Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Format Nasıl Atılır?(Yeni başlayanlar için resimli anlatım)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: uth61
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Cevap: Format Nasıl Atılır?(Yeni başlayanlar için resimli anlatım) Sayfa: <<   < önceki  10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
AlemdarRize

Sisteme Gözat

13 Şubat 2008; 11:34:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Süper bir yardım sağol.

Hacker683

14 Şubat 2008; 23:31:07 

Ne yani biz Wİndows XP'den başka işletim sistemi kurarken format atmıyoruz mu?

Saçmalığın böylesi.

Benim anlamadığım 2001'den kalmış bir işletim sisteminin kurulumunu kim merak eder?

Asus P5Q Intel P45 Chipset Motherboard - İntel Pentium E2180 @ O/C: 2.67 Ghz - 1333 Mhz FSB - A-Data 1024x2 2 GB 667 Mhz Ram @ 887 Mhz 5-5-5-15 - Palit Nvidia 8600 GT GPU - Thermaltake VG7400BWS Case - Thermaltake 400 watt PSU - LG Sata DVD-RW Siyah - Samsung HD321KJ 320 GB 7200 RPM 16 MB Cache SATA 2 HDD - Samsung PATA 120 GB 7200 RPM 8 MB HDD - SMC 9452TX Gigabit Ethernet Card Realtek Chipset - 2x Sunbeam 12 CM Mavi Led Case Fan - Thermaltake 12 cm Case Fan - Akasa 12 cm Case Fan

Büyük Linux Hareketine Sende Katıl!
enversaldık

15 Şubat 2008; 16:09:02 

arkadaşlar
benim harddisk sata
Raid sürücüsünü tanıttım
f6 yaptım
S e basıp yeni aygıt yükledim
C ye xp kurmak için F e basın dedi aynen yaptım
Ama ondan sonra bilgisayar yeniden başladı ama ayarların yapılacağı ve kurulumun tamamlanacağı ekran gelmedi ve mavi ekran geldi. Ve şöyle yazıyor Bu ekranı ilk defa gördüyseniz bilgisayaranıızı kapatıp tekrar açın yada aşağıdıaki adımları takip edin .
Ama hiçbirisi işe yaramıyor
Acil yardım istiyorum.
Heeee birde viamraid.sys viamraid.info viamraid.cat dosyalarını bulamadı diye yazıyor Dosya atla yaptım ama dediğim gibi kur tamamlanmadı

musenna

15 Şubat 2008; 21:26:06 

arkadaşım bu wibows xp senesi kaç bndeki böle deil

ezineli

15 Şubat 2008; 22:32:01 

hocam eline sağlık benim gibi amatörler için faydalı bir kaynak

hiç bir şey için geç değil
Lancelot_Real

15 Şubat 2008; 23:23:26 

enversaldık

raid ve ahci suruculerini nlite ile xp cdsine entegre et. gerek forum.donanimhaber de gerek internette bol bol aciklama bulursun. ondan sonra kurulum 1. sayfada oldugu gibi kendi kendine devam eder, f6 yada diskete ihtiyacin olmaz.

Forum Linklerim - Donanim Bilgilerim - Tavsiyelerim/Yazdigim cevaplarda kim oldugun degil ne yazdigin onemli.
Lancelot_Real

15 Şubat 2008; 23:37:24 

quote:

Orjinalden alıntı: Hacker683
Benim anlamadığım 2001'den kalmış bir işletim sisteminin kurulumunu kim merak eder?

2001 de kalmış degil 2001 de piyasaya surulmus. Tabi senin ifadene göre ciktigi gün bitmisti xp.

2008 de bile halen yeni bir teknoloji sunmayan bir mikrozort isletim sistemine gecmeye hevesli olmayan ve yıllanmış şarap kıvaminda duzgun calisan bir mikrozort isletim sistemi ihtiyaci olan herkes xp32bit'e ihtiyac duyar. Tabi aciklamalarda bulunan kurulumun yaninda 700 mb lik güncellemeleri de yapinca xp32bit bugun icin calisan en düzgün son kullanici isletim sistemi.

64bit ihtiyaclari olanlara (ozellikle 4gb üstü ram sahibi olanlara) XP64bit i oneririm,
xp32bit güncellemeleri ile birlikte düzgün ve saglam giden bir ucak ise,
vista kullananlar göklerin hakimi olduklarini soyluyorsa,
ben xp64 ile uzaydan seyrediyorum

Her halukarda 4gb ve alti ramler icin bugün en düzgün calisan mikrozort isletim sistemi xp32bit

diger windows kurulumlari icin bu siteye bir bakarsiniz, yazilar ingilizce lakin resimler epey yardimci olacaktir.
http://www.windowsreinstall.com/

64bit windows programi kullanacaklar icin en düzgün isletim sistemi xp64 (32bit programlarda calisir, ama xp32bit den %10 daha yavaş calisir, 32bit programlar vista64bit'de de %10 daha yavas calisir, vista64bit te bu durumun yaninda bircok sorunda geliyor )

isletim sistemleri ve kiyaslamalar icin buraya bakarsiniz.
http://forum.donanimhaber.com/forumid_182/tt.htm

