükleme olayını yeni öğrenmiş bulunmaktayım. Windows DVD sürücümü tanımadığından itibaren yani aygıt yöneticisinden görmediğinden itibaren ben D sürücüme
falanca sanatçının 7.42GB'lık mp3 dosyasını, filanca şarkıcıların onlarca GB veri dosyalarını indirdim. Tam olarak hangi tarihe gideceğimi bilemiyorum ama deneme-yanılma önceki
tarihlerden birine gitsem D sürücüsüne kaydettiğim verileri kaybedecek miyim? Yoksa sadece C sürücüsüne kaydettiğim veriler mi gidiyor?
Eğer sonradan yüklediğim D sürücüsündeki verileri kaybedeceksem, bu verileri kaybetmeyi göze alamıyorum? Bu çok önemli bi husus, ne yapmalıyım?
Sistem geri yükleme yapmadan şu anda windowsun tanımadığı DVD sürücüm XP Cd'sini okuyamaz mı?
2) Sistem geri yükleme tam olarak nasıl oluyor? Gerilerden bir tarih işaretlediğimde bilgisayar kendi kendine mi kapanıyor, açılıyor?
3) ''Daha sonra ayarlarını bir kenara koyup boot edilmesini dene'' demişsiniz. Bu tam olarak ne demek?
Söz edilen hangi ayarlar ve boot edilmesini dene ne demek? Bu işlemi niçin yapacağım?

@BRKYPNR kardeşim demişsinki ''Gördüğünüz gibi format çok kolay ben de bunu bu forumda öğrenmiştim''
Demek ki sen de şimdiki durumuna aşama aşama sora-araştıra geldin. İlk günlerini hatırla ve evliya sabrıyla bu işi bana anlayacağım şekilde, basitçe öğret,anlat.
Senin anlattıklarına göre hareket edeceğim yanlış birşey yapmak istemiyorum. Lütfen buralarda ol. Yardımların için teşekkür ederim.

sevgili kardeşim msnden konuşabiliriz yarın detaylı şimdi çok uykum var.grşz
pm atarsın msn için ;)

Çünkü ben Fenerli rıdvan olarak me