Forum Linklerim - Donanim Bilgilerim - Tavsiyelerim/Yazdigim cevaplarda kim oldugun degil ne yazdigin onemli.
umutum9

17 Şubat 2008; 19:55:53 

TŞKKÜRLR

kemalta80

17 Şubat 2008; 21:17:26 

merhaba arkadaşlar. epey zamandır bir problemim var laptopumla ilgili. dvd okuyucusu bozuldu sanırım. pek dvd kullanmadığım için sorun yoktu ama ağırlaştı laptop format atmak istiyorum. yedekleme CD si var fakat dediğim gibi CD yi okumuyor. harici hardisk aldım. HARİCİ HARDDİSKTEN LAPTOPUMU FORMATLAYABİLİRMİYİM.?
Lancelot_Real

17 Şubat 2008; 21:34:04 

quote:

Orjinalden alıntı: kemalta80

merhaba arkadaşlar. epey zamandır bir problemim var laptopumla ilgili. dvd okuyucusu bozuldu sanırım. pek dvd kullanmadığım için sorun yoktu ama ağırlaştı laptop format atmak istiyorum. yedekleme CD si var fakat dediğim gibi CD yi okumuyor. harici hardisk aldım. HARİCİ HARDDİSKTEN LAPTOPUMU FORMATLAYABİLİRMİYİM.?

XP yi harddiskten kurmak (reptile ile muhabbet):
http://forum.donanimhaber.com/m_18382410/mpage_1/key_reptile/tm.htm

ayni durumda olan sabirsiz bir arkadas usb cd rom bulmustu. vaktin varsa cd rom suzda bu yolla 2. diskten yapabilirsin.

Ben bildigim icin 2. hd yi xp icin bu ise ayarlamak birkac dkkami alir. Ogrenmesi zaman alir, ogrendikten sonra uygulamasi kolaydir.

Boracalin

19 Şubat 2008; 0:00:16 

Evet arkadaşlar format atmakan korkmayın... Ben bitane laptop aldım ben diyeyim 15 siz deyin 20 defa format attım öyleki ayak üstü format atar oldum

Sürücü cd'lerim ve Xp cd'im hep yanımda... Ne zaman format lazım olur belli mi olur?

Yalnız şu sıralar sistem boştayken bakıyomda 450 mb civarı ram yeniyor anlamadım gitti sanki biraz fazla bu... Bidaha mı format atsam ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boracalin -- 19 Şubat 2008; 0:01:02 >

Amd Athlon64 X2 DualCore 3800+(2.00Ghz) + 2x 1 GB 667 mhz ddr2 ram+Asus m2vmx anakart+256 mb onboard vga+300 watt aopen(pfc'li) kasa+samsung dvd combo+samsung 80gb sata hdd
Lancelot_Real

19 Şubat 2008; 0:10:53 

quote:

Orjinalden alıntı: Boracalin
....

Format kisisel kullanimda acemi işidir. Akilli olan bilgisayarini kurar, güncellemeleri yapar, ayarlari ve elzem programlari (winrar gibi) kurar. Sonrada da C:\ nin yedegini herhangibir imaj programi ile alir. (Favorim GHOST )

Formati ogrenmissin. Artik "LEVEL UP" zamani gelmiste geçmiş.

MURATKOCUK

19 Şubat 2008; 12:24:59 

teşekkürler

PITBULL99

19 Şubat 2008; 14:47:57 

cok guzel paylasim ..tskrler..

!SEHITLER OLMEZ
VATAN BOLUNMEZ!
mustang

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

19 Şubat 2008; 19:58:14 

Hepinize ben teşekkür ederim.

"Benim oğlum heryerde anlı açık dolaşıyor ben Rıdvanın oğluyum diyor ama Fenerbahçeli Rıdvanın..
Bugün Can bartu kim diye soruyorlarmı?Rıdvan olarak doğdum öyle öleceğim.Beni milyarlarla alamazlar
yarın başka kulüplerde gelebilir.Kocaelisinden Galatasarayından Beşiktaşından.
Hepsine saygı duyuyorum.Hepsi büyük camialar.Teşekkür ediyorum.Sadece teşekkür ediyorum.
Çünkü ben Fenerli rıdvan olarak mezara gitmek istiyorum."

Rıdvan Dilmen

Efsaneler Ölmez !!
alcolik

19 Şubat 2008; 20:18:23 

format attım arkadaşlar ama sistem yavaş açlışıyo gibi
bende bios ayarları çıkmadı yanlız
ama format atabildim
ince ayarlar varmı arkadaşlar pc yi birazdaha hızlandırmak için

alcolik

19 Şubat 2008; 20:41:26 

quote:

Orjinalden alıntı: alcolik

format attım arkadaşlar ama sistem yavaş açlışıyo gibi
bende bios ayarları çıkmadı yanlız
ama format atabildim
ince ayarlar varmı arkadaşlar pc yi birazdaha hızlandırmak için

ve eskisinden daha çok yavaşladı sanırım
ve sürekli internette hata raporu yollarıp görevi sonlandır çıkıyo
formatta bişeyi tersmi yaptım arkadaşlar
ikinci kez bidaha format atsammı

mustang

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